29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Ja... Mondjuk azt is tudom sajnalni, aki idot pazarol ilyen hasznalhatatlan nyelvek tanulasara. Mennyivel tobb melo angolbol lerakni? Kb semmivel. -
mondjuk egy ilyen "nyelvet" elfogadni tényleg egy vicc, akárhova is menyjen az ember. -
nem úgy volt, hogy nem fogadják már el? bebaszna ha még mindig lehetne ezzel a faszsággal szórakozni -
LegoTGR #24557 Szerintem az OM supportnak írj.
Amennyire én tudom a lovárit és az eszperantót is elfogadják nyelvvizsgaként a felvételi eljárás során, viszont sok egyetem nem fogadja el később a diplomához(mert annak ugye feltétele a nyelvvizsga).
Jogszabály alapján járó (minden szakon kötelező) többletpontok
- emelt szintű érettségi vizsgaeredményért,
- nyelvtudásért,
- előnyben részesítés okán.
Ezek a többletpontok, illetve, hogy jogosult-e a felvételiző valamelyikre, független attól, hogy melyik felsőoktatási intézménybe vagy milyen képzési területre jelentkezett. Ezért hívjuk ezeket "kötelező" többletpontoknak.
Minden alapképzési szakon és egységes, osztatlan képzésen kötelező többletpontot adni a fenti eredményekért, ha a felvételiző megfelelően igazolja a jogosultságát.
felvi.hu -
Ben C #24556 Szevasztok
Arról érdeklődnék hogy még az idei érettségi időszakban is elfogadják e az eszperantó nyelvvizsgát, és jár-e érte a középfokú nyelvvizsgákért járó 35 többletpont? Remélem valaki tud válaszolni hivatalos oldalra hivatkozva, mert én nem találok semmi naprakész infot a neten, és mindenki mást mond. :)
Előre is kösz -
Inkabb tanulj meg csomo nyelvet, amig varsz a jogsira. Gondolom eleg nagy elony egy fuvarozonal a sok nyelv ismerete. -
Gazd-men.
Ja parhuzamos, de sajnos KSK-n at kell mennem majd koltsegesre, mert nincs mar eleg allami felevem, es a KSK olcsobb, mint a gm. :( -
közgázon mire jársz? párhuzamos? -
OK szerintem elmegyek debrecenbe 2 éves ügyintézői szakra
és el
az iskolától
-
Nuki #24551 Mi is rád :D
-
na tul vagyok a BME mikro utan a kozgazos mikron is :D Elsore sikerult. Tok ugyanolyan a ZH mint a BME-n, csak 2x annyi anyagreszbol megy a mikro, es tobb a szamolas.
Buszke vagyok magamra :P -
hát, nem tudom mennyi idő míg megszerzed a C jogsit, de azért, hogy a kamionban legyen egy papír a szélvédőn, azért ne menj fősulira sztem... -
Informatika szakon vagyok (Hajdú-Bihar megye)
Kamionos szeretnék lenni de ameddig megszerzem a CE jogsit addig kellene valami munka vagy suli -
Nuki #24547 Inkább kérd a közönség segítségét...
Viccet félretéve tényleg írhatnál valamit magadról, mit tanulsz, mi szeretnél lenni, mik a terveid, stb... -
C ?
-
szerintem C -
ha esetleg többet írnál magadról, mert így nehéz lesz -
hy
most fogok érettségizni és szerintetek érdemes tovább mennem fősulira? -
Nuki #24542 #24541: végül is van rá esély... de reméljük hogy nincs így.
#24540: egyes szakmunkások akár többet is kereshetnek mint mai diplomások. (feltételes módban írtam) -
Örülnék, ha nekem adnák azt a cseresznyét :D
Ki tudja, lehet hogy a tanárok azért buktatnak annyi hallgatót, mert részesedést kapnak a cseresznyéből :D -
Olyan diák, aki középiskolában végig kettes volt? Majd pont egyetemen jön rá, hogy tanulnia kell? Ha nincs meg a kellő alap tudás, akkor azt szorgalommal az életben nem fogja pótolni. Ilyen jó ha 10000-ből 1 van, hogy középiskolában beleszart az egészbe, aztán egyetemen/főiskolán pedig összeszedi magát.
A diákoknak egyszerűen nincs önkritikájuk, és a tanárok sem mondják meg nekik, hogy belőlük az életben nem lesz építész, szoftverfejlesztő, vagy mérnök. Meg sok szülő is úgy van vele, hogy milyen jó, hogy a kicsi fiacskája is egyetemista lesz, zsíros állással, és büszke lehet rá, hogy neki diplomás fia van. És sajnos ezzel saját magukat is szívatják, mert egyre több lesz a felvételiző, az egyetemek színvonalát egyre jobban csökkenteni kell, ha nem akarják a hallgatók 3/4-t első másfél év után kivágni. Így 5-10 év lesz sok diplomás, csak addigra a diploma már ennyit sem fog érni, mint most.
Aztán a diák bánkódik, hogy miért nem ment inkább asztalosnak, rövidebb idő alatt elvégezte volna, tanulnia sem kellett volna annyit, és volna egy szakmája, amiben ha jól csinálja a dolgát, akkor ugyanúgy megfizetik, mint egy diplomást. -
Nuki #24539 Most mondd hogy nem finom a cseresznye a torta tetején!
-
A hatalmas pénzt állam bácsitól kapják hallgatói normatíva címen. Az UV-k, tárgy újrafelvétel, meg mittudomén milyen díjak csak egy nagyon apró szelete a tortának, szinte csak a cseresznye a tetején. -
Nuki #24537 Hát nekem az az egy sem volt olyan könnyű, habár én szakközépbe jártam (nem mentség).
A mai gimnazisták már felső és középfokkal rohangálnak, láttam egy-kettőnél :o
A lényeg az hogy szerencsére nálunk nincsenek olyan legendásan hülyék:) -
a bme-n minden szakon ilyen alacsony a ponthatar, ha csinal az ember 2 nyelvvizsgat, akkor mar szinte nem is lehet elcseszni. -
Nuki #24535 Ismerek nem egy embert vegyészkaron, akik a 'jobbik rossz' címen választották a vegyészmérnökséget (vagy legalábbis ezt a kart).
Szerencsére vegyészmérnöknek (amikor én jelentkeztem) 121 volt a ponthatár, azt pedig stabil 2 vagy 3-as osztályzatokkal nem lehetett könnyen hozni. -
Mondjuk az is igaz, hogy ha valaki összekapja magát simán behozhatja a lemaradását, de ez ritka, és erre építeni elég kockázatos dolog. -
Hát buzinagy bevételről annyit, hogy 2007/2008-ban különeljárási díjból 7 millió forint bevétel lett. 25 milliárdos költségvetés mellett szerintem elhanyagolható. Mondjuk a többi bevétel mértékéről nem tudok, de index jegybeíratás már nem lesz, bukott kreditek mondjuk azért biztos nagyobb összeg. -
Ha belegondoltok a BME-nek az az erdeke, hogy minel tobb kibuko legyen. Buzinagy bevetele van a rengeteg gyakiv-bol, bukott kreditekbol, index jebeiratasokbol, stbkbol. Erdekes, hogy akkor kezdte ezeket a szarokat bevezetni, amikor elveszett a mar biztosnak latszo tandij lehetosege is. -
Az kene, hogy a ponthatarokon kivul megkene huzni, hogy a felveteli targyakbol legalabb 4-es osztalyzat kell.
Bar valoszinu, hogy akkor nem lenne meg a keretszam, es a BME elvesztene a biztos megelheteset: a diakok penzbeli lehuzasat mindenfele kamu jogcimekkel. -
Stabil hármassal? Kettes matekkal be lehet kerülni programtervező infora, vagy mérnök infora.
Az ilyen esélyteleneket kellene kiszűrni a felvételikor, de inkább már a jelentkezési lap kitöltése előtt mondania kéne a tanárnak, hogy te fiam ilyen tudással és érettségivel felsőoktatásról még csak ne is álmodozz.
Csak ugye valakik kitalálták, hogy mindenkinek alanyi jogon járjon a diploma, és sokan úgy érzik, hogy akkor nekik is jár a diploma, még ha sík hülyék minden tárgyból, és még tanulni sem képesek. -
Az meg a kisebbik baj, azt lehet potolni, de a legtobben ugy jelentkeznek ezekre a szakokra, hogy alibi szak. BME-n talan annyira nem is jellemzo, mert ahhoz mazonak kell lenni, hogy valaki a bmet valassza erdeklodes hianyaban alibi szaknak, de pl a kozgazon tapasztalom, hogy a legtobb ember le se szarja, hogy mit tanul. Nem is fogja fel, csak bevagja. -
Hát igen, emelik a keretszámokat, a felvételi ponthatárok csökkennek. Már stabil 3-asokkal is be lehet kerülni majdnem bárhova. Közben az egyenes vonalú egyenletesen gyorsuló mozgás alatt megtett út képletét nem tudta egy egyén felírni a tanköri ZH-n a villamosmérnöki szak első félévében. -
2007-es KSK-s is :D Eddig legdurvabb bukasi aranyt produkaltak par targybol a kar 5x eves tortenelmeben :D Volt olyan, ahol 3% volt az atmentek aranya, szemben az elozo evfolyam kb 40%aval :D Pedig allitolag a ZH majdnem tokugyaanaz volt. -
jahogynem, hülye vagyok, a 2008-asra gondoltam, közben végigfutott az agyamon -
mondjuk amúgy a 2007-es gtk évfolyam legendásan buta : D -
Csak nem tudni, hogy mi miatt lett ez. Lehet csak nem tetszett nekik:) -
Gazdaság-
és Társadalomtudományi műszaki menedzser 53 8 25,2
nehéz szak : P -
aki nem akar kibukni, oda kell menni :) -
azért figyelitek az építész statisztikát