42676
  • [NST]Cifu
    1.: A PS2.0-nak kellett kb. másfél év, a HDR esetén szvsz idén év végén már kijöhetnek az első eleve HDR-es képességgel felvértezett játékok (várjuk meg az E3-at, ott majd több kiderül a jövőt illetőleg).
    2.: Na ezt most nem vágom. Azt mondtad, hogy csak 1db nem ATi-s techdemo jött ki. Élből linkeltem 3-at, amihez semmi köze az ATi-nak, ha kicsit kutakodnék, még val'szeg lenne pár. Vagy te most arra céloztál, hogy csak 1db nV only techdemo jött ki??? Akkor meg pláne nem értem...
    3.: Épp ezt mondom: nem tudok ilyenről, de pont az a lényege, hogy a sebesség erősen függ az adott HDR megoldástól, tehát nincs is különösebben értelme a techdemók sebességét hasonlítgatni. Viszont így a #36960-es hozzászólásodnak sincs viszonyítási alapja, tehát az egész pont hogy csak egy flémindításnak volt jó!!!

Részemről tehát itt hagyom abba az offolást...
  • Drizzthsz
    Szerintem amúgy a Far Cryban minden dx9-es karival van HDR, ha paradise rendering mode-ot állítasz be. HL2-es "moddal" is megy, ami be van itt is linkelve, csak sajna marha sokat tölt, de szaggatni legalább egyáltalán nem szaggat. Meg a Painkiller:Booh-ban is van valami hasonló. Az jó kérdés, hogy ezek közül melyik valós hdr, de látszatra nincs sok különbség köztük, s a belinkelt tesztprgi között, azt kivéve, hogy a tesztprogiban azért jóval kontrasztosabb\fényesebb expozúrákat lehet beállítani. A játékokban meg ezek a paraméterek nem, vagy nem tudom hol állíthatók.
  • Drizzthsz
    Annyit akartam mondani, hogy a képek a megadott tesztprogival és DX9-es radeonnal készültek, s nem X-es szérájú radeonnal.
  • Drizzthsz
    http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/
    Tessék, itt van.
  • tehen_m
    1.Idő???? 2002 ótá hány játék??? És techdemó =>2. pont
    2.Én: évek óta 1db nem atis techdemó született. TE:Hát azért nem csak 1db... :) Én:Tudsz mutatni? TE: Linkeltél. Csak az az egy gond hogy a 1nv only 1 csak nv-t említenek (szóval valószínű hogy 6os széria előtt nem volt) 1talán
    -Persz az 1 eős túlzás volt számomra.
    3. Tudsz mutatni HDR tesztet game sebességteszt?
  • tehen_m
    "Az én gépemen készítettem:"
    ???

Pl játék: itt
  • [NST]Cifu
    1.: Arról van szó, hogy időbe tellik, amíg belehegesztik a játékba. Ez így volt a PS2.0-val is, egyszerűen a fejlesztési idő nyúlik mint a rétestészta, és egy-egy effekt gyakorlati használatához el kell telnie egy bizonyos időnek.

2.: A teljesség igénye nélkül pár:

Irrlicht (Irrlicht screenshots)
    Final Fantasy XI benchmark
    (nV40 only)

A Demo Scene féle dolgokat most kihagytam, ahogy a k.riegert is (Ajánlott link).

3.: Miben van igazad? Abban (érzésem szerint) nincs, hogy "szarul/lassan" menne a HDR, mert ez nem igaz, lévén nincs megbízható HDR demo jelenleg, és különben is erősen függ a sebesség a HDR megoldástól. Tehát nem hiszem, hogy ez alapján ilyesmi kijelentésekre kellene ragadtatnod magad. Nekem ez volt a problémám a #36960-es hozzászólással.
  • janos666 #36993
    A programot belinkelnéd amivel ezek készültek?
  • Drizzthsz
    Nem igazán. Szerinted ennek mit kellen bizonyítania? Amúgy arról, hogy atin milyen a HDR álljon itt néhány kép... Az én gépemen készítettem:

Nincsen ezzel semmi gond... Bár mozgás közben ezerszer szebb. De az állóképek nem is iagzán alkalmasak HDR visszaadására.
  • tehen_m
    Addig reklámozták amig sokan nem tudták pontosan miez...(2002 körül)
    Láttál te az x szérián a megemlítési szintnél több utalást hdr-ről?
  • Drizzthsz
    Én nem. :DDD
    Én a fényeffektekért, meg a fizikáért játszo. :DD
    Na jó, nem, de az is nagyot tud dobni a játékon...
  • Drizzthsz
    Én nem azt kérdőjeleztem meg, hogy igazat mondasz-e, hanem kijelentettem, hogy az Ati dx9-es kártyái igenis képesek hardveres szinten HDR-re. Sőt, sokáig egyik fő feature-ként reklámozták. Ennyi.
  • Borg
    A 2.0b-ből már csak pöccintés a régebbi, szal nem hiszem hogy kihagynák azokat a jóból.
  • IMYke2.0.0.0
    Most azt mondja meg nekem valaki: mi a fütyinek vitatkozni egy ekkora marhaságon!?
    Ki nem szarja le azokat a fényeket?!
    Úgyis mindenki csak átrohan azokon a folyósokon, szobákon stb...!!!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
    -----------------------------------------
  • tehen_m
    Ezt viszavonnám :D
  • tehen_m
    Most kezdjek el megint vitatkozni veled???
    TE úgy sem ismered be, nekem meg igazam van
    (Amúgy több hiba van az írásodban)
  • [NST]Cifu
    Abból asszociáltam, hogy a köv. Ati kártyához kötötted a HL2 HDR dolgot. Nyilvánvaló persze a kapcsolat, de ha a PS2.0b v. PS3.0 lesz az alapfeltétel a HL2 HDR-hez, akkor kellemetlenül fogom érezni magam. :)
  • tehen_m
    Megelőztél :D
  • tehen_m
    1.Itt nem azon van a hangsúly hogy senkit nem érdekel=>felesleges hanem azon hogy valami oknál fogva nem tudják/akarják használni=>felesleges.
    2.Tudsz mutatni? (amit nem vontak vissza és hivatalosan is elismert)
    3/1.Az tény hogy igazam volt! Ráadásul ebbe belekötöttek többen is.(és ahogy látom még fognak is). Úgy gondoltam a guglival mindent meg lehet találni. DE végülis igazad van abban hogy csak a valós állítást lehet bebizonyítani, valótlant nem.
    3/2."a HDR egy effektsor eredménye, amely a fények realisztikusabb megjelenítését célozza" ez természetesen igaz de messze nem ilyen egyszrű a működése, amit te is tudsz. A farcry 1.3pecst (amit talán visszavontak?) soha nem tekintettem reális képet adó kihasználást a hdrnek. DE azért te nem érzel íróniát abban hogy egy full ati támogatású tech engine-ben 1 db peccsel elintézték a hdr bekapcsolását, amit nv kártyákhoz szántak!! (Sok utalás nincsen az ati+farcryv1.3)
  • Borg
    Őőő ezt miből szűrted le?:D Épp ellenkezőjét írtam.

Bár teljesítmény okokból lehet hogy csak az X szérián lesz engedélyezve alapból. Parametrikusan biztosan bekapcsolható lesz viszont, a kisebb kártyákon is.
  • [NST]Cifu
    Azt akarod mondani, hogy a PS2.0 kártyákon (Radeon 9500+, Gf FX5600+) nem is számíthatunk HDR támogatásra?
  • Borg
    A HDR, csak hogy tisztázzuk hardver független. Vagyis annyiban függő, hogy PS kell hozzá minimum.

Ettől kezdve a PS fejlettsége csak annyit mond meg, hogy mennyire gyorsan futtatja, illetve mennyire egyszerűen programozható az adott hardverre a HDR.

GeForce6-on a HDR a PS3.0 révén támogatva van, tehát a PROGRAMOZÁSA egyszerűbb. Mindez ellenére PS2.0b-vel is 100%-os megvalósítható a HDR támogatása, csak éppen PROGRAMOZNI nehezebb. Ezért jelent meg eddig mindössze techdemok formájában ATI-ra.+elképzelhető, hogy a jelenlegi ATIkon valamivel lassabban fut, a Shader Model 3 miatt ugyanis jobban optimalizálható gef6-ra. De ezt a Valve úgysem teheti meg, ATI csókosként.

Btw, a májusban érkező új ATI úgyis PS3.0(+?) lesz, szal felesleges a sirám. Ez az oka eleve, hogy a Valve előjön a HDR támogatásával.
  • [NST]Cifu
    Szerintem senkit nem érdekel az olyan funkció amit nem lehet kihasználni.

Ezt már hallottam egy párszor, először FSAA majd Anisotropikús textúraszűrés, végül a Pixel Shaderek kapcsán. :))

évek óta 1db nem atis techdemó született.

Hát azért nem csak 1db... :)

Még valami:Miért kérdőjelezi meg mindenki hogy igazat mondok-e?

1.: Azt állítod, hogy ATi-n nagyon szarul/lassan megy a HDR. Kérdeztem, hogy ugyan miért? Ha egy normális tesztet vagy valamit belinkelsz, senki sem kérdőjelezné meg a dolgot, de én nem tudok ilyen tesztről.
    2.: Továbbra is: a HDR egy effektsor eredménye, amely a fények realisztikusabb megjelenítését célozza. Nincs olyan, hogy "gondok" vannak vele. Vagy meg lehet csinálni, vagy nem. Az ne tévesszen meg, hogy a FarCry v1.3 alatt csak nV6x00 alatt van HDR, az csak azért van, mert a készítők direkt erre a hardverre dolgoztak ki egy HDR megjelenítési megoldást!
  • tehen_m
    Szerintem senkit nem érdekel az olyan funkció amit nem lehet kihasználni.
    (évek óta 1db nem atis techdemó született.)
    Még valami:Miért kérdőjelezi meg mindenki hogy igazat mondok-e?
  • Drizzthsz
    Van egy nem atis techdemo, abban nagyon jól néz ki a HDR!!! http://hszandek.fw.hu
    Itt találtok róla képeket...
  • tehen_m
    #36968 Ez mi ????
  • Drizzthsz
    8 bit helyett asszem 16: 255->65536 színárnyalat.
  • Drizzthsz
    Próbáltam. Kb. olyan, mint a Far Cry-ban a paradise render mód, inkább valami Gloom(vagy glow, vagy mi a f*sz, nem jut eszembe... :D) effektnek tűnik. És vagy 8-szor annyit tölt egy pálya elején. Viszont nem lassul a játék tőle semmit.
  • Drizzthsz
    És az ATI is, már sokkal régebb óta, csak más megvalósítással... Ennyit erről az indokról. Atiban is van hardveres HDR support...
  • [NST]Cifu
    Miféle gondok?
  • [NST]Cifu
    Amik anno fent voltak, azok nagyrésze is eltünt a netről mostanra, így hirtelen csak ezt a képet találtam. De ugye a képek nem igazán tudják visszaadni a HDR-t...
  • tehen_m
    Igen ati techdemókban előfordult hdr de csak ott!
  • tehen_m
    Elvileg 9700 óta tudja. De gondok voltak vele. Nv -ben már nincsenek ilyengondok.
  • janos666 #36967
    Az X800-as HL2techdemo videót nem linkelnéd be?
    Régebben azt olvastam a HDR nagyon is hardwerfüggő, mert egy DX9 effekt és annyit tesz hogy több bit-ben tárolja a fényt, és így jóval több fényárnyalat érhető el.
  • [NST]Cifu
    A HDR nem valami effekt, amit hardveresen kell nyomatni, hanem különféle effektek megfelelő használata, hogy a kívánt hatást (Dinamikus Távolságfüggő Fényhatás) létrehozza.
    Volt már HL2 HDR techdemo Radeon 9800-ason (2003 Okt.) és X800-ason (2004 Ati Shaders Day) is. Egyik sem volt éppenséggel ronda...
  • janos666 #36965
    Most megnéztem én is. Ha ki-be kapcsolgatom csak aannyit veszek észre hogy kicsit világosabb és homályosabb lesz minden, de a lámpa vakítása nem erősebb (ha mereven belenézel a közepébe). A level parancs meg mintha semmit sem csinálna...
  • tehen_m
    Ja és google
  • tehen_m
    Nv hardveresen támogatja a hdr-t.(a 6os széria) kis infó róla
  • FLeK0
    nagy valoszinuseggel csak ati kartyaval fog menni.
  • [NST]Cifu
    Ezt miből gondolod? Ugye ha 'no flém' okkal írtad, akkor felteszem van valami indokod is.