29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
van benne valami -
a legjobb indulatbol mondom h ha nem vesznek fel akkor jobb is, sokan megbanjak azok kozul is akiket felvesznek
egyebkent igen -
értem köszi:)
Meg még 1 kérdés. Indult idén költségtérítéses mérnökinfó? Mert csak az államilag támogatottnak a ponthatárát találtam(366) -
a fizika?
van meg elektronika, meg meres laborok, ezekkel fugg ossze leginkabb -
az a baj hogy fizikából nem voltak jók a tanáraim(nem jók.)
Lehet hogy csak dumának hangzik, de pl matekból jó tanáraim voltak aztán azt értem is.
Am hány tantárgy van amihez kell a mérnökinfón? -
ha tenyleg nagyon jo vagy matekbol akkor azert nem lesz gond a fizika sem, en utolso 2 evben erettsegi elott semmilyen fizikat nem tanultam, erettsegit is infobol csinaltam, es megis megvan mindket fizikam. Igaz, hogy fel ev csuszas benne volt, es szoptam vele igy is eleget.
mernok informatikus? hat most errol lehetne sokat vitazni, de roviden osszefoglalva: mindent, esetleg semmit. (mivel az alap 3.5 evbe beletuzdeltek mindent, epp ezert egy dologhoz keves az eselye hogy nagyon ert az ember...amit csinalni fogsz, azt valoszinuleg igazan magadtol fogod megtanulni, nem itt. 1-2 jo eloado van osszvissz a 3 ev alatt) -
Még 1 dolog amit kihagytam. Tudtok linkelni egy pontszámító oldalt?(beírom az évvégi eredményeket meg érettségi százalékokat stb és kidob egy pontszámot...) -
Látom főleg a BME-ről volt szó az utóbbi kb 100 kommentben:) Akkor egy kérdés ehhez kapcsolódóan:
a mérnök informatikus az konkrétan mit tud csinálni ha lediplomázott? Milyen állása(i) lehet(nek)?
Meg még1: Nagyon kell a fizika?:S Mert abból nem vagyok valami jó. Viszont Matek az megy nagyon. -
:O ott ezért is fizetni kell? -
altalaban a kovetkezo felev elso harmadaban szoktak kiirni az osztondijakkal egyutt. -
majd, es eleg befizetni joval utana -
nem tudjátok, hogy mikorra várható BME-n az első félévben nem teljesített kreditek miatti számla? vagy csak évvégén nézik? -
Nuki #24588 Tudok olyan kéttannyelvű gimnáziumot, ahol tavaly érettségiztek kéttannyelvűsok: Karinthy Frigyes Gimnázium.
Csak azért írom ezt így mert ismerek közülük párat. -
Yepp #24587 én ugy tudom tavaly még csak a kéttannyelvüsök végeztek, és a sima 5 éves középsulit meg 5 éve vezették be, akik joval többen vannak igy most végeznek az elsők.
persze lehet rosszul tudom és el vok csuszva egy évvel, de máshol is ilyen infókat találtam -
Nuki #24586 Majdnem. Már tavaly is érettségiztek 0. évfolyamosok. -
Államilag mennyi félév támogatott?
És egyetemi szintű, felsőfokú szakképzésnél esetleg máshogy kell nézni vmit? -
Yepp #24584 ugyanezen kérdés feltéve a mérnök infóra vonatkozva :)
amugy sztem nőni fog mivel most végeznek az első 0. évfolymosok, tehát több lesz az érettségiző mint tavaly -
mate317 #24583 felvi.hu-n nézd meg azt hogy többen jelentkeztek-e a szakra és a férőhely változott-e, amikből lehet következtetni a ponthatárokra
de ez még korai -
gotchaaa #24582 Üdv.
Tudom, hülye kérdés, de azért felteszem. :)
Van valami tippetek, hogy idén hogyan alakul a BME-VIK villamosmérnöki szak ponthatára? Magasabb várható, mint tavaly volt? -
Csak ez az egy ilyen semmiféle 2 kredites tárgy van amire kíváncsi lennék. -
ki tud váltani tárgyakat? azok a tárgyak sem lehetnek túl komolyak :) -
Nem lehet megnézni vhol, hogy az ECDL bizonyítvány milyen tantárgyakat válthat ki? Konkrétan a "szoftver üzemeltetői ismeretekre" lennék kíváncsi. -
Ehh :F
Köszi a választ! -
nem...
az ugyanugy 3. vizsgaalkalomnak szamit, tehat fizetni kell erte. -
Vagy pedig azt úgy veszik, hogy az az első vizsga amin megjelentem és ezért nem kell fizetni, nem? -
Ha egy tárgyból 2x nem jelenek meg a vizsgán az ugye 2000Ft fizeccccsssééég, de ha a 3. vizsgára elmegyek majd azért kell fizetni? -
Szerintem nagyon egyértelmű a technikai része a dolognak. Ha valami mást nem tudsz, pl. milyen papír kell, akkor ott a fórumban találsz hivatalos forrást. Általában még aznap válaszoltak nekem anno. -
emlékszem, regeltem, elkavartam a belépési adataimat, nem kicsit paráztam... -
regisztrálsz felvi.hu-n, aztán ott az e-felvételin is, és követed az instrukciókat... ennyi, minden le van írva, csak értelmezni kell :) -
-.-
valami kiindulási pontot tudnátok adni? mert az osztályfőnököm nem tud, és nem is akar ebben segíteni, és másban sem... :S
felvin meg nem találok meg semmit -
jol -
Hogy van ez az e-felvételi? :D -
Nuki #24568 Japánra nekem 
Habár a vizsgaidőszak nem tesz jót, de folyamatosan hallom a nyelvet és szorgalomból tanulom.
Egy valamilyen rokonom koreai nyelvet tanult egyetemen és a koreai nagykövetségen dolgozik, de inkább angolul beszélnek :D -
ja vagy hogy ugy:) furcsalltam is.. -
marmint a lovari az angolhoz kepest.
(a kinait lassan mar keso lesz elkezdeni, jonnek, aztan tarolnak, nem beszeled a csingcsungot ertektelen vagy) -
Lovári például nem jönne rosszul a rendőröknek, hogy kicsit szót értsenek a kevésbé törvénytisztelő állampolgárokkal. -
Lehet, hogy szép az olasz, de ha nem akarsz ott letelepedni akkor felesleges szerintem. Amivel jól lehet keresni (akár tolmácsként is), de nehéz megtanulni, az a japán, mandarin, koreai. De hát kinek van ideje ilyenekre:) -
az angol?:) jo nyelv az, soha nem fogok eletemben massal szenvedni, az angol teljesen jo minden szempontbol - elterjedt es konnyu, es a hangzasa is jo..
pl a nemeten hogy hangzik? meg a francia? ezeken mindig csak rohogok:) az olasz meg szep allitolag -
Ben C #24562 Emelt szintű érettségim van angolból, ami mellesleg pontszerző tantárgyam, tehát azzal nem tudok már szerezni. Egy szóval sem mondtam, hogy nem tudok angolul, egy szóval sem mondtam, hogy szeretném a nyelvet használni, hogy lenne vele célom, azt kérdeztem hogy jár-e még érte többletpont, de ha tényleg nem bírjátok ki hogy ennyi ismeret alapján rögtön becsmérelni kezdjétek az értelmi képességeimet, akkor legyetek boldogok :D -
bár elvből nem fogom megtanulni azt a nyelvet, jóval könnyebb. a buta nem kifejezés azokra az emberekre, akikre íródott az a nyelv