17989
  • [NST]Cifu
    vagy AHOGY SEJTEM valamikor ez v.mikor az
    ati rae.9600pro128mb8xagp valóban jó kártya?

Ezért az árért (~45e Ft) jelenleg a legjobb, amit kaphatsz szerintem.

és milyen alaplap ajánlott??

Az a kérdés, hogy milyen procihoz. AMD Athlon XP-hez én ASUS A7N8X (vagy A7N8X Deluxe) vagy ABIT NF7 2.0 (vagy NF7-S 2.0) alaplapot ajánlok.
  • Tikal #616
    mit akarsz küldeni? szurd be ide
  • Tikal #614
    hát egy jooooo :) fingom sincs, nekem olyan van ami ilyen dual channel es ram megy bele, tehát nem egyszerre az 512, hanem két 256-os, és azt mondják ez jobb :)
  • end
    és milyen alaplap ajánlott??
  • Tikal #612
    nekem 9600 van ,igaz nem pro, de jo kártya :)
  • end
    Az ATI-k valóban jó v.kártyák?
    vagy AHOGY SEJTEM valamikor ez v.mikor az
    ati rae.9600pro128mb8xagp valóban jó kártya?
    MEGFELELNE?
  • Tikal #610
    Igy fut nálam

• Tikal #609
    igazad van, hazudtam, ezekkel a beállitásokal fut szépen nálam, ami se nem medium se nem high
    textures: high
    scenes: medium
    terr prld: 50km
    civ traff: yes
    water: medium
    haze: advanced
    lights: all
    visib ring: medium
    effects: high
    heat blr: on
    shadows: all planar
    color: 32bit
    resolution: 1024x768

ha lenne még 512MB ram a gépben high-on is szépen menne...
  • Charly
    ez nem igaz és ezt te is tudod!!!!!!!!!!!!!
  • Tikal #607
    na már cifu el is mesélte, viszont amit nem tud: Radeon 9600 128MB :)
    ha nem lenne ilyen hardver igényes akkor a graf nem lenne ilyen szép, akkor viszont az lenne a baj... :)
  • [NST]Cifu
    nem értek hozzá miaz a2500+proc.?

AMD Athlon XP 2500+ (~2,5Ghz-es P4-el egyenértékű proci)

raedon 128/256?

Ati Radeon dx9-es család (9500/9600/9700/9800) 128Mbyte-os videókártya. A 256-os egyértelműen a 256Mbyte-os verziót jelöli.

A játék tényleg hardware-igényes, ez tény, de ez csak kis mértékben a készítők hibája, ha belegondolsz, nagyon sok játéknál igaz, hogy a max. grafikához az akkori csúcs gépre volt szükség. Ha egy ilyet se ismersz, akkor nekiállhatok sorolni...
    Persze tény, hogy lenne mit optimalizálni, de ezt már el is kezdték egyesek, custom-made textúrákkal, apróbb-nagyobb tweak-ekkel...
  • GmorpH
    Amellett, hogy igényes azért elég jól is néz ki, amihez azért kell a jó gép.
  • end
    nem értek hozzá miaz a2500+proc.?
    raedon 128/256?
    EZT A JÁTÉKOT VALÓBAN
    ELBASZTÁK HA MÁR MOST
    ILYEN IGÉNYES ROSSZ BELEGONDOLNI MI LESZ KÉSŐBB!!?
  • Tikal #603
    2500+, 512MB RAM Radeon 9600, nekem szépen fut fullon, 1024-ben...
  • GmorpH
    Szvsz proci minimum 2,4 GHz ajánlott, memória szintén minimum 1GB, videokártya pedig min. 128 Mb, és Radeon 9800 PRO, vagy ezzel "egyenértékű" Geforce FX (bár ilyen kevés van, már ha van egyátalán).

Persze ezalatt is simán elindul, csak legfeljebb butítani kell a grafikát és persze lassabb is lesz jóval.
  • end
    kb milyen gépen futna normálisan ez a játék
    1,8proc.jó? felette?-2/2,2/2,4(pentiumra gondolok)
    videokártya milyen ajánlott?(64mb-os ge force ti?/vagy másmilyen?)
    memoria?512elég?-hozzá?

• gabesz752
    Ok, thanks.
  • [NST]Cifu
    Lock-On kézikönyv (.PDF, 4,3MB)
    Lock-On keycard (1,1MB)
    A fenti kettő egyben (5,3MB)

Ha esetleg nem akar elsőre lejöbb próbálkozni kell tovább, mivel az UBI szervere le van korlátozva, és nekem is csak sokadszorra sikerült kikapnom egy üres slot-ot...
  • [NST]Cifu
    A Saitek R220 az egy kormány, amire te gondolsz, az a Saitek 3D USB Gold Joystick vagy a Saitek 3D Rumble Force Joystick USB, az első egy sima Joy, mindkét kézzel használható (tehát a balkezes lámák, mint én is használhatják), ilyesmi volt egy ismerősömnek, ennek hatására döntöttem a jelenlegi joyom mellett. Nála 2 évig bírta, gyűrte mondjuk rendesen, de tény, hogy nem elpusztíthatattlan. A srácnak jelenleg egy Saitek 3D Rumble Force USB-je van, ez annyiban különbözik, hogy egy ál-Force Feedback effektje, vagyis amikor a program FFB-parancsot ad, akkor egy villanymotor elkezdi rázni a joyt (de csak össze-vissza, mivel az FFB lekezelésére nem képes). Azt mondja, hogy nagyon elégedett vele.

Vagyis ha egy jó (kétkezes) joy-t akarsz, a Saitek olcsó joyai jó választásai. De ha jobb kezes vagy, kapsz ennyiért már olyat, amelyen két HAT-kapcsoló is van.
  • [NST]Cifu
    ALT+F1, utána a normál (műszerfalas) nézetre vissza ugyanezzel a kombinációval juthatsz. De csak azért repültem így, mivel sokkal látványosabb, amúgy jobban szeretem a pilótafülkés nézetett (élethűbb).
  • gabesz752
    Tudom ciki, de hogy csináltad, hogy csak az .... (késő van már) irányzék? látszik???
    Nem jut eszembe a neve.
  • gabesz752
    Ajánlom mindenkinek EZT az oldalt.
  • [NST]Cifu
    Mondom csinálok már egy videót is, de sajnos a FRAPS iszonyúan eszi a gépet felvevés közben, gyakorlatilag mediumra le kellett butítani a grafikát, hogy legalább 15-20 fps megmaradjon. A tömörítés se tett jót neki, de mostmár mind1, itt az eredmény:

F-15C a híd alatt (XviD)

Amúgy nem nagy kunszt, fél-egy óra gyakorlás, és meg is van.
  • [NST]Cifu
    El kell keserítselek, legtöbbször épen maradtak a gépek, persze főleg az elején olyan is volt, amikor nem (azonban pont az F-15C hátonrepülés esetén még le is száltam utána ;))

Amúgy a képek a hídak/villanydrótok alatti átrepülést ábrázolják, amelynek ötlete még az IL-2 LAN-on jött, ahol először azon versenyeztünk, ki repül át először egy híd alatt (ha Bessenyei Petinek megy, akkor mi is megcsináljuk :)), aztán már sorban repülve mentünk a híd alatt, végül fejjel lefele próbáltuk .
    Na ezek után most nekiálltam mindezt 5-600km/h-s sebességgel a Lock-On-ban is. Az eredmények láthatóak a képeken ;)
  • end
    JÓK A KÉPEK!!
    EZ AZÉRT VALÓBAN JÓ GRAFIKA!
    becsapódás elötti pillanatok!!!
    az a hidpillér lecsaphatta az f-15 szárnyát!
    a mig már majdnem a földben!
  • [NST]Cifu
    Online War? Ugyan volt ilyen kezdeményezés, de a netkód olyan gyenge, hogy reménytelen - főleg, hogy nincs Standalone szerver se egyenlőre...

A Flanker-szériából azért lett Lock-On, mivel már a Flanker 2.5-ben is ott volt a MiG-29, most meg már a Szu-27 (=Flanker) csupán egy a választható gépek közül. Az engine valóban a Flanker továbbfejlesztett változata, olyannyira, hogy még mindig csak két hajtóműves gépek lehetnek játszhatóak (ugye: MiG-29A/C, F-15C, A-10A, Szu-25, Szu-27 és Szu-33, plusz a beígért Szu-39 és F-18C).
  • riviera
    Egyébként a proggyra találóbb elnevezés lenne a Flanker 2.8 mert én úgy érzem, hogy a több repülhető gépen és a szebb grafikán kívül nem igazán kaptunk semmit. Ennyi év fejlesztés után nem értem miért nem tudták megoldani a dinamikus kampányt és a légi irányítást. Valahogy halottnak érzem körülöttem a környezetet. Ez a csak a célkörzetben lerakott ojjektumok a küldetésszerkesztőben összedobva már a flankerben is nagyon zavart.
  • riviera
    Hát sajnos ez elég nagy baj mert gyakorlatilag játszhatatlan így az F-15 :(
    Amúgy a rettenetesen hosszú töltési időt leszámítva nekem medium grafikán viszonylag jól fut. (p4 1.8, gef4 4600, 512MB rambus)
    Online warról lehet már tudni valamit?
  • neuro
    check sixen van egy új 3rd party tweek program, ami javíthat fps-en...
  • [NST]Cifu
    Az F-15C radarja bugos, ez ismert tény, sajnos az első patchban úgytünik ezt nem javítják. Megoldást az jelenthet, ha párszor váltogatsz az üzemmódok között. Kipróbáltam, volt hogy segített, volt hogy ez sem
  • Charly
    Úgy tünik igen
  • riviera
    Izé nem scan range hanem maga a vertikel scan azimuth... Nem tom hogy mondjam.
  • riviera
    Sziasztok!

Az még a kisebb dolog, hogy elveszti az orosz gépek radarja a célt de ha F-15-össel bore sightba kapcsolok akkor utána nem működik rws és twsben a függőleges scan range manuálisan, hanem úgy marad.
    Ez bug?
  • [NST]Cifu

• [NST]Cifu
    A Key Map megtalálható a játék Doc könyvtárában (KeyCommands.doc). Légi utántöltés van a játékban, de az mintha már a Flanker 2.5-ben is lett volna...
  • GmorpH
    Key map-ot nem találtam, viszont alacsonyabb felbontású felhőket igen, amivel növelhető az FPS (legalábbis a készítők szerint). Ha érdekel valakit itt megtalálja:

Overcast replacement to improve FPS
  • Tikal #578
    mi van???
  • end
    pentium 1,8felett?!
    aim-9
    bummm
    ge-force4ti-
    -asus/abit-alaplap?
  • Tikal #576
    key map van a játékhoz?
  • Tikal #575