29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
gerrob #24720 Érettségi: kevés az esély a Radnóti-tételre -
mod #24719 Sok sikert mindenkinek! -
epi27 #24718 Főleg, hogy ez a 2008-as érettségi... -
Hehh, énmeg pont azt hallottam hogy idén nagyon könnyű :D -
gerrob #24716 Én is pont 10 éve érettségiztem. -
Állítólag idén nagyon nehéz tételeket adnak ki az érettségire.Hát nem csinálnám újra most,még jó hogy 10 éve megvan:-) -
ezt írtam meg én is, nem volt nagy kihívás.. 95-96% körül lehetett talán.. nem hiszem, h ezzel bárkit megbasznának :) -
gerrob #24713 Közben felkerültek az angol érettségi feladatok megoldásai is a netre: A 2009-es angol érettségi megoldásai itt! -
gerrob #24712 Hm, nem néztétek a mai MTV híradót? Érettségi tételeket mutatták be.....
Na jó, csak a dobozokat. -
Kezman #24711 Hm, ahogy visszaolvastam jópár hozzászólást, megnyugodtam, pedig eddig én is fostam, igaz h mindenki elmondja de nálam ez ful igaz, h 4 év alatt semmit nem tanultam, de hát majd csak megoldom, főleg ha azt nézem h milyen debil ismerőseimnek is megvan az érettségije:) De azért aki gondolja, írhatna pár instrukciót az érettségin belül bármivel kapcsban;) -
gerrob #24710 Akkor ne az sg.hu-n lógj! tv, gép kikapcs. -
Én a némettől fosok egyedül:) -
Sziasztok!
Találtam 1 oldalt, érettségizők-pótvizsgázók számára hasznos lehet:
link -
Ben C #24707 Pedig úgy hallottam, csak levegőt akart venni. Kegyetlen dolog a középiskola.. -
Engem motivált. Megyek is és tanulok :D
-
Megnyerted az év faszagyereke címet. De tényleg. -
Csak gratulálni tudok,sokat dolgozhattál rajta! -
gotchaaa #24703 
-
gerrob #24702 ELLPOTT 2009-ES ÉRETTSÉGI TÉTELEK:
http://sites.google.com/site/erettsegi2009/ -
Nem tudom, hogy vagytok vele, de ez az érettségi kezd átmenni vicc kategóriába. Nem vagyok egy stréber, még csak jó tanuló sem, de teljesen nyugodtan megyek neki két hét múlva. Nem lesz gond. Régen lehetett vele valamit kezdeni, ma már csak úgy érzem, hogy egy teljesen alap dolog, mint pl. az hogy iskolába járunk. Értelme nincs túl sok, csak lezárja a 4 évet. -
Azám.
-
Nuki #24699 Nálunk csak kommandósok vitték el. Nem lennék a helyedben :,( -
haha -
Persze hogy komolyan veszik. Én már láttam olyat, hogy a srác 9 perc 58 másodperc után abbahagyta, és ott helyben tarkónlőtték. -
köszi!
#24695:D:D:D -
gotchaaa #24695 Lágerekről?
-
Hát én pl. pont Balassi költészetét húztam (igaz nem kimondottan a vitézit) és csak a lágerekről magyaráztam vagy 10 percet, meg még hozzájön a verselemzés, sztem ki lehet azt tölteni.
De ha csak 7 percet tudsz beszélni, a maradék időt simán kitölti helyetted a tanár. Ha nem útál kifejezetten, de az már télleg a gyűlöl kategória. :D -
Most ez komoly!?Mert én komolyan kérdeztem:) -
Majd a tanároddal elbeszélgetsz az időjárásról is.
Najó, nem tagadom nyílván iskola/tanár válogatja, hogy mennyire veszik komolyan at érettségit, de nálunk még azokkal is tök jó fejek voltak, akiket évközben köztudottan "szivattak".
Az esetek 80%-ában az aznapi ebédről is el lehet beszélgetni. .D -
*kell -
Egyébként mennyire kel komolyan venni ezt a szóbelis 10 perces(mert ugye 5 perc a nyelvtan) időlimitet?Mert pl Balssi vitézi költészetéről rohadtul nem lehet 5-7 percnél többet beszélni,nagyon komolyan veszik? -
Nekem is rá kéne kapcsolni,mert elszórakoztam, pár napot....hetet:),de szerintem sem olyan nagy was is' das. -
ne ijesztegesd ilyen faszságokkal :)
írásbeli érettségire (hacsak nem emeltszíntű) szinte semmiből nem kell semmit tudni, a szó szoros értelmében. szóbelit pár nap tanulással 4-es/5-ösre simán lehet teljesíteni. -
Hugh Hefner #24687 ha nem számítod azt, hogy cigányokat tanítunk lopott narancsot számolni, szóval ha akárcsak egyetlen egy percet eltöltöttél a gimiben órán, és tudsz írni olvasni, akkor megvan a 3-as. ha nem vagy teljesen havasi gyopár és/vagy esetleg néha tanultál is, akkor 5-s. -
Ne aggódj, van még 2 heted az rengeteg idő, ha jól beosztod. Gondolj bele, 4 év anyaga két hét alatt, az napi 40-50 oldal. De mivel nem ismeretlen az anyag, azért simán meg lehet csinálni napi átlag 2-3 óra tanulással. Szóval kitartást hozzá! -
Ezt próbáltam énis magyarázni, habár én még nem érettségiztem, hanem csak most fogok, de néztem az eddigi érettségi feladatokat (www.om.hu) és tényleg nem egy nagy cucc az egész. Ha valaki színötösre akarja írni, akkor már tényleg nehéz lehet, vagy ha emelt szintűt ír, de a középszint az lótúró. -
a leghülyébbek is átmennek rajta...nem nagy kunszt -
Én nem tanultam a 4 év alatt szinte semmit, csak ha bukásra álltam. Angolból meg informatikából jó vagyok, úgyhogy ezekre érettségi terén nem is fogok tanulni, max informatika szóbeli tételeket nézem át.
Magyartól miért félsz? A szövegértés nem nagy cucc, a választatóból meg érvelés még annak is megy, akinek halványlila fingja sincs az irodalmi művekről.
Töri ugyanígy, a feladatokhoz mindig van vmi forrás vagy kép, és mellesleg ott az atlasz, meg az esszéhez is ott a sok forrás, kép, és az atlasz.
Ha vki eljut az érettségiig, szerintem már művészet megbukni rajta :)
Nyugi, menni fog :) -
ady endre - szivárvány verselemzés van esetleg valakinek? -
Yepp #24681 Csaby pofon lesz