200
Minden tapasztalat, vélemény az RDSL-ről
  • akio
    Gerry kösz a választ!
    Most valami csoda folytán- a sok állítgatásra elindult!
    Nincs most bekapcsolva az XP tűzfala.
    Az Enternet elsődl. és másodl. DNS kiszolgálókat
    címeket adjam be?
  • Gerry
    Nemsemmi, mindenestre, én szurkolok neked, hogy a Vörösvárira kössenek, mindkettőnknek érdeke ugyanis!
  • Taranov
    Na ma jött ki a telefonszámla.
    30 ezer volt az internet, tehát akármilyen is az RDSL nekem megéri.
    Természetesen, ha 64 Kbit felett van a sebessége.
    Ez azért nagyon drága lett :((
  • Gerry
    Sima XP-s internetmegosztást használsz, vagy valami külső programot?
    Fix IP címeket használsz, vagy autómatikusat?
    Valamint az MTU értéket 1492-re kell állítani mindkét gépen, és minden hálókártyán, a kliens gépen be kéne állítani alapértelmezett átjárónak a netes gépet, és nem árt mindkét gépen megadni az elsődleges és másodlagos DNS kiszolgálókat, nekem így van beállítva szintén 2 WinXP (cégnél), és minden bejön!
    (Otthon a netes gépen Windows Server 2003 Standard Edition van, és a kliens gépen XP, a beállítások itt is a fentiek, és minden O.K.)
  • shabba
    Kapcsold ki az XP belső tűzfalát és használj helyette másik külsőt. Ezen kívül nem árt azt is megfelelően konfigurálni. Ha gond van, inkább kapcsold ki és teszteld úgy, ha megy akkor tuti a konfig nem okés.
  • akio
    A szerver gépen Realtek alaplapi, a kliensen pedig
    önálló eternet kártya van.
    TCP fenn van, XP mind a kettőn.
    Kösz, hogy próbálsz segíteni!
  • akio
    Az origo lapja miben különbözik az MS media player laptól?
  • Gerry
    Milyen megosztást használsz? Mert ez a hiba több dologból is eredhet, már én is szívtam hasonlóval, de meg lehet oldani!
    (Most húzok haza, mert végeztem a munkahelyemen, de később még benézek! Ha leírod a software környezetet, akkor szerintem tudok segíteni!)
  • Taranov
    :)) Ott valami más lehet. Valami korlátozás, nem?
    Ilyesmi.
  • akio
    Ilyet még nem láttam!
    A kliens gépen megy az internet, de csak a Microsoft lapjai jönnek be!
    Csodásan lehetett frissíteni az XP-t, a winmédia honlap is jön, de semmi más!
  • akio
    OK, így van.
    A megosztás úgy megy, hogy csak az MS klf. lapjai jönnek bepld. update.
    Mi lehet a baj?
  • Taranov
    Hát Kispesten ezekszerint jó.
  • Gerry
    Kizárólag úgy megy, hogy az egyik gép, amibe bejön az RDSL, abba teszel egy hálókártyát, és arra osztod meg, így viszont ahhoz, hogy a másik gép(ek) is elérje/elérjék, ahhoz mennie kell a "főgépnek" is!
  • akio
    Sziasztok!
    Én Kispesten szereltettem fel az RDSL-t, most
    342.70kbit/s-tel megy.
    Megosztásra tud valaki tippet adni?
  • Taranov
    Aha, ezt nem tudom. Én abszolút nem értek hozzá (mondjuk asszem az irány meghatározásához nem kell érteni a kompresszorokhoz :) De azt mondta, hogy a legfelső erkély fölé teszi.
    Majd kiderül holnap. NAgyon reménykedem, hogy összejön, és jól.
    A 0 Kbit az kurva idegesítő tud lenni.
    A 150 alatt is, főleg,ha lehetőség van 384-re, de nekem múlt hónapban az ISDN 36 K lett, a számla, szóval ha 128 felett lesz a sebesség, és a kapcsolat stabil lesz, akkor az RDSL olcsóbb, mint most az ISDN.
  • Gerry
    Attól még, hogy az erkélyek a Vörösvári felé néznek, az antenna a tetőn nézhet a Vácira... Nem kötekedni akarok, mert még nem jártam a tetőtökön, de elképzelhető, az is, hogy a többi ház a lakóparkban belelógna a Vörösvári felé levő irányba, viszont a Váci felé szerintem éppen el lehet látni a teniszpályák fölött, de hangsúlyozom, ez mind csak az én feltevésem, lehet, hogy rosszul ítéltem meg az utcáról a dolgot...
  • Taranov
    Azt teszem. Holnap reggel 9-ig imádkozom :)
    Egyébként szerintem nem oda, bár én nem tudom. Ha jól gondolom, inkább a Vörösvári út felé néznek az erkélyek, és az erkélyek fölé akarják tenni.
  • Gerry
    Reménykedj, hogy nem!
  • Taranov
    aha. majd kiderül mi lesz. Hozzám holnap reggel 9-re jönnek bekötni.
    Ezekszerint lehet, hogy nem a váci útra kötnek?
  • Gerry
    Akkor az nem te vagy akiről tegnap az RDSL-es manus beszélt... Ugyanis azt mondta, amikor felhívtam a sávszélesség gondok miatt, hogy a Folyondár utcába megy bemérni a netet ma 14h körül, de ha a Váci úti szórópont ilyen szar, akkor nem valószínű, hogy rákötik...
  • Taranov
    Ma 14 h körül? :)
    Úgy látom ezt mindenki tudja, csak én nem :)))
    Ez poén. Ha kimennék az utcára, és megkérdezném, hogy mikor szerelik az RDSL-t minden járókelő rávágná, hogy ma 14 óra körül :))
    Egyébként múlt pénteken bemérték, 50%-os eredméyt írtak a lapra, csak akadt egy kis gond. Mégpedig a közös képviselő, mert ő nem engedi, hogy a házon kívül vezessék a kábelt, viszont a 4-ről az elsőre nem fogom 30 ezerért levezettetni a lépcsőházban, hanem elutazik a közös kéviselő, és akkor majd.
  • Gerry
    Hmm hmm! Ma 14h körül mennek hozzád bemérni a cuccost ugye? (Tegnap asszem ezt mondta az EnterNet-es fickó) Ha megvan a dolog, írd már le, hogy mire jutottatok O.K.?
  • Taranov
    hmm
  • Gerry
    Nem tudom mi lesz a nettel, ma délután még nyomok pár letöltési tesztet, úgy hogy a haverom is fent lesz, és ő is tölt valamit, ha nem megy jól, vagy szünetek lesznek benne, akkor szólok az Enternetnek (már 5. alkalommal), hogy ez így szar, állandóan szünetek vannak a sávszélességben, ami eleve gyenge!
  • Taranov
    jaja
  • Taranov
    Ez elég aggasztó, és igazad van ebben.
  • Gerry
    Puff neki, most az utóbbi pár hozzászólásomnál kb 20-30 másodpercig nem csinál semmit a net (DU meter 0 kbps-t mutat), csak ácsorog, és kb fél perc után küldi el, háááát ez így eléggé karcsú...
  • Gerry
    Eléggé változó, viszont éppen most volt benne egy 5 (!) perces lyuk, vagyis 0 volt az átvitel...
    Egyébként azért bontják, mert ha nem tudják teljesíteni a szerződésben beígért minimális sávszélességet sem (128kbps), akkor fel lehet bontani a szerződést, én ugyan nem akarom felbontani, de nem is fizetek érte egy fillért sem, ha így megszakad több percre, nomeg ha leesik a sávszélesség 68kbps-re, mint ma délután is...

Vagy fizetek havi 12e Ft.-ot a szarért - mert ez így az -, vagy lebontják...
    Márpedig szerintem a 12e Ft. elég sok, egy olyan kapcsolatért, ami elég gyakran megszakad 2-3, esetleg 5 percre!
  • Taranov
    Te milyen napszakban használod egyébként?
  • Taranov
    Figyelj, amíg a szerződés tart, nem bonthatják le.
    Egyébként az tényleg nem lesz jó :(
    Na mindegy, sajnos nekem ez az egy lehetőségem van, szóval ez marad.
    Ha neked lebontják, akkor a szomszédodnak meg nekem több jut. Persze nem akarom, hogy emiatt lebontasd a tiédet. :)
    Egyébként mindegy végülis.
    128 nem elég jó, de ez az egy lehetőség van itt :(
    Ha 128 lesz, és sosem megy 0-ra, mint amit mondtál, akkor ez elviselhető.
    Nemtom, majd elválik mi lesz.
  • Gerry
    Ja, egyébként a kérdésedre válaszolva nekem a padláson keresztül jön le a szobámig...
  • Gerry
    Én CSaládi házban lakok, de el kell, hogy keserítselek, mert kiderült, hogy azért volt jó a netem, mert a haverom a szomszédben (neki is ilyen kapcsolata van), nem volt itthon, vagyis nem használta a netet... Most, hogy hazajött, most már szépen leesik a sávszélesség és kb 200/200kbps, ja, és beszéltem az EnterNetesekkel, és Téged is a Váci útra akarnak kötni, az meg azt jelenti, hogy ha mi egyszerre hárman vagyunk fönt ezen a csatornán, akkor max 128kbps jut mindenkinek, ami ugye elég messze van a 384-től, amit még akkor sem láttam, amikor egyedül voltam fönt (akkor a max a 379,4kbps volt...), tehát lehet, hogy téged már be sem kötnek, és valószínűleg nálunk is hamarosan lebontják!
  • Taranov
    Gerry: Azt szeretném megkérdezni RDSL ügyben:
    Ha Te társasházban laksz, a kérdésem a követkető:
    A vezeték a ház tetejéről a lakásodik, a lépcsőházban vagy a ház falán megy?
  • Gerry
    Az semmiképpen, mindenesetre megnéztem a helyszínt, ha a 13/A-ban lakik Taranov, akkor talán rálát a budai szórópontra, ha a 13/B vagy 13/C-ben, akkor már kicsit neccesebb a dolog (bele lóghat pár másik ház), de nem kizárt, nem tudom mennyire jó a "kilátás" a tetőről!
  • TheZsenyka
    "Majd ma megnézem, mert úgyis arra sétáltatok kutyát!"

Gyerekek, itt érik valami. Lehet hogy szerelem lesz a dologból?
  • Gerry
    Majd ma megnézem, mert úgyis arra sétáltatok kutyát!
  • Taranov
    Hát én is bízom, csak már szerelnék :) Holnap ezt jó lenne elintézni :)
    Egyébként a mi házunk a 13-as szám alatt van.
  • Gerry
    Bízzunk benne, hogy téged nem oda kötnek be, ez mindkettőnk érdeke ugyanis nekem sem lesz szarabb, és neked sem lesz eleve szar a kapcsolat...
    Egyébként tegnap este szerintem elsétáltam a házatok előtt a kutyámmal, minden este (többek közt) arrafelé sétálok, csak nem tudom melyik a tietek...
  • Taranov
    Én remélmem nem oda nézek. Szerintem nem Pestre.
  • Gerry
    A gond az az, hogy gyakran túlterhelt a rendszer! Legalábbis a Váci úti szóróponton...