Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi a meghivást, gondolom ti egy csapat vagytok, mivel többesszámban beszélsz,de nem tudom milyen csapat vagytok és pontosan hogy hogy tudnék hozzátok csatlakozni. Kérlek ird meg, ha esetleg nem nyilvános akkor privátban. Köszi.
Sharks
Elég sok kérdésed van. Ezekre hiába kapsz itt választ, nagyon nehéz elsajátítani a gyakorlatban, ezért inkább azt javaslom, hogy gyere fel hozzánk valamikor ts-re és gyakorlással egybekötve elmagyarázza neked valaki. De egyébként nagyon jó kérdéseket tettél fel, biztos foglalkoztál már egy keveset a repüléssel... <#vigyor4>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Boconadi
Az mitõl van hogy néha mutatja az ellenséges gépeket a kis képernyõn, néha nem, de a HUD-on olyankor is mutatja?

Változtasd meg a 'kis képernyõ' felbontását.

Az infra keresõ csak akkor találja meg az ellenséges gépeket ha nekem háttal vannak, vagyis a hajtómüvük felém vannak, vagy ha az orruk van velem szembe akkor is be tudja fogni?

Nem, ha szembe vannak veled akkor is betudod fogni, csak jóval kisebb távolságból.

Hogyan tudom azonositani az ellenség vagy baráti gépeket?

Mutatja az MFD körrel illetve háromszöggel.
Sziasztok, már egy ideje játzom a Lock On-al, pontosan az FC2-vel, a repülés már jól megy, de most már szeretnék harcolni is, ehez kéne egy kis segitség. Most a radar használatát tanulom, és arra lennék kiváncsi hogy hogyan kell jól használni, én Su-27-el repülök, és a radarnál lehet lejjebb feljebb jobra balra vinni a látószöget elõször is az érdekelne hogy a Su-27-nél létezik automata pásztázás vagy csak manuális, ha csak manuális van akkor viszont hogy érdemes keresni? Ha válltoztatom a radar keresési szögét mennyi idejig kell várni mig az új nézettel befoghat valamit, mielõtt továbbvinném a keresés szögét? Valahol olvastam hogy létezik olyan hogy az ellenséges gép radarját fogja be a mi radarunk, de mi nem radarozunk, itt most nem a RWR-re gondolok, hanem arra hogy ha nekem kivan kapcsolva a radarom akkor befoghatom úgy a célpontokat mintha menne a radar, de csak az ellenség radarjelei alapján? Az mitõl van hogy néha mutatja az ellenséges gépeket a kis képernyõn, néha nem, de a HUD-on olyankor is mutatja? Az infra keresõ csak akkor találja meg az ellenséges gépeket ha nekem háttal vannak, vagyis a hajtómüvük felém vannak, vagy ha az orruk van velem szembe akkor is be tudja fogni? Hogyan tudom azonositani az ellenség vagy baráti gépeket? Van a radarzavaró, ha jól tudom akkor ha nincs bekapcsolva akkor stabilan mutatja a HUD az ellenséget, ha be van kapcsolva akkor függõlegesen fut a HUD-on a gép jele, de ez nekem nem tunik tul nagy gondnak, mert igy is be tudom fogni, csinál mást is a radarzavaró, pl ha be van kapcsolva akkor kissebb távolságból mutatja az ellenséget? Pontosan nem tudja kijelezni az ellenséges gépek távolságát páztázáskor, csak ha be van fogva? Most hirtelen ezek jutottak eszembe, ha tudtok kérlek segitsetek. Köszi.
Sharks
Van ma kedve valakinek estefelé repülni?

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Boconadi
gyakorolni kell, és érezni fogod
Hello, nemrég próbálkoztam a légitankolással, és azóta nagyonsokszor próbálkoztam de nem jön összefele. Töbször sikerül rácsatlakozni, de 3-4 másodpercnél nem tudom tovább tartani, mikor lassan közeledek a tanker felé akkor picit visszaveszem a gázt, de akkor lassan túl lassúl, a gázkart ép csak hogy megmozditom és vagy túl gyors vagy túl lassú lessz, sosem sikerül jól tartani. Van valami tanácsotok hogy hogy érdemes csinálni, nekem még sosem jött össze hogy egybõl feltankoljak, sokszor 10-20 csatlakozás után lessz tele a tank.

fecska
Eredeti miért van hozza mar törés?
Fc2 asszem a legújabb (1.2.1?)

Boconadi
Eredeti? Milyen verzió?
fecska
Sziasztok!
Elmondanátok, hogy hogy kell hostolni/ szervert indítani?
Indítottunk router sima kábeles diginet, meg modem alól is sõtt hamachin LAN on keresztül is de még direkt IP-vel sem láttuk egymást.
Tudtok segíteni?
és miután letöltöttem amit mondott carlosfly modmanban feltelepítettem, és még utána is minden szerver integrity check faileddel leállt.
Elõre is kösz!

HungaroJET
MEgmókolható 😊
A Su-27/33,MiG-29 sisakcélzóját lehet hasznosítani F-15/16/18-hoz is.
A 9X repmodell megpiszkálása után a raksi indítható 7-tõl 5-óráig is 😄

HAVE A BANDIT DAY !

Nyilván nem megyünk túl sokra vele, hiszen az F-15C-ben nincsen sisakcélzó, szóval az indítási tartomány ugyanaz marad, mint az AIM-9Mnél.

Molnibalage
És mûködik a sisakcélzó?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sárgabéka.

fecska
Sziasztok!
Lenne pár problémám a multival.
Elõször is, az összes neten található szerver integrity check failed-del kiáll
ha én csinálok szaervert, akkor viszont nem tudok repülni,mert a pause gomb a jobb felsõ sarokban villog, és hiába ülök be egy repülõbe, mnem tudok nézelõdni meg a hangárajtó sem nyílik ki.
Más: Egyik haverommal sem tudunk együt játszani,mert sem hamachin lanon, sem interneten nem látjuk egymás hosztját!
Köszönöm a segítséget!

HungaroJET
Igen van, be van építve a dll-be, kezelhetõ, repmodell is van hozzá bár korrekcióra szorul, viszont hivatalos 3D AIM-9X modell-t nem adtak ki.
BeczL modellje a legjobb, azt betéve a Shapes mappába már élvezhetõ a cucc 😊

Kép1
Kép2

HAVE A BANDIT DAY !

Molnibalage
Az FC2.0-ban van már AIM-9X?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

LeonSilver
Használd az ITT található motyót. Best of!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

SgtChris
Ohh...köszi, ez segített! Már csak a képarány kell belõnöm, mert nem tetszik, hogy beállítottam a felbontást 1920*1080-ra, a graphics.cfg-ben az arányt 1,3333-ról átírtam 1,777-re, de mégis valahogy nyújtott a kép, ami megjelenik.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Reaper
A shadow-t "full"-ról vedd vissza "all planar"-ra. Amennyiben nem segít, akkor próbálkozz driver-cserével..

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

SgtChris
Szevasztok! OLyan gondom van, hogy feltelepítettem a FC-t (alap LockOn+FC+1.12b patch) majd minden a maximumon a grafikában a gépek felülete meg mégis matt, olyan mintha low-on lenne a részletességük is. A tûj és a víz szuper, itt-ott amúgy zizeg a texturák széle, pl. a tenger és a szárazföld találkozásánál, de ez elviselhetõ... Mit kezdhetnék vele???

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Boconadi
lehet lassú a felfogásod :\ <#idiota>
Molnibalage
4:30 és 5:40 között olyan 65-70 snitt van és folytatódik majdnem 6:00-ig.

Soha egyetlen videóm nem állt össze talán ennyi darabból összesen pedig azért van majdnem 6 perces videóm is. Szóval ehhez az ugráláshoz képest én kispályás vagyok... 😊

Konkrétan melyik videóban van ilyen villódzás Fejben lefutattam az összest, de max. a BoB vége jut eszembe, de ott lehalább nem remeg a kamera...

repvez
Érdekes ezt pont töled hallani, mikor a videoidban is a zene ütemére ugrálnak a képek , lehet hogy nem enyire durván, de az ember csak kapkodja a fejét, hogy most mi hogy jott a képbe, jobban szeretem amikor a zene csak aláfestésként szerepel egy videoban és nem az határozza meg a képek váltását és ütemét.
A képek egy történetet meséljenek el legyen eleje és vége.
Szerintem.
LeonSilver
Nézd a jó oldalát Balázs. Mint vak, egy csomó állami támogatásra számíthatsz 😉 Még egy kutyára is igényt tarthatsz.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Nem gyenge, de azért voltak benne idegesítõ részek. Mikor csak ugrál a gépek között másodpercenknét lehet, hogy valakinek bejön, de nekem nem. Konkrétan inkább megvakított.

A lassúbb részek tetszettek enne igazán. A videó jól megmutatta, hogy mire alkalmas a Lomac széria számomra. Videót csinálni, másra nem. 😊

Kár, hogy régebbi gépek és SAM rendszerek hiányzonaka progiból, olyan frankó hidegháborús videókat lehetne csinálni. 😞

macleody
Feltettem a 11.5-ös drivert, azóta FC2-ben és BS-ben a menü csak egy fehér képernyõ. Semmit nem tudok vele kezdeni. A multi megy, az A-10c és minden más játék mûködik.
LeonSilver
Idézem Sanyo kolléga oldaláról: "A szerkesztés kb. 2 hónapot (90-100 órát) vett igénybe, a vizuális effektek pedig a Sony Vegas 9 felhasználásával készültek." De ez írja is a csóka a videó alatt található leírásban.

DonZorro
Kell alá gép rendesen és akkor így néz ki... <#pias>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Sharks
Ez a kínai verzió? Mert nálam qrvára nem így néz ki...

hooah
Tényleg jó kis videó.

Egyébként valaki nem tudja véletlen, hogy mit/hol kell átírni ahhoz, hogy olyan kameranézetet érhessünk el amit a videó elején?

DonZorro
Na EZ is egy jó kis videó...

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Molnibalage
No igen. Csak az olyan röhejesen szûk tartományban modellez, hogy ott meg lehet csinálni azt, amit...

Tikal
csak egy vélemény 😉

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

LeonSilver
😄

Reaper
Ennyire tellett...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Tikal
Nagyon jó video, meg szép repülés, kár hogy sok a fade-es vágás, és rendes vágás nincs, nem elég feszes szerintem 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

macleody
FC2 volt, ha jól emlékszem =STP= szeró. Az AI lõtte szét a srác gépét.
HungaroJET
Ja, Macleody ! Az ott a gépeden FC1 vagy FC2 volt ?
Mert FC1 alatt volt egy olyan sûrûn elõforduló bug is - gyengébb kapcsolat mellett - , hogy valakit meglõnek rakétával. A meglõtt játékos programja úgy ítéli meg, hogy messze robbant a raksi és csak pár repesz jelenik meg a gépén és ezt a játékosok egyik része is így látja, míg a rakétát indító játékos gépe úgy ítéli meg, hogy telitalálat volt és lángol az egész gép és ezt a többi játékos fennmaradó része is látja.
Akkor most mi volt ? - és ez a BUG FC2 alatt is visszaköszön néha.
A program nem egyeztet néha 2 Kliens között mi is történt valójában 😞
Ha a Server is benne van a dologban, akkor már egyértelmûbb a dolog, de a lényeg a lassú vagy túlterhelt szerver. Ilyenkor a gépek és a raksik térbeli helyzete sem stabil. Ugrál össze vissza minden a térben. Néha még a gépágyú sorozatok is.
Olyat már hallottam, hogy az üldözött csít-max-sávszélességû letöltést indított és elúszott a térben. Nem találta el semmi. Sajnos az IL-2-ben is láttam már hasonlót. Ezek az online játék árnyoldalai 😞
Sok serveren ezért már minimum ping van. Ott a server már simán kivágja automatikusan azokat akik a fent leírt trükkel próbálnának meglógni üldözõik elöl. Javaslom az ilyen minimum pinges szervereket.
Ott kevesebb a trükk, de ha mégis lenne akkor is jobban látszódnak.

HAVE A BANDIT DAY !

HungaroJET
Ami a képeken látszik az egy kötelékezés közbeni kocc eredménye volt. Jó régen történt. Viszont a játék sajnos ilyen. Bugos.
Lehet szárnyak nélkül is repülni. De ha csak egy szárny hiányzik az szívás 😞
Az ominózus csatt után - ami nem csít volt - gyorsan elfogyott a keró, nem jött ki a futó - a hidro is elszállt, de nehézkesen azért lehetett még irányítani a madarat. Szóval ilyen az FC és az FC2.
DCS alatt ilyen már nincs. DCS-WH alatt még pl. azt is figyeli a program hogy a futómû szár, a kerék és a tengely hol van a térben és milyen állapotban van. Kidurrant-e már elõzõleg a kerék? Félig jött-e csak ki a futó? Forog-e a kerék még? Ha pl. felemelkedés után visszarakod a gépet a még pörgõ kerekekkel akkor nincs nyoma a kifutón. Álló kerekekkel odakozmál kissé 😊 A kikapcsolt ABS-rõl nem is beszélve 😄

HAVE A BANDIT DAY !

sure
Hát, hogy a standard repmodelles MiG-29 tudja, az oké, de az AFM-es Su-25T-nek tényleg nem kéne...

@Hungarojet: egy kis nosztalgia, 2005 vagy 2006:

Isten nem bottal, hanem VMware.

macleody
Azt hittem egyértelmû, nem gondoltam, hogy ilyen hiba lehet a játékban 😊
LeonSilver
Ezt az infót a félreértések elkerülése végett már a kép alá odaírhattad volna.

macleody
Én azt nem hibának vélem, hanem inkább csítnek. A gyerek folyamatosan repkedett lángoló hajtómûvel, vagy szárny nélkül. Ha engem seggbelõttek simán lezuhantam.
Papa01
Azért ilyen durva hibák már nincsenek.. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

LeonSilver
Bár ezt elég régen vettem fel és azóta számtalan peccs volt azért a RoF sem tökéletes.

Papa01
Bár, én imádom a ROF-ot, de azért ott is simán repül a pl a Pup és az Albatros is szárnyak nélkül.. 😊 Olyan érdekes, hogy szinte minden szimunál megvan ez a probléma.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

NEXUS6
Ufó repülési modell.😄DD

Nem azért mondom, de 2010 után szerintem a fizika valahol ott kezdõdik, ahol a Rise of Flight van. Nagyjából az összes "szim" fényévekre van lemaradva attól.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

macleody
Igen, pont erre gondoltam.