29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Nemtom, nekünk a heti 5 órába simán belefért a deriválás, meg az integrálás is... persze mi tanárunk is folyton panaszkodott, hogy nem tudja leadni az évben azt, amit szeretne, de ettől függetlenül érettségire 100%-osan felkészített minket.
Az alapcsoportról meg nem tudok nyilatkozni. -
azt h mikor vettek fel vhova azt mikor, meg hogyan tudatják?:)
egyb. annyira nem volt vészes, csk odakellet figyelni -
Tessék itt csekkolni. Elvileg ezek azok. Aztán lehet próbálkozni. Lehet, hogy most helyből még nekem sem menne most...
-
Nem tudjátok, hogy a 2004-es érettségi feladatokat meg lehet valahol nézni? -
nálunk akinek a 8.-os matek vizsga jól sikerült,4 évig 6 órában tanulta a matekot...:) -
Yepp #25206 én matekos voltam egész gimibe, végig 6 matekunk volt, és mégis folyamatosan panaszkodott a tanár, h igy meg ugy megnyirbálták a tananyagot, és még nekünk sem fér bele, pedig tagozatosok vunk. bezzeg régen, amikor ez és ez meg még az is tananyag volt...
persze az elöbb nem magamra céloztam, tölünk a legtöbben emelt matekra mentek, de az átlaggimisnek (ahogy mondtad) 3-4 matekórája van.
hát ha a mi tanrendünkbe nem fér bele sokminden ami pedig hasznos lenne, akkor egy kevesebb oraszámmalrendelkezönek hogy férne bele? -
matekfaktosként tavaly heti 5 órám volt... alapmatekosoknak asszem 3 -
azért ne csak egy középfokút néz hanem egy emeltet is. régen a matek ötös az ötös volt és nem volt tovább. most van a matek ötös meg az emelt szint amiből azért megnézném hogy hány feladatot tudna még egy jó matekosnak számító gimis is megcsinálni... -
6-7 matek normál gimisként shoa senkinek nem volt. Nem tudom, hogy honnan veszed ezt az infót...
Matek szakos voltam és nekünk is csak 6/6/5/5 volt ha jól emlékszem. Az áltag gimisnek heti 3-4 matek volt. -
Yepp #25202 akkor azt is vedd figyelembe, hogy hányszor annyi matek órátok volt nektek, mint nekünk most. mert az se mindegy h vki heti 2-3 órában tanul vagy heti 6-7 -
Gyerekek ez komoly? Ez ma a matek értettségi. A mi időnkben sem volt azrét nehéz, de ehhez képest azért annak volt tekinthető.
Látott a mai érettségizők közül bárki 7-8 évvel ezelőtti matek központit? Na azok voltak valamik... -
isi #25200 44 pontom van
te jó isten minden elvárást túlszárnyaltam :D -
koncerten érettségi után
-
ok, most jöttem rá bocs
elbasztam... -
Nem legfeljebb 5 rossz lehet? -
a 1)-nél 11 alatt 11 van, tehát 1-el kell beszorozni -
amúgy ennél a kiválasztósnál nem értem miért jön ki nekem más eredmény ,légyszi mondjátok meg mit néztem el
Szóval 11 jó és 9 rossz van
4 vagy 5 rossz lehet köztük
1)11*(9 alatt a 4)=1386
2)(11 alatt a 10)*(9 alatt az 5)=1386
jó eset:2772
összes:15504
hányadosuk nálam 0,17 -
hát nemtom,a +30% jelentkező engem nagyon idegesít...amúgy tavaly érettségi óta nem láttam infó feladatsort,úgyhogy érdekes lesz elmenni 25-én...vagy fasz tudja mikor lesz... -
karajjj #25193 ez annál is lentebb van :\ -
Azért tavalyit nem lehet alulmúlni. -
80 és 90 között. De milyen jó lenne, ha rendesen elolvasnám a feladatokat és nem össznépességet írnék külön nők és férfiak helyett...
Bár duplázással maximum 65%-os matek kell BME-hez, de az ilyen hibák akkor is idegesítenek, amik figyelmetlenségből adódnak. Maga az érettségi nem volt nehéz. -
Yepp #25190 nekem 90-95 % között lesz vhol
most méginkább verem a falba a fejem, idegesitö hibáim voltak -
karajjj #25189 nézegetem origón a feladatokat, idén még a tavalyinál is gyp-sebbek :\ -
Nem arról volt szó, hogy gyök16=+-4
Hanem arról, hogy ha egyenletben olyan jön ki, hogy gyök16 (mondjuk x^2=16), akkor a megoldás nem 4, hanem +-4. Legalábbis én ezt szűrtem le.
Én tavaly érettségiztem matekból emelt szinten. Amit eddig origón láttam az nudli, de csak 15ig vannak fent (vagyis voltak, amikor legutóbb néztem :)). Kíváncsi vagyok, hogy az utolsó 3 tényleg olyan nehéz e :) -
Szemjuel #25187 nekem ha csak 60% a matek infóval meg nyelvvizsgával 320 pontom van :P mérnökinfóra bárhol elég :P :D (csak BME-n nem :S) -
Abruzzi #25186 Én ahogy összeszámoltam legjobb esetben, ha a javítókulcs nem von le faszságokért dolgokat akkor 88 pontom lesz. De ha levon szerintem akkor meglesz a 80 % és ez volt a cél :D
Magyarnak a hivatalos megoldókulcsa nincs még fent vhol?
-
Na, alsóhangon 80 pontom van, de reaálisan , egy kis jóindulattal 80-85% lesz. Kicsit lehett volna jobb is, ez van :) Nektek? -
Yepp #25184 benne volt pedig a fgv táblában
én is megnéztem, mert nem emlékeztem a ( ) zárojel v a [ ] zárojel a jele :) (másik ugye a legnagyobb közös oszto) -
azt én se tudtam, beírtam 2:D
de prímtényezős felbontásra remélem kapok pontot:D -
gregtom6 #25182 Én is erre gondoltam, és ott tököltem vele...10:20-kor már szinte csak ültem, és vártam, h vége legyen. -
leírtam magamnak az adatokat és utána azokat néztem. Szerintetek kb hány pontot vonnak le, amiket írtam ? :) 15 körül saccolom. -
gotchaaa #25180 De azoknak a 0,1,2,3 hibás eseteknek a valószínűsége egy nagy nulla, azt hogy vonja ki? Vagy nem értem. -
hát ez eddig a legszopásabb matek volt, ami létezik (számomra ) :D
Se % számítás ( 1 kis részbe volt jo ) se egyenletrendszer, semmi olyan dolog, ami az előző érettségikbe volt, jo ha 2-es meglesz. :D
Legkissebb közös többszöröst, meg lese vágtam, wtf? 4 éven keresztül nemcsináltam, rohadtul nemvágtam mia csöcsvan. -
"így az Anal"
hol jár az eszed?
-
Na, én is végeztem.
Első 15 feladat mind jó szerintem, 17. és 18.at csináltam.
17esnél a függvényt elszúrtam, más írtam fel, és onnan akkor a többi is rossz. De gondolom részpontokat lehet kapni, mert az én fv-em jól írtam, jól számoltam zh-t meg jól ábrázoltam. Ha csak a felét is...
A 18/b kijött, az a kevésbé. Elolvastam a szöveget, de nekem kimaradt, hogy 9 a rossz így az Anal másképp számoltam, de pár részpont ott is lesz. Remélem 5ös megvan, 80% körül lesz, kicsivel affelett. -
benne van egy szép derékszögű háromszög ábrája, amit csak le kell kopiznod, és ott van h tg alfa = b/a, és megoldod (felhasználva azt h a területképletből ki tudod fejezni az a-t vagy a b-t) -
Yepp #25175 szerintem egyéként a többség igy csinálta. -
ezért lett volna egyszerűbb, ha a kedvező eseteket számolja ki, 11 jó 4 rossz, 10 jó és 5 rossz, és itt már nem lehet sokat hibázni -
ja,olvastam tovább...55 max...hát akkor
egyetem...
-
na derékszöges hibátlan, de full máshogy számoltam:
12=(a^2*sinb*siny)/2sina
ebből kirendeztem a-ra, aztán cos-al jött b, pitagoraszból meg c, onnan meg R