118
Nyaralási tippek, tanácsok stb, minden ami idevag.
  • ribot
    #118
    Jobban kellene a telefon, mint a párizsi út?
    Miért nem csinálsz filmet? Nem kell ennyire komolyan venni a dolgokat! :)

    Minden allergiásnak megkönnyebbülés az ilyen idő. Azt hiszem én is az vagyok. :S
  • kamilla6666
    #117
    Hát én filmezni biztos nem, szavazni viszont annál inkább fogok. Plusz haszon, hogy egész jó allergiás infók is vannak az oldalon, bár most az esőtől enyhültek a tüneteim.. kopp-kopp :D:D

    Sőt én az utazást meg is hagyom nektek, inkább a telót nyerném meg :P
  • peteemol
    #116
    Inkább egy haverral, mint többel, mert akkor még ketten vállalhatjátok az utazást. A telefonnál meg szerintem egymás haját tépnétek :D
    Amúgy nyáron ezek a nyaralásos nyereményjátékok igen beindulnak, én ezen nem lepődök meg, hogy sok van :)
  • Megtörhetetlen
    #115
    Rengeteg ilyen nyaralást lehet mostanában nyerni.. Pl egyik ismerősöm is nyerni csak ő Facebookon keresztül.. mázlista :S
    Én is kipróbálom ezt egyébként is szeretek filmezni tehát nemfog nagy nehézséget okozni! Egyébként az tök jó hogy itt is hallani róluk mármint nyereményjátékokról mert a direktben nyereményjátékos topik sokszor elég offba megy át :S
  • Freshke
    #114
    Ez a kisorsoljuk egymás közt azért elég veszélyes, sokan csináltátok együtt a videót, többen vagytok benne, valaki sokat dolgozik vele aztán nem ő nyeri meg akkor az elég kellemetlen meg idegesítő. Szóval ennek a barátságra nézve vannak hátrányai, mondjuk ide el kell jutni és előbb meg kell nyerni:) A videókat végig nézted már? Van 1-2 nagyon jó!Lehet ötletet gyűjteni...
  • jetskci
    #113
    Én lehet a haverokkal kitalálok vmi agyament betegséget és leforgatunk egy ilyen videót. Jól felszavazzuk/szavaztatjuk az ismerősökkel, megnyerjük, aztán kisorsoljuk az ajándékot egymás között! Párizs engem személy szerint annyira nem vonz, maga az utazgatás annál inkább, szóval nekem mind1 hogy bordeaux vagy párizs, jöhet minden! :)
  • Thaison
    #112
    Franciaország jó hely lehet, szívesen elutaznék én is oda. Párizs nagy álom, bár nagyimtól nem sok jót hallottam a vendégszeretetükről. Mondjuk ez az utolsó ami érdekelne ,mert én igazából nézelődni mennék nem barátkozni:) Orrmonológ...:) Meg kell próbálnia másoknak is, háta nyer valaki, aztán elvisz magával:P:D
  • analfa
    #111
    Látom itt sokan rajta vagytok a franciaország témán. Egy másik forumban találtam egy oldalt amin videokra lehet szavazni és ezáltal nyerni lehet franciaországi utat. Ilymódon már raklap pénz sem kell :) Ja amugy saját vidiket is fel lehet tölteni, csak akkor kezdjetek el megtanulni részleteket Cyrano ormmonológjából :)
  • morleone
    #110
    Valahogy így kb.
    Franciaország ha most elintézed mondjuk decemberre, akkor 15 ezer oda vissza fapadossal. (Ha jól emlékszem, most nincs kedvem utánakeresni, csak egyszer már néztem. :D ) Amúgy jó hely, én is szívesen kimennék oda, csak kell még egy raklap pénz is mellé ami nem nagyon van. :( :D
  • f4ember
    #109
    Hát igen vannak ilyenek. Különben, hogy működik a fapados légitársaságoknál? Minél kevesebben vannak a járaton annál olcsóbb? És ha kezd betelni annál drágább mivel nem kell feltölteniük a járatot?
    Én Franciaországba utaznék, de ez még a jövő zenéje.
  • trabiubi
    #108
    Ez attól függ, hogy milyen a munkarended. Ismerek olyat is, ahol már januárban kiveszik előre a szabikat, és akkor lehet tervezni az egészet.
  • lindy1986
    #107
    Üdv!
    A segítségeteket szeretném kérni az alábbi kérdőív kitöltéséhez:
    http://www.zoomerang.com/Survey/WEB22B3JKTHGEJ

    A Margitszigetről szóló kérdőív nagyon egyszerű és rövid, kb. 3 percet vesz igénybe a kitöltése.
    Köszönöm!
  • f4ember
    #106
    Az autó is élmény, mivel útközben tudsz nézelődni. Fapados járatra jó pár hónappal előre le kell foglalni a jegyeket, hogy olcsón tudjál utazni. Én pl jó, ha 2 héttel előre tudom, hogy milesz, így jobban megéri a kocsi árban is és abban is, hogy akkor indulok amikor akarok.
  • Megtörhetetlen
    #105
    Mindenhová ellehet jutni nem ez volt a kérdés, hanem hogy megéri-e eljutni oda autoval??? HA árban és időben is sokkal sokkal többe kerül, akkor meg miért mennél autoval de most komolyan?
    Pl ha nem szezonba mész akkor kb 5-5 ezer forintból az odavisszautat 1 főre meglehet oldani, ez azt jelenti hogy kb 2 órás ut és ott is vagy ráadásul repültél ami szintén egy élmény!
    Autóval inkább ameddig megéri elmenni az horvátország meg bécs meg a szomszédok illetve belföldi nyaralás!
  • Csörcsike
    #104
    Szerintem még Franciaország sincs olyan messze, hogy az ember nem mehessen oda kocsival. Én jártam már ott többször is síelni és nem annyira vészes a távolság, mint azt sokan gondolnátok. Végig lehet menni pályán és nem olyan pályán mint ami itthon van. Szerintem nagyon jó kis utazást lehet összehozni egy francia nyaralásból. Én gondolkoztam már olyanon is, hogy amikor zajlik a Tour de France akkor a mezőnnyel együtt bejárni az egész országot. például azon az útvonalon amin a versenyzők is járnak. Nagyon jó lehet szerintem. És tudni kell, hogy a Tour mezőnye minden éven nagyon csodás részein halad el az országnak. Tudom, hogy egy ilyen utazás nem kerülne kevés pénzbe de szerintem nagyon megérné.
  • Megtörhetetlen
    #103
    200 ezer??? Az igen hova mentek abu dhabiba??? Fapadossal ha előre foglalod max 5-6 ezer ft egy főre az odaút ki lehet számolni... egyébként meg ha nem túl messzire akkor az autóval való utazásban is érdemes elgondolkodni! Például, ha horvátország vagy ausztria és még sorolhatnám szomszédos országba mész akkor sokkal olcsóbb és nem 200 ezer ft....
  • liptakkitti
    #102
    Sok szép és jó csoda lehet franciaországban. Annyira kimennék oda. De nem hinném hogy ezen a nyáron összegyűlik annyi pénzem hogy sikerül kijutni. Nem tud valaki egy nyereményutat hozzámvágni?:D
  • Csörcsike
    #101
    Nem hogy az egész országot szeli át még a környező országokba is ellehet jutni a vonatnak a segítségével. Szerintem nagyon jó cucc a TGV egyik ismerősöm utazott vele és hihetetlenül jó dolgokat mondott csak róla.
  • morleone
    #100
    Akkor érdemes most előre lefoglalnod egy fapados járatot, ahogy néztem már 15-től kezdődnek ha jó előre foglalod le. Ha meglepetésnek szánod akkor lesz időd a többi kigondolására is! Szerintem ha ketten mentek olyan 150-200 000 ezerből már szűkösen ki lehet hozni egy pár napos kiruccanást, de tudjuk, hogy a határ a csillagos ég egy ilyen helyen. :S :)
  • rorock
    #99
    óóó párizs, az egy nagyon szép hely:) Páromnak és nekem is az az álmunk hogy eljussunk valahogy oda. A beszámolódra kíváncsi leszek Mikoto;) Majd egy árkalkulációt is adhatnál nekem mert ha jó akkor megpróbálom valahogy összehozni a dolgot meglepetésként a páromnak:) Nagy igényeink nincsenek, legyen a viszonylag normálisnak mondható szállás, legyen normális kaja, ennyi kell csak a többit megoldjuk:)
  • Mikoto
    #98
    Köszönöm szépen a tanácsokat, mindenképpen megfontolom őket. Párizs érthető hogy drágább hely, még is csak turista központ. A zöld helyeket én is előnyben részesítem..
    Na a lényeg, hogy megfontolok mindent amit írtatok, majd HA túl vagyok rajta, beszámolok :)
  • lassorta
    #97
    és amúgy ez a TGV az egész országot átszeli?vagy hogy van ez egész pontosan,tehát, hogy minden helyre el tudsz jutni ezzel a kis csodavonattal.mert ezért nagyon elmennék oda és kipróbálnám hogy milyen is lehet igazi sebességgel utazni.eszméletlen jó lehet.nem?
  • laszmark
    #96
    Én Párizst kihagynám a nyaralásból, és inkább szánnék rá egy másik alkalmat ;)
  • peteemol
    #95
    Szia! Nagyon jó szívvel tudom ajánlani neked Lyont, én ott voltam tavaly nyáron dolgozni és nekem nagyon bejött a hely...kifejezetten tiszta és szép a környék...és ha úgy van akkor áttudsz menni akár Saint-Etienne-be is...az árak úgyan olyanok mint egész Franciaország területén...mondjuk én Párizsba nem voltam, de egy pár ismerösöm mondta, hogy drágább hely, mint a többi...szóval én Lyonnal teljesen meg voltam elégedve...ott kipróbálhatod a bezető nélküli vonatot, szerintem nagyon komoly :) amúgy meg a közelébe nagyon sok szép falut találsz, tele zöldel...szóval eléggé jó kis hely csak ajánlani és dicsérni tudom...jah és még annyi hogyha kocsival mész akkor sokkal közelebb van, mint Párizs vagy Bordeaux...:)
  • riddin
    #94
    Szerintem Poitiersbe menj el mindenféleképpen, utána pedig kimész az óceánhoz... Tökéletes program! Hazafelé még Bordeauxba is benézhetsz és máris megvan az 5 napos program.
  • morleone
    #93
    Az a baj, hogy már önmaga "Párizs is megér egy misét!". Egyszer voltam Párizsban, hát leírhatatlanul szép hely. Bár a francia emberek annyira öntudatosak, hogy nem nagyon beszélnek más nyelvet a francián kívül. (Gondolok itt a hétköznapi emberekre, és eléggé mogorvák is. :D)
    Franciaországban alapból rengeteg kastély, vár van, szóval amerre csak jársz érzed a történelem illatát. :) De a Bordeaux egy jó választás.
  • trofiga
    #92
    Javaslom, hogy párizson kívül nézd meg mindenképpen bordeaux-t is, tényleg érdemes. Van még pár város amit érdemes látni de ezt a kettőt mindenképpen. Egy 5 napos túrába szerintem bele is fér, egy kicsit erőltetett menetben.
  • johngoku
    #91
    Azért ha adnának egy megfigyelőt a kocsihoz akkor az biztos, hogy csak akkora vonatkozna amikor az emberek a kocsit használják. Nem lenne ott velük mindig attól még romantikus lehetne a hétvége. Szerintem ezt a dolgot te nagyon rosszul gondoltad, mivel amikor például vezetnek és mennek Apontból Bpontba akkor azért nem olyan sok romantikus dolgok történhet a vezetés közben. Amit ne bírnának ki az emberek a szállodáig!
  • Mikoto
    #90
    Hali!
    Tippeket szeretnék kérni tőletek. Szeretnék elmenni külföldre nyaralni, de egyenlőre csak körvonalak vannak.
    Mindenképpen Franciaország a cél, de Párizson kívül nem tudom mely városokat érdemes még látni. Nézelődtem már más oldalakon is, de úgy gondoltam itt is tudnátok tanácsokat adni.
    3-5 napos úton gondolkoztam, akár 1 városban, akár több városban is.
  • metterko
    #89
    Egyáltalán nem biztos. Ha adnának egy megfigyelőt vagy sofőrt akkor annak fizetést is kéne adni és egy négy napos kiruccanást teljes 24 órában hát nem lenne olcsó. Meg ugye pl van egy olyan nyeremény hogy romantikus hétvége. Egy megfigyelővel szerintetek mennyire lenne az romantikus? ;)
  • Csörcsike
    #88
    Az biztos, hogy sokkal jobban járna a cég ha minden kocsi mellé adna sofőrt is vagy csak 1 megfigyelőt mint a tesztvezetések során. Szerintem ha kárt okoz valaki valamelyik járműben és bizonyíthatóan az ő hibájuk akkor tuti, hogy fizetniük kell ellenkező esetben meg szerintem simán fizet a cég biztosítója.
  • rorock
    #87
    hát az nagy luxus lenne ha egy kocsihoz sofőrt is adnának:D Bár ha jobban belegondolok lehet a cég is jobban jár aki adja a kocsit mer talán kisebb az esély hogy sérülten hozzák vissza a kocsit nem?
  • yugoslave
    #86
    Akkor beül olyasvalaki, aki tud vezetni nagy valószínűséggel, nem hinném, hogy sofőrt is adnak mellé :D
    de próbáld ki :D
  • Megtörhetetlen
    #85
    EZ jóó ez jól hangzik :) ÉS olyankor mi van ha valaki olyan nyeri akinek nincs jogsija, mert mondjuk elvették tőle ugyanis kijött rajta az epilepszia???
    De a legtutibb ha meg se próbálom, de ha valaki innen nyer, akkor mesélje már el hogy mit is tud a Kuga, egyszer sikerült teszt vezetnem, de ott állandóan pofázott a szalonos csávó....
  • morleone
    #84
    erről én is olvastam, megpadlóznám a kuga-t légvonalban! viccet félretéve, regisztráltam is már hátha megkapom valamelyiket. meg tapolcán amúgy sem jártam még, esetleg tudnátok mondani valamit ami ott van látványosság? (vagy esetleg olyan bennfentes info-t amit a google nem hozz le? :D)
  • havasar
    #83
    Hát szerintem megy arrafelé vonat. Bár tudom hogy nem, a legkényelmesebb módja az utazásnak de például buszt nem tudom hogy megy-e oda. Esetleg a bevállalós vagy akkor akár stoppolhatsz is de személy szerint azt sem ajánlanám. Szóval ha nincs kocsid akkor beszélj rá valamilyen barátod hogy jöjjön ő is, és vigyen el:P:D
  • tetrisman
    #82
    Most nem nagyon fenyeget annak a veszélye hogy 40 fokban fogsz ülni:) Ilyenkor aki nyaralni van azt sajnálom,bár ha kocsival vannak akkor nem olyan vészes mert lehet menni kirándulni és nézelődni,bár az idő kicsit lehangoló de mégsem lehet folyton otthon ülni ilyenkor. Tapolcán a Hotel Pelion nagyon jó,oda érdemes elmenni...mi voltunk egyszer,és nem csalódtam és már más helyen is olvastam hogy ezt írták róla. Művészetek völgye miatt meg most tényleg sokan lehetnek arra de ez sosem baj. Ezt érdemes megnézni ha Tapolcára szeretnétek valahogy eljutni, persze kell hozzá szerencse is, csak gondoltam már megemlítem mert pont ide vág...én meg úgyis megyek valamikor a jövőhéten a Kugat- tesztelni.
  • havasar
    #81
    Az biztos hogy most nagyobb lesz arra a forgalom. És az se mindegy hogy milyen kocsiban ülsz. Mert ha csak ketten mentek akkor az még lehet kényelmes, viszont ha már négyen mennek egy kocsiba akkor a kényelem az eléggé kétséges sok autóban... És ha még meleg is van akkor egy klíma is elkélhet. Szóval régebbi autóval órákat ülni a 40 fokba az egy kicsit húzós...
  • riddin
    #80
    Én egy kicsit soknak tartom azt a 2 órát, mivel a busz is 2 óra alatt van kb. Keszthelyen. Mondjuk ha dugó van a Balaton környékén, akkor még kevés is az a 2 óra:D De ha jobban belegondolok, most Tapolcára lejutni elég szép feladat lesz, mert ugye a szomszédos falvakban rengeteg turistára számítanak a Művészetek völgye miatt.
  • Keroz1n
    #79
    Mi per pill feheroroszoban vagyunk,26 ora volt az ut -4ora hatar,13xx km..elvezetes volt egyebkent,ebbol 3orat vezetett rokonom.:)