29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Yepp #25411 nekem is 98 lesz..
olyan idegesitő, azon buktam 2 pontot h nem vettem észre egy alkérdést a férfi-nő feladatban :( -
Notram #25410 Áhh, matek 98% lesz... A 11-es, gépes feladatot néztem be... Fordított arányosság helyett egyenest használtam.. Elég idegesítő.
Törinél az esszék értékelése nagyon szubjektív... Szerencsére jó fej, engedékeny tanárunk van. Amúgy nem volt vészes eddig egyik érettségi sem..
Holnap angol > levélre figyeljetek, szótárt használjatok! Amúgy szerintem nem lesz olyan nehéz... :P -
Amúgy megnéztem a középszintű történelmet is, szerintem nehezebb témákba kérdeztek bele. Emelt szinten pl. választható volt egy ilyen kombi:
-Kádár gazdaságpolitikája - hosszú
-világgazdaság a két VH között - hosszú
-kalandozások - rövid
-magyar nyelv ügye a ref.korban -
Eddig nagyon jól állok, matematika 92%, magyar 85 körül, emelt töri 85-90 között lesz, németem már megvan 88%, társadalomismeretből meg 90 körül kapok tuti a projektmunkámra
-
ez volt a legnehezebb
-
Igen, ez. -
Nem. -
gotchaaa #25404 Huh de rossz lett a törim...:(
De mindegy, matek elvileg 100as lesz.. -
topi90 #25403 valaki irt ma törit angol nyelven?:)
-
LotteUntatta #25402 Tételek itt! -
NoriszDius #25401 jah lehet..
de én a könyvebe is találtam valamit róla..h országos eredmények közül a diákolimpiát azt nem fogadják el.. -
sz4bee #25400 Azért kérdezem mert neten azt irják hogy nem, de a könyvbe meg nincs erröl szo.Egyik osztálytársamnak elfogadták...Holnap lesz meg nekem az igazolás, de azt hogy elfogadják-e azt nem tudom...Felvi-t kellene szerintem felhivni, de még nem sikerült. -
Olyan jó hogy holnap már csak angol (az már elég laza) és VÉGE az írásbelinek. -
NoriszDius #25398 szia! a diákot nem...
ez a bajom nekem is pedig lehet h jól jönne aza 10 plusz pont.. -
sz4bee #25397 Valaki tudja, hogy a diákolimpiát akkor elfogadják vagy sem? -
NoriszDius #25396 köszi nem azt mondtam h forgasd ki a szavaim
mind1 haggyuk...
am meg a matekhoz csak annyit h akinek elég a 2es annak könnyű volt de aki talán 4est vagy 5öst szeretett volna annak meg kellett küzdenie érte... -
Nekem, ráadásul emelten, ojje. -
nekem. remélem ugyanúgy kompetencia lesz -
eutrofizációt írtam (nekem ez volt logikus :C), nem az a jó, mégse értem magam butának :C -
Abruzzi #25392 Amúgy kinek lesz fizika a választott? -
Abruzzi #25391 Én pl pont elbasztam azt. Persze nem a feladatot, csak a 3 pontból ezt...odaraktak 4 hülyeséget amit szinte életemben nem hallottam és akkor válasszam ki törin ezt a föcis-bioszos kérdést..mondom ok. Mondjuk nálam nem az alapműveltség hiányzott, énis egyből arra gondoltam h fa-oxigén stb, csak egyszerűen nem ismertem a szót. De kösz a gratulációt :D -
a mai töri érettségin nem olvastam el az első oldalt. az volt odaírva, hogy ne írjunk többet mint a megadott hely. persze nem nagyon érdekel, hogy milyen jegyet kapok rá, mert a töri nem kell, de azért megkérdezném, hogy ha a nagyesszében a megadott kb. másfél oldal helyett én írtam 3-at, azért hány pontot fognak levonni a 24-ből? ((ugye 24 pontos volt?)) -
jajnemárr #25389 ez volt a magyar töribe?vicces:D -
jajnemárr #25388 ja igazad van,beszélhetnénk a cipődivatról vagy hogy ki szereti jobban a pepsit és ki a coca colát, esetleg szóba jöhetne a sertésinfluenza is,elvégre ez egy érettségi fórum -
Bristowboy #25387 Itt inkább a matematikához kellő képességgel, vagy annak hiányával van a probléma. Aki tud logikusan gondolkozni, vagy érti, annak könnyű. De egy kis gyomorideggel, meg 2-3-as matekjeggyel a háta mögött, már nem könnyű az embernek.
Ezért könnyű annak azt mondani, hogy könnyű, meg hülye, aki nem tudja megoldani, aki nincs ott, mert még nem tart ott, vagy épp, már túl van rajta rég.
De ezt nem vitaindítónak szánom. -
A tesztben buktam én is pár pontot, az esszéim nagyon jók lettek, meg a tanár is rendes. Szerintem 90% körül lesz.
Aki meg a talajerózióra nem jött rá,gratulálok. Alapműveltség körülbelül.. Nincs fa, nincs ami átalakítja a CO2-t O2-vé. -
NoriszDius #25385 most mi értelme van itt egymást szapulni meg az ilyen olyan vizsgákkal villogni. mindenkinek lehetett jobb vagy rosszabb napja és kész...
inkább keressetek vmi mást témát...vagy én nem tom, de hagyátok abba -
yah és ezzel nem azt akartam kifejezni hogy hülye aki nem írja meg 4esre, csak a matek érettségi szintjét minősítem -
Holnap meek emelt angolra:S
Ki mit jósol?Könnyű lessz vagy nehéz? -
nem akarlak megbántani, de a tavalyi és az idei érettségit egy 9.es ismim megírta 4esre :)
és nyelvi osztályos, szóval a matek nem külnösebben érdekli :)
full logika volt az egész, és ahol a logika megállt ő kinyitotta a függvénytáblázatot :) -
gregtom6 #25381 Én is ezt mondom, bár én értem a matekot, de nem a tegnapihoz hasonló feladatokra készültem, még a próbaérettségin is másabb feladatok voltak. Csak nekem az a bajom, hogy ha értem is a feladatot, és a megoldását, akkor is elszámolom, elnézem, ilyesmi.
És nekem is a kifejtős dolgok nagyon mennek, pl. ez a töri nem volt annyira nehéz, az esszék se voltak nehezek. Általánosban a kisfüzetes pár oldalt olvasgatással 4-esre meg tudtam tanulni. Középiskolában már magoltam, 5-ös vok, de itt viszont 4,5 nagy spirálfüzetes oldal 1 anyag, és tz-re ugye 2 esszé van.
(kivétel a hidegháború, abból volt vagy 6-7 oldal)
Nyelvvizsga megvan(közép)majd meg akarom az emeltet is, úgyh nem aggódok a holnapi miatt. -
Bristowboy #25380 Idióta, tény. Csak nem értem, hogy vette a bátorságot, hogy ilyet kijelentsen. Mindenkinek megvan, melyek azok a tárgyak, amikből gyengén teljesít. Nekem például a magyar, történelem, angol és a választott tantárgy nagyon feküdt, meg is kaptam az ötöst érte. Volt, aki nagyon kínlódott velük, nem tudta megtanulni. Nem mondom, hogy buta szarok, mert.
Nekem meg a matek nem ment. Nem volt érzékem hozzá, nem szerettem, örültem, hogy kettessel átmentem. Ennyi. Csak nem úgy kellene szemlélnie a világot, ahogy teszi. Mert ami neki könnyű, az másnak nehéz. Ezzel az erővel én is mondhatom, hogy buta szar, ha valami neki nem megy, ami nekem ilyen.
De nem koptatom a klaviatúrát ilyen emberre...
Angolosoknak sok sikert holnap! -
jajnemárr #25379 én azt mondom az ilyen nyomorékokkal egyáltalán nem kell foglalkozni,viszont legalább egy jót röhögtem a szegényes kis véleményein:D
(,buta szar')...az ilyenekért érdemes élni,ritka,hogy valakit úgy igazán le tudsz nézni... -
Na most nézem a megoldókulcsot, a tesztbe kb 5 pontot buktam, az még teljesen korrekt, remélem az esszét nem húzza le nagyon a tanár, és akkor úgy 78-80 pontról várhatom a szóbelit.
Amúgy szerintem viszonylag nehéz volt, elég nagy hülyeségeket raktak bele, és kádár, rákosi, világháborúk, gazdasági világválság, hidegháború egyáltalán nem volt. Pedig ezek azért szoktak lenni, meg elég nagy anyagot felölelnek. Na mindegy, túl vagyunk rajta ez a lényeg:) -
Bristowboy #25377 Gratulálok! Érettségid mellé beszerváltál egy szegénységi bizonyítványt is!
Gondolkozz már el, mielőtt befirkantasz ide! Ember!
Te nem adnál?? Ugyan már!
Én például rettenetes voltam matekból. Jártam különórákra, ráadásul korrepetálásra is. És a döbbeneten kívül semmi más nem ragadt rám. Meg is írtam kettesre a tavalyi érettségit. Akkor buta szar vagyok, és nem adnál nekem matek érettségid? Hát bekaphatod!
(Lehet rosszul mutat az ötösök közt egy kettes, de leszarom.) -
jajnemárr #25376 azt elfelejtettem írni h közép :D
-
jajnemárr #25375 ügyes vagy
nekem sajnos 4-es lesz,ha nem csesztem volna el a sokszögeset teljesen....
-
Na ma felkerült a matek emelt megoldókulcs. Összeszámoltam a hibáimat, és max 7-et találtam. Kurva jó lenne az a 93%!!! -
2balin2 #25373 nekem meg jövő pénteken emelt info...:P bár már az se kell:D ahogy számolom van 417 pontom legalább -
NoriszDius #25372 Nekem is meg van az emelt német, szoval mától hawaii van, majd 22én lesz még pedagógia