1815
Alcímet majd még váltunk ;D
  • ollie
    Ez nem univerzálisan igaz, hanem az ő játékukra, specifikusan arra, amire írták. Úgy hogy ne ijedj be. Hogyan tudnának már egy univerzuális patch-t csinálni? Nem ők írják a drivereket. Amúgy milyen játékról is van szó? Amúgy meg azért sem igaz, hogy mindenhol rosszul jelenítené meg, mert akkor menne a szemétbe az összes 8500-as kártya is.
  • Amiga
    Ja, lehet, hogy feléledt...

Itt a Codemasters állásfoglalása a Radeon 9100-ról...

We now have a workaround for the Radeon 9100 problem. The card does not display the DirectX shader routines correctly, so we have produced a file that disables some of these routines and allows the game to be displayed without the missing graphics.

Az a gáz, hogy néhány játékot ténylg peccselni kell, hogy egyáltalán fusson. Ahogy megszűnik rá a támogatás, dobhatom a szemétbe. Még nagyobb baj, hogy újabb Catalyst driverek elrontják még azt is ezen, ami eddiig működött... A shaderekkel van a baj. :-(
  • ollie
    aha, azt hittem az otthoni géppel van gond.

az is lehet, hogy van egy alaplapi integrált (ami most valami miatt "felébredt") és van egy külön kártya benne
  • Amiga
    Most ismeretlen eszközként jegeltem a problémát, de hát a háló meg a net műkszik gond nélkül, nem értem...
  • ollie
    Amiga, van még gond a hálókártyával?
  • ollie
    hálókártya. nem állítottad a bios alapra, esetleg reszetelted? csak menny a biosba és tíltsd le a LAN-t.
  • ollie
  • Amiga
    Amikor indítom ezt a rohadt gépet, kijön, hogy új hardvert talált: PCI ethernet controller.

Mi a rák ez?
  • Amiga
    Ezért van az, hogy a gazdag emberek között több a bőrrákos.
  • ollie
    Eh, erre még nem is gondoltam... lehet hogy be kéne ülnöm, egy klinikára és megnézetni mi van a bőrőm alatt? ;D
  • Amiga
    Ne haragudj miatta, de nekem te vagy az amerikai nagybácsi (zsír új proci, alaplap, mobil, fényképező, NOLF2... az ember könnyen azt képzeli, hogy a bőröd alatt is pénz van). :-)
  • ollie
    Lezárták az Eladó játékok topicot.

Ha kell pénz segítek, bár egy kicsit megütött, hogy természetesnek vetted azt, hogy eleve csak a jövő hónapban kapnék pénzt, mert szükséged van rá...
  • Amiga
    Még 5000 forintom hiányzik a jegygyűrű árából. :-(

Ha úgy hozza a sors, jövő héten esetleg tudsz ennyit kölcsönadni? És akkor október elején egy összegben adok 15000-t.
  • ollie
    Az is ezt támasztja alá, hogy a régebbi játékokról nincs élő topic.
  • ollie
    Valszeg a legtöbben akik itt vannak és van pénzük eredeti szoftverre vagy már nem foglalkoznak ezekkel (régi nekik, rég elfelejtették), vagy csak másoltatják a játékokat. Szerintem ez a probléma. Kéne találni néhány másik helyet, ahova fel lehetne nyomni.
  • ollie
    Ezen én is megdöbbentem. Elég kiakasztó, amikor azt gondolják tanítványok, hogy ez csak törvényeskedés. Viszont ha azt nézzük, hogy ezért akár börtönbűntetés is jár, már igen scak komollyá válik a dolog.
  • Amiga
    Van egy csomó eladandó játékom, tök olcsón árulom darabját, vajon mér' nem érdekel senkit?

oLLie: szerinted miért van ekkora macera akörül, hogy illegális dolog-e a szoftvermásolás? Meg hogy kell-e engedelmeskedni a törvényeknek? Itt tartunk???
  • Amiga
    Légyszi dobj egy mailt, miről beszéltek tegnap! (Azokról a dolgokról is írjál, amikre azt mondtad, hogy megdöbbentő volt).
  • Amiga
    Megpróbálom letölteni, ez jóóó hír!!!

Jó volt a T3!!!

Örülök, hogy megint előkerült ez a szerzői jogi téma...
  • ollie
    Megjelent a Catalyst 3.7 rengeteg hibajavítással és optimalizációval! Még a 8500/9000/9100 kártyák is gyorsultak opengl alatt 5%-al!
  • ollie
    milyen film? ;D
  • Amiga
    Asszem. dlh.neten nézd meg.

Jó volt a film!
  • ollie
    nem, miért van rá?
  • Amiga
    Felpeccselted?
  • ollie
    Csak az az érdekes, hogy persze sokkal szebb meg részletesebb, és ennek ellenére a te konfigodon is teljesen menne úgy szagatás nélkül, hogy minden maxon vam (még a látótáv is), és ezzel szemben a colin 2 meg szaggatt mint állat max látótávval.
  • Amiga
    Nem mondod, hogy a két évvel újabb játékok szebbek lettek!!!
  • ollie
    és gyorsabb is a hot pursuit 2 és persze sokkal szebb
  • ollie
    ja, de szebb a colin mcrae 3 meg a need for speed hot pursuit 2 is sokkal.
  • Amiga
    Kegyetlen szép játék, nem sok ilyen van PC-n, gaz?
  • ollie
    Amiga:
    Állat a Colin McRae 2! Minden maxon teljesen jól fut, bár ha max a látótáv, néha beszaggat egy kicsit. Azért elképesztő, hogy milyen gépre optimalizálhatták ezt a 3 éves játékot.
    De szinte hibátlanul fut (csak a karakterek kijelzésénél van valami kis bug, de a 3d teljesen ok).
  • ollie
    http://hu.europe.creative.com/support/drivers/advanced.asp

innen sb live driver-t tölthetsz le, de ehhez nem árt tudnod a kártya azonosító számát, ami a kártyán egy kis matricán van rajta (az enyém asszem SB0100, de a tied lehet más, mert sok fajta sb live van).
  • ollie
    Tölts le minél több verziót. Amúgy nekem néha teljesen ugyanazon a konfigon egyszer jó, egyszer meg nem windows újrainstall után. Érdekes mert minden ugyanaz, de windowsnál bármi lehet.

annyival tényleg jobb a konzol, hogy nincs ilyen probléma, de viszont ők nem tudnak beletenni új hw-t, plusz még egy csomó más szívás van (kis felbontás, stb).
  • Amiga
    http://www.ausgamers.com/files/details/html/7690

találtam egy ilyet is...
  • ollie
    lehet, próbáld ki
  • Amiga
    http://www.internetishop.com/TechFAQDetail1.asp?ID=31&Type=Download

Ez a driver jó lesz szerinted?
  • Amiga
    De én most nem fogok windowst installálni... kezdem azt gondolni, hogy a konzolosoknak igazuk van. Sz*r pc!
  • ollie
    Pedig akkor is sb lesz. Ha már egyszer fennt volt, nem hiszem hogy teljesen ki tudod írtani. Az meg végkép semmi sem számít, hogy setup-ban ki vagy be van kapcsolva a hang.
  • Amiga
    A Wizardry akadások köszönik, jól vannak. VGA gond lehet, mert akkor is akadt, amikor leinstalláltam a sb-t és a setupban kikapcsoltam a hangokat.

Csak akkor futott viszonylag rezzenéstelenül, amikor minimumra vettem a kari beállításait. :-(
  • ollie
    Amiga, nézd meg:

http://www.beyond3d.com/misc/traod_dx9perf/
    Radeon 9500/9600/9700/9800 vs Geforce FX 5200/5600/5800/5900

Siralmasak a gf fx-ek, a legtöbb esteben méf az én 9600 pro-m is elveri az fx 5900 ultrát dx9-ben!

Ja mi lett a wizardry akadásokkal?

Megvan az Aquanox (pc guru melléklet) és eszméletlenűl szép!
  • ollie
    helyesen:
    de ez nem XP hanem 98se

ugyanis fat32 filerendszered van, az tuti.