29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
attól nagyon kell félni,ha nem érted mi a feladat,elmondják még 10x,egyébként meg makogsz rá valami okosat,és 30 pontod biztos van a 33-ból.
[tavaly előrehozta az angolt,és 32 pontos lett a szóbelije,pedig ő is parázott] -
Phasmoo #25490 Az angol érettségi nagyon laza volt szerintem. Átnéztem vagy nyolcszor az első két feladatot egymás után és úgy voltam félidőnél. Ez a Nagy Péteres feladat meg teljesen felbaszta az agyamat, a többi könnyű volt. Az osztályra meg persze pont akkor jött rá a köhögőroham meg a tüsszentés, úgyhogy alig értettem valamit, minden hibátlan, és a hallott szöveg értése miatt lett 94-95%.. OM.hu-n hol lehet megtalálni az eredményeket? A szóbelitől pedig félek, mindig is féltem a szóbeliktől.. bár van egy origós komplex középfokúm, talán nem kéne :) -
1Gry1 #25489 Nekem egész jó lett, csak hallásértés 3. feladat volt kicsit fura, de szerencsére az is ment. Igaz B2-es ÖSD nyelvvizsgám van ami elvileg nehezebb.
Javítókulcsot átnézve szerencsére 5-ös lesz. Szóbelitől nem félek. -
Flowing #25488 Hát nem azt mondom én se , hogy nem teljesíthető, csak hogy nem olyan jóra mint szerettem volna :( -
Yepp #25487 szerintem a magnó 3. feladatot (pff... :D) leszámítva nem volt nehéz a német.
nem mintha az átlagnál jobb lennék németből (igaz van nyelvvizsgám - na de ma már kinek nincs? ), de szerintem bőven teljesíthető volt, és ahogy néztem, másoknak is.
viszont ahogy utólag számoltam, a vesztett pontjaim több mint 3/4 -edét azon a tierversicherung magnós feladaton buktam el :S -
Flowing #25486 Sziasztok!
Hát, 6 éve tanulok németet. Ahhoz képest, hogy azt hallottam, hogy az angol nevetségesen könnyű volt, ahhoz képest a német pimaszul nehéz volt szerintem. A 3. magnóról nem mondanék semmit, vicc. A 2 levélre a 60 perc nem volt elég, a picit meg tudtam írni meg a nagy felét...
Kitolás. Remélem mindenkinek azért sikerült és van akinek jól is . Sok sikert jövőhétre!! (főleg a föci érettségizőknek) :) -
jajnemárr #25485 én megyek :S -
Yepp #25484 majd kiderül
most már ugyse tudsz semin változtatni, nem érdemes ezen görcsölni
-
isi #25483 Töriben a majorságos feladatnál ha azt írtuk be hogy düllő a közös dologhoz az nemjó? a jobbágyok közös dolgai vagy mi volt a kérdés pontosan... -
ToM1113 #25482 Érdeklődni szeretnék hogy a feladatok pontszámainak átszámításai vizsgapontokra hogyan történik? van már ehhez a vizsgához ilyen táblázat? -
Bmx01 #25481 remélem minimum pontszám + lesz
mennyi is kell a 2-ért németből ?
a 3.hallásutáni az tényleg szar volt..... :( -
Német érettségi megoldások -
Egyik haverom megy =) -
Hát nevetséges volt a hallott szöveg utáni..Pff:)
Szerintem még a német tanárom se tudta volna,az első magnós része az nem volt olyan nehéz. -
Rainbow15 #25477 kösz -
Abruzzi #25476 fn.hu -
Rainbow15 #25475 megoldásokat hol találom? om.hu-n még nincs. -
átfutva megoldásokat elég szar lett, de 20 pont remélem megvan -
én magnónál 3.-ba tippeltem csak, operation, hunden, katzen, 500 euro stb...
egyet csak eltaláltam:D -
Abruzzi #25472 Jha igaz szóbelire nem gondoltam. De végülis szerintem ha valakinek nyelvvizsgája van angolból, mondjuk origos, akkor egy érettségis szóbeli az nem jelenthet nagy gondot. -
Rainbow15 #25471 nálunk is ez volt a magnósnál, a 3.ban. 1 levegővel elmondott 5 mondatot :D -
WOLF3x6 #25470 Nekem egesz jol sikerult, pedig csak kozepfoku nyelvvizsgam van. Viszont a hallott szoveg ertes utolso feladat, na az kemeny volt. Lehet csak nekem/illetve az osztalyomnak, amint egyszer vegigment, mindenki elkezdett rohogni, hogy semmit nem tudott beirni. -
Csisszancs #25469 Németesek, hogy sikerült? Am ki megy kedden emelt bioszra? -
De még jön rá a szóbeli, ami 33 pont, így összesen 150, és a kettőt együtt számolják. Ez pedig a legtöbb tárgynál így van (matek középnél pl pont nem, de más nem jut eszembe hirtelen).
Külön az írásbeli sehol senkit nem érdekel. -
Abruzzi #25467 Én a javítókulcs alapján 117 pontosnak számoltam az angolt. Mármint h ez a max elérhető pontszám. Mondjuk ezt nem értem minek van ilyen dolgozatpont amit át kell alakítani vizsgaponttá, de ha már ígyvan akkor miértnem kerek szám jön ki a végén h 110 vagy esetleg 120? nem mintha annyira zavarna de minden írásbeli 100 pontos vagy akad ami 90 (töri,fizika), nemértem hogy jön ide ez a 117. namindegy így számolva ha a tanár jófej lesz leveleknél akkor olyan 96-97 %. Kár hogy nem számít nekem sehova :/ -
Bmx01 #25466 nafene holnap német........ :( -
gerrob #25465 Német érettségi szóbelin húzhatsz plusz tételt, ha igazoltan nem érsz be a sztrájk miatt. Fasza. -
Igen, és rohadtul primitív volt sztem. -
gerrob #25463 Gaskó+Fidesznek köszönd meg a sztrájkot az érettségi alatt. Hiába, no, gyomor kell hozzá. -
gerrob #25462 Origón levő beszkennelt angol érettségit mintha egy diszgráfiás gyerek töltötte volna ki. Magyar nyelvben nem létező betűket is írt. -
Oh, köszi. Jó sokáig kínoznak titeket. :D :P Nekem úgy rémlik, pár nap alatt túl voltam a dolgon, de lehet, hogy csak a tudatalattim visszatartja a traumatikus élményeket... :) -
oce #25460 Bocsesz, tele van íráshibával x)... 5-kor keltem na :P! -
oce #25459 Én az emelt egy kissé nehéznek találtam, legalábbis a Februári Kereskedelmi C még könnyebben ment mint ez, pedig az szakmai.
Véleményem szerint a mostani emelt angol nem is szókincsileg volt nehéz, kb. 90-95%-át vágtam a szavaknak, hanem pár helyre nagyon nem volt egyértelmű hogy mit és kellene beírni. Ott volt pl. a angol királyi palotás szöveg, vágtam szinte minden szövegből meg a beillesztendőket is. Full elolvastam a mondatot, full értettem hozzá a beékelődő szavakat is, és puff, azon filoztam egy csomót hogy vajon melyikkel értelmesebb, mert sehogy nem jött ki.
Bár a többi feladatban is volt pár hasonló dolog, presztízs kérdésből 80 főlé céloztam %-ban de sztem valahol 60% fölött lesz csak egy kicsivel (szobeli az nem para :) ) -
tavaly 117 volt. -
Notram #25457 Holnap felkerül az OM honlapjára a hivatalos javítókulcs... Egy helyen több szót is elfogadnak szerintem... A már említett 'her' helyett tuti, hogy jó a 'the' is. Meg még lesznek ilyenek. Amúgy az oroszosban tényleg segített a töritudás is.. Bár az egész nem volt nehéz.. Mondjuk én 12 éve tanulok angolt, nyáron felsőfokozok.. Számomra már csak az infó van hátra, 25-én..
És eddig ezek egész jól sikerültek...
-
2balin2 #25456 amugy meg az After is jó a when helyett... mondjuk én As-t írtam -
Nekem is sikerült the-t írni a her helyett, de így utólag belegondolva tényleg a her a jobb. Az oroszosban a beards szót hallottam, de a smoking-ot sikerült elqrni helyette...
-
gyorsabb voltál.
-
Azt mondjuk,ha vki szereti a töit meg érdekli,tudhattah szakáll lesz..Nekem is rémlik most már igy vmi.... -
her helyett én is the-t írtam. De az nyelvtanilag jó, nem ?