66
Internet megosztás
  • fawcet
    Hívd fel a szolgáltatót hogy hogyan lehet megoldani.
  • akmot
    hi
    mi most vettünk routert sikerült is összerakni a gépre, meg beállítani automatikusra az ip-címet, csak az internet-beállítás nem sikerül, nem jön be rajta a net
    tud vki segítenI??
  • fawcet
    Sziasztok!

Invitel 512K netem van [512k/96k]. Símán két hálókártyával megosztottam a netet másik gépnek is. Gond az hogy nagyon sűrűn változik a ping 44-ről 999-re mindkettőnk gépén mikor Call of Duty 2-őt toljuk ugyanazon a szerveren.
    Kérdés:
    Ha router-t vennék akkor megoldódhat a probléma? Várom a véleményetek, az volna az igazi ha valakinek ilyen nete van és megoldotta.
  • Basic
    Én is a routert ajánlom, előny, hogy van benne beépített tűzfal. A servergép annyival rosszabb, hogy állandóan futnia kell, a router meg rámegy a netre és megvan. Különben sztem a legelőnyösebb olyan modemet venni, amiben van beépített router. Nekem is ilyen van, 4 hálózati kimenettel, és ez a családba elég is.
  • gordonmail
    Hát én ilyenről nemhalottam hogy letörli a Windows könyvtáradnak felét egy vírus.
    Illetve igen, de nem ebben az időkben, hanem kb 10 éve
    Használj jó vírusírtót.
    Egyébként ragd újra szerintem, mert nem lesz az igazi..
    Netmegosztást szerintem külön szervergéppel, vagy Routerrel csinálj, 7-8e -ért már lehet kapni, ami igazán nemsok érte...
  • AndySkw
    Sziasztok: bizonyára többeknek akadt már gondja az internetmegosztással XP alatt... Nekem jelenleg a következő gondom van, aki tud, kérem segítsen:
    Ha jól sejtem, beszívtam egy vírust, ami eltávolította az XP-s szolgáltatásaim egy részét, úgy mint az FTP-t, az internetmegosztást, és a tűzfalat. Ezeket vettem eddig észre, a lényeg az lenne, hogy meg tudja-e vlakai mondani nekem, hogy hoygan lehet visszaszerezni ezeket a szolgáltatásokat anélkül, hogy újratelepíteném a windowst? Neten jópár helyen néztem, de úgy tűnik, nem egy általános probléma...
  • Shongi
    MIne vírusírtót ajánltok???
  • ibrik
    Takarítsd a gépedet (Spybot, ad-aware, vírusirtó, stb stb) és használj tűzfalat...
  • Shongi
    HI lenne egy fontos kérdésem. Bár tudom hogy nem pont ez a téme de csak ezt találtam. Az a gondom hogy miután fellépek a netre (Dual ISDN+Intracom netmode modem) néhány perc múlva már szinte semmit nem lehet vele csinálni, és a kis netes ikonra kattintva a tálcán iszonyat sok hibát ír ki( 1 perc alatt 60-70, de 170nél se áll meg)
  • ibrik
    Konfigurálni kéne a "saját szád ízlése" szerint a router belső tűzfalát...
    Mivel - ahogy írtad - ADSL-t osztottál meg, így gondolom nem fog problémát okozni, hogy hogyan jutsz a router beállításaiba
  • Fefe
    Sziasztok!

Nem egészen ide illik az én problémám de azért felteszem itt is.

Egy olyan gondom lenne,hogy adott 2 gép + ADSl+ Gigabyte gb,nr401 router. Namost a gond az,hogy az egyik gépen csak annyira fut a net,hogy csak oldalakat lehet megnyitni semmi mást. Tehát nem lehet letölteni,msn-en hangba beszélni,képet küldeni csak fogadni tud stb....) A másik gépen meg annyira megy a net,hogy azzal már lehet letölteni de viszont az msn ott se megy rendesen (csak írás mükődik) Már ki lett resetelve a router de így se lett jobb,csak annyira,hogy tud képet fogadni msn-en.Esetleg ha valaki tudna nekem ebben segíteni,hogy mi lehet a baj azt megköszönöm.

U.i: Tűzfal,Antivírus kikapcsolva. JA és a belső háló mükődik rendesen.
  • BaliBoy
    Ahhh. Sikerült! Egy Sygate nevű progival! Már csak az a gond, hogy a honlapok azonosítóján kívűl mást nem tölt be. Esetleg valami ötlet?
  • BaliBoy
    Hát igen a legjobb megoldás egy router lenne! Csak hát a legolcsóbb is 6000-7000 ft. Azért köszi a segítséget!
  • ibrik
    Lehet, de azzal csak hub-on keresztül lehet gépeket összekötni (minden ilyen hálózatba kötött gép ebbe a hub-ba van becsatlakoztatva, agyik sincs közvetlenül összekötve.)
    Kábé hasonlóképp lehet hálózatot csinálni egy router-el is, csak ez utóbbinál az internet megosztásához nem kell egy állandóan bekapcsolva működő gép, hanem csak a router van állandóan bekapcsolva.
  • BaliBoy
    Hát akkor mostmár tényleg nem tudom mi lehet a gond. A sima patch kábelt mire lehet használni. Mert azt mondod, hogy sima patch kábellel ?nem lehet hálózatot csinálni?
  • ibrik
    Akkor ezek szerint mégis cross-os kábelt kaptál...
    Ha csak sima patch kábel lenne, még azt sem érzékelnék a gépek, hogy egyáltalán be van dugva a kábel a kártyába.
  • BaliBoy
    Amúgy a kábelre nincs írva semmi! Sajnos amikor vettem a kábelt még nem tudtam, hogy többféle van. Csak simán úgy kértem, hogy adjanak 10m patch kábelt!
  • BaliBoy
    Ok! Értem! Még egy kérdés, ha nem gond. Ha nem crosslink kábelem, attól függetlenűl a hálózat oda-vissza működhet a két gép között. Mert a hálózat működik csak ez a fránya internet megosztás nem!
  • ibrik
    A crosslink kábelre (mindkét végére) szoktak rakni egy matricát, hogy egyértelmű legyen a dolog.

A netre csatlakozó gépnek ADSL esetén mindig csatlakoznia kell a netre. Tehát az IE-t nem állíthatod be úgy, hogy csak az elindításakor csatlakozzon a netre, hanem csinálnod kell egy "ADSL-tárcsázó" ikont a Desktopra (Asztal) és azzal kell mindig csatlakoznod a netre. Mindez kábel esetén nem kell, mert ott amint a gép/windows bekapcsol, már azonnal a hálózaton van.
    Ezután az IE kapcsolat beállításaiban úgy kell bejelölnöd, hogy ez a gép szélessávú kapcsolatot használ.

A másik gépen pedig úgy állítod, hogy az a hálózaton keresztül (egy másik gép megosztott internet csatlakozását használva) csatlakozik a netre.
  • BaliBoy
    Köszi. Az a baj, hogy így csináltam magamtól is és nem működik. A cross kábelt miről lehet felismerni? Meg a 2. gépen az explorert, hogy kell beállítani?
  • ibrik
    Ha nincs router-ed, akkor először is a netre közvetlenül csatlakozó gépben 2 db hálózati kártyának kell lennie, aztán csináld meg, hogy csatlakozzon a netre (adsl vagy kábel, mindegy).
    Az egyik kártyából az a kábel megy a modembe, amit eddig is erre használtál, a másik kártyából pedig cross-kábellel kötöd rá a másik gépet(két gépet közvetlenül - hub nélkül - csak cross-kábellel lehet hálóba kötni).

Aztán a netre közvetlenül csatlakozó gépen elindítod az hálózat telepítése varázslót (Hálózati kapcsolatok ikonon jobbkattintás - Tulajdonságokban találod) és abban úgy jelölöd be, hogy "ez a gép közvetlenül csatlakozik a netre és a hálózat többi gépe ennek a gépnek a netkapcsolatát használhatja".

Aztán a másik gépen is elindítod a hálózat telepítését, de azt úgy állítod be, hogy a gép nem közvetlenül, hanem a helyi hálózaton keresztül csatlakozik a netre.
    Ennyi.

Mivel nem csak netmegosztást, hanem egyben hálózatot is csináltál, így mindkét gépen megoszthatsz a másik gép számára meghajtókat/mappákat, hogy a két gép közöt tudj fájlműveleteket is végezni. De ha csak netmegosztást akarsz, akkor ez sem kell. De ettől függetlenül ezt a hálózatot multis játékhoz is tudod használni.
  • BaliBoy
    Szóval elmondaná nekem valaki, hogy két windows Me-s gép között, hogy kell internetet megosztani? PLS
  • BaliBoy
    És azt honnan lehet kideríteni, hogy nekem olyan van-e? Ha mindkét gépen oda-vissza tudok másolgatni stb. akkor az jelentheti azt, hogy crosslink a kábel? Ja és az előbbiek érvényesek WinMe-re is. Tehát mind2 gép WinMe-s!
  • petesilver
    Ahh, még egy nagyon fontos dolog!! 2 gép összekötése esetén crosslink utp kábel kell, csak akkor műkszik!!
  • petesilver
    Amúgy mindenkinek erősen ajánlom, hogy használjon Routert. Nem drága, és pofon egyszerű kezelni. A router ahány portos, annyi gépet képes ellátni nettel, és csak annyi az egész, hogy netes kábelt be a routerbe, gépeket routerhez csatl, és a router ellátja alapból a szerver feladatát, ha a gépek hálókártyáin beállítod a dhcp szolgáltatást. ekkor semmit nem kell macerázni, a router lekezeli autómatikusan a gépeket csatlakozás után, és van mindenhol net, és van helyi háló+ a routernek saját tűzfala van, ami alapból védi a gépeket a netes szarságok ellen. A szolgáltató meg nem szól érte. Ráadásul a router inteligensen pakolgatja magától a sávszélességeket a gépek között, hogy mindnhol a lehető legjobb legyen.
  • petesilver
    Arra a hálókártyára, amelyik nem a netes írd be ip címnek ezt: 10.0.0.1. A 98-as gép hálókártyája lehet bármilyen, annak az ip címéhez írd: 10.0.0.2 namost. Alhálózati mask mindkettőnél 255.255.255.0 legyen, és a munkacsoport mindkét gépen ugyanaz kell legyen, valamint a gép neve eltérő legyen. Restart. Ekkor van egy hálózatod, amit tallózhatsz, és látják egymást a gépek, de a második gépen még nincsen net. A második gépen írd be átjárónak az egyes gép ip-jét: 10.0.0.1 ekkor megadtad neki, hogy az egyes gépen keresse a net elérést a hálókártya. Már csak egy dolgod van, az Xp-s gépen exploler ikonra jobb klikk, és internet megosztása, ahol megadod, hogy a kettes gépre akarod megosztani az internetet. Ha minden igaz, ezután már lesz mindenhol net.
  • Morgaga
    Úgy látszik nem túl mépszerű a fórum az okosok közt. Engem is elfelejtettek:(
  • Kolbasz
    Most büntettek? Pedig használtam a keresőt...
  • Kolbasz
    Szasztok, egy kis segítség kéne!
    Most lesz kész az új gépem, és szeretném megosztani a netet a régi gépre. Az új gépben lesz a Chellos, SMC hálókártyám és az alaplapi integrált, a másikba meg kéne vennem valami. Tökmindegy milyet veszek, vagy valami jobb minőségű kártya kellene?
    Továbbá: az új gépen XP, a régin 98SE lenne. Hogy kellene bekonfigolni a hálót, hogy működjön?
  • zero_cool51
    Hali!
    Létre akarok hozni egy kapcsolatot, ami fogadja a bejövő kapcsolatokat, de a windows azt irja, hogy:
    "A bejövő kapcsolatok működése az Útválasztás és távelérés szolgáltatástól függ, amely nem tudott elindulni. További információ a rendszer eseménynaplójában található."
  • Morgaga
    Űdw!

Nekem is ilyen "mit látnak" kérdésem lenne:
    Szóval:
    Van otthon egy gépem amibe befut a net, abből jön ki egy másik kábel ami egy switchez csatlakozik. Ezen lóg pár gép. Minden winxp van és annak autokonfigjával megy a net. Kérdés hogy ebből a szolgáltató mit lát?
    Ha proxyn át használom akkor változik a dolog?

Előre is kösz!
  • fm
    tv-network,net-megosztás(lanon jön a net)..ez ugye nem legális,mert 1 előfizető 1 ip-t kap,de én rá szeretnék kötni 4-5 gépet 1 napra,mert elv bírná az elérés,hogy játszunk on-lány. a bibi,hogy max 2 ip-t lehet bérelni és ez nem elég. hogy tudom megoldani,hogy ne vegyenek észre? vagy ez lehetetlen? volt,hogy ment néhány hétig 2 gépen megosztva és nem buktunk le..
  • Hixer
    Hello mit kell beállítani ahhoz, hogy egy hubra kössem a chellot, és még két gépet, és mind a kettővel tudjak netezni?? milyen kábellel kössem össze a hubot a modemmel??(crosslink vagy sima)
  • fm
    megvan a megold. de azé köszi szépen:)

koknkrét ip-cím mind2 gépnek(pl:169.148.0.1 meg 169.148.0.2),nomeg azonos maszk(pl:255.255.255.0)

könytárak megosztása,esetleg hál-i meghajtó csatlakoztatása és kész is..Megy mindN(másolás,játék...)

hell..
  • fm
    hallo..
  • fm
    hi..

nem internetmegosztással van problem,de remélM tuttok segíteni:
    2 gépem van,xp-s mind2 és jatekban profin látják egymást,de nem tudok a kábelen másolni egyikről a másikra.Egyszer már sikerült,de csak 1 irányba,mer csak az 1ik látta másikat intézőben.De amint ezen próbáltam segíteni a másik is eltűnt..
    Mit kellene pontosan tennem??
  • Pace
    MTU-t állítottad?
  • zOraLL
    hi! meg tudtam oldani a "problémánkat" !!!
    a http://www.dslreports.com/tweaks oldalon van 1 teszt amit futtatva és az ott kapott értékeket beállitva a Dr.Tcp progyba orvosolni tudtam a gondot. a programot is le lehet tölteni a siterol.
    nekem most teljesen jool müxik minden oldal mind2 gépemen.
  • zOraLL
    miután az 1. gépen rendesen beállitottad az inetmegosztást (figyelj hogy a telefonos hálozatot kell a programban megosztottnak beállitani, és a hálozati eszköznek a hálozati ethernetkártyát!) a másik gépen is futtatni kell a varázslot, és ott be kell állitani a hogy másik gépen keresztül kapcsolodsz a netre.
    ha igy sem müxik akkor sajna nincs más ötletem.
    nálam is voltak hasonlo gondok amikor a beállitáskor felcseréltem a két ethernetkártyát (amin az adsl jön és a lanét)
  • zOraLL
    te is hasonlo cipöben jársz?