32
  • magyar ember 2
    Akkor meg mar csak 4ed es 6od annyit tud, mint akkor kene. :)
  • gelkas
    Nana a végén még megsajnálom őket! Egy nagy porhintés az egész! Az aparátust megsporolja a rabszolgafizetésű távolkeleti munkásaival. Az xbosz is 10$-os csökkentés miatt elvitt egy komlett gyárat magyarországról. Arról ne is beszéljünk hogy pont nálunk nem lehetett kapni a komonista időket idézve Bécsbe kellett elmenni mevenni méregdrágán a nálunk gyártott dobozt. Ha nem 10000% haszonkulcsal nem 10000% kézenkeresztül nem lenne hamisitott gagyi hegyek fillérekért. Legálisan és sok helyen lehetne kapni biztos olcsóbb lenne. Az egy nagy rizsa hogy drága a Ram ott ahol több száz millió db. gyártanak és van is rá igény!
  • Poki
    Hát nem tudom, ha én bemászok egy nagykerbe oszt kell egy azaz 1 db R9700 vagy FX5800Ultra akkor szerintem aszondják: A minimális tétel 10 Db. Mert nem az az értelme a nagykernek hogy nagytétel kis pénz? A kiskerben meg kis tétel nagy pénz. Meg a nagykerben ha jól tom csak kiskereskedőt (viszonteladókat) szolgálnak ki, vagy legalábbis ha nem vagy ismerős.
    Egy tutti. Ha megnéznénk mi mennyibe kerül akkor mindenhol kiderül, hogy az előállítási költségek fele vagy kevesebben vannak annak amiért mi (mezei patkányok) kapjuk meg. Pl. egy doboz cigin meg 1 litro benzinen is mekkora az adó? Most nem tom mennyi a benzin nyers ára, de sejtésem szerint azon is van vagy 150% adó, pedig ha nem lenne akkor még én is vennék kocsit, mert megérné. Ha az állambácsikáink (akiket mi juttatunk oda ahova) gondolkodnának is, biztos többen vennének benzint is meg mindent ha nem lenne akkora adója (cigi kivétel, mert az egészségtelen, de azért én is szívom :]).
    Na remélem elégé elkanyarodtam a grafikus kártya Tmától :))
  • RelakS
    Hmm... Én is Okosember
  • RelakS
    Okosember! Ha csinálsz céget, és gyártasz - maradjunk a témánál - csúcsszuper vieokareszt, hogy az nvidia, meg az ati jön vigyázzba, és kéri a receptet, akkor is el kell adnod valahogy. Namost ehhez kell egy importőr, meg nagyker, mert sztem olcsóbb az, hogy teszemazt az usába kinyomsz százezres tételben egy importőrnek, az szétküldi az allamokba a nagykereknek, a kisker meg tőlük szerzi be. Te is hülyét kapnál, ha az egész világről minden nagyker nálad dörömböülne, hogy kártyát akarunk!

Persze álmodozni lehet (és jó is :)

"nemkellene impórtőr, nagyker, kisker,és fogyasztó hanem ezt kéne lecsökkenteni, mondjuk csak importőrre vagy esetleg még egy nagykereskedőre..."
    Ja, és itt ha jól megnézed, aszondod, hogy nem kell importőr, nagyker, kisker, fogyasztó; hanem csak imoprtőr, nagyker. De Te a kiskertől(!) veszed, és a fogyasztó Te vagy!! :)
  • Gabest
    Először eladják drágán, aztán olcsóbban, aztán mégolcsóbban. Jobban járnak mintha elsőre olcsón adnák mindenkinek. Ezen nem nagyon lehet változtatni. Van valami szakkifejezés is erre, de én nem vagyok közgazdász.
  • Evilmann
    Szvsz nem annyira meglepő ez az egész, nem csak a videokártyáknál van ez így hanem a legtöbb fogyasztási cikknél.
  • Munch
    Jóvanna, csak mondtam egy összeget. Akkor is lenyúlják az embert. Egyébként ha olcsóbban adnának mindent, többen is vennék.
  • Blackman
    Te!! Nagyonokos! Ha fillérekért adnák a kártyát szerinted miből fejlesztenének újat, fizetni a fejlesztőbandát stb...
  • Cat #8
    nem olvastad végig
    a processzor olcsó, de a memória kurvadrága
  • Munch
    Basszus, ez egy köcsögség. Ezeket a 150 ezres videokártyákat előállítják vagy 1500 forintbol.
  • Cat #2
    mert még néhány extrém áru videókártyán kivul sehol nem megtalálható, kicsi a kereslet, kicsi a gyártókapacitás

majd elterjed...
  • [HUN]PAStheLoD
    :)))

dehát a ddr 2 mért olyan drága?? :)