17989
  • kiskorúbézoltán #177
    Az ipari kémkedés kapcsán merült fel , avagy a ruszkik mindent csak másolnak a nyugatról .
  • Tikal #176
    Valahogy ide keveredtek, pedig a cobra manövert tárgyaltuk még az elején
  • Petyus_
    Öö látom nagy flém van de a polgári repülők hogy jönnek a képbe ezt elárulná vki? :))
  • kiskorúbézoltán #174
    Tényleg , hangsebességnél mit is számít az a kis eltérés , sok hülye mérnok meg csak vakítja a népet valami "aerodinamika" nevű izével , meg a társaival ...
    Most , hogy így mondod van egy jó fényképem az F-15-ről , nem építesz egyet ? Ha már ekkora spiller vagy ...
  • kiskorúbézoltán #173
    "Az a baj a ruszkikkal, hogy az ő kezükben minden tönkremegy. Lehet, hogy jobban indítottak anno pár dolgok, de mindig elérték, hogy a végén pofára essenek. Ezért tartanak ott, ahol tartanak. Nagy halom trágya az egész, békafingnyi erővel."

Aúúúúú!!!! Ez fájt ...
    Nem vagyok szakértő a repülős témában , de volt szerencsém (!!!) ruszki technikai eszközökkel dolgozni (nem repülőeszköz , ott max. rakomány vagyok:) ), és ki merem jelenteni , hogy sokszor jobban teljesítenek ezek a "trágyák" mint nyugati megfelelőik . Nem kell bedőlni az ami reklámoknak , bár tény , hogy marketingben világelsők .
    Érdekes módon a haditechnika nyugati végfelhasználói nem fikázzák olyan lelkesen a keleti motyókat mint te , vajon miért ?
    Lámák ugye ?
  • FREAK
    lol, hát ha szerinted ez eltérő..... :)))))))) ez ugyanaz, csak kicsit átrajzolva
  • Seaweed
    Nos akkor nezzuk csak azokat a "lenyeges pontokat":

Orszekcio = eltero
    Szarnyszerkezet, forma, iveltseg = eltero
    Svanc, es farokszekcio = eltero (Svanc=fuggolges vezersik)
    Hajtomu elrendezes = eltero
    Futomu = eltero

-Akkor mi marad?
    -Jah hasonlit ra!

Adtatok:

Tu-144:
    Hossza: 65.7 m
    Fesztav: 28.8 m
    Magassag: 12.85 m
    Ures suly: 85 tonna
    Max suly: 180 tonna
    Hajtomu: 4 db Kuznetsov NK-144 (egyenkent kb. max 17 tonna toloerovel)(kesobb a D valtozat Kolesov RB-36-51 (Max 24T te./hajtomu) es Kuznetsov NK-321 (LL) hajtomuveket kapott kiserleti jellegel)
    Optimalis utazomagassag : 18000 m - 6500km tavolsagra
    (Mellesleg tobb fuggetlen forras szerint is 1977 februar 22 legiutasszolgalatba alt!)

BAC/AEA Concorde:
    Hossza: 62.19 m
    Fesztav: 25.6 m
    Magassag: 11.32 m
    User suly: 92 tonna
    Max suly: 185 Tonna
    Hajtomu: 4db Rolls-Royce-Snecma, Olympus 593 Mark 610 (egyenkent kb. max 17 tonna toloerovel)
    Optimalis utazomagassag : 18000 m - 6200km tavolsagra

"Ennyi es mas semmi".... az a sok lenyeges pont...

Es akkor nezzuk a kepeket amik a fenti dogokat igazoljak:

• FREAK
    Persze, hogy nem az, mivel hamis terveket szivárogtattak ki, meg gondolom a ruszkik se vállalták volna be a lopást... De a lényeges pontokban zsír ugyanaz, ami elég vicces, tudva, hogy a Concorde tervei hamarabb elkészültek.
  • Tikal #169
    Yeah, beindult a topic, de sajna a játékig még sok idő van :)))
  • FREAK
    Remélem, a hasonlat megértése senkinek nem haladja meg az értelmi képességeit...
  • Seaweed
    Ezt meg talan el is fogadnam ha tenyleg egy az egyben ugyanaz lenne a ket gep DE NEM AZ!
  • FREAK
    Mint már mondtam, a versenyt nem féltávig kell lefutni, hanem végig. Én is kiállok kevesebb felkészüléssen egy futóbajnok ellen, max. ha elfáradtam, leülök a pálya mellé pihenni. De attól még a másik csákó csinálja jól, aki egy hónappal többet edz, és végigfutja a távot.
  • FREAK
    "(Masreszrol lovagolsz itt a buktakon (), mikozben a te altalad "tema" a masolas volt!
    Amit megcafoltunk, mivel elobb repult az orosz gep!"

Lol, kár engem hülyének nézni, ez kurva kevés egy cáfolathoz. 62-ben indult a Concorde project, és 69-ben szállt fel a Concorde, a Tu-144 meg egy évvel korábban. 6 évük volt terveket lopni, amit meg is tettek, és a nagy kapkodásban építettek egy rakás szart. De te biztos jobban tudod, főleg, hogy mi volt az orosz cél. Nyilván kibaszni jó sok pénzt az ablakon, leégni egy légibemutatón, és odaadni az amcsiknak a nehezen megépített gépcsodájukat. Aha, ez lesz a megoldás.....
  • Calver
    "Most flamelj kisfiam!"
    freaket sose kell biztatni...
  • Seaweed
    Jah oke!! 2 nap ide vagy oda... :DDD

Inkabb vegyel a kezedbe jopar tortenelemkonyvet es foleg sok sok szakirodalmat, azzal segitesz magadon is meg masokon is! Mert ha vegeztel johetsz az okosagokat osztani es talan nem beszelesz ennyi hulyseget!

(es ne szajkozd mar ezt a "bukta" ide meg oda...jah gazdasagi es foleg utasszallitasi szempontbol lehet buktanak nevezni! De ne feldd el (pedig marfelhivtam ra figyelmed) NEM EZ VOLT A CEL!)
    (Masreszrol lovagolsz itt a buktakon (), mikozben a te altalad "tema" a masolas volt!
    Amit megcafoltunk, mivel elobb repult az orosz gep!
    Nah most gondolkozz es irj en raerek :D
  • FREAK
    Az a baj a ruszkikkal, hogy az ő kezükben minden tönkremegy. Lehet, hogy jobban indítottak anno pár dolgok, de mindig elérték, hogy a végén pofára essenek. Ezért tartanak ott, ahol tartanak. Nagy halom trágya az egész, békafingnyi erővel.
  • FREAK
    Nesze itt egy másik, itt se beszélnek szükségről, csak zuhanásról....

"National pride led the former Soviet Union to develope a super sonic passenger jet, the Tu-144. But the Tu-144's chances of gaining international appeal where quashed in 1973 when one of the aircraft crashed at France's Le Bourget air show, killing 13 people. The programme was stopped after a second crash in 1977."
  • Seaweed
    Nem ertem en... ugye ha jol megnezzuk valaki (nem is tudom ki!) felhozta: "úgyanígy megszopták a Concorde utánzatukkal, de nem tanultak belőle :D"
    a nagy oroszutalatat ami gyakorlatilag, tulkep, akarhogy is nezzuk, de meg mezem es igy se, ertem hogy jott a Su-27 egy F/A-18 masolat temahoz (ami egy huylseg, de arra erdekes nem fikaztal enyire).
    Nahmost erre tobben elkezdtek "mondani" a maguket, es te csak szitottad a belulrol jovo oroszutalatod az irasaidba.
    Nahde akkor hogy is van ez?
    Lehet magad be tudod csapni de mast ne hidd'...mas nem dol be az ele tartott tukornek!
  • FREAK
    na az most rohadt fontos..... tényleg, akkor gondolom igazából a Concorde zuhant le, ha már a dátum se stimmel....

add már fel pld, ezzel már nem segítesz az oroszokon..... buktak, és kész, ők már túljutottak rajta, neked is azt kéne tenned
  • Seaweed
    Mar bocs de 1973 Junius 3.-kan zuhant le!
    A forrasod pontatlan
  • FREAK
    Ha egy kurva ellenérvet mondtál volna, még azt mondom, van kivel vitázni, de ilyenekkel, hogy

"A Tu-144 meg a proto program vegen leallt mert nem volt "szuksege" az oroszoknak ra!"

csak magadat teszed nevetségessé.... Leálltak, mert a szarnak sem kellett, nagyon nehéz beismerni?
  • Seaweed
    Muhahaha...tipikus forumfuggo beszolas...jobbdolga sincs mint tobb tizezer hozzaszolast biggyeszteni, es ha elfogy a tudomany....

Ki mondta hogy "jo gep volt" idezz mar legyszives!

Arrol en nem tehetek, hogy neked a hereidbol taplalkozo oroszgyuleted van, engem csak az zavart ezen a topicon, hogy "sok a hulyeseg van osszehordva"...
    Tudom biztosan, hogy hallotad ezt a mondast: "Jo pap holtig tanul"...
    Nah te nem!..te kotod az ebet a karohoz es egy belulrol jovo ellenerzesednek adsz hangot mindegy mik a kesz tenyek es ervek!

Gratulalok hozzad a szuleidnek!

UFF
    Most flamelj kisfiam!
  • FREAK
    "The only rival to Concorde was the Russian Tupolev TU144, or Concordski as the press dubbed it. The plane failed to sell internationally after crashing at the demonstration at the Paris Air Show on June 5th, 1973"

A történet ennyi, én ugyanezt mondtam, te meg azt magyarázol bele, ami csak jólesik. Felőlem behozhatod a földönkívülieket is...
  • FREAK
    semmi gond, jó kis gép az a Tu-144, kár, hogy ezt csak egy magyar suttyó tudja....... nem szar érzés?
  • Seaweed
    Vegyel vissza az arcodbol kisfiam...tisztelet a kornak!
  • Seaweed
    "szerinted a Concorde vagy a B52 fedélzetén nem voltak computerek"

Ugyvan nem voltak! az elso tipusok megjelenesekor ( hatvan evek vege) nem voltak! Legalabbis olyan nem amirol te hadovalsz itt ossze vissza! ("nem tudja megcsinálni, mert a computer leszabályozza ")
    Ma mar a modernizaciok es upgradek eredmenyekent vannak termeszetesen..de ne keverjunk ossze egy B-52H-t egy B-52-vel!
  • FREAK
    figyi kisöcsém, nem vagyok hajlandó veled egy szar bukott ruszki projectről vitázni, amikor a témát már nélküled is kitárgyaltuk, és lezártuk

ha olyan kurva jó gép lett volna, nem esik szét első alkalommal, és nem egy feledésbe merült kísérlet lett volna belőle

ennyi, menj aludni, és recskázz valami mammut méretű orosz gépszörny képére, szia!
  • Seaweed
    Tyuu!

Adjal mar legyszives forrast!
    (Mert az enyem szerint, a 80-as evek vegetol jelent meg az eleketronikus jelvezerel kormanyrendszer!)
  • Seaweed
    AAAAAA

Mar faj amit irsz!

" voltak rászorulva, a P-51 óta az amcsi gépek vették át a vezetést"

Mar bocs de a Spit MK X es feletti jobb volt! (meg a D nel is)
    Mar bocs de a Yak-9D jobb volt!
    Mar bocs de a Fokak joresze jobb volt!

Ezek nem "ilusztarciok" ezeket tesztek bizonyitjak! (olvass kicsit utana a szakirodalomban!)
    Tehat akkor a te nezeted szerint akar a teljesen megsemmisult nemet hadiipar is termelhetne ma a "legjobb", "legmayerebb" gepeket!?!?! NAH EZ A LOL nem is te!
  • FREAK
    hát öregem, ezt benézted, szerinted az űrhajókat mi irányította????? és szerinted a Concorde vagy a B52 fedélzetén nem voltak computerek?

na itt az ideje, hogy elhúzz a sunyiba, a témát már lezártuk, semmi szükség az okoskodásodra
  • FREAK
    Igen, 90, Jan. 1.-én születtem, és semmiről sem tudok, ami az első Öbölháború előtt történt...
  • Seaweed
    "-meg tudja csinálni a manővert, de akkor élje is túl
    -nem tudja megcsinálni, mert a computer leszabályozza (mivel kiszámítja, hogy bukta lenne a vége)"

Nah most mar megkerdezem te hulye vagy? 1968- gepben "kompjuter"??? Muhahaha! (elektronika is alig!)
  • Seaweed
    Uramatyam!

"Átmegyünk politikába, de mindegy. A "nyugat" nem szokta megválogatni az üzlettársait. Ahol van valami, ami nekik kell, oda mennek tárgyalni. Ha a Tu-144 jobb lett volna a Concorde-nál, azt rendelték volna meg. De nem így történt."

Te 89 utan szulettel? es csak tortenelemkonyvet se fogtal a kezedbe?
    Atyauristen!! Hruscsov forog a sirjaban a kijelentesedtol!
  • FREAK
    Itt nem erről van szó, ez belemagyarázás... Csak van, ami bevált, és van, ami bukott.
  • guces
    Airplane,Airport, nekem mind a 2-tö 1 nagy vigjáték. Én nem mondtam hogy a TU-144 1 csucs volt, nem, de 1 kicsit tulságosan lefikázol olyat ami nem Amerikai gyártmány, engem spec ez zavart de mindegy hadjuk.
  • FREAK
    ok, akkor jó tesztgép volt, remélem, ezzel boldoggá tettelek

de még mindig bukta, mivel az oroszok nem amerikai tesztgépnek szánták...
  • guces
    Nem, a tudása nem maradt titok, az amik kezében nagyon sokat mutatott repülhetöségben, és bizonyitott hogy hozzájárult fontos repülési adatokhoz.
  • FREAK
    nekem sem állt szándékomban gyalázni, csak megállapítottam, hogy bukta volt, ahogy az is volt

a benne rejlő lehetőségekről nem beszéltem, azt ti kezdtétek el

részemről lezárhatjuk, már nagyon unom
  • Tikal #139
    ja, guces irta, átugrottam véletlenül :)))
  • Tikal #138
    Nem védem, de nem is gyalázom.
    Nem mondtam hogy airplane, sem airport, nem tudom melyikben volt:)