Half-Life 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Krinyo
a híd alá

Tatyla
Help! Itt most merre mit csinálljk?:

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

ja, én kicsit nem oda másoltam, ahová kellett volna....😊

köszi a segítséget!!! 😊
az is megvolt, de mégsem jó!!! 😞(
Random_
Na ja. Szerintem az is ellenszenvet váltana ki ha freeman csak 3 vegyvert vihetne magával mert az 1-ben nem úgy volt és, hogy miért változtattak rajta.

Szóval szerintem ez így jó. Ahogy érszrevettem van akinek nagyon nem tetszik és van akinek nagyon tetszik. Azért sajnálom, hogy sokaknak nem tetszik.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

precision
client.dll

Bazinga!

Fel kell mászni 1 létrára 1 beugróban v.mi dobozra állva.
Sziasztok!
Hagyjuk a fizikát! Inkább léccike segítesetek!! Az emperio féle crack-et felraktam és a hl2.exe-t a -steam kapcsolóval indítom....ja és az autoexec.cfg-t is megcsináltam! és az a bajom, hogy amikor elkezdi tölteni a játékot, akkor azt írja ki, hogy megszakadt a kapcsolat a steam szerverrel...😞((

erre mi a megoldás????
Nekem, is megált a történés a robotkutya bemutatásakor, visszatöltöttem 2db loading -al elötti mentést kb. 10perc, és mikor ûjra a robotkutyához értem (nem mentettem addig) akkor jól ment tovább (dobálta a dobozokat).
Akkor már RPG lenne. 😊))

dejóislenne

IMYke2.0.0.0
Ugya itt van az a rész - a fizikát védem! - hogy a bal oldalt látható blokktéglákat kell egymásra tenni, hogy feljusson Free-Man (direkt - HL2-ben is ellövik!) a platóra!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Random_
Ez tényleg érdekes bár nekem nem volt ilyen.
Majd megnézem alkalomadtán újra.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Sziasztok!

Tudna nekem valaki adni egy olyan oldalcímet ahonnan a végigjátszást letölthetem. Most kezdtem a játékot és máris elakadtam. Mit kell csiálnom az elsõ pályán a Terminál Hotel udvarán?
IMYke2.0.0.0
Bazzer... na utoljára

[/b]
Itt látható a "libikóka hátsó része - szemben a magas betonfal.
Jól látható: nem ér a falhoz, nincs alatta semmi!
Itt pedig a "libikóka" hátsó részén állok - szemben a magas betonfal és NEM DÕL HÁTRA!!![/b]

Még egyszer - saját képek, 1024*768 - 6x élsimítás, minden maxon.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

precision
u.a. a 2 kép

Bazinga!

Random_
Na jó, de ennyi erõvel rámehetünk arra is, hogy miért nem sántikál ha ellövöm a lábát vagy miért nem esik ki a kezébõl a puska holott ez máshol megvan. Ekkor meg már ott vagyunk, hogy mennyire legyen reális. Pl mennyire illene bele egy HL2-be ha karakterfejlõdés lenne vagy taktikázás és bújkálós akciók ahogy néhány más játékban.

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
Hogy az a fizika sem állja a helyét - saját képek!:

Itt látható a "libikóka" hátsó része - szemben a magas betonfal.
Jól látható: nem ér a falhoz, nincs alatta semmi!

Itt pedig a "libikóka" hátsó részén állok - szemben a magas betonfal - és NEM DÕL HÁTRA!!!

Random_
Na igen, de most ha ezt mind beletennék a HL2-be akkor már semmi köze nem lenne az elõzõ részhet. Nem FPS lenne hanem taktikai FPS vagy bármi más. Minden játéknak megvan a maga stílusa és nem azért hiányzik belõle egy-egy dolog mert nem tudnák beletenni hanem azért mert nem lényeges ahhoz a játékhoz.

Davidus
Amúgy ha valaki nem hiszi nyugodtan megnézhetni N64 emulátorral😊 Pár mega az egész(emu+game).

V9ykn8_TZL0

Davidus
Nem a sebzésnek kell reálisnak lennie hanem a reakcióknak.

V9ykn8_TZL0

gpm
Sejtettem, rament vagy 1 honapom arra a gamere.😄
Az osztott kepernyos multi nagyot utott.😊

Sony VAIO notebook pcg-K33, Xbox+Samsung 43\" 1080i HDTV SP-43T8HL

Random_
Jó most is van olyan game ami full online és egy lövéstõl megfexel ami még reálisabb, de az egy más kategória.

Davidus
Közben eltûnt a hozzászólás amire ment😊 Az a konzol game a Goldeneye volt N64-re.

V9ykn8_TZL0

gpm
Igen ezert nincs _nagy szavatossaga_ a HL2-nek.
Regebben azt gondoltam, h a Source-nak sincs, ezen viszont valtoztatok a jatekot latva.😊

IMYke2.0.0.0
Bele se gondolok, miket lehetne már csinálni egy játékban! Csak felsorolom, egyes játékok alapján:
- karakterfejlõdés (Deus Ex 1)
- tárgyhasználat (nem ilyen láthatatlan kézzel) komolyabban
- úszás (Far Cry)
- dinamikus tömeg (Soldier of Fortune 2), nem vihetsz magaddal egy atomrakétát
- sérülésmodell (Soldier of Fortune 2 pl. de már néhányban szintúgy)
- realisztikus fegyverhasználat, fõképp töltés, fegyvertartás (MoHAA, NOLF 1,2!)
- nem megyek oszt lövök, hanem gondolkodok (NOLF 1 és 2!, taktikai FPS-ek tárháza)
- nem mindenhol fellelhetõ "csomagok", hanem meg kell keresni õket (Max Payne 2)

és még sorolhatnám, csak alaposabban utána kellene néznem.
Olyan, de olyan Játék lehetne, hogy az ember fel se bírna elõle!!!

Davidus
és annyi

V9ykn8_TZL0

[NST]Cifu
Szvsz az FPS-ek két irányba mehetnek tovább:

1.: Az OFP-féle nagy szabadságú taktikai játékok irányába, ahol az AI és a törénések is viszonylag rugalmasan vannak kezelve. (remélhetõleg ilyen lesz a Stalker)
2.: A Vampire: Bloodlines irányába, amely szintén nagy szabadságfokú, de mindezt scriptekkel oldják meg. (ie.: DeusEx 2)

Nekem is az a fõ bajom a HL2-vel, hogy a játékmenet leragadt az elsõ rész szintjén, vagyis mindenre egy megoldás van, és neked arra kell rájönnöd. Némileg oldja a problémát a brutálisan eltalált fizika, de ez sajnos édeskevés.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

gpm
Nem azert tiltottak be mert a labahoz kap az ellen, ha labon lovod... hanem mert tul darabolos es veres volt.

Davidus
Volt egy FPS game KONZOLRA 98-ban(6 ÉVE!) ahol még a csávó karján is 3 különbözõ pont volt. Ha a kézfejét találtad el akkor azt rázta mint az õrült. Felkar lövésnél a felkart szorongatta. Ha seggbelõtted a seggéhezkapott és ugrált😊 Még a fegyvert is ki lehetett lõni a kezükbõl.

V9ykn8_TZL0

ezert tiltottak be jopar helyen, nincs erre szuksege a valvenak.

gpm
En, Q3 rulez.<#alien>

takraj
#26923 ?

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

precision
😊)

Bazinga!

precision
SoF rulez 😊

Bazinga!

IMYke2.0.0.0
Pedig az már az õskövületnek számító Soldier of Fortune II-ben is megvolt!

Davidus
Ja és hol a sérülés modellezés kedves FPS gyártók? Ha lábonlövöm az embert kapjon már a lábához.

V9ykn8_TZL0

ki jatszik most quakkel? mirol beszelsz? online akciojatekok 88%-a vagy tobb valve game volt mar ez elott is 😄

IMYke2.0.0.0
Sajna van benne valami.

takraj
ezt mér írja ki minden kilépéskor? magátol sosem lép ki, de amikor én lépek ki, akkor kiírja...mér?

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

tedd be az elso cd-t.

gpm
Gyakran feltett kerdesekben megtalalod a valaszt.(fennt a banner alatt)

Davidus
Asszem ez volt az utolsó fps amit toltam. Egyszerûen nem tudnak már újat mutatni. Deus Ex megmutatta merre kéne fejlõdni de úgy látszik a vezetõ FPS fejlesztõknek(ID, Valve, Monolith) nem esett le. Ahogy a Diablot leváltja a WoW úgy kellett volna a HL2-nek leváltani a Kvéket. Ez sajna megint nem sikerült... A fizikán kívül semmit nem látok benne ami elõre mutat. Hiába ez a legjobb FPS(mert az) de nekem ez már kevés.

V9ykn8_TZL0

Jaj a lényeget kihagytam, hogy az a gondom, hogy néha furán kilép, kiléptem menübe és kilépett és nem tudom miért, errõl a verzióról hallottam sok rosszat, pl. hogy mesterséges iq leállás meg ilyesmi. Tudnátok kis ismertetõt adni róla, hogyan lehet stabilizálni? (ha már lett volna róla szó bocsi, de nem akarok keresgélni 30-50 oldalon keresztül)
Elõre is köszi a helpet bye
Hali!

Ma végre lejött a HL 2 a dvd-rõl másolós verzió. Elkezdtem, hát... nem gondoltam volna, hogy már itt tartunk 😊) én nagyon bele tudom élni magam a gémekbe, de ez eszméletlen, úgy értem már a legelején, azok a gumielektrobotos ürgék tiszta para 😊 És ami a legeslegjobb az egészben, hogy nem szaggat, normális gépem van szó se róla, de olyan régi játékok szaggatnak rajta, mint pl. Mafia, vagy Far Cry... és ez nem megy simán 😊 Bár lehet mert még most vagyok az elején. Na mind1, biztos fogok még ide írni, ha elakadnék vagy ilyesmi, de ez a játék talán az elsõ ami megéri a 10 rongyot (mondjuk nekem nics annyi 😉 )
takraj
valve.rc

gpm
HDR(Prohardware cikk)
A nagy dinamikatartomány segítségével még finomabb árnyalati különbségeket lehet létrehozni a vakítóan világostól a nagyon finom árnyékokig, mindezt akár egy képen.

Korábban minden színt egy 255-ös skálán lehetett leírni, és mivel egy színt 3 olyan alapszín (R-G-😎 alkot, amelyek egyenként 255-féle erõsséggel szerepelhetnek, az általuk kikevert színnek is ennyiféle erõssége lehet, és ez kevésnek bizonyul, ha erõs fényt és finom árnyékolást akarunk egyszerre megjeleníteni. Másik probléma, hogy az emberi szem logaritmikus skálában érzékeny, sötét árnyalatokra érzékenyebb mint a világosakra. Ezen problémák kiküszöbölésére három részre bontható a HDR renderelés:

1. Megvilágítás

A rendelkezésre álló geometria, textúrák és fényforrások felhasználásával (itt jól jön a Multiple Render Target) pixelenként kiszámolásra kerül a visszavert fény (visszavert, mert csak a fényforrások bocsátanak ki fényt, a többi objektum ezeket visszaveri, ettõl lesz színe). Ezeket a fényadatokat egy kellõen nagy tartományú és jó felbontású bufferben kell tárolni, hiszen lehet az akár egy intenzív robbanás vagy egy sötét zug a szörny barlangjában. Az NVIDIA az Industrial Light & Magic OpenEXR szabványának megfelelõ 16 bites (1 elõjel, 10 mantissza, 5 exponens) lebegõpontos tárolási formát használ, amely megfelelõ finomságot ad nagy logaritmikus intenzitástartomány tárolására. 12 dB-es tartományt ölel fel (12 nagyságrend van a legkisebb és legnagyobb ábrázolható szám között), legnagyobb érték 65 535 és a legkisebb 2-24.

2. Tone Mapping

A kiszámított hatalmas fénytartományt (intenzitásokat) összeolvasztják a kép színeivel, világosodások vagy sötétedések keletkeznek.

3. Color and Gamma Correction

Az elõzõ fázisban kiszámolt képet bele kell szorítani a monitor által megjeleníthetõ színtartományba és a logaritmikusságot is a kijelzõ érzékenységi karakterisztikájához kell igazítani. Ezt függvénymegfeleltetéssel lehet elérni, nem tartozik szorosan a 3D-képmegjelenítéshez, inkább színmetrikai kérdés, bár egyre érdekesebb, mert az LCD és CRT monitoroknak (és a digitális fényképezõgépeknek és a nyomtatóknak is) más és más a karakterisztikájuk, másképp jelenik meg rajtuk a kiszámolt kép.

A folyamatban végig fenn kell tartani a lehetõ legnagyobb precizitást. Az NV40-nél 32 biten történik az árnyalás, és lebegõpontos a színek és fények keverése – ebbõl például a motion blur (mozgás irányába történõ dinamikus elmosás) profitál. Hasonlóan precíz szûrõket lehet alkalmazni élesítéshez, anizotropikus szûréshez, DHR Tone Mappinghez. Lebegõpontos textúrázás teszi még finomabbá a shadow map (árnyékok számolásához használt textúrák) vagy DoF (depth of filed – mélységkezelõ) technikákat

plas
"Installation of Half Life 2 Retail standard is required before continuing. Please insert your Half Life 2 Retail standard CD/DVD in to the drive and select "install" from the autorun menu.

Ezt miért írja ki a regisztrálásnál? Felinstalláltam az 5CDt, 4.3GB fenntvan, de nem enged regisztrálni. Aj áték eredeti.
<#help><#conf>

Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils L ë t z e b u e r g

Random_
Engem a meghatározása érdekelne ha lehet magyarul mert angolban csak bizonyos szintig vagyok járatos. Viszont másnak hogy magyarázzam el vagy mutasak neki összehasonlító képet, hogy nézd ott ez más na és ez a HDR.

gpm
Ugy tudom van benne HDR.
HDR=High Dinamic Range rendering=magas dinamikaju rendereles.