87
ECL nyelvvizsga a TIT-nél
  • The Garrett
    októberben voltam.
    Levél: Valami könyvrendelést kellett leadni egy nyelviskolának.
    Szóbeli:
    a prábeszédes nél a téma a városfejlesztés volt.
    meg általános bemutatkozás.

Amier figyelj oda szóbelin:
    mindig nézz a partner szemébe. Mikor bemész KÖSZÖNJ JÓ HANGOSAN a vizsgáztatónak, és esetleg fogj kezet a partnereddel.
    Mindent mondj ami eszedbejut. fontos hogy folyamatosan beszélj!

Egyébként nem kell tőlle parázni. sokat segít hogy partnerrel kell párbeszédet folytatni.
  • 2XP
    Én tavaly voltam, és a szóbelitől tényleg nem kell félni, nem volt nehéz, az én feladatom egy kölni kirándulás megbeszélése volt a társammal, a másik pedig egy diagramm elemzése, de nekem azt mondta felkészítőtanárom, h ne térjek el a témátó, mert azt nem veszik jó néven. Az írásbelin meg annyira ügyelj, h ceruzával kell írni. Ez lehet, h mások számára magától értetődő, de nekem furcsa volt, és ráadásul valószínüleg a zaklatottság okozta figyelmetlenségem következtében (huh, de jó magyarázat :D) először tollal írtam, ami miatt kezdhettem előről az egészet + 10 percet veszekedett velem a nő, úgyhogy az nem is lett olyan jó, de azért átmentem ;)
  • Lteebee
    Én a MűEgyetemen nyomtam le tavaly és én is poénkodtam szóbelin, meg beszéltem másról is.
  • machobymb
    Üdv!

Érdeklődök, hogy azok, akik voltak már a fenti nyelvvizsgán az utóbbi egy évben, azoknak mi volt a levélírási feladata, és a szóbelin a második és harmadik feladat.

Várom a hozzászólásokat!
    Danke!