29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Ja... Mondjuk azt is tudom sajnalni, aki idot pazarol ilyen hasznalhatatlan nyelvek tanulasara. Mennyivel tobb melo angolbol lerakni? Kb semmivel.
  • 5c0rp330n
    mondjuk egy ilyen "nyelvet" elfogadni tényleg egy vicc, akárhova is menyjen az ember.
  • magus
    nem úgy volt, hogy nem fogadják már el? bebaszna ha még mindig lehetne ezzel a faszsággal szórakozni
  • LegoTGR
    Szerintem az OM supportnak írj.

Amennyire én tudom a lovárit és az eszperantót is elfogadják nyelvvizsgaként a felvételi eljárás során, viszont sok egyetem nem fogadja el később a diplomához(mert annak ugye feltétele a nyelvvizsga).

Jogszabály alapján járó (minden szakon kötelező) többletpontok
    - emelt szintű érettségi vizsgaeredményért,
    - nyelvtudásért,
    - előnyben részesítés okán.
    Ezek a többletpontok, illetve, hogy jogosult-e a felvételiző valamelyikre, független attól, hogy melyik felsőoktatási intézménybe vagy milyen képzési területre jelentkezett. Ezért hívjuk ezeket "kötelező" többletpontoknak.
    Minden alapképzési szakon és egységes, osztatlan képzésen kötelező többletpontot adni a fenti eredményekért, ha a felvételiző megfelelően igazolja a jogosultságát.
    felvi.hu
  • Ben C
    Szevasztok

Arról érdeklődnék hogy még az idei érettségi időszakban is elfogadják e az eszperantó nyelvvizsgát, és jár-e érte a középfokú nyelvvizsgákért járó 35 többletpont? Remélem valaki tud válaszolni hivatalos oldalra hivatkozva, mert én nem találok semmi naprakész infot a neten, és mindenki mást mond. :)

Előre is kösz
  • I.C.ram
    Inkabb tanulj meg csomo nyelvet, amig varsz a jogsira. Gondolom eleg nagy elony egy fuvarozonal a sok nyelv ismerete.
  • I.C.ram
    Gazd-men.

Ja parhuzamos, de sajnos KSK-n at kell mennem majd koltsegesre, mert nincs mar eleg allami felevem, es a KSK olcsobb, mint a gm. :(
  • magus
    közgázon mire jársz? párhuzamos?
  • KAMIONOS KOGYO
    OK szerintem elmegyek debrecenbe 2 éves ügyintézői szakra
    és elaz iskolától
  • Nuki
    Mi is rád :D
  • I.C.ram
    na tul vagyok a BME mikro utan a kozgazos mikron is :D Elsore sikerult. Tok ugyanolyan a ZH mint a BME-n, csak 2x annyi anyagreszbol megy a mikro, es tobb a szamolas.

Buszke vagyok magamra :P
  • magus
    hát, nem tudom mennyi idő míg megszerzed a C jogsit, de azért, hogy a kamionban legyen egy papír a szélvédőn, azért ne menj fősulira sztem...
  • KAMIONOS KOGYO
    Informatika szakon vagyok (Hajdú-Bihar megye)
    Kamionos szeretnék lenni de ameddig megszerzem a CE jogsit addig kellene valami munka vagy suli
  • Nuki
    Inkább kérd a közönség segítségét...

Viccet félretéve tényleg írhatnál valamit magadról, mit tanulsz, mi szeretnél lenni, mik a terveid, stb...
  • KAMIONOS KOGYO
    C ?
  • magus
    szerintem C
  • David2
    ha esetleg többet írnál magadról, mert így nehéz lesz
  • KAMIONOS KOGYO
    hy
    most fogok érettségizni és szerintetek érdemes tovább mennem fősulira?
  • Nuki
    #24541: végül is van rá esély... de reméljük hogy nincs így.

#24540: egyes szakmunkások akár többet is kereshetnek mint mai diplomások. (feltételes módban írtam)
  • Sadist
    Örülnék, ha nekem adnák azt a cseresznyét :D
    Ki tudja, lehet hogy a tanárok azért buktatnak annyi hallgatót, mert részesedést kapnak a cseresznyéből :D
  • Sadist
    Olyan diák, aki középiskolában végig kettes volt? Majd pont egyetemen jön rá, hogy tanulnia kell? Ha nincs meg a kellő alap tudás, akkor azt szorgalommal az életben nem fogja pótolni. Ilyen jó ha 10000-ből 1 van, hogy középiskolában beleszart az egészbe, aztán egyetemen/főiskolán pedig összeszedi magát.
    A diákoknak egyszerűen nincs önkritikájuk, és a tanárok sem mondják meg nekik, hogy belőlük az életben nem lesz építész, szoftverfejlesztő, vagy mérnök. Meg sok szülő is úgy van vele, hogy milyen jó, hogy a kicsi fiacskája is egyetemista lesz, zsíros állással, és büszke lehet rá, hogy neki diplomás fia van. És sajnos ezzel saját magukat is szívatják, mert egyre több lesz a felvételiző, az egyetemek színvonalát egyre jobban csökkenteni kell, ha nem akarják a hallgatók 3/4-t első másfél év után kivágni. Így 5-10 év lesz sok diplomás, csak addigra a diploma már ennyit sem fog érni, mint most.
    Aztán a diák bánkódik, hogy miért nem ment inkább asztalosnak, rövidebb idő alatt elvégezte volna, tanulnia sem kellett volna annyit, és volna egy szakmája, amiben ha jól csinálja a dolgát, akkor ugyanúgy megfizetik, mint egy diplomást.
  • Nuki
    Most mondd hogy nem finom a cseresznye a torta tetején!
  • Sadist
    A hatalmas pénzt állam bácsitól kapják hallgatói normatíva címen. Az UV-k, tárgy újrafelvétel, meg mittudomén milyen díjak csak egy nagyon apró szelete a tortának, szinte csak a cseresznye a tetején.
  • Nuki
    Hát nekem az az egy sem volt olyan könnyű, habár én szakközépbe jártam (nem mentség).

A mai gimnazisták már felső és középfokkal rohangálnak, láttam egy-kettőnél :o

A lényeg az hogy szerencsére nálunk nincsenek olyan legendásan hülyék:)
  • grizzly21
    a bme-n minden szakon ilyen alacsony a ponthatar, ha csinal az ember 2 nyelvvizsgat, akkor mar szinte nem is lehet elcseszni.
  • Nuki
    Ismerek nem egy embert vegyészkaron, akik a 'jobbik rossz' címen választották a vegyészmérnökséget (vagy legalábbis ezt a kart).

Szerencsére vegyészmérnöknek (amikor én jelentkeztem) 121 volt a ponthatár, azt pedig stabil 2 vagy 3-as osztályzatokkal nem lehetett könnyen hozni.
  • Balo
    Mondjuk az is igaz, hogy ha valaki összekapja magát simán behozhatja a lemaradását, de ez ritka, és erre építeni elég kockázatos dolog.
  • Balo
    Hát buzinagy bevételről annyit, hogy 2007/2008-ban különeljárási díjból 7 millió forint bevétel lett. 25 milliárdos költségvetés mellett szerintem elhanyagolható. Mondjuk a többi bevétel mértékéről nem tudok, de index jegybeíratás már nem lesz, bukott kreditek mondjuk azért biztos nagyobb összeg.
  • I.C.ram
    Ha belegondoltok a BME-nek az az erdeke, hogy minel tobb kibuko legyen. Buzinagy bevetele van a rengeteg gyakiv-bol, bukott kreditekbol, index jebeiratasokbol, stbkbol. Erdekes, hogy akkor kezdte ezeket a szarokat bevezetni, amikor elveszett a mar biztosnak latszo tandij lehetosege is.
  • I.C.ram
    Az kene, hogy a ponthatarokon kivul megkene huzni, hogy a felveteli targyakbol legalabb 4-es osztalyzat kell.

Bar valoszinu, hogy akkor nem lenne meg a keretszam, es a BME elvesztene a biztos megelheteset: a diakok penzbeli lehuzasat mindenfele kamu jogcimekkel.
  • Sadist
    Stabil hármassal? Kettes matekkal be lehet kerülni programtervező infora, vagy mérnök infora.

Az ilyen esélyteleneket kellene kiszűrni a felvételikor, de inkább már a jelentkezési lap kitöltése előtt mondania kéne a tanárnak, hogy te fiam ilyen tudással és érettségivel felsőoktatásról még csak ne is álmodozz.
    Csak ugye valakik kitalálták, hogy mindenkinek alanyi jogon járjon a diploma, és sokan úgy érzik, hogy akkor nekik is jár a diploma, még ha sík hülyék minden tárgyból, és még tanulni sem képesek.
  • I.C.ram
    Az meg a kisebbik baj, azt lehet potolni, de a legtobben ugy jelentkeznek ezekre a szakokra, hogy alibi szak. BME-n talan annyira nem is jellemzo, mert ahhoz mazonak kell lenni, hogy valaki a bmet valassza erdeklodes hianyaban alibi szaknak, de pl a kozgazon tapasztalom, hogy a legtobb ember le se szarja, hogy mit tanul. Nem is fogja fel, csak bevagja.
  • Balo
    Hát igen, emelik a keretszámokat, a felvételi ponthatárok csökkennek. Már stabil 3-asokkal is be lehet kerülni majdnem bárhova. Közben az egyenes vonalú egyenletesen gyorsuló mozgás alatt megtett út képletét nem tudta egy egyén felírni a tanköri ZH-n a villamosmérnöki szak első félévében.
  • I.C.ram
    2007-es KSK-s is :D Eddig legdurvabb bukasi aranyt produkaltak par targybol a kar 5x eves tortenelmeben :D Volt olyan, ahol 3% volt az atmentek aranya, szemben az elozo evfolyam kb 40%aval :D Pedig allitolag a ZH majdnem tokugyaanaz volt.
  • magus
    jahogynem, hülye vagyok, a 2008-asra gondoltam, közben végigfutott az agyamon
  • magus
    mondjuk amúgy a 2007-es gtk évfolyam legendásan buta : D
  • Balo
    Csak nem tudni, hogy mi miatt lett ez. Lehet csak nem tetszett nekik:)
  • magus
    Gazdaság-
    és Társadalomtudományi műszaki menedzser 53 8 25,2

nehéz szak : P
  • 5c0rp330n
    aki nem akar kibukni, oda kell menni :)
  • David2
    azért figyelitek az építész statisztikát