Half-Life 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kandurex
Most ezeket összekellene hasonlítani azokkal az értékekkel amiket a Doom3 r-a adtak, akkor talán kapunk egy korrekt összegzést és számítva milyen is lesz a HL2.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Mayday
Jogos, hogy en kivulallokent irtam, nem vagyok ebben a szakmaban.
De az teny, hogy nehany evig folyamatosan vasaroltam ilyen ujsagokat, es le volt irva, hogy a szazalekos ertekeles a cikkiro sajat velemenyet tukrozi!
A vegso donto ugyis minden esetben a "fogyaszto", tehat mi, jatekosok.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Glpetyus
<#ejnye1> <#kocsog>

Ikarus
Buzi-e vagy?

Te hülye, a Judeai Népfront mi vagyunk!

Glpetyus
😄DDDDDDDDDDDDDDD
(ezen hangosan felröhögtem,kollégám legnagyobb csodálkozására😊)))

Ikarus
Akkor tuti te pénzelted le õket!!!<#vigyor3>

juuj, igy mar lemegy 95-re az atlaga, de rossz game lehet.-

Kandurex
Ha a lapok többsége olyan 80% - 85% hozta volna ki a Doom3 -at most abszolute nem aggódnék és már most ezekben a percekben fizetném ki a STEAM -en, egyszerûen nem veszik észre a kiadók, hogy ezzel a sok "lefizetéssel" saját maguk alatt vágják a fát, egyszerûen az emberek nem hisznek a sajtónak.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Krinyo
<#help>

Glpetyus
<#puszi>

DonnieBrasco
Félreértés ne essék: soha nem voltam még ilyen biztos abban, hogy egy játék TÉNYLEG zseniálisan jó lesz, mint a HL2 !!!

De egyes lapok véleményét akkor is a helyén kell kezelni, mert ezek a dolgok sajna tényleg így mûködnek 😞

DB

A ti kung-futok nem erős!

Krinyo
3 <#vigyor3>

Glpetyus
Illetve 3 <#zavart1>

Glpetyus
2 kivétel van <#vigyor3>

DonnieBrasco
Szerintem itt óriásit tévedsz, mert egy újságot azért vesz meg az ember (aki még megveszi), hogy fogalmat, képet alkothasson egy játékról, a magánvéleményt meg le lehet írni (tetszett, nem tetszett a cikkírónkak), de a százalékos értékelést a JÁTÉKNAk kell kapnia, nem pedig a cikkíró ízlésének. Remélem, értesz? Sajnos, minél nagyobb egy magazin olvasótábora, annál többen tömik pénzzel a nagy kiadók, hogy az õ játékukat tolja, legyen az bármilyen szar is. Ez az ipar így mûködik (jómagam is értékesítésben dolgozom, van fogalmam róla).

DB

Itt az a kulonbseg, hogy a HL2 egy kiveteltol eltekintve nem kapott 95% alatti ertekelest sehol.

Publication Date/Issue Rating
PC Gamer (UK) / PC Games Addict (AU) Issue #141 (November) 96%
PC Gameplay (NL) Issue #103 (October) 90%
PC Format (UK/SL) Issue #167 (November) 96%
PC Zone (UK) Issue #148 (December) 97%
PC Gamer (US) Issue #130 (December) 98%
GMC (IT) ? 9/10
SCORE (CZ) Issue #129 (October) 97%
PC Games (DE) November 96%
EDGE (UK) Issue #143 (December) 10/10
SPT (DE) Issue #101 (December) 93.5%
PC Action (DE) November 94%
PC Jeux (FR) November 96%
HYPER (AU) Issue #134 (December) 95%
Gamestar (US) Issue #3 (December) 5/5
PC Games (HU) November 98%

DonnieBrasco
Pontosan. Szerintem is iszonyú jó játék lesz, a DOOM3-at legalábbis tuti kenterbe veri (a videók alapján), de ettõl függetlenül játékújságoknak és a legnagyobb játék site-oknak (Gamespy, IGN, Gamespot) már NAGYON régen nem hiszek - mióta a Need for Speed Underground c. vicces sz**okat is 90 százalékra adják, nem beszélve az olyan totál bukásokról, mint pl. a Deus Ex: Invisible War amit ajnározott a sok Eidos által lepénzelt lap, közben meg... áh.
Az egyetlen hiteles médium ami maradt nekünk, azok a fórumok 😊

DB

Ikarus
jÓL BESZÉLSZ.

Mayday
Rohadtul nem vedeni akarom, de szvsz minden ujsagban le van irva, hogy az adott szazalek a cikkiro velemenyet tukrozi! Ugyhogy ez nem szavahihetoseg kerdese sztem, hanem egy velemeny! Mindenki ki fogja probalni maga is, es ad ra maganak is egy szazalekot, de ha valakinek nem tetszik, es azt mondja, hogy neki szar, 54%, akkor nem vonom ketsegbe a szavahihetosege, hanem elfogadom, hogy neki ez a velemenye. Nekem ettol meg lehet 100% is.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

BaLeeX
Gamestar tipikusan az az újság aminek egész európában vannak lapjai és van egy központ. Ha a központot lepénzelik, nekik csak egy telefon, hogy 95% alatt nem kaphat a game nem fog ellenkezni senki, mer tnem kötelezõ náluk dolgozni...

Mindenesete én jobban hiszek majd a saját tapasztalatomnak meg szememnek, mint az újságok pontjainak.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

artschiatwork
Mi értelme van annak, hogy 1-2 idiótább boltvezetõ a hivatalos terjesztés elõtt árusítja a játékot? Fõleg, hogy ha meg is büntetik érte? Nem értem...

Glpetyus
Pcvalami meg 98% ....no comment

DonnieBrasco
Hát hogyne, persze. Gamestar szavahihetõsége = nagy büdös nulla.
(emlékeztek talán, Doom 3: 94%....)

DB

Ezt nemtom. Csak gondoltam enyhe utalás arra, hogy hamarosan a neten felbukkanhat a "nem-aktiválós" verzió is 😉
[NST]Cifu
Pontosan errõl van szó. Hiába vannak ott a kezedben a CD-k, ugyanott vagy, mint aki preloadolta a Steam-en. Pardon, vagyis mégis van értelme, hiszen már tud játszani a CS:Source-al is...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

BaLeeX
Mondjuk ezt nem értem, hogy miért kezdenék el elõbb az aktiválást ha úgysem mennek semmire az elõbb hazavitt csomagokkal.

Gondolom attól félnek, hogy valaki feltöri idõ elõtt és terjeszteni kezdi?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

M@TriX
jó lenne ha ezt a CD Galaxis is bevállalná 😊

de mondjuk mi van ha a Steam nem engedi addig az aktivációt, akkor nem sokat érnek az emberek a CDkkel...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Mayday
Ugyan nem lehet aktivalni, de arrol volt szo, hogy ha barmely bolt 16. elott elkezdene arulni, akkor a Valve-nek joga van a sztimen is elkezdeni az aktivalast!
Lehet, hogy hetvegen mar sok-sok helyen aktiv lesz?

Mayday
Koszonom a MOD-okkal kapcolatos ketelyeim eloszlatasat, mostmar tiszta.
Ilyen szinten vegulis az angolt vagom, csak akkor elso felindulasomban nem is vettem eszre, bocsanat 😊

"Az interneten terjedõ fényképek és hírek szerint idõ elõtt kezdte meg néhány üzlet a Half-Life 2 akciójáték forgalmazását. Az 'Electronics Boutique' például már tegnap, azaz csütörtökön átadta az elõrendelt példányokat egyes vásárlóknak, noha a játék hivatalos megjelenése csak november 16-án, azaz jövõ héten kedden -- információink szerint hazai idõ szerint 9-10 óra körül -- esedékes, világszerte ugyanabban az idõpontban."

HWSW
[NST]Cifu
És még itt is van pár (persze átfedés is van a két oldal között)

Mayday: A MOD-ok többségét már elkezdték csinálni, ami annyit tesz, hogy megvannak a fegyver/karakter/objectum modellek (legalábbis egy részük), amelyeket át kell még konvertálni, textúrázni, animálni, stb. Aztán még a pályákat, hangokat kell összehozni, scriptelni a játékmenetet és a többi. Egyes MOD-ok már jóideje élnek HL1 motor alatt, "csak" átportolják õket, kibõvítve persze a Source-nak megfelelõen. És természetesen az is igaz, hogy a Mod-ok egy része sose készül el különféle okok miatt...

M@TriX
hl1 sztem jó példa erre jól módolható, ez az enginenek meg aztán a határ a csillagos ég, olyan pályák lesznek hogy csak na 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
angolt vágod?
unrelease, alpha, stb...

Johnny23
ja ilyen beharangozókat olvashattunk a FarCry-al kapcsolatban is,azt még mindíg "csak" olvassuk ezeket

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

Mayday
Most en ezt nem ertem.
Ezek mar KESZ mod-ok, vagy csak tervek, vagy miez?

M@TriX
én errõl annyit, hogy nézz el ide:
http://www.hl2modcentral.com/

Glpetyus
Majd elválik

M@TriX
jah, leszedhetõ a steam honlapról...

Johnny23
tudjátok én csak 1edül attól félek 1picit,hogy rendben van,hogy minden idõk legjobb FPS-e(reméljük,majd meglátjuk),viszont nehogy az legyen vele ,mint pl.Doom3,amit 1x végig tolunk,aztán szeva,mindjuk a "tullineáris/kötött" játémenet miatt.......habár tudom,ez ált. minden FPS-re igaz,de EZ akkor is MÁS !

mit gondoltok<#kerdes>

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

Törölt felhasználó
Van valami backup tool is ugye? Úgy szeretném megoldani, hogy szépen rendezetten fel lehessen rakni egy dvdre és onnan installálni vagy hasonló.
[NST]Cifu
Annyi az egész, hogy letöltöd (preloadolod) a munkahelyeden a .GCF file-okat (ez ugye a HL2 preload), majd szépen azokat valahogy átviszed az otthoni gépedre (DVD-n, CD-n szétbontva vagy winyón), ott bemásolod õket a Steam/SteamAps könyvtárba.

Mûködni fog az, ha lejött kiírom egy DVD-re, hazaviszem és a _másik_ steam accountról elindítom a pre-loadot majd leállítom és a létrehozott fájlokat felülírom? És utána már csak aktiválni kell?

Igen, mûködik, a .GCF file-ok nincsenek "rögzítve" accounthoz.

[NST]Cifu
Igen, ez is egy megoldás (a SteamAps könyvtárban lévõ .GCF file-ok kellenek, kb. 4 Gb).

BaLeeX
Hát ja.
Meg max azért fogja megdönteni a HALO2 eladási rekodjait, mert minden 4. játékosnak aki játszani fog vele 9600XT-je vagy 9800XT-je (na ez már kevesebbnek) van. És ahhoz kapta.

Törölt felhasználó
WOW! 😊 Akkor áttelepítem a steamet 😊)
Törölt felhasználó
"A hányattatott sorsú Half-Life 2-nek az eredeti elképzelések szerint már majdnem egy éve a boltokban kellene lennie, azonban a szoftver forráskódját tavaly õsszel ellopták, ezért a fejlesztõ annak újraírása mellett döntött, hogy hálózati játék esetén megakadályozzák a csalás lehetõségét ."

Ez mekkora szar hazugság. Mondjuk aki ilyet hírbe kitesz az sem normális. (Nem rád értem, hanem aki ezt a mondatot leírta.)
BaLeeX
Én most kezdtem el. És nem csak a rendszervinyóra hajlandó hanem oda ahova a STEAM-et telepítetted.

M@TriX
sztem igen és mûködni fog, de majd Cifu megmondja...

Glpetyus
LOL

HuAn82
Kemény 10 perce "érdekel" a játék. <#vigyor>

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

BaLeeX
Egy kérdés: a STEAM a gépen honnan tudja, hogy preloadolta-e már a HL2 fájljait? Mert ugya preload kezdetekor létrehozza a teljes méretû fájlokat és azokba tölti.

Mert van 2 steam accountom (egyet csináltam a crackelt CS:Source-nak)és az egyiken bejeltenzketem most melóhelyen és elkezdtem tölteni a HL2-t (kemény 2% mindjárt).

Mûködni fog az, ha lejött kiírom egy DVD-re, hazaviszem és a _másik_ steam accountról elindítom a pre-loadot majd leállítom és a létrehozott fájlokat felülírom? És utána már csak aktiválni kell?

Magyarul: ugyene nem az accounttal hozza összefüggésben, hogy megtörtént-e a letöltés hanem azt nézi, hogy mi van a fájlokban!?