29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• nearo
    Nemtom, nekünk a heti 5 órába simán belefért a deriválás, meg az integrálás is... persze mi tanárunk is folyton panaszkodott, hogy nem tudja leadni az évben azt, amit szeretne, de ettől függetlenül érettségire 100%-osan felkészített minket.

Az alapcsoportról meg nem tudok nyilatkozni.
  • Burdi
    azt h mikor vettek fel vhova azt mikor, meg hogyan tudatják?:)

egyb. annyira nem volt vészes, csk odakellet figyelni
  • Molnibalage
    Tessék itt csekkolni. Elvileg ezek azok. Aztán lehet próbálkozni. Lehet, hogy most helyből még nekem sem menne most...
  • BaliBoy
    Nem tudjátok, hogy a 2004-es érettségi feladatokat meg lehet valahol nézni?
  • HTS s3rg1nh00
    nálunk akinek a 8.-os matek vizsga jól sikerült,4 évig 6 órában tanulta a matekot...:)
  • Yepp
    én matekos voltam egész gimibe, végig 6 matekunk volt, és mégis folyamatosan panaszkodott a tanár, h igy meg ugy megnyirbálták a tananyagot, és még nekünk sem fér bele, pedig tagozatosok vunk. bezzeg régen, amikor ez és ez meg még az is tananyag volt...

persze az elöbb nem magamra céloztam, tölünk a legtöbben emelt matekra mentek, de az átlaggimisnek (ahogy mondtad) 3-4 matekórája van.
    hát ha a mi tanrendünkbe nem fér bele sokminden ami pedig hasznos lenne, akkor egy kevesebb oraszámmalrendelkezönek hogy férne bele?
  • nearo
    matekfaktosként tavaly heti 5 órám volt... alapmatekosoknak asszem 3
  • herczeg
    azért ne csak egy középfokút néz hanem egy emeltet is. régen a matek ötös az ötös volt és nem volt tovább. most van a matek ötös meg az emelt szint amiből azért megnézném hogy hány feladatot tudna még egy jó matekosnak számító gimis is megcsinálni...
  • Molnibalage
    6-7 matek normál gimisként shoa senkinek nem volt. Nem tudom, hogy honnan veszed ezt az infót...

Matek szakos voltam és nekünk is csak 6/6/5/5 volt ha jól emlékszem. Az áltag gimisnek heti 3-4 matek volt.
  • Yepp
    akkor azt is vedd figyelembe, hogy hányszor annyi matek órátok volt nektek, mint nekünk most. mert az se mindegy h vki heti 2-3 órában tanul vagy heti 6-7
  • Molnibalage
    Gyerekek ez komoly? Ez ma a matek értettségi. A mi időnkben sem volt azrét nehéz, de ehhez képest azért annak volt tekinthető.

Látott a mai érettségizők közül bárki 7-8 évvel ezelőtti matek központit? Na azok voltak valamik...
  • isi
    44 pontom van
    te jó isten minden elvárást túlszárnyaltam :D
  • HTS s3rg1nh00
    koncerten érettségi után
  • 4kos
    ok, most jöttem rá bocs
    elbasztam...
  • Slayerboy
    Nem legfeljebb 5 rossz lehet?
  • scs17
    a 1)-nél 11 alatt 11 van, tehát 1-el kell beszorozni
  • 4kos
    amúgy ennél a kiválasztósnál nem értem miért jön ki nekem más eredmény ,légyszi mondjátok meg mit néztem el
    Szóval 11 jó és 9 rossz van
    4 vagy 5 rossz lehet köztük
    1)11*(9 alatt a 4)=1386
    2)(11 alatt a 10)*(9 alatt az 5)=1386
    jó eset:2772
    összes:15504
    hányadosuk nálam 0,17
  • HTS s3rg1nh00
    hát nemtom,a +30% jelentkező engem nagyon idegesít...amúgy tavaly érettségi óta nem láttam infó feladatsort,úgyhogy érdekes lesz elmenni 25-én...vagy fasz tudja mikor lesz...
  • karajjj
    ez annál is lentebb van :\
  • xNoodlex
    Azért tavalyit nem lehet alulmúlni.
  • xNoodlex
    80 és 90 között. De milyen jó lenne, ha rendesen elolvasnám a feladatokat és nem össznépességet írnék külön nők és férfiak helyett...
    Bár duplázással maximum 65%-os matek kell BME-hez, de az ilyen hibák akkor is idegesítenek, amik figyelmetlenségből adódnak. Maga az érettségi nem volt nehéz.
  • Yepp
    nekem 90-95 % között lesz vhol
    most méginkább verem a falba a fejem, idegesitö hibáim voltak
  • karajjj
    nézegetem origón a feladatokat, idén még a tavalyinál is gyp-sebbek :\
  • nearo
    Nem arról volt szó, hogy gyök16=+-4
    Hanem arról, hogy ha egyenletben olyan jön ki, hogy gyök16 (mondjuk x^2=16), akkor a megoldás nem 4, hanem +-4. Legalábbis én ezt szűrtem le.

Én tavaly érettségiztem matekból emelt szinten. Amit eddig origón láttam az nudli, de csak 15ig vannak fent (vagyis voltak, amikor legutóbb néztem :)). Kíváncsi vagyok, hogy az utolsó 3 tényleg olyan nehéz e :)
  • Szemjuel
    nekem ha csak 60% a matek infóval meg nyelvvizsgával 320 pontom van :P mérnökinfóra bárhol elég :P :D (csak BME-n nem :S)
  • Abruzzi
    Én ahogy összeszámoltam legjobb esetben, ha a javítókulcs nem von le faszságokért dolgokat akkor 88 pontom lesz. De ha levon szerintem akkor meglesz a 80 % és ez volt a cél :D

Magyarnak a hivatalos megoldókulcsa nincs még fent vhol?
  • kraawz
    Na, alsóhangon 80 pontom van, de reaálisan , egy kis jóindulattal 80-85% lesz. Kicsit lehett volna jobb is, ez van :) Nektek?
  • Yepp
    benne volt pedig a fgv táblában
    én is megnéztem, mert nem emlékeztem a ( ) zárojel v a [ ] zárojel a jele :) (másik ugye a legnagyobb közös oszto)
  • passatgt
    azt én se tudtam, beírtam 2:D

de prímtényezős felbontásra remélem kapok pontot:D
  • gregtom6
    Én is erre gondoltam, és ott tököltem vele...10:20-kor már szinte csak ültem, és vártam, h vége legyen.
  • kraawz
    leírtam magamnak az adatokat és utána azokat néztem. Szerintetek kb hány pontot vonnak le, amiket írtam ? :) 15 körül saccolom.
  • gotchaaa
    De azoknak a 0,1,2,3 hibás eseteknek a valószínűsége egy nagy nulla, azt hogy vonja ki? Vagy nem értem.
  • TVelvet
    hát ez eddig a legszopásabb matek volt, ami létezik (számomra ) :D

Se % számítás ( 1 kis részbe volt jo ) se egyenletrendszer, semmi olyan dolog, ami az előző érettségikbe volt, jo ha 2-es meglesz. :D

Legkissebb közös többszöröst, meg lese vágtam, wtf? 4 éven keresztül nemcsináltam, rohadtul nemvágtam mia csöcsvan.
  • passatgt
    "így az Anal"

hol jár az eszed?
  • kraawz
    Na, én is végeztem.

Első 15 feladat mind jó szerintem, 17. és 18.at csináltam.

17esnél a függvényt elszúrtam, más írtam fel, és onnan akkor a többi is rossz. De gondolom részpontokat lehet kapni, mert az én fv-em jól írtam, jól számoltam zh-t meg jól ábrázoltam. Ha csak a felét is...

A 18/b kijött, az a kevésbé. Elolvastam a szöveget, de nekem kimaradt, hogy 9 a rossz így az Anal másképp számoltam, de pár részpont ott is lesz. Remélem 5ös megvan, 80% körül lesz, kicsivel affelett.
  • scs17
    benne van egy szép derékszögű háromszög ábrája, amit csak le kell kopiznod, és ott van h tg alfa = b/a, és megoldod (felhasználva azt h a területképletből ki tudod fejezni az a-t vagy a b-t)
  • Yepp
    szerintem egyéként a többség igy csinálta.
  • scs17
    ezért lett volna egyszerűbb, ha a kedvező eseteket számolja ki, 11 jó 4 rossz, 10 jó és 5 rossz, és itt már nem lehet sokat hibázni
  • HTS s3rg1nh00
    ja,olvastam tovább...55 max...hát akkor egyetem...
  • passatgt
    na derékszöges hibátlan, de full máshogy számoltam:

12=(a^2*sinb*siny)/2sina

ebből kirendeztem a-ra, aztán cos-al jött b, pitagoraszból meg c, onnan meg R