17989
target=_blank> color=blue>
target=_blank> color=blue>
color=black>
-
#137 "ugy tudják a gép oldalán van 1 kráter nagyságu luk és repül tovább és mindenki (pláne a gép) tuléli"
Erre mellesleg mindkét oldalon van példa, a B-17 és az IL-2 is megcsinálta ezt a hihetetlen mutatványt..... -
#136 az Airplane mellesleg vígjáték, nyilván Airportot akartál írni -
#135 csak utánad..... a ruszkik egyszerűen "durung" módszerrel próbálnak mindent megoldani, és ez a vége
a nyugat meg azért nem vett ruszki gépeket, mert nem voltak rászorulva, a P-51 óta az amcsi gépek vették át a vezetést, az angolok meg szültek maguknak Harriert -
#134 Ti most komolyan egy olyan gépet védtek, aminek már az ötlete is halott volt (hisz ti mondtátok, hogy semmiképp sem lett volna rá vevő), a tudása meg örök titok marad, mivel soha nem mutatták be??? -
#133 Mindegy, ez nem ilyen egyszerű, lapozz fel néhány repülős szakujságot... -
#132 2 ország között a hidegháboru? Gondolom akkor ez a többi országot nem is befolyásolta, kicsit elbagatelizálod a dolgot... A nyugat vajon miért nem vásárolt ruszki gépeket? Vajh miért? -
#131 nézd, 2 lehetőség van
-meg tudja csinálni a manővert, de akkor élje is túl
-nem tudja megcsinálni, mert a computer leszabályozza (mivel kiszámítja, hogy bukta lenne a vége)
a B-747 az utóbbi kategória (mint minden használt és bevált utasszállító), és a Tu-144 is jobban járt volna, ha a HAJTÓMŰVEK helyett egy kicsit a vezérlésre koncentráltak volna -
guces #130 Jol mondod Tikal,sokan a Airplane.. valamennyin nöttek fel és ugy tudják a gép oldalán van 1 kráter nagyságu luk és repül tovább és mindenki (pláne a gép) tuléli. -
#129 például milyen vevő?
Nem mondta senki hogy kurva jo gép volt, de a lo másik oldalára sem kéne esni.
Bamba? Érdekes, a nyugatiak nagyon sokat tanultak a ruszkiktol, a gond náluk mindig is a pénzhiány volt. -
#128 Utasszállitok nem csinálnak ilyet, gondolod a 747 tulélne egy ilyet?:)
Ez a hirtelen manöver, nem is tudom hogy gondoltad. -
#127 a hidegháború 3-4 ország között folyt (de inkább csak 2), lett volna még pár potenciális vevő
de ha ettől jobban alszol, ok, biztos kurva jó gép volt a Tu-144, csak kár, hogy a világ egyik legbambább népe építette -
guces #126 Én is igy olvastam de nem furcsa hogy pont a legutobbi baleset után állitják le? Valamire rá kell fogni. -
#125 Nem a forgalmat bazzeg, hanem egy hirtelen vészhelyzetben szükséges lehet egy hirtelen manőver. És ezt a gépnek túl kell élnie, enélkül nem is engedik repülni. -
#124 Lol, te viccelsz? hidegháboru alatt megvenni a konkurens gépet, pláne oroszt, mikor még a concorde jövöje sem volt biztos? ezt nem gondolod komolyan. -
#123 Freak, ha egy repülőtér kornyékén nagy a forgalom azt nem vadászgép manöverrel kerulik ki :))
"Ha már az irányításból fakadóan a gép meg tud csinálni egy manővert,akkor azt köteles túlélni," -
#122 A Concorde-ot nem a baleset miatt állítják le. Zaj, költségek, kihasználatlanság. -
#121 "a nyugatnak meg ott volt a concorde"
Átmegyünk politikába, de mindegy. A "nyugat" nem szokta megválogatni az üzlettársait. Ahol van valami, ami nekik kell, oda mennek tárgyalni. Ha a Tu-144 jobb lett volna a Concorde-nál, azt rendelték volna meg. De nem így történt. -
guces #120 Nézz utánna a Concordnak mennyi volt a balesete amiota repül? Meglepödnél milyen kevés(szerencsére) mégis most legutobb volt 1 baleset a gumik miatt és máris leálitották öket, na eddig miért volt jó? És a többi gépgyártot miért nem állitják le a sorozatos balesetek miatt? -
#119 Figyi, egy repülőgép tervezésekor figyelembe vesznek MINDENT. Azt is, hogy esetleg egy repülőtér környékén nagy a forgalom, és adódhat olyan szituáció, hogy hirtelen manőverre van szükség. Namármost, ha ennek ellenére az első ilyennél a gép szétesik, akkor ott komoly tervezési hiba van. Ha már az irányításból fakadóan a gép meg tud csinálni egy manővert, akkor azt köteles túlélni, különben nincs értelme az egésznek.
A 42 éves Gaznak meg gratulálok, vannak még romantikus csodák, de múlt századi technológiából nem lehet sokáig fentmaradni. -
#118 Senki sem bizonygat semmit.
A tu-144 azért nem repült mert a komcsi országoknak tul drága volt, a nyugatnak meg ott volt a concorde, de még az se kellett nekik, szoval itt nem biztos hogy a gép a hibás, egy szerencsétlenség meg nem a világ....
A concorde balesete, meg a különbözö hibák amik most előjöttek, ha 20 évvel ezelőtt történnek akkor arra is azt mondanád szar? Pedig eddig semmilyen hiba, baleset nem volt vele... -
guces #117 Azt elfelejted hogy a franciák kb 5-évvel ezelött elismerték azt ami akkor történt Le Bourget-i legibemutaton (1 fotos vadászgépük miatt csinált hirtelen hátra bukfencet) vagyis nem gép vagy konstrukcio hiba volt. És most öszintén TE lennél 1 ami vezetö vagy bármi más fejes (és nem utolso sorba 1 büszke nagyhatalom) te megvenél 1 konkurenstöl 1 gépet?Biztos hogy nem, de ök igen, miért? Mert nem 1 sz.r gép, de a amik kudarcairol ne is beszéljünk. Azt kérded miért kellett a oroszoknak 1 ilyen terv? Ök 1 nagy hatotávolságu bombázorol tudtak, de ezt is megcsinálták. És ne érsd félre nem akarlak meggyözni téged, nem, én ezt olvastam (nem Blikk) erröl láttam filmeket és pont nekem ez a véleményem.
UI: tavaly a Mátrában terep verseny, az összes csucs terepjárot verte 1, 42-éves GAZ, de a gyorsaságit viszi a Viper -
#116 Na de könyörgöm.... Ha elindulsz egy versenyen, és féltávnál fejhosszal vezetsz, akkor legyintve kiszállsz, és utána 50 évig bizonygatod, hogy "simán megnyertem volna"???
A Buran is kész lett, igen, ha jól tudom háromszor járt a levegőben, a világűrt meg csak képeken látta, de akkor miről beszélünk???
A Tu-144 is kész volt, kritikus helyzetben kettétört (mert azért a Concorde sem csak alapjáraton körözött, az is nyilvánvaló), és utána egyszerűen eltűnt a köztudatból. De akkor milyen alapon higyyem el, hogy nem sima fémhulladékról van szó?? Mert a ruszkik azt mondják?? Ugyan már... -
#115 Vajon miért nem kellett senkinek egy orosz gép a hidegháboru idején? Vajon miért csak anglia és franciao üzemeltette a concorde-ot?
Azt hiszem ezek egyszerű kérdések, a tu-144 nem tehetett arrol hogy senkinek sem kell, amugy is csak az volt a lényeg hogy kész legyen, mint például a buran is...
Buktának bukta volt. -
#114 "És az amik megvették ürkutatási célbol"
Tévedés, repültek vele párat, de azóta max múzeumban látod. Működőképes meg lehet egy 100 éves gőzmozdony is, kit érdekel?? Ne térjünk el a tárgytól. Megtervezték, megcsinálták, bemutatták, belebuktak. Hogy ez az oroszok suta agyán vagy egy jókora átverésen múlt, az gyakorlatilag mindegy. Az eredeti kijelentésem, miszerint a TU144 bukta, még mindig nem lett megcáfolva, mert nincs mivel megcáfolni, ez tény. Az azért ne legyen már eredmény, hogy eljutott a tesztrepülésig, mert elröhögöm magam.... -
guces #113 "Adott egy orosz gép, ami zsír ugyanúgy néz ki, mint egy nyugati" ez máris rossz megálapitás, a TU-144 nagyrészt hasonlit de aproságok mint pl orron levö segéd szárny oly nagyba stabillá tette a gépet le-fel szállásnál, a hajtómü, orr pár %-kal jobban lelog leszállásnál, és a szárny szerkezett... hát sok sz.r aproság. És az amik megvették ürkutatási célbol és még ma is rep képes és sokba hozzá járult a mai repülésekhez hát.... -
#112 nézd, felőlem bizonygathatod, hogy az orosz úszóbajnok miért fulladt vízbe az első versenyén, a tényeken ez nem változtat
ha JÓ gép lett volna, túljutott volna az incidensen, és Concorde helyett most azt szüntetnék be
de szar gép volt a vetélytárshoz képest, és a világon senkinek nem kellett
PONT -
guces #111 Tudod 1 utasszálitot nem hátra bukfencre dugóhuzora és más finomságokra tervezték (mert ez ezt csinálta) és ha hiszed ha nem a mai utasszálitok se tutik ilyen repülések alkalmával és ezen konkrét esett nem tavaly történt azota változtak a rep gép terhelési türöképességek. Pl: ami vadászg, YF teszt során gerinc közép törést kapott ez 2-tö éve volt. -
#110 "a hirtelen támadt tulterheléstöl darabokra szakadt"
Pontosan ez történt. De tudod, ezt hívják KIBASZOTT DURVA TERVEZÉSI HIBÁNAK. Egy életképes repülőgép egyszerűen NEM ESIK SZÉT. Ami szétesik, az kurva gagyi. -
#109 figyi nagyokos..... nézzük a tényeket... adott egy orosz gép, ami zsír ugyanúgy néz ki, mint egy nyugati, csak nem képes teljesítményben felvenni vele a versenyt, és TÉNY, hogy egy szándékosan kezükre játszott kamu terv alapján készült (ha olyan okos vagy biztosan utána is tudsz nézni), és az is tény, hogy zuhanással mutatkozott be
további tények
-egy utast nem szállított soha
-soha egyet sem rendeltek
-soha egyet sem adtak el
-a project gyakorlatilag halva született
Nos, várom az ellenérveket, de az én józan paraszti eszemet már ennyi is meggyőzte arról, hogy a TU-144 egy hulladék, gyenge működésképtelen másolat volt, legjobb esetben is egy érdekes próbálkozás.
F4 vs. MIG21
erre csak ennyi : LOL -
guces #108 Én ugy olvastam még valamikor hogy a orosz TU-144 a Le Bourget-i legibemutaton 1 francia vadászgéppel találkozott (ami fotozta) és hogy az összeütközést elkerüljék (dobott 1 hátast) és a hirtelen támadt tulterheléstöl darabokra szakadt, a franciák tagadtak de egy közös megegyezés alapján azt mondták hogy pilota hiba volt a ö szakértöjük szerint is. A fekete doboz is 1 hirtelen irány változtatásrol tanuskodtak + a pilota " ez nekünk jön" szövege halhato. Mellesleg a amik megvették jopénzért a oroszok gépét mert ez tudot stabilan viselkedni kimondott nagy magaságba, hát szerintem akkor nem lehetet 1 tökéletes koppintás az oroszoké ha ijen "tákolmányt"raktak össze a kamu tervekböl. -
#107 Pilotahibarol hallotal e mar?!?!?
vagy te burokban elsz es tukrozott a burok belurol? -
#106 Jeeezus Maria!!!
Te elhiszed amit leirsz vagy csak flamelsz?
Illetve olvasod is amit mas leir?!?!
Meg ne akard mar magyarazni hogy a tipus elso szuzfelszallasa (68 dec.31), es az a bizonyos Le Bourget-i legibemutato(73) kozott CSAK 20 tesztrepulest folytattak a tipusssal!!!
Jozan paraszti esz konyorgom! Legalabb ennyit!
(Mellesleg ezt pont arra az idoszakra "teszed" amikoris az oroszok legitechnikaban elorebb jatrak az amcsiknal! Es a "tesztuzemek" 1000L mentek...nem volt penz es mas akadalyozo problema!..nah megint: EZ A LOL!)
(Gondoljunk csak a Mig-21 es az F-4 re (korai tipusok), melyik is volt a jobb!)
Jah es valaki mutassa mar meg nekem a nagy altalanositasok kozul, hogy a Mig-15 (a vilag elso tomegben hatekonyan betette gazturbinas vadasztipusa), a Mig-17(a vilag elso utanegetovel felszerelt, lokatoros vadasztipusa), a Mig-19(a vilag elso hangsebesseg felett operalhato harci tipusa), a Mig-21 (a korszak legjobb vadasza)tipusokat mirol masoltak az oroszok!
Mellesleg ajanlom figyelmebe minden jol ertesult embernek azt az iromanyt ami 1945-tol tartalmazza a "legirekordokat"....khm kik is viszek a "temak" 80%-ban a palmat?!?! Ugye ugye..nem szabad igy leirni senkit... -
#105 Jolbeszelsz..ne doljetek be a dilettalizmus mintapeldajanak!
Konyorgom ha mindenkinem meglenne a magahoz valo esze ilyen es ennyi huyleseget nem irna le, mar csak "jozan paraszti eszbol" SE! -
#104 Basszus..te enyire naiv vagy?
Mondj mar 1 kemet akit kivegeztek! (pedig van de marha kivancsi vagyok ra tudsz e mondani akar 1-et is!) -
#103 Te ilyen huyle vagy vagy csak tetteted?
Teszerinted egy gep elso felszallasa a nagykozonseg elott tortenik, es a gep akkor repult eloszor?
El ne hidd mar, es el ne hitesd mar..talan kicsit olvass utana otana okoskodj!
Mellesleg akkor mikor az A320 belegazolt a kifuto vegen az erdobe egy bemutaton (Le Bourget), akkor szerinted megpecsetelodott a geptipus sorsa?!?!?!
NAH EZ A LOL...sot nem is, inkabb ROTFL...
veled egyutt... -
#102 persze, még az is lehet, hogy az oroszok rájöttek, és csak simán elkúrták a gépet, a lényeg ugyanaz
nagy befektetés, és 20 tesztrepülés
akinek ez nem bukta, annak nem tudom, hol kezdődik a kudarc :D -
#101 Mindegy ezt már sosem tudjuk meg, én a discoveryn néztem erről egy müsort, de ilyenre nem emlékeztem, a kémkedésről persze volt szo... -
#100 hogy először hol hallottam, azt nem tudom, de legutóbb olyan 2 hónapja volt róla szó a Spektrumon
amúgy szerintem nem olyan elképzelhetetlen ez, gondolj csak bele, az oroszok nyilván sokkal kevesebbet teszteltek, nem volt alkalmuk extrém helyzetekben kipróbálni a gépet (összesen kevesebb mint 20 repülése volt), és voltak olyan buták, hogy nem gyanakodtak
egy hibát is sokféleképpen el lehet rejteni... pl. egy tuti működő megoldást áthúznak pirossal, és pecséttel hitelesítik, hogy mondjuk törölve lett a tervből, mert életveszélyes
és hipphopp, az oroszok sem építik be, még örülnek is, hogy nem egy héttel korábbi terveket "loptak ki", mert abban ez még nem lett volna benne, és teszt közben derül ki.... stb stb stb, ez csak képzelgés, de a lényeg, hogy megvan ennek a módja, nem kell aggódni :D -
#99 Gondolom direkt hagyták hogy az oroszok legyenek az elsők... de erről a hamis tervekről nem hallottam még...
Mondjuk egy repülő tervrajza nem pár cetli, és azért az orosz mérnökök sem hülyék, csupán kevesebbből kellett dolgozniuk mindig is. Szoval azért kiváncsi lennék én arra a rejtett hibára amit az oroszok nem vettek észre, a franciák meg olyan faszául elrejtették hogy ez még emberéletekbe is került.
Szoval egy forrás jol jönne... -
#98 TU-144 Crash