Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boconadi
Az a füstcsík smoke generator. Te nem tudsz olyat, mert ha jol látom a videod 1.02, vagy 1.00 alatt készült. A lock on modern air combat-ban semmi jelentõsége sincs a smoke generátornak, hiába rakod fel úgy sem ott fog jönni a füst.
A Flaming Cliff-ben azonban nem így van. Ha nincs smoke generator, nincs füst sem. Mellesleg változtathatod a színét is, ahogyan például a videóban is felvan rakva (piros fehér zold).

Ha mégis fehér füstöt akarsz, nem tudok más megoldást, csak hogy engeded az üzemanyagot. (ctrl + r, ez azonban utánégetésnél nem mûködik, szerintem egyértelmû, hogy miért)

Ha azonban ezeket tudod, akkor hát fogadd elnézésemet.
Palinko
ok. úgynézem nem úszom meg tanulás nélkül 😊 de akkor nekiállok.
a játékban is leírják,és képpel is illusztrálják,melyik fegyber mire jó.de a neten rengeteg leírást találsz ,ha keresel.sok sikert a játékhoz.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Palinko
ja azt már kinyomtattam de akkor még nem tudtam lõni. de mostmár ahogy leírtátok sikerült 😊 igaz bombázás még a tutorial után sem megy meg nem értem pontosan a küldike tés hogy a 3 fajta rakéta közül mi mire jó de lassan haladok
sure
Igen, 1.02-ben is van rá egy billentyûkombináció, CTRL+R lenyomva tartva (folyatod a kerót, de ez nem túl elegáns megoldás, meg nem pontosan úgy fog kinézni, mint a rendes füst, és ugye a használati ideje eléggé behatárolt...)

Flaming Cliffsben pedig egyszerûen csak felrakod a neked tetszõ színû füstgenerátort a megfelelõ pilonra, és T-vel kikapcs/bekapcs a füst.

Isten nem bottal, hanem VMware.

a goldban benne van a flaming cliff.de a warez verzió starforce-os védelem miatt nem fog menni.nekem legalábbis nem ment

berczely
Miben különbözik a Lock-On Modern air combat Gold a simától?

van magyar nyelvû billentyûzet kiosztás is.

Molnibalage
Ez abszolút kezdõnek készült, CIFU itt jobban ért a haditechez, mint az itt fórumozók 99%-a...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nos a "B" valóban a féklapot nyitogatja,illetve zárja.fehér füst viszont nem lesz tõle.egyik típusnál sem.kipróbáltam az elõbb

""B" - aerodinamikus fék, ideális, ha lassítani akarsz repülés közben"
Törzsféklap...<#falbav>

"3/4/5/6"
Aki nem tudja, tanítja...<#lama>

az építõ jellegû kritikát,mindíg szívesen fogadom!amúgy én még nem jöttem rá,hogy hogyan lehet azt a bizonyos fehér füstcsíkot,amit a videón a MIG-29-es húz maga után,elõvarázsolni a gépbõl.ha valaki tudja a megoldást,az írja már ide legyen kedves.álítólag van erre egy gomb,de én még nemtaláltam rá.a kamera állásokat pedig lehet változtatni,a config file-ban a lock onban.a VMH59-es fórumon olvastam én is a különbözõ beálításokat,aztán jött a kísérletezés egész estéken át.amúgy meg szerintem ha valaki nagyon kezdõ,az ne akarjon rögtön neten játszani,mert hamar el fog menni a kedve a játéktól.mivel egyik sem az a kimondott árkád szimulátor,mint pl az F-22 Multi...akármilyen fighter.én legalábbis így látom.ezért sem jelentkezem pl falcon multizásra,mert egyenlõre a letöltött manual-t olvasgatva,próbálgatom a játékot.

DummyBoy
Vannak beépitett tutorial missionok a Lonciban majdnem mindegyik reptipushoz, azokat nézd meg, nem tart sokáig ...

Meg ugye érdemes olvasgatni a manualt ...

Meg ha jól emléxem, itt a fórumban is le volt irva régebben, hogy mi mire jó ... megvan, ha gondolod 2-7-ig ami van azoknak olvass utánna:

Idézet CIFU-tól:

"Rövid ismertetõ a fontosabb billentyûkrõl:

"S" - a játék elindítása, plusz a PAUSE szerepét is betölti, ha csak nézelõdni akarsz (pl.: F2), screenshotokat csinálni, stb., akkor nélkülözhetettlen.
"CRTL+Backspace" - A játék engine fontosabb információi, többek között az FPS kiiratása
"Print Screen" - Screenshot készítése (a Screenshot könyvtárba)
"Z" és "X" - az oldalkormány
"B" - aerodinamikus fék, ideális, ha lassítani akarsz repülés közben
"F" - Flaps, vagyis ívelõlap/fékszárny, leszállás/felszállás esetén érdemes használni, mivel növeli a szárnyon keletkezõ felhajtóerõt, viszont egyben nõ a légellenállás is.
"G" - Futómû kiengedése/behúzása
"P" - Fékernyõ kiengedése, csak akkor engedi, ha már földet ért a futómû
"W" - Kerékfék, a gép lelassításához, miután már földet értél amíg nyomod, addig fékez
"T" - Szárnyvégi füstcsík, dekorációs célal

"0" (angol billentyûzet: ~) - Következõ NAV pont vagy reptér kiválasztása Navigációs módban, a harci módokban pedig a célok közötti váltogatás
"1" - Navigációs mód, a HUD-on az aktuális sebesség és rep. magasság felett megjelenik a kijelölt NAV ponthoz megadott sebesség és magassági érték
"A" - Robotpilóta, Navigációs módban megpróbál eljutni az aktuális NAV ponthoz.

"2" - Látóhatáron túli mód (BVR), ez a távoli légi célok elleni radar mód, a célzókört a "?",":","*","É" billentyûkkel lehet mozgatni. A Demóban nincs jelentõsége, a teljes játékban ilyen módban fogod használni az R-27, R-77, AIM-7, AIM-120 rakétákat.
"3" - Közel-légiharci mód - Vertikális Keresés a zöld sávot a "?" és a "*" billentyûvel tudod jobbra-ballra mozgatni, és a TAB-ot megnyomva ha tudja, befogja a sávban található légi célt.
"4" - Közel-légiharci mód - Bore Itt a HUD-on lévõ kört kell a célra vinni ("?",":","*","É" billentyûkkel) és úgy befogni a célt.
"5" - Közel-légiharci mód - Sisakcélzó A MiG-29-esen ez lesz a fõ közelharci mód, amit használni fogsz. Végülis olyan, mint az elõzõ, csakhogy most a nézõpontod közepe lesz a "kör", amit rá kell vinned a célra a fejed mozgatásával (amit a HAT-al mozgatsz). A demóban is látható, hogy a gép orra elötti kb. 110°-os szögön belül képesek az R-73-asok a cél befogására, ha ezen a zónán kívûl nézel, akkor egy X jelenik meg a körben, jelezve, hogy ott már nem vagy képes cél befogására.
"6" - Longitudinal légiharc mód Pontosan nem tudom mit takar, de gyakorlatilag megegyezik a Bore móddal, csak éppen a célkör rögzített.
"7" - Földi célok elleni mód A neve mindent elmond. Az Demo-ban az A-10A-nál alapesetben használatos mód.

"D" - Rakéták/fegyverek közötti váltás
"C" - Váltás gápágyú módba és vissza
"Shift+C" - Tûzgyorsaság váltása A-10A-nál
"Shift+Space" - Bombák ledobási módjának változtatása A-10A-nál (hány bombát dobjunk le egyszerre)
"Q" - Chaff és Flare kidobása
"Shift-Q" - Folyamatos Chaff és Flare kidobás, amíg el nem fogy
"E" - ECM bekapcsolása, ha van (A-10A-nál a Demóban van!)

"I" - Radar megvilágítás ki/be
"O" - Elektron-Optikai célzóberendezés ki/be

"Alt+F1" - HUD nézet (A-10A-nál hasznos!)"

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Palinko
hmm az irányítással már lassan haladok. meg a faq ban lévõ bill kiosztás sokat segített. csak arra nem jöttem rá,hogy kell támadni? mert se rakétára nem látom hogy váltana se bemérni snekit nem akar tab al. szóval így elég uncsi hogy csak repkedek aztán meg nem lövök senkire 😞 tudtok segíteni?
Boconadi
Mondjuk a cím nekem is érdekes volt. Elõször a Virtual Thunderbirds ugrott be róla.
DummyBoy
Félreérted ... nem a videó készitõjét akartam fikázni ...

Valamilyen szinten megérthetõ viszont Putyin is ... Jútyubon nagyon fullos videó lenne ez, de olyan helyen mint a Patricksaviation, ahol elég nagy számban elõfordulnak Pro-k ott már érdekesen hat ez a dolog ...

Mint amikor valaki valamilyen Single playerben elveri az Easy enemy-t majd felrakja a replay-t a profi replayek közé ...

BF-ben volt nekünk ilyen ismerõsünk 😊

A magyar Lonci pilóták elég jónak számitanak ... õk valszeg nem raknának fel ilyen videót ... vagy igen, csak nem ilyen cimmel ...

Ez igaz de tudod az emberek nagy hibája az egy alapján ítélkezés másik ezerrõl...
Molnibalage
Az lehet, de a kommentja akkor is érdekes. A magyar skin külfödön kifejezetten unikum, tehát nekik ez nagyon jó!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

DummyBoy
Na igen 😊

Mondjuk Putyin nem számit éppen kezdõnek Lockon témában ... <#hehe>

Boconadi
F.A.Q.
Csövi, szeretnék elkezdeni a Lock-on nal interneten játszani, azt szeretném tudni hogy mi szükséges hozzá? illetve mik a tehendõim... ? ELõre is kössz..
Molnibalage
A Patrcikos klipp szerintem magasan veri gsg klippjét. Idõvel õ is belejön. Szerintem az ideális klip nem hosszabb, mint 5 perc, mert utána kezd unalmassá válni fõleg harccselekmény nélkül. És Falcon-nal készítek klppeket és a külfödi és itthoni skacok szerint nem is akármilyeneket és Falconban nincs beépített felvevõ... (ez így nem teljesen igaz, cask most jöttem rá, hogyan lehet korlátozottan használni)

A youtube-on molnibalage83 név alatt megtaláljátok õket.Na OFF vége itt van.

Igeeen, CTRL+* volt! Hálásan köszönöm! 😊
Boconadi
😄😄😄
Itt vagyok, én "szóltam be". Inkább csak leírtam, hogy miért nem tetszik.

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

sure
"A srác (a video készítõje)... ma éppen Gripen modot keres Lock-Onhoz (fizetne is érte), és Black Sharkot szeretne rendeltetni az egyik ezredtaggal. "

Izé, bocsi, az egy másik user lesz, meaculpa és elnézést a patricksaviationös videó készítõjétõl... <#kocsog><#lama> vagyok és <#banplz>

sure
"Itt is látszik többször, hogy már messze jár és egy kicsit rázoomol a kamera a gépre. Ezt hogy csinálja ? "
Szerintem F3 nézet, és CTRL+*

sure
Kis örömrepkedés (valószínûleg) on-the-fly Fraps-szel felvéve, mindannyian repkedtünk, repkedünk így Lock-Onnal, Flakonnal, vagy amivel éppen. Nem akarom én igazándiból fikázni, oké, hogy mindenki kell hogy bontogassa a szárnyait valahogy, valahol, meg egy dolog, hogy mit rak ki az ember a zinternetre "An ultimate sightseeing freeride ... " címmel - fõleg egy patricksaviationre.
gsg16 #11294 - ben linkelt videóján pl. látszik, hogy fektetett bele energiát meg idõt akkor is, ha nem mondja, hogy 1 hét meló volt.

Ha meg kirakja, viselje a negatív kritikát is - fel lehet azt használni a fejlõdéshez.

A srác (a video készítõje) a VMH59 fórumon is regelve van, olvasni ugyan nagyon nem olvassa, írni viszont néha ír - ma éppen Gripen modot keres Lock-Onhoz (fizetne is érte), és Black Sharkot szeretne rendeltetni az egyik ezredtaggal.

Ööö Sziasztok! Nemigazán vagyok az a nagy FórumWarrior, de azért végigolvastam a topicot 1 hónapja kb. Megvan mind2 játék dobozos verzióban, és mostanában próbálkozom én is ezzel a video készítéssel.
Lenne pár kérdésem a nézetekkel kapcsolatban. Itt is látszik többször, hogy már messze jár és egy kicsit rázoomol a kamera a gépre. Ezt hogy csinálja ? Mármint ez nemaz, mint amikor F2 nézetben ráközelítek, mert az teljes máshogy néz ki... Itt a nézõpont fix marad és így ténylegesen kamera hatást kelt... A Trainingen is láttam többször, hogy már induláskor telejsen rá van zoomolva a még kifutón álló gépre, de többször láttam ilyet miközben magyaráz és átkapcsol mondjuk "Weapon to Target" view -re és miközben mutatja a rakettát közben rázoomol a "raksin ülve" a gépre amire kilõtték a rakétát... Na szóval kicsit tágan leírva, ezt hogy csinálják ? 😊
Molnibalage

sure
Jaj, hát a legfontosabbat meg elfelejtettem - a MÉRET (pedig ha már sexonthebeach, akkor a méret (is) lényeg... <#ravasz1> ).

Az eredeti "tökéletes" avi fájl 780 megabájt. Tettem alá zenét, elejére egy fade-in, végére egy fade-out effekt meg valami kis szöveg, és így megtömörítve a végeredmény egy 47.3 MB-os fájl (640x480, 158 kbits/s), itt már persze szemmel látható minõségromlás van. Szerintem ha most nekiállnék megint videót alkotni a loncival, ennél jobb minõséget és kisebb fájlméretet is ki lehetne hozni.

sure
Itt hever a vinyómon 2005. nyaráról egy lonciból (1.02) renderelt nyers video fájl (SU27-SEXONTHEBEACH.avi), ez aszongya hogy 1280x960 felbontású, 5:32 hosszú, 1411 kbits/s, audio format PCM 16 bit, 25 frames/second. Akkoriban egy Sempron 2600+ és egy Radeon9600-al készült, grafika maxon, Catalystban 4xAA (ennyit tudott a kártya...) meg 16x AF, és szebb a video, mint ahogy azon a gépen a track file kinézett volna (és a folyamatos 25 FPS sem lett volna meg)

sure
Javagyúgy... hát az gyakorlatilag sose lesz olyan, legfeljebb közelít hozzá jó esetben, ez a használt video codec beállításaitól függ - ha már a Lock-Onnal eleve erõsen tömörítve rendereled be, az utána már csak rosszabb lesz.

Nem mondhatnám, hogy rengeteg használható videót csináltam a loncival, de pöcsölni pöcsöltem elég sokat a mindenféle beállításokkal.

A legjobb képminõséget az "uncompressed AVI"-val fogod kapni - de pár percnyi anyag is gigabájtokban lesz mérhetõ, ennyire azért nem kell maximalistának lenni SZVSZ.

A LockOn AVI recorderénél szerintem tökmindegy, hogy a "QUALITY" beállítást mire teszed (alapból asszem 25%) - a használt video codec (DivX-et, de talán jobb a Lock-Onnal együtt telepíthetõ XviD) _ENCODER_ beállításai számítanak !!!
Start Menu->Programok->XviD->Configure Encoder, ha itt felhúzod mondjuk "Maximum Quality (1)" -re, meg az Advanced options "Debug" fülön kiveszed a pipát a "Display encoding status" mellõl, a LockOnban meg XviD-del rendereled be a videót, akkor 5-6 percnyi 1024x768 felbontású anyag párszáz mega lesz - SZEMRE gyakorlatilag ugyanolyan minõségben, ezt lehet aztán vagdosni, feliratozni meg effektezni, és csak EZUTÁN betömöríteni valami emberi méretû fájlba.

Szerintem érdemes a különbözõ beállításokkal elindítani egy-egy videofelvételt, és ha mondjuk 5-6 másodpercet megcsinált már, kilövöd ESC-pel, és megnézed, milyen lett a minõség, nem kell végigvárni a 8-10-x órát egy teszthez...

szerintem a kiírt videóim nem lettek olyan jó minõségûek,mint ugyanaz, a játékban lejátszott track-file.a videóim olyanok lettek,mintha pixelesek lennének.vagy ezt csak én látom így?

elküldöm a zenét,persze.jöhet az email cím.amúgy nem érdekel senkit a virtuális mûrepülés?

Scottt
A szikla az sztem krva jó film...

Nagyon jó video!! eltod vhogy küldeni a szikla zenéjét?Majd priviben dobok 1 email címet....

Van már vmi hír a Bs-rõl?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

sure
"én akárhogy feltoltam a beálításokat,sosem lett olyan a videó,mint amilyen a játék volt"

Ezt nem igazán értem.

én akárhogy feltoltam a beálításokat,sosem lett olyan a videó,mint amilyen a játék volt.nekem a FRAPS csak próbaverzióban van meg,az meg 30másodpercrõl 120megás videókat gyárt.amúgy a flaming cliff nem jelenik meg kishazánkban?

sure
Igen, ismerem az AVI recorder sebességét én is, viszont így a grafikát maxra fel lehet tolni egy gyengébb gépen is a videóhoz (megküldöd lefekvés elõtt, reggelre kész a nyers AVI), míg FRAPS-szel egy egymagos gépen diavetítést lehetne rögzíteni ugyanazokkal a beállításokkal. Persze ha a szerkesztés utáni végeredmény egy agyontömörített 320x200-as fájl, akkor fölösleges a max. graf.

üdv!a zene a szikla címû felemás alkotás zenéje.amúgy a sok idõt a játékból-avi-ba kiírás vette el.egy kb 15 perces videó kiírása a lock on-ból,12-14 óra volt az akkori gépemen.

sure
"Kedvcsinálónak" nem rossz videó (bár az ide írókból szerintem nem hiányzik a kedv😉 ), engem a több másodperces "fekete" részek zavartak, meg az AC/DC-hez egy kicsit dinamikusabb mûrepülõ programot, vagy legalábbis több vagy változatosabb kameraállást, vágást el tudtam volna képzelni. Az elsõ részben a zene a Hind95 zenéjére emlékeztetett 😊

Az 1 hét melóért respect!

Bucser
lásd ArmA topic😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

DummyBoy
Megnéztem az ELTE-s oldalt, nekem bejött, de nincs most webcam-om ... ha kell elküldöm, akkor kipróbálod? Anno Cam2Pan-t teszteltem az sem volt olyan rossz, de lassú volt sajna a webcam sebessége miatt ...

Leteszteled?

Bucser
Ez nem TrackIR. Ez csak egy program ami hasonló.

A Trackir egy eszköz amit a NaturalPoint gyárt.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

kipróbáltam a trackir-t a lock on-ban is,és egész jó volt.a cocpit kamera követte a fejmozgásom.szerintem nagyon jó,próbálja ki mindenki!!!!!(már aki eddig még nem tette meg)

ez a sirályos dolog flaming cliff-re készült?

sure
Hát mûködik, bár sasszem kell a madarak észrevételéhez, és csak a kikötõi daruk közvetlen közelében vannak. Ettõl függetlenül nekem tetszik a kezdeményezés, és esélyes, hogy még fejleszt rajta az alkotó.

Black Sharkba már talán le is fogják tudni sz*rni a kabin üvegét... <#vigyor1>

a lock on-ban sajna nem lehet tényleges elfogást végezni,vagyis felkutatni,az ellenséges gépet,azonosítani,és földrekényszeríteni.ezért aztán itt az elfogaás olyasmit jelent,amit Scott leír.

sure
Wow, jól "hangzik", sajna a megfelelõ könyvtárakba bemásolással semmi eredmény, LoMannal nem komatibilis, most töltöm a ModMan-t, hátha avval mûködni fog...

Mondhatnám "sirály" mod... <#idiota>

Scottt
Felszálnak a csúnya bombázok porig alázni a repteret õ felszáll és megakadájozza h berepüljenek a megvédendõ terület fölé és porig bombázzák azt....

Sztem

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"