29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• OssianFan
    3,5 - 5 oldal? Akkor ha én írok pl 2 oldalt, akkor 0 pontot kapok rá, vagy mifene?
  • Tojesz
    Nem sok a három óra, pláne ha valami igényeset szeretne az ember alkotni. Persze egy óra alatt is lehet oldalakat írni, de az olyan is lesz...
  • sinka2007
    hello . nemtudtok egy olyan linket küldeni amely a szövegértésben segit. Pl vázlat irás
  • jajnemárr
    asszem 4 oldal kb. de 3,5től 5 ig fogadják el (?)
    amúgy a sok idő arra kell h elolvasd,írj vázlatot,vagy piszkozatot,,választékosan"fogalmazz, ne ugrálj össze-vissza a kifejtésben,szerkessz jól,bekezdések, nézd át a nyelvtant stb.el fog az menni az biztos...
  • Tyler1
    de abból a 3 órából neked vázlatot kell csinálnod, meg átgondolnod h egyátalán mit akarsz irni, stb...
  • Tyler1
    3-4 oldal
  • fsgh
    Amúgy miért kell a szövegalkotásra 3óra?? Nem ehet olyan sok idő megírni mondjuk egy érvelő szöveget.

(hány oldalas is kell hogy legyen?)
  • OssianFan
    Énis érvelést választottam, és nálunkis elég hülye téma volt, ültem vagy fél órát felette míg rájöttem hogy mit kéne írni, aztán 4est kaptam rá.
  • Hegi90
    én a próbaérettségin is az érvelést választottam, és hozzám egy tök idegen téma volt megadva, amit először még hülyeségnek is tartottam.

A vége egy négyötöd lett, szal tuti, hogy azt választom :D
  • jajnemárr
    (a helyett ha)
  • jajnemárr
    én azt hallottam h ezeket előre megírják és kisorsolják,szóval lehet h egy 2005-ben írt feladatlapot kapunk, aminek köze nincs semmilyen 2009es évfordulóhoz...de azért lehet h átnézem Radnótit:)

ja és én a novellát sem vetném meg, mert pl. a tavalyi(Petelei)tök egyszerű volt,adtak szempontokat .és sztem az mindegy h pontosan nem tudom ki volt ő nem is azt kell beleírni.az érveléssel a genyó a tanárotok csomót lehet bukni
  • Bmx01
    hát igenigen mindenki mond v.mit, de lehet télleg nem lessz benne
  • Tyler1
    nekem meg pont azt mondták, h mivel mindenki ere számít, tuti nem lesz benne :D de azért nem árt tudni!
  • Bmx01
    magyartanárom mondta hogy nézzük át az évfordulós költőket mert lehetséges velük kapcsolatba is lehetnek dolgok.....
  • Hegi90
    kösz
  • gotchaaa
    Link.
  • Tyler1
    sztem én is az érvelést választom, bár a feladattól függ, mert pl. ilyen technikai fejlődésesről tudnék írni, de a 2006-osban az volt, h az epikai művek címadásáról kellett irni, na erről meg semmit!
  • Hegi90
    aludtam kb 3 órát -.-

én az érvelést választom mindenképp, mert utálok műveket elemezni. Van valahol egy fecnim, amin az érveléshez adnak tippeket, csak nemtom hogy hol... :(((
  • OssianFan
    Szerintem meg az érvelés a legkönnyebb, mivel az ember minden nap érvel, nem nehéz pár oldalba leírni a véleményét. Ha nincs is irodalmi háttértudásod, szerintem még akkoris több pontot össze lehet szedni érveléssel, mint mondjuk összehasonlító elemzéssel.
    Amúgy én tuti az érvelést választom majd.
  • Borgi
    szeritnem meg a verselemzősdi a legkorrektebb. műfajt, stilust nem tudod megállapitani, nem irod bele. a költői eszközöket könnyü szerrel fel lehet ismerni és beléjükmagyarázni a költők világfájdalmát :C
    egyértelmübb mint az érvelésen vacilálni (irodalmi háttértudással o_0), érdemes elolvasgatni a megoldókulcsokat. bár, csak akkor tegyétek ha van elég kraft bennetek, mer elveszi azt a kevés maradékot is :C
  • Tyler1
    minket is az érveléstől riasztott legjobban a magyar tanár, de én meg értelmezni nem tudok, 2 verset összehasonlítani meg...hagyjuk azt is. :)
  • HTS s3rg1nh00
    majd amelyik a legjobban fekszik...érvelni nem igazán tudok,a másik kettőből meg nem bírok 4 oldalt írni az iszonyat kis méretű betűim miatt:)
  • Tyler1
    ki mit választ magyar irásbelin a szöveg alkotásnál?? :D
  • isi
    a feladat szövegét sem értem :@ nekem elég a kettes matekból. magyar ből töriből angolból kell a 80% vagy attól jobb. a választott tárgyból már előre hozott érettségit tettem szal az nempara :C
  • Bristowboy
    Sok sikert mindenkinek, aki meg nem vizsgázik és röhög, azt meg ápolja le egy ...
  • Bandee1987
    Nagy kalappal a most érettségizőknek!

(Inkább írnék ötször érettségit, mint egyszer szoftszigót vagy valszám vizsgát...)
  • Yepp
    hát sok szempontból az emelt matek könnyebb mint a közép
    akinek van agya hozzá, és mondjuk kellően ismeri a fgv táblázatot, annak nem olyan nagy kunszt az emelt matek (a szóbeli az más tészta :D)
    viszont a középnél annyi szarra kell figyelni, minden apró bizbaszt leírni, még azt is 3 sorba dokumentálni hogy kivonod a-ból a b-t... ott bizony a legjobb matekos is veszt nem egy és nem kettő pontot, ha nem gyakorolta előtte párszor

mindkettőnek mások a buktatói, az egyikhez agy kell, a másikhoz meg türelem... szerintem :D
  • jajnemárr
    vagy úgy értetted h megcsinálod hogy találomra kitöltögeted?
  • jajnemárr
    hohoho azt megnézem az emelt matekodat!!
  • jajnemárr
  • gerrob
    Van, hogy megcsinálok teljesen egy emelt szintű matekot 5 perc alatt. Nem nagy kihívás.
  • HTS s3rg1nh00
    majd hétfő reggel ráérünk.
    én igazából csak kedden,mert az ami igazán számít...
  • Bristowboy
    Ez már tavaly se volt vicces...
  • gerrob
    Matematika érettségi feladatsort küldtek a hírTV-nek

Gondolom fingjuk nem volt a matekról a hírtv-ben.
  • jajnemárr
    magam részéről inkább rezignált vagyok
  • Hegi90
    :|
  • Sadist
    Na fostok már? :)
  • Bristowboy
    viszont ajánlom figyelmetekbe a 13. feladatot, ahol a négyzet csúcsait (ANIP) visszafele olvasva PINA szót kapjuk :)

LOL!
  • jajnemárr
    nos én erre nem jöttem rá.lehet hogy már teljesen elfásultam és betompult a maradék agyam is...

gerrob te még 10 év után is visszajársz érettségi fórumokra? én 2 hónap után már az emlékét is ki fogom törölni nem ám számon követem a következő generációk eseményeit....
  • Yepp
    ez 100 % h kamu
    viszont ajánlom figyelmetekbe a 13. feladatot, ahol a négyzet csúcsait (ANIP) visszafele olvasva PINA szót kapjuk :)
    jót röhögtem :D