29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
3,5 - 5 oldal? Akkor ha én írok pl 2 oldalt, akkor 0 pontot kapok rá, vagy mifene? -
Nem sok a három óra, pláne ha valami igényeset szeretne az ember alkotni. Persze egy óra alatt is lehet oldalakat írni, de az olyan is lesz... -
sinka2007 #24798 hello . nemtudtok egy olyan linket küldeni amely a szövegértésben segit. Pl vázlat irás -
jajnemárr #24797 asszem 4 oldal kb. de 3,5től 5 ig fogadják el (?)
amúgy a sok idő arra kell h elolvasd,írj vázlatot,vagy piszkozatot,,választékosan"fogalmazz, ne ugrálj össze-vissza a kifejtésben,szerkessz jól,bekezdések, nézd át a nyelvtant stb.el fog az menni az biztos... -
de abból a 3 órából neked vázlatot kell csinálnod, meg átgondolnod h egyátalán mit akarsz irni, stb... -
3-4 oldal -
Amúgy miért kell a szövegalkotásra 3óra?? Nem ehet olyan sok idő megírni mondjuk egy érvelő szöveget.
(hány oldalas is kell hogy legyen?) -
Énis érvelést választottam, és nálunkis elég hülye téma volt, ültem vagy fél órát felette míg rájöttem hogy mit kéne írni, aztán 4est kaptam rá. -
én a próbaérettségin is az érvelést választottam, és hozzám egy tök idegen téma volt megadva, amit először még hülyeségnek is tartottam.
A vége egy négyötöd lett, szal tuti, hogy azt választom :D -
jajnemárr #24791 (a helyett ha)
-
jajnemárr #24790 én azt hallottam h ezeket előre megírják és kisorsolják,szóval lehet h egy 2005-ben írt feladatlapot kapunk, aminek köze nincs semmilyen 2009es évfordulóhoz...de azért lehet h átnézem Radnótit:)
ja és én a novellát sem vetném meg, mert pl. a tavalyi(Petelei)tök egyszerű volt,adtak szempontokat .és sztem az mindegy h pontosan nem tudom ki volt ő nem is azt kell beleírni.az érveléssel a genyó a tanárotok csomót lehet bukni -
Bmx01 #24789 hát igenigen mindenki mond v.mit, de lehet télleg nem lessz benne -
nekem meg pont azt mondták, h mivel mindenki ere számít, tuti nem lesz benne :D de azért nem árt tudni! -
Bmx01 #24787 magyartanárom mondta hogy nézzük át az évfordulós költőket mert lehetséges velük kapcsolatba is lehetnek dolgok..... -
kösz
-
gotchaaa #24785 Link. -
sztem én is az érvelést választom, bár a feladattól függ, mert pl. ilyen technikai fejlődésesről tudnék írni, de a 2006-osban az volt, h az epikai művek címadásáról kellett irni, na erről meg semmit! -
aludtam kb 3 órát -.-
én az érvelést választom mindenképp, mert utálok műveket elemezni. Van valahol egy fecnim, amin az érveléshez adnak tippeket, csak nemtom hogy hol... :((( -
Szerintem meg az érvelés a legkönnyebb, mivel az ember minden nap érvel, nem nehéz pár oldalba leírni a véleményét. Ha nincs is irodalmi háttértudásod, szerintem még akkoris több pontot össze lehet szedni érveléssel, mint mondjuk összehasonlító elemzéssel.
Amúgy én tuti az érvelést választom majd. -
szeritnem meg a verselemzősdi a legkorrektebb. műfajt, stilust nem tudod megállapitani, nem irod bele. a költői eszközöket könnyü szerrel fel lehet ismerni és beléjükmagyarázni a költők világfájdalmát :C
egyértelmübb mint az érvelésen vacilálni (irodalmi háttértudással o_0), érdemes elolvasgatni a megoldókulcsokat. bár, csak akkor tegyétek ha van elég kraft bennetek, mer elveszi azt a kevés maradékot is :C -
minket is az érveléstől riasztott legjobban a magyar tanár, de én meg értelmezni nem tudok, 2 verset összehasonlítani meg...hagyjuk azt is. :) -
majd amelyik a legjobban fekszik...érvelni nem igazán tudok,a másik kettőből meg nem bírok 4 oldalt írni az iszonyat kis méretű betűim miatt:) -
ki mit választ magyar irásbelin a szöveg alkotásnál?? :D -
isi #24777 a feladat szövegét sem értem :@ nekem elég a kettes matekból. magyar ből töriből angolból kell a 80% vagy attól jobb. a választott tárgyból már előre hozott érettségit tettem szal az nempara :C -
Bristowboy #24776 Sok sikert mindenkinek, aki meg nem vizsgázik és röhög, azt meg ápolja le egy ... -
Nagy kalappal a most érettségizőknek!
(Inkább írnék ötször érettségit, mint egyszer szoftszigót vagy valszám vizsgát...) -
Yepp #24774 hát sok szempontból az emelt matek könnyebb mint a közép
akinek van agya hozzá, és mondjuk kellően ismeri a fgv táblázatot, annak nem olyan nagy kunszt az emelt matek (a szóbeli az más tészta :D)
viszont a középnél annyi szarra kell figyelni, minden apró bizbaszt leírni, még azt is 3 sorba dokumentálni hogy kivonod a-ból a b-t... ott bizony a legjobb matekos is veszt nem egy és nem kettő pontot, ha nem gyakorolta előtte párszor
mindkettőnek mások a buktatói, az egyikhez agy kell, a másikhoz meg türelem... szerintem :D -
jajnemárr #24773 vagy úgy értetted h megcsinálod hogy találomra kitöltögeted?
-
jajnemárr #24772 hohoho azt megnézem az emelt matekodat!!
-
jajnemárr #24771 

-
gerrob #24770 Van, hogy megcsinálok teljesen egy emelt szintű matekot 5 perc alatt. Nem nagy kihívás. -
majd hétfő reggel ráérünk.
én igazából csak kedden,mert az ami igazán számít... -
Bristowboy #24768 Ez már tavaly se volt vicces... -
gerrob #24767 Matematika érettségi feladatsort küldtek a hírTV-nek
Gondolom fingjuk nem volt a matekról a hírtv-ben. -
jajnemárr #24766 magam részéről inkább rezignált vagyok -
:| -
Na fostok már? :) -
Bristowboy #24763 viszont ajánlom figyelmetekbe a 13. feladatot, ahol a négyzet csúcsait (ANIP) visszafele olvasva PINA szót kapjuk :)
LOL!

-
jajnemárr #24762 nos én erre nem jöttem rá.lehet hogy már teljesen elfásultam és betompult a maradék agyam is...
gerrob te még 10 év után is visszajársz érettségi fórumokra? én 2 hónap után már az emlékét is ki fogom törölni nem ám számon követem a következő generációk eseményeit.... -
Yepp #24761 ez 100 % h kamu
viszont ajánlom figyelmetekbe a 13. feladatot, ahol a négyzet csúcsait (ANIP) visszafele olvasva PINA szót kapjuk :)
jót röhögtem :D