TIT-es nyelvvizsga
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
itt találhattok német közép és felsõ fokú kidolgozott témaköröket, az egész nyelvvizsga megcsinálható belöle!Ennyit megér!
ECL középfokú angol nyelvizsgára készülök, örülnék 1-2 anyagnak , illetve tanácsnak, tapasztalatnak!
E-mail: [email protected]
Köszönöm!
ECL középfokú NÉMET nyelvvizsgára készülök, és nagy segítséget jelentene, ha valaki címemre ( [email protected] )el tudná küldeni a kidolgozott szóbeli tételeket.
Elõre is köszönöm!
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Pl. Mobilokat nem egész napra veszik el, csak az írásbeli ideje alatt kell leadni és azután vissza is adják. A vizsga ideje alatt most már nem kell a szóbelin mindenkit végigvárni, hanem az írásbeli után mindenki adott idõpontra jön vissza - tehát ha valaki az ABC-ben hátul van, annak késõbbre kell csak visszamenni a szóbelire.
A legfontosabb változás pedig, hogy mostantól nem csak az kap bizonyítványt, aki mindkét vizsgarészbõl (szóbeli+írásbeli) elérte a 60%-os megfelelési küszöböt, hanem azok is kapnak állami nyelvvizsgabizonyítványt, akik csak az egyik vizsgarészt teljesítették. Tehát ha valakinek sikerült pl. a szóbelije+magnós vizsgarésze az kap egy "A" típusú állami bizonyítványt. A nemzetközi bizit továbbra is csak a komlex sikeresség után adják ki.
További infók a telcrõl + vizsganaptárról: www.metisz.hu/telc
Középfokon jelenleg a telc ismét az egyik (ha nem a) legkönyebb nyelvvizsga. 2008.januártól ismét a régihez igen hasonló nyelvvizsgát vezetett be. Mindenkinek ajánlom, akinek állami C, azaz komplex nyelvvizsgabizire van szüksége és nem akar fordítani. Bõvebb infók + online vizsgára jelentkezési lehetõség itt: www.metisz.hu/telc
nem tudja vki, hogy menni volt a szóbeli/irásbeli max pontszám?
Attól még angolul nem tudok jobban :D
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
nem tudja vki, hogy fellebbezni lehet-e?
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
de nincs +25öm a tanfolyamra, a vizsga ára is elég húzós...
és jah :)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
lány?? :((((((( ,,,, :)
tudom hogy van valami könyv, de 5e-t nem vagyok hajlandó kiadni érte...
az ezer ft-os megvan, de abban nincsenek meg a feladatok megoldásai
én szar vaagyok angolból mégis 90%-ot csináltam (egyetemen meg félévkor most úgy meghúznak hogy hajjaj :D)
az úgy megy hogy van egy nyelvtani baszás, azután meg egy magnóhallgatás...a magnó durva...tippeltem össze vissza...
aztán kisorsolják hogy ki-kivel fog szóbelizni..ekkor már lehet kiabálni a sorstárs nevét, és ha (bal)szerencsétek van akkor vagy 3-4 óra múlva kerülsz sorra...
a szóbeli ennyibõl áll:
1. bemutatkozás...szija, béla vagyok innen onnan, veled mizu? ki a fasz vagy....szereted a focit? hányas a lábad....meg egy ilyen...kb 2-3-4 percbe sûrítve...
ez elõtt még bevisznek egy terembe, ott kapsz egy lapot te is meg a sorstárs is...van rajta 2 dolog...egyik egy vitatéma....
ez lesz a szóbeli legvégén...van egy téma, és alá fel vannak sorolva érvel és ellenérvek..ebbõl kíválsztasz X-et hoyg mivel értel egyet meg mivel nem...
ezekután ezt szépen elõadod a sorstársnak, õ pedig vagy bólogat, vagy visszazól...
nah most már elmondtam az elejét meg a végét:D
a kettõ között meg van egy olyan, hogy te is kapsz egy témát meg õ is (pl nekem az volt, hoyg volt egy csávó aki bejutott az egyetemre és külön költözött a családtól...és ez jó neki..).
a sorstársnak meg az ellentéte lesz. (tehát nálam a sorstársnak az volt jhogy boldog családi életben élnek stb stb..).
tehát leírnak egy ilyen fasz sztorit, meg egy képet hozzá...elolvasod és visszamondod hoyg mirõl olvastál...
és a vizsgáztató csak akkor szólal meg ha balfasz vagy és elakadsz valahol.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.