Photoshop help

Oldal 1 / 5Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már nem aktuális!

Hali!

Olyan kérésem lenne, hogy van egy kis méterû háttérkép amibõl szeretnék egy nagyobb méretût, pontosan 1680x1050 pixel, és természetesen minõségromlás nélkül, mert úgy nekem is megy. Annyi még, hogy fektetve kellene.

Link a képhez!

Elõre is köszönöm!

Malakai
Dupla katt az ikon részen a layerek közt, vagy menüben Layer > Layer Content Options.
Így két héttel késõbb... :D

(\__/) ( X.x) ( } . { )

az lenne a kérdésem, hogy a New Fill Layer-Solid Colorban ha kiválasztok egy színt, azt hol lehet utána megváltoztatni?
LSL
nem egyszer szúrtam el kijelöléseket, mert egyszerre akartam mindent egybe kijelölni nagy képnél. Azóta inkább kitöltöm az alakzatot egy új rétegen, ha elégedett vagyok egy részével. utána meg ctrl-el úgy is újra megvan a kijelölt rész bármikor.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

NessieGraf
Úgy, hogy amikor a pen toolt használod, van a menü alatt van egy beállító csík. Ott jobbra 4 választási lehetõség:

1. Add = Ezt keresed, akár egymástól elkülönítetten is csinálhatsz path területeket, nem veszik el az elõzõ.
2. Subtract = Az eredetileg kijelölt terület, kivéve az utólag kijelöltet
3. Intersect = Az a terület, ahol mindkét kijelölés egyszerre van érvényben.
4. Exclude = Az a terület, ami vagy az egyik, vagy a másik kijelölés része, de ahol mindkét kijelölés érvényben van, az nem számít kijelöltnek.

Matematikai halmazelmélet. A sima kijelölésekben (marquee, lasso, stb...) ugyanígy mûködik.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

SMGBAS
Mondjuk azért eléggé idegesítõ lenne ha egy ilyen drága programnál nem lehetne megoldani egyben. Kényelmesek vagyunk és mindent szeretünk kevesebb melóval megcsinálni. Ez olyan mintha nem lenne az esc-es rész pentoolnál és ha vége a vonalnak akkor át kéne rajzolni ahoz, hogy tudd folytatni.

Amúgy még annyit hozzátennék, hogy alt-tal meg kivonni tudsz a kijelölésbõl pl. a P "lyukát". (:

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

LSL
lassot használj, amint kész az elsõ betû shifttel kezd el a következõ betût, aztán a következõ megint shift. megmarad az összes kijelölés, mert a shift gombbal hozzá adod az eddigi kijelöléshez az újat. De nem értem miért ekkora probléma hogy egyben legyen kijlelölve. kijelölsz egy betût, és kirakod új rétegre. ugyanígy a többit is, majd összevonod. Probléma megoldva, használhatsz akármilyen kijelölõ eszközt így.
Remélem érted hogy gondolom.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

modellmaker
Nem ismerõs valakinek ez a font?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

qtab986
Nem azzal van a gond, hogy pen tool, vagy lasso. Az a bosszantó, hogy ilyet már csináltam, leszedtem egy repülõgéprõl a lajstromjeleket és emblémákat, aztán áttettem egy másik repülõgépre, de most sehogy se megy. Akár lassoval akár pen toollal rajzolok körbe egy betût, aztán nyomok esc-et majd a következõt rajzolom körbe, megint esc és így tovább az utolsóig, amikor bal oldalon az eszközöknél a convert point tool-t kiválasztom nem lesz kijelölve minden körberajzolt betû. Illetve lassoval rögtön kivan jelölve amit körberajzolok, de itt is csak az utolsó betû. Lehet rossz a program? Mert amikor csináltam a repülõgépes dolgot, akkor nem ezt használtam. De már nem emlékszem, akor hogyan csináltam.

SMGBAS
MEgcsinálod lassoval és kész

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

qtab986
Version 8.0

qtab986
És akkor minden körberajzolt betûnek vagy alakzatnak a körvonala váltakozó csíkos lenne? Pont így csináltam, de nekem csak az utolsó körberajzolásnak lett ilyen. Az összes többi hiába lett körülrajzolva a pen tool-al, mert azokkal semmi se történt.

VRSDM
pen tool. körberajzolod, ha kész egy betû akkor esc-et nyomsz, új betû stb.

ha ezzel mind kész akkor jön a convert point tool. és aztán a make selection

u dont have to listen anybody else but me

qtab986
Egy tárgyról egy írást akarok kivágni, de csak a betûket, hogy aztán másra tehessem. Filmre logónak. Az a baj, hogy körberajzolok egy betût a pen tool-al, és amikor elkezdem a következõt akkor az 1. körberajzolás eltûnik. Hogyan csináljam meg, hogy körberajzolom mindet, aztán akkor make selection, és akkor vágom ki õket?

cicai
Sziasztok!

Vki nekem röviden el tudná mondani ha lehet, hogy hogyan leehet javítani a kép minõségén? az a baj h kicsit homályos... és élesíteni szeretném

Vagy ha nincs kedve leírni, akkor vki meg tudná csinálni? Ha igen akkor ezt PM-be írja le legyen szíves!

köszönöm!

De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

jackcsabi
Szevasztok! Csináltam 3 120x30as képböl egy .gif-et ide sgre, ikonképnek. Az a baj hogy 15Kb-os lett, és 8Kbos a max feltölthetö, hogyan lehetne csökkenteni a fájlméretét, fizika méretcsökkenés nélkül? Vagy esetleg ha vki megtudná csinálni nekem 8Kbosba akkor elküldöm a 3 képet.

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

qtab986
Igen, már itt is leírtam, hogy nagyobbra akarom csinálni és kész. Egyébként minden maradjon, mozogjon ugyanúgy. Túl kicsi és most a windows kép- és faxmegjelenítõvel mindig nagyítanom kell ha meg akarom nézni.
Nem tudtam, hogy az Imageready egy külön program. Azt hittem az Adobe Photoshop CS3 ezt is megcsinálja.

VRSDM
mozgósra akarod vagy mi ? nemértelek.
image ready egy külön adobe program, mozgóképekhez.
fogod és elindítod rendesen, mintha ps-t indítanál csak az ikonján IR van :P nem minden verzió rakja fel maga mellé... szóval lehet külön le kéne töltened.

qtab986
Itt sok állítási lehetõség van. Melyiket kell használni.

qtab986
Mi az, hogy image ready? Azt csináltam, hogy a mappában az egérrel rámutattam a fájlra. Jobb klikk Társítás>Adobe Photoshop CS3. Elindult a Photoshop és feljött egy ablak(?) aminek a neve Adobe Photoshop CS3 Extended. Benne azt írja: This is an animated GIF. You can only view one frame. Saving over this file will result in a loss of information. Az OK-ra lehet kattintani, másra nem. Image>Image size (Alt+Ctrl+I) és itt beállítom mekkora legyen és OK-ra kattintok. Tényleg nagyobb lett de ez még mindig csak állókép. Save As-al elmentem, itt két helyre lehet pipát tenni. Nem tudom melyik kell. Elmenteném de megkérdezi GIF Options Row Order és lehet Normal vagy Interlaced. Nekem csak állóképként sikerül elmenteni, pedig GIF-be mentem.

theone91
File > Save as for web

Ott meg tudod adni százalékban, ha jól emlékszem.

Bexter
image ready vel megnyitod és image menüben az image size nál felnagyitod és menni fog utána is a gif, asszem :D

http://bexter.hu Szép Fényeket!

qtab986
Egy gif animációval hogyan lehet megcsinálni, hogy felnagyítom és utána is animáció marad? Tehát mozogni fog.

rooney8
Nekem ez nem szokott kelleni :D Mármint újraindítás nélkül is ott van...

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

nan76
filter/blur/motion blur..és ott tudsz élességet meg irányt változtatni

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

Bexter
Plusz PS újraindítás!

http://bexter.hu Szép Fényeket!

edios
windows/fonts

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

qtab986
A fontokat vagy betûtípusokat hogyan teszem be a PS-be?

qtab986
Érdekes de nem mozaikot akarok csinálni. Van 20 képem. Ezekbõl akarok 1 képet. Lerakni a képeket egymás alá vagy mellé vagy isis. Most nem találok ilyet de érted? Van mondjuk 4db 100X100-as jpg kép és ebbõl lesz 1db 200X200 vagy 100X400-as jpg.

http://www.postershop.hu/tipp7.htm
qtab986
Azt hogyan csinálják amikor több képbõl csinálna egy nagyot? Valahogy összeillesztik õket és egybe forrnak. Egy nagy képbe.

ThomasGins
egyenest ugy tudsz h nyomod a shiftet, ívet meg sehogy:)

\"So always look on the bright side of death\"

qtab986
Van olyan funkció, hogy úgy lehet rajzolni a brush tool-al ahogy a pen tool-al húzok vonalat? Tehát leteszem a pontot aztán a másikat és akkor egyenes, ha nyomom az egeret amikor húzom a második után akkor meg ívet csinálok? Szabad kézzel nem tudok jól bánni a brush tool-al.

qtab986
A brush-ok között vannak ilyen mintásak. Hogyan tudok én is ilyen mintás brusht csinálni? Például olyan célra, hogy van egy hosszú géptörzs és azt nem egyszínûre akarom lefújni, mert az nem életszerû. A valóságban az ileszkedõ elemek élei meg piszok stb. látszik rajta, nem tökéletesen homogén.

Hellosztok!
Nem segítenétek nekem is? Ezt írtam:
Hellosztok!
Nagyon jó lenne, ha tudnátok segíteni, mert én már rég keresek egy ilyen fórumot. Szeretnék én is ilyen oldalt ahol ilyen képek vannak:
http://www.flickr.com/photos/celebmuscle/sets/72157601592121367/
Hogy a hírességeket felizmosítják. Mert valójában nem így néznek ki. És, ha valaki tudna ilyen képeket csinálni before afterben tehát elõtte aztán utánna képet. Úgy, hogy a hírességek normálisan néznek ki aztán felpumpálják phtoshoppal. És leírná, hogy, hogyan is kellett megcsinálni mivel csinálta stb az jó lenne. Meg, ha tudtok ilyen oldalakat ahol felizmosítják a hírességeket az jó lenne. ÉS, ha külön elküldenétek a képeket 420x960-as méretben vagy még nagyobb méretben az
[email protected] azt nagyon megköszönném.
Kösz, remélem tudtok segíteni. Mert már rég keresek egy ilyen oldalt ahol tudnak segíteni.

qtab986
Hogyan kel csinálni azt, hogy az éles kép elmosódott legyen, mintha a kamera gyorsan mozdult volna el. Például mintha egy robogó vonatból nézne ki.

qtab986
#179. Van egy például autóm a képen. Ha ráközelítek akkor látszik milyen a sziluettje. Most egy fólián van egy légterelõm amit ráteszek az autóra, de a ha rájuk közelítek amikor a kettõ sziluettje eltérõ. Az egyik selymes a másik éles.

még új vok a Photoshopban, barátnõmet szeretném meglepni egy képpel, az lenne a lényeg, hogy egy képbõl kellene kivágni a közepébõl egy 18x24 cm-es részletet és ezt kinyomtatni, de úgy, hogy minél több minden látsszon belõle. hogy tudnám 1xûen megoldani ezt?
qtab986
Lehet négyzetrácsot megjeleníteni a lépen ami segít a manipulálásban? Amibõl lehet tudni vagy érzékelni hol helyezkednek el a kép elemei.

qtab986
Hogyan igazítom egy layeren a tárgy színét vagy színvilágát a háttérhez amire tenni akarom. Például mindegyik olyan szürke de nem egyformán szürke.

qtab986
Illetve hogyan ha nem csak pen tool-al, hanem lassoval is? Vegyes toolokkal körberajzolt területeket.

qtab986
Ha több különálló területet is körberajzoltam a pen tool-al (van mondjuk 5 db "halmaz") azt egyszerre hogyan jelölhetem ki?

VRSDM
na akkor sorba :D
176 - arcról bõrhibákat heal-tool al tudsz eltüntetni(ragtapasz a jele)
177 - van egy réteged, majd adsz neki egy layer mask-ot (layer menübõl elérhetõ vagy gyorsgombja van a layeralbak alján fekete négyzetben, fehér kör) és kifested feketével amit láthatóvá akarsz hagyni)

másik mód. lefested mindenhol. nyomsz egy Q betû ez a gyorsmaszkoló eszköz, rendesen mintha ecsettel festenél fogod és kifested amit azt ami nem kell. ha végeztél nyomsz egy Q-t újra, így kijelöli azt amit festettél. nyomj egy CTRL+SHIFT+I-t a kijelölés invertálásához (vagy select menü - select invert )
aztán del. és törli amit befestettél.

178 - fogod az adott réteget select menü - modify - feather . itt beállítod hogy hány pixelen keresztül tûnjön el. minél több annál lágyabb és több pixelen át fog eltûnni a semmi elhalványodva az adott rétegnek a széle.

179 - ezt nem is értem...
180 - ctrl+t (transform-nak a gyorsgombja) majd jobbklikk és warp . ez a torzítás valami térbeli formára. a distort meg torzítás mint 2ds object, de a térben el lehet tolni, stb. van ott még minden nézegesd meg.

qtab986
Ha van egy sík képem azt hogyan lehet a 3 tengely egyike vagy másika mentén kicsit megforgatni illetve meghajlítani, kb mintha egy papírlapot a befõttesüvegre ragasztanék.

qtab986
Fólián hogyan lehet körvonalat élesíteni? Most nagyon olyan mint a fûrészlap. A tárgy ki van vágva. Körülötte semmi sincs.

qtab986
Hogyan lehet úgy kitakarni valamit a festés alatt, hogy annak ne legyen éles széle, hanem valami átmenet?

qtab986
Ha egy területen akarok dolgozni, festeni akkor hogyan kell kitakarni a többi részt? Mint amikor az autófestõk kitakarnak dolgokat aztán festékszóróval a szabad részt lefújják aztán a takarást leveszik és kész.

qtab986
Azt hogyan csinálom, hogy a képen egy pontról veszek színmintát és azzal a színnel festem le? Mert mondjuk van egy tárgyam amin valami írás van és én azzal a színnel akarom eltakarni amilyen színen van az írás, de gondolom az arcról a bõrhibákat is így tüntetik el.

qtab986
Van valami PS tutorial vagy suli, legyen bármi a neve arra gondolok feladatok által megtanítja a PS használatát? Nulláról indulva felépít egy tudást. Tutorialt már sokat találtam de azok eleve feltételeznek egy tudást.

Oldal 1 / 5Következő →