Half-Life 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cifuatwork
Szvsz ne vonj le messzemenõ következtetéseket, mert azért még a HL2 véglegest nem látta senki. Azt sem mondanám, hogy textúrázásban verne el bárkit is a D3, mert éppen a textúrák minõségét lehet kritizálni egyes esetekben a játékban. Mintapéldának a karaktereket hoznám fel. Lehet látni, hogy a fontosabb karakterek (pl. az õrmester, vagy a saját modellünk) mennyire kidologozott, miközben egy egyszerû szerelõ igencsak puritánul van kidolgozva hozzá képest.

Az opengl nem bír nagy tereket kidolgozni.

Ez nem igaz. A Doom3 engine nem bír nagy tereket kidolgozni. Nézd meg az IL-2FB-t OpenGL módban. Egy-egy map olyan 50x50km-es...

Skiper
Hát igen. Ahogy elnézem a képeket - ezek se mai képek 😊 -, rájövök, hogy a d3 a textúrázással egyelõre elveria hl2-t. De NE FELEJTSÜK EL,
hogy a hl2 d3d-re épül, nem opengl-re és ez nagyon sokat számít ám. A hl2ben érezhetjük magunkat szabadnak - kicsit gyengébb grafikával -, a d3-ban meg ámulhatunk, hogy mennyire valósághû. A hl2-ben (mint már sokan ezerszer is leírták, LEGYEN EZ AZ EZEREGYEDIK) naaaaaaagyon naaaaaaaaaaaagy tereken mászkálhatunk, ez a jó a d3d-ben. Az opengl nem bír nagy tereket kidolgozni. Más játék a kettõ nagyon. A hl2 közérzet javító, a doom3 meg idegroncsoló
csókolom!

gyuri http://gyur6.uw.hu

cifuatwork
Jepp, igen, csak a címét futtottam át, pardon.

toMpEr
de ha atnezed a pdf-et amit belinkeltel te is rajosz

toMpEr
ez pont nem hdr sztem

cifuatwork
Egy nagyon igéretes effekt, amely a fénytörésekkel, tükrözõdésekkel játszik.

HDR kép 1.
HDR kép 2.
HDR kép 3.

Ha valakit maga a HDR alapja érdekel (.pdf file)

toMpEr
talan ezen jobban latszik

toMpEr
kb ez csak foldi korulmenyek kozott 😊

Mayday
Ööööö, mi is az a HDR?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

cifuatwork
Hát remélem nem hagyják ki a HDR-t, mert akkor nagyon morcos leszek...

toMpEr
igen sokan elfelejtettek, mivel az uj kepeken nyoma sincs a hdr-nek.

lwb
ezt már lenti is írtátok, de nem így van sztem. én mind2 játékot egyformán vártam/várom és a legtöbb ember ezzel így van. aki szereti a shootereket (gamerek 90%-a), az rá fogg kattanni erre is meg a d3-ra is. ezt a CS miatt biztos többen veszik majd meg, mint a d3-at vették. de gondolom ez ezért drágább is lesz (az csak 11k volt).

cifuatwork
Nem hiszem, hogy ennyi idõ alatt bármit is tudnának csinálni a grafikával, de meg kell jegyezzem, hogy azzal eddig sem volt semmi baj (csak sokan már elfelejtették a 2003 Októberében kijött HDR videóban látottakat...).

cifuatwork
A Hardwired rosszul írta, mert csak a preload csúszását jelezték hivatalosan, magának a béta kezdetének a csúszását még nem erõsítették, illetve csak annyit írt az ürge, hogy igyekeznek a preload mielöbbi megkezdésével.

Random_
A két játék eltérõ játékosokat vonz így a potenciális vásárlók így is úgy is megveszik.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
A próféta szóljon belõled!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Szerintem egyszerû oka van a csúszásnak, és az nem a bughunt.

Egyszerûen nem akarják, hogy a D3 megjelenése befolyásolja az õ eladásaikat. cca 1 hónap, mire lecsendesedik a D3 láz, és akkor jóval elõnyösebb pozicioban lesznek a piacon, mint most. Arról nem is beszélve, hogy addig még rá is rakhatnak a nagy rivális grafikájára egy lapáttal, mert mostmár tudják, mibõl induljanak ki.

Szal egyrészt bosszantó, de nekünk csak jó lehet, hogy még várnak vele.
lwb
tolódás=valve az értelmezõ kéziszótárban... 😞 miért nem vagyok meglepve?

Mayday
Igyekeznek egy hibatlan, bugmentes, befejezett jatekot kiadni a kezeik kozul.
En ugy gondolom, hogy nagyon sokan, akik most fikaznak, amikor mar jatszani fognak a jatekkal, ugy erzik majd, hogy na jo, Valve, meg van bocsatva... 😊

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Skiper
ez a valve akkora egy buzi kurva kamu bagázs annyira nem szeretem oket.... de jo a termékük, a kurva zsido életükbe!
és elnézést ha vkit megsértettem, van bennem pár innivalo senkit nem akarok megsérteni de asszem a mostani magfyar alkotmány szerint jogom van zsidozni szal a valve büdös kis kuki zsido kamu banda. utálom.

gyuri http://gyur6.uw.hu

toMpEr
amugy hivatalosan is eltoltak a betatesztet, en mar latom, hogy ezen a nyaron se fogunk HL2-ni

toMpEr
aki bmp-t rak be az valoszinu azt se tudja micsinal, szoval nemigazan fogja visszatartani a szabalyzat

[NST]Cifu
Ez oké, ha te optimalizálod/rakod fel a képet. De aki egy másik oldalról linkel, az mit tegyen? Ne rakja be a képet, ha tegyük fel 250kByte? Amúgy a limit igazából annak szól (az én gondolkodásmódom szerint), hogy eszébe ne jusson valakinek .BMP file-okat berakni (volt rá ugye már példa... 😊)).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kandurex
sztem 150-200k -ba jpg formátumba azért durva minõséget lehet belepaszírozni...200k sztem optimális.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

toMpEr
1024 is tul nagy foleg ha 500ks

Ahogy a szavazás is megmutatta, mindössze néhány ember van már cask, aki modemes.

Szal 1024 mehet, és ennyi. Annál nagyobb is csak azért nem, mert sokaknak széttolná a képernyõt, aztán jobbra-balra is görgethet.
Hát ja! Néha 5-10 percig kell várnom mire bejön normálisan az oldal mert a sok kép olyan szépen lelassítja a betöltést!

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

dr Kotász
Egyetértek, modemeseknek ()maga a mennyország...
toMpEr
Szerintem tok hasznos feature lenne, ha a beallitasoknal lenne olyan lehetoseg, hogy a kepeket ne a forumba mutassa, hanem linkként

[NST]Cifu
Én úgy tudom, hogy egyenlõre csupán a preloadingot csúsztatták, az volt Aug. 5.-re bejelentve. Legalábbis remélem. 😊)

dr Kotász
, legfõképp a spoilerek

A Doom3 topicban is betette valami szerencsétlen a fõszörny képét, hogy száradna le a keze...
toMpEr
hat meg nem most lesz valoszinu, allitolag eltoltak a cs:steam betat is

Szerintem készitsd elõ a nyugtatókat és a vizes borogatást mert ha ez kijön akkor lesz ne mulass!

[NST]Cifu
Érdekesség az Ati kupon tulajoknak:

A "Games" -> "Browse Game" gombot megnyomva feljön egy új ablak, itt nyomjatok a "Register a product I already own..."-ra, és itt be lehet adni a kódotokat, amit elvileg Ati bundle kulcsként fog azonosítani. Ezek után a STEAM felajánlja (egyenlõre csak) a Valve premierre packban szereplõ játékokat (HL, Opposing Force (a Blue Shit-et vajon miért nem?), CS, DoD, TF Classic, Deathmatch Classic és a Richocet).

Tehát így lehet a CD-kulcsot beregisztrálni jelenleg (elvileg ugyanígy lehet a régi HL CD-kulcsot is, illetve a dobozos CS, DoD és CS:CZ kulcsokat is regisztrálni).

Glpetyus
szépek

[NST]Cifu
Ezt nem csak a PCGuruban lehetett olvasni. 😊)
Egyenlõre annyi a biztos, hogy elvileg még Augusztusban leadja a Valve az RC1-et (Release Candidate 1 - az elsõ, kiadásra szánt verzió), amit csak ha a Vivendi Universal is kiadásra érettnek tart, akkor kezdõdik meg a szokszorosítás.

Jelenleg nincs hivatalosan bejelentett megjelenési dátum.

[NST]Cifu
Nos Kandurex ötletét ellopva közzé tennék egy kis szabályzatot, mivel a lent történtek után úgy tünik idõszerû...

-A beszúrt képek maximális mérete 1024x768 pixel, és max. 500kb. Ennél nagyobb képeket legyetek szivesek linkelve betenni.

-Az Offtopic témák bizonyos szintig megtûrtek, de amennyiben más fórumba való téma merül fel, inkább ott tessék megdiskurálni.

-A "mikor jelenik meg?", "megy-e a gépemen?", "honnan lehet letölteni?", "hol találok cracket?", "mik a cheat kódok?", stb. kérdések külön figyelmeztetés nélkül mennek a levesbe amennyiben korábban egy oldalon belül már megvolt a kérdésre válasz. Egy oldalt minimum olvasson már vissza az, aki kérdezni akar valami alapvetõ dolgot!

-A játék történetét, fõszörnyeit, poénjait, stb. kifejtõ, illetve azt lelövõ hozzászólások elé nagybetûvel kiírni, hogy "SPOILER!". Az ilyesmiket ábrázoló képeket max. linkbe szabad berakni a megjelenés utáni elsõ két-három hétben, de ezek elé is kérnék egy "SPOILER!" feliratot. A beszúrt spoileres képeket, valamint a nem jelzett spoileres hozzászólásokat külön figyelmeztetés nélkül törlöm!

-Az egymással való vitatkozást tessék kulturált hangnemben lefojtatni, a másik sértegetését lehetõleg kerülje mindenki. Komolyabb flame esetén mindkét fél hozzászólásait törlöm.

Amennyiben a fenti szabályzat valakinek nem tetszik, illetve kiegészítést javasol, természetesen megvitathatjuk, de a fõ irányvonalnak a fent vázoltakat tekintem.

Ha valakinek nem tetszik az, ahogy a topic moderálását végzem, panasszal élhet a "Moderátoroknak" topicban. Amennyiben a moderátorok is úgy vélik, hogy rosszul csinálok valamit, elvehetik a Házigazdai jogosultságomat, és valaki mást kérnek fel a topic felügyeletére.

Kaplan
mert a pcguruban megmondták és megerõsítették , hogy augusztusban leadják sokszorosításra és szpet. kiadják...

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Krinyo
mert én aszontam gébnek hogyha nem adja ki szeptemberben pofán csapom

[NST]Cifu
Miért is bizti? 😊

[NST]Cifu
Nem, de mindenestre biztató, hogy már mûködik a STEAM-en keresztüli vásárlás, hiszen ez mégiscsak azt vetíti elõre, hogy végre közeleg a nagy nap.

Kaplan
nagyon babák a képek , mostmár bizti , hogy szeptemberben adják ki...

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Kandurex
szépek.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Mayday
Kijott 3 db uj kep:

Mayday
HL2 kaphato rajta? 😊

[NST]Cifu
Egyébként a STEAM frissült, immár megvásárolhatóak rajta keresztül a VALVE játéka.
De sajnos a CS:S-et nem látom az elérhetõek között egyenlõre...

[NST]Cifu
Töröltem 'tarkaj' és a vele kapcsolatos hozzászólásokat (Borgtól, Cuclitól és a többiektõl elnézést, de ha egy hozzászólás törölve van, akkor a rá menõ reakciók is mennek a levesve).

Ilyen felüdülés volt a Battlefield 1942 nekem, de aztán az sem húzta túl sokáig. Ahogy népszerû lett, úgy került be egyre több birka a játékosok közé.

Viszont a Tribes1-et pl még így 6 év után is elõszeretettel nyomom. Egyszerûen ki kell mondjam, hogy nem ért még játék a nyomába, ami a gameplayt illeti. Csak azt sajnálom, hogy ennek a magyar közönsége sosem volt több pár magányos farkasnál... szemben a többezer külföldivel... Emlékszem, 98-99ben volt olyan, hogy több ember volt tribes masteren mint CS-ben. Pedig utóbbi itthon jóval népszerûbb volt.
Random_
"Tipikusan az ilyen übermájer pro gémerek, akik fellengzõs lehülyézõ-lámázó dumával osztják a fejeseket, falon át, sarkon át, ugrásból, futtából, bárhogyan. És aztán merje szóvá tenni az ember ugye..."

Na ezért untam meg én is a CS-t. Most tolom a WWII Online-t ott nincs ilyen és csak épeszüek játszanak.

cifuatwork
Anno még az elsõ idõkben CoD-oztam, akkor még viszonylag ritka volt probléma (bár találkoztam magyar szerveren is indulóhely-TK-sorozatgyilkossal). Mondjuk a CoD igazából nem tudott megfogni...