47
  • Pheel
    Csak nem magyar ember 2 személyesen? Nagyon felismerhető a stílus...
  • b
    aztageci, mennyit költöttél "operációs renccerekre"? tényleg nagy lémer lehecc ha ennyi manit kiadtál! :)
  • Pheel
    A bluescreen egy képernyővédő :)
  • mrzool
    Ops, most nézem csak, hogy lemaradt egy kérdőjel. Szóval továbbra is kérdem: az ilyenek már 2k-ból az Advanced Servert használták? (Jah, és nem költői kérdés!)

"mindig mindenbol a legujabbat kell hasznalni meg az M$ is azt mondja!..."

Milyen legújabbat? A legújabb kliens vindóz ma az XP, előtte pedig 2k PRO. Aki nem ért hozzá, hagyja a szerverváltozakot békén...
  • mrzool
    "Nekem is Win2003 van otthoni felhasználásra és nagyon jó, minden elfütrajta, és több alk. is egyszerre."

Nyugi, érzem az iróniát, nem is ezért idézek tőled... Csak rávilágítottál vmire, ami kezd elharapózni:

árulja el nekem valaki, hogy mi a halálért tesz fel vki otthonra W2k3-at? Az utóbbi fél évben egyre több helyről hallottam, és több helyen láttam, hogy Lamer Jóska feltette valamelyik RC-t, csak mert úgy hallotta, most ez a legújabb... Aztán mivel nem ért hozzá, hogyan és MIRE kell használni egy szervert, csak tolja a fikázást. Az abszolút LOL pedig az, mikor kijelentik az ilyen arcok, hogy szar az egész, mert nem fut rajta xy game.

Aki magára ismer, tényleg árulja már el miért jó ez a magatartás... Aki magára ismer, ő már W2k-ból is az Advanced Servert használta a Pro helyett (lásd szerver-kliens változat). Most lehet nem mondok újat senkinek, de nem ért szem előtt tartani: a W2k3 kliens verziója már másfél éve megjelent...
  • Pheel
    Annyit még hozzátennék, hogy akár én is be tudok úgy állítani - látszólag tökéletesen - egy ilyen linuxos Domino szervert, hogy 5 GB-ot egyen és folyamatosan terhelje 100%-on a procit ugyanolyan terheltség mellett, mint ahol egy jól beállított Windows szerver még renderelni is tud a szabadidejében... :)
  • pofy
    Uff !

Kezd nagyon elegem lenni azokból a lámákból, akik leanyázzák az MS-t, az bármit is tegyen (pl.: Chris_). Valószínűleg nem láttál még MEGFELELŐEN beállított W2K3-at, sőt semmilyen Win szervert. El kellene már felejteni azt a szemléletet, hogy egy Win 2K, vagy 2K3 hálót bárki fenn tud tartani, 1-2 év Win98 klikkelgetés után. Ez nem igaz !
    Az MS rendszerei évről évre egyre komplexebbek, és egyre több ismeret szükséges egy ilyen renszer üzemeltetéséhez. Fel lehet tenni egy Win szervert nagyon sokféleképpen, és ezért a Chris_ úr által végzett "bencsmárk" elképzelhető, hogy valóban igaz, de én ezen csak nevetni tudok.

A Win szerverekről az évek során azért alakult ki olyan kép, mint ami most van, mert huszonéves érettségizett diákok állítgatták, a nagy Win98-as tapasztalataikkal.

A lényeg az, hogy lehet biztonságos, és stabil renszert létrehozni Win, és Linux alapon is, csak nem mindegy hogy ki állítja be, és utánna ki üzemelteti, és felügyeli.

A Linux flame-et meg hagyjuk már abba, mert k*rvára unalmas olyan emberek szájából hallani, akik csak azért használnak linuxot, mert utálják az MS-t.
  • b
    nt-ről szerintem freebsd-re vagy debianra fognak áttérni a zemberek.

nem hiszem, hogy az a cég amelyik 7 éve szív az nt-vel, egy újabb májkroszoft szörnyeteggel akar megmérkőzni. :)