29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
gregtom6 #25131 A múltkor próbaérettségit csináltunk, akkor alapjában véve könnyebb volt az egész, de elszámoltam, 41 pontom lett akkor:) Most az 1.részt nem számoltam el, viszont a 2. részben voltak elég húzós feladatok. A próbaérettségi is a 2005-ös érettségi volt asszem, de annál simán volt úgy, h a 17 pontos feladat elején elszámoltam, és onnantól rossz lett. Itt voltak olyanok, hogy hasonlóakat nem is csináltunk, és nem is voltak a tavalyi és tavaly előtti érettségikben.
Összesítve, ha nem számoltam el, akkor 30-40 pont körül lehetséges... -
utolsó 3 közül egyet se tudtam,c sak kapartam valamit, többi jó lett, szerencsém van, akkor megvan a 60 pont:) -
Yepp #25129 14. feladatig 1 v 2 pontot vesztettem, azt is azért mer nem vettem észre egy alkérdést :D
bosszantó -
Frissíts rá, mostmár a 14.ig mutatja -
Csak nekem mutatja az 5.feladatig? -
Énis csak ennyit írtam, remélem elfogadják -
Yepp #25125 az igaz/hamis feladatban ha csak azt irtam I és H azt elfogadják még vajon?:D -
Mostmár az fn.hu -n is fentvan: megoldások -
Mostmár php meg database error meg minden. -
Yepp #25122 nekem se tölti be -
Matek érettségi by origo -
Origon kinn vannak a megoldások, csak gondolom kicsit le van terhelve, mert nem akar betölteni. -
2. választhatót passzolta szinte mindenki nálunk. -
Az 1. résznél énis picit nehezebbre számítottam, a 2. résznél viszont könnyebbre.
Amúgy az 1. rész 1. feladatával, a másodfokú egyenlettel szarakodtam a legtöbbet az 1. részből :D Vagy 5 percig számolgattam :D Elsőre kijött vmi nagyon hülye eredmény, másodjára is, aztán vagy 4x átszámoltam mire kijött a -1.5 meg asszem a 8 :D -
ha jobban átnézem a függvényeket és a valószínüséget akkor lazán meglenne a 4es is sztem :P -
Nehezebbre számítottam. -
Yepp #25115 jobb biztosra menni? :D
én meg végül az összes feladathoz irtam ellenörzést xD (kiv persze a fgv-es feladat)
igy utolag kicsit hülyeség volt némelyiknél :) -
Nem csak százalékot írtam, asszem leírtam vagy 3 formában :D -
Yepp #25113 nekem nem az jött ki
én végigmentem egyesével, és mivel vagy 4 vagy 5 a rossz kabát, nem tartott sokáig
egyébként a valószinüséghez %-ot irsz azt nem fogadják el, 0<p<1
nekem vmi 0,098 vagy iesmi jött ki -
Pár kérdés feladatokkal kapcsolatban:
Volt a kabátos feladat, hogy van 20 kabát, abból 9 hibás, és egy vásárló megvett 15 darabot, és mekkora a valószínűsége, hogy legfeljebb 5 kabát hibás? Ti hogy csináltátok?
Én úgy, hogy 15 alatt az 5 osztva 20 alatt 5-tel, és 19% körüli eredmény jött ki. Így kellett, vagy elrontottam? -
Az 1. rész sztem elég könnyű volt, volt olyan, ami általános iskolai anyag, pl legkisebb közös többszörös, meg az 1. feladat az egy másodfokú egyenlet volt, volt ha jól emlékszem egyszerűbb valószínűségszámítás is, meg hasonlók.
A 2. részben volt függvényábrázolás (hozzá se nyúltam), statisztika, 12 pontos volt, megcsináltam teljesen, volt kombinatorika, az se volt vészes, remélem jól csináltam. A 2. rész kicsit nehezebb volt, de egy kis odafigyeléssel meg lehetett csinálni. Sztem olyan 3-as körüli lesz. -
hamar hazaértél!:) nehéz volt amúgy? -
Na kinek hogy sikerült? Az 1. rész elég könnyű volt, a 2. rész viszont sztem nehezebb volt az átlagnál. -
Hugh Hefner #25108 ez 100%, hogy kamu. egyrészt mert már az első feladatnál elakadtam (-.-), nem olyan egyszerű azt leegyszerűsíteni, másrészt milyen matektanár ír fel olyat, hogy a4 -
karajjj #25107 a kamu matekról még annyit, hogy a feladatok után nincs ott a téglalap, ahova a megoldást kell írni meg ahova a tanár pontoz... -
hm, de így elolvasva, nem azt kérdezik, hogy megérintették e a lelkét, hanem láthatták-e és mivel egy időben éltek egy országban, előfordulhat. asszem. -
közbe már énis kiszámoltam, tiszta hülye vagyok :D
na jóéjt, alukáljátok ki magatokat, a kakálást meg most se felejtéstek el :D -
karajjj #25104 meg lehet oldani a komplex számok halmazán -
Csisszancs #25103 I. x-2=1 x=3 vagy
II. -x+2=1 -x=-1 x=1 -
az a +3 minek van ott -.- -
srácok ezt hogy oldanátok meg, pl:
|x-2|+3=4 -
zry,azt hittem még a régebbire válaszolsz...
na sok sikert mindenkinek holnapra! -
Yepp #25099 a gyök alatt -4 a valós számok halmazán nem ad megoldást, bár középszinten nincsenek komplex számok -
Matekérettségi
ha valaki találkozott ezzel a feladtsorral ne rémüljön meg, vszínű h kamu, mert irreálisan nehéz középszinthez képest, középszinten nincs bizonyítás és a sertésinfulenza elég friss téma ahz h bekerüljön ide :) -
nem, neki nincs igaza. te arról beszélsz, hogy negatív számból nem lehet négyzetgyököt vonni, ami a valós számok körében igaz is, és senki nem vitatta. amiről a vita folyik, hogy egy nemnegatív szám négyzetgyökén csak a pozitív, vagy pedig a pozitív és negatív tagokat is értjük-e. definíció szerint csak a pozitívat értjük.
"Egy nemnegatív valós szám négyzetgyöke az a nemnegatív szám, amelynek a négyzete a."
"Egy nemnegatív valós szám 2k-adik gyöke az a nemnegatív valós szám, amelynek 2k-adik hatványa a."
"Egy valós szám 2k+1-edik gyöke az a valós szám, amelynek a 2k+1-edik hatványa a."
definíció szerint. ezzel kár vitatkozni, így van kitalálva, el kell fogadni. -
ez így igaz,de ha egy feladatnál kijön gyök alá mínusz 4 végeredménynek,akkor
a) elbasztál valamit
b) nincs megoldás,mivel a gyök alatt nem lehet negatív szám definíció szerint,ahogy azt már a kolléga is kifejtette
mindkettőtöknek igaza van btw,csak elmentek egymás mellett,mert egy konkrét feladatban meg lehet mondani,melyik a jó válasz,de általánosságban mindkettő jó. -
gyök alatt x az a szám, amivel önmagát megszorozva x-et kapjuk. Magyarul gyök alatt 16 az pluszmínusz 4.
Máshogy: négyzetgyök alatt x-négyzet, az egyenlő x abszolútértékkel. -
ezzel nem bizonyítottál be semmit.
ennyi erővel: tételezzük fel:
2=-2 //emeljük négyzetre mindkét oldalt
4=4
lol?
egyébként ha mint négyzetreemelés inverzeként gondolsz rá, logikus lenne a +/-, pont ezért írtam, hogy DEFINÍCIÓ szerint nemnegatív számot értünk alatta. -
jó mi van veletek...ilyen egyszerű dolgokat nem tudnék megoldani 1 év után..rengeteget felejt az ember,ha nem gyakorol...már az angolt is felejtem :) :S -
xnégyzet=9,akkor jelölöd a gyökvonást oldalt perjellel elválasztva és akkor írod ki,hogy x=+-3