34
ip-cím mit jelent
-
természetesen a hatóságnak. -
Csak érvényes birosági parancs esetén adhatják ki a felhasználó címét.
De amúgy igen ip alapján megtalálható bárki. -
Magnézium #32 Megírtam, privátban.
Köszi! -
nézni nem illegális. De írd meg melyik és megmondom, hogy ingyenes e. Az IP alapján meg a szolgáltatón keresztűl lehet megtudni a user címét de azt csak hatóság kérheti. -
Magnézium #30 Sziasztok!
Nemrég néztem egy online TV-t, csak váltogattam a csatornák közt ( kattintva:)), nem regisztráltam az oldalon. Szerintem ingyenes volt, de nem vagyok benne biztos. Kérdés: Behajthatnak rajtam pénzt IP cím alapján? Úgy értem: egyáltalán megtudnák a címem IP-m alapján?
( olvastam Faustus írását, de azért megkérdezem.) Köszi előre is a választ! -
köszi. -
"Ip cím alapján behatárolható egy sz-gép holléte? (méterre pontosan)"
Szimpla lakossági előfizetőröl IP cím alapján kívülről maximum annyi tudható meg, hogy ki a szolgáltatója, esetleg hogy a kiosztott IP-cím melyik városra vonatkozik.
"Bár én úgy tudom hogy konkrétan cím szerint csak az adott szolgáltató adhatja ki hogy adott ipé cím hol volt. Azt is csak a rendőrségnek ."
+ a Nemzetbiztonsági Hivatalnak - de azt is csak megfelelő ok esetén. -
nem, csak rendőrségi úton. -
Bár én úgy tudom hogy konkrétan cím szerint csak az adott szolgáltató adhatja ki hogy adott ipé cím hol volt. Azt is csak a rendőrségnek .
Tehát röviden a kérdésem összefoglalva pl innen az sg-től vagy bármien más fórumon cseten azok akik látják az ipét ki tudnák "csak úgy" deríteni hol a gép? -
Hali. Ip cím alapján behatárolható egy sz-gép holléte? (méterre pontosan ) Nem kell megijedni nem hackerkedni akarokn vagy ilyesmi csak érdekel hogy pl cseteken fórumokon stb ugye elvileg rögzül az ipé cím szóval ez alapján belőhetőe az adott gép helye. És ha belőhető a fizikai hollét az milyen szinten. -
JasonXXX #24 De ugye egyszerű nyelven van írva? A számtech nyelve nekem kínai. Azért az alap fogalmakkal tisztában vagyok, de ugye ez már kívül esik a basic informatika tudáson. Véletlenül nem a pécsi Pollackon tanulsz? Van ott ismerősöm. -
praksi #23 tudom ajánlai Tannenbaum: Számítógépes hálózatok c. könyvét, abban gyakorlatilag minden le van írva, TCP/IP -től kezdve a Bluetooth-ig; kb. 8000 Ft (kurva nehéz, és utáltam vizsgaidőszakban lapozgatni...) -
a dinamikus IP azt jelenti, hogy a szolgáltatótól minden kapcsolódáskor más és más IP címet kap(hatsz). a statikus IP ezzel ellentétben újrakapcsolódáskor ugyanazt az IP címet adja ki neked. ez fontos lehet akkor, ha például szervert üzemeltetsz, egyéb esetben igazából lényegtelen, ha nem használod illegális dolgokra a netet.
az IP hider szintén proxykat használ, csak azokat esetleg gyakrabban változtatja, és nehezebbé teszi az eredeti IP cím megtalálását. -
JasonXXX #21 PL. ha valami gyanúsat írnék ebbe a fórumba vagy pl. bevallanék egy gyilkosságot akkor nem lehetne bebizonyítani hogy én írtam erről vagy arról a gépről? -
JasonXXX #20 Már csak az érdekelne, hogy mitől dinamikus az ip cím? Azt hallottam, hogy az Ip Hider nevű progi cseréli az ip címet. Az elmondottak alapján akkor az csak közvetít az adatforgalomban és valójában nem is cseréli a címet? -
JasonXXX #19 Köszönöm válaszodat -
"Azt hallottam hogy ip címmel meg lehet találni helyileg a számítógépet"
Filmekben esetleg - de az nem fedi a valóságot. Egy IP-cím nem fogja megmondani, hogy az adott gép hol (melyik utca, hányas szám alatt) található. ;)
Az IP-címedet a szolgáltató osztja ki. Mivel a szolgáltatód általában egy városon, egy kerületen belül van, ezért maximum az deríthető ki, hogy az adott IP-címet melyik városban (esetleg kerületben) levő szolgáltató birtokolja.
Ráadásul a végfelhasználó (mezei Internetező, honlaptulajdonos) elől az IP cím elrejthető (pontosabban megváltoztatható) az (anonymus) proxy szerverek segítségével. De a WAN hálózatokhoz hozzáférők (Internet-szolgáltató -> rendőrség) elől nem! Sőt a rendőrségnek a szolgáltató köteles kiadni, hogy ha egy adott IP-címről valami bűncselekmény történik, akkor azt az IP-címet ki birtokolta.
"Úgy tudom a cooke-k is adatokat küldenek az adott felhasználóról."
Ha a felhasználó a honlapon ad meg adatot (például űrlapon keresztül) akkor igen.
Honlapokon sok dolog lekérdezhető (böngésző típusa, felbontás, színmélység, honnan - milyen linken keresztül - érkeztél az adott honlapra, milyen böngészőbővítményeket használsz, milyen oprendszered van); de normális esetben más, személyes adatok nem kérdezhetőek le.
Ahhoz már trójai vírus kell, ami már más gépéhez való illetéktelen hozzáférés, ronda dolog.
Szóval nem kell pánikolni. -
JasonXXX #17 Hello mindenki!
Mennyire nyomonkövethető egy számítógép?
Azt hallottam hogy ip címmel meg lehet találni helyileg a számítógépet sőt meg lehet tudni más adatokat is. Úgy tudom a cooke-k is adatokat küldenek az adott felhasználóról. -
hát ez mega lol lesz! -
igaz :D -
Én a weblapjuk IP cimét irtam le, nem a GPRS-elérését :-) -
de nekem 212.51.126.2-t adtak meg -
sztem is ahoz kell met nekem is szükségeltetett a westel ipéje :) -
Ez a topic sztem valami telefonos beallitashoz kellett:) (pl gprs) -
Madmaxx #10 Kérem mellőzni a felesleges, buta, barom, marha, primitiv, csökött, hülye, idióta, faszság és stb. topikok inditását! Köszönöm! -
Jéééééézusom! :) -
32 bites, pontokkal négy darab, egybájtos oktettre osztott számsorozat.
Tessék :-) -
DOS, vagy Linux parancssorból megpingeled, hogy www.westel.hu, és meg is kapod. -
194.176.224.4 -
pokember #5 mi a westel ip-címe?????????
-
TCP = Transmission Control Protocol
Ip = Internet Protocol -
úristen, úristen... -
ezt megkérdezhetted volna máshol is, nem feltétlen kell minden szarért topicot nyitni, ez nem az ovoda.....
-
pokember #1 mit jelent az ip-cím??????????