423
 • 12346
  #423
  És most van egy másik mókám:D Ugye adott a lentebb leírt 2003, és tartományban lévő vasak, 1-2-nek a szerveren tárolt cucc elérhető. Ezzel nincs is gond, minden tartományban lévő vassal lehet ugye tallózni a szerver megosztott könyvtárait, miegymás. Viszont vannak mezei munkacsoportos gépek. Ezeknél hogy lehetne megoldani, hogy a lássanak bármit is a megosztott cuccok közül, ami a 2003-on van? Vagy lehet-e valahogy nekik szánt megosztást varázsolni?
 • MM2
  #422
  Akkor örülök ha sikerült megoldani : )
 • 12346
  #421
  Hopp, akkor máshol írtam, hogy már megoldottam:) Mindenesetre köszönöm szépen.
  Annyi volt, hogy elfelejtettem visszaírni az új rendszerben a DNS címet:/
 • MM2
  #420
  Próbáld meg kitörölni a tartományvezérlőn az adott gépet és utána vedd fel a pc-t.
 • 12346
  #419
  Sziasztok!

  Adva van egy 2003 szerver, hozzá x mennyiségű tartományban élő XP-t futtató gépezet. Az egyiket legyalultam muszájból. Újratelepítés után gépnevet ugyanarra visszaírtam. Mivel nem nagyon foglalkoztam még ezzel, gondoltam annyi lesz visszarakni tartományba, hogy munkacsoportból átpöttyintés tartományba, tartománynév beír, kér nevet/jelszót, és üdvözöl.

  De nem:
  "A tartományhoz ("akármi")való csatlakozás közben a következő hiba történt:
  A megadott kiszolgáló nem tudja végrehajtani a kért műveletet."


  Mi lehet a problem? Előre is köszönök mindenféle infót.
 • tszabi81
  #418
  Sziasztok!
  Windows 2003 server-en egy felhasználót ki szeretnék venni a rendszergazda csoportból, de nem emlékszem már, hogy hol kell, mert a 2003-mal régen foglalkoztam. A segítséget előre is köszönöm.
 • BrrKonosz
  #417
  Sziasztok!
  Server 2003 ntbacup-hoz kellene segítség.
  A hibajelenség a következő: ntbacup feladatütemezővel be van állítva Dat kazettára. Kézzel lementettem, majd este lefutott a mentés. Másnap már nem, pedig nem lett hozzányúlva. A log üres. Az event log szerint, mikor lefut a mentés elindítja a kötet árnyékmásolatot és a Microsoft Shadow Copy Providert, mikor üres a log ezek nem indulnak. Az üres log kb akkor keletkezik, mikor vége kellene hogy legyen a mentésnek. A baj az, hogy pénz nics programra és DAT kazettára kell mentenünk. Tud valaki valamit, hogy mitől csinálhat ilyet?
  Előre is köszi.
 • kuolla
  #416
  Hello!
  Megtudná mondani valaki, hogy a Windows 2003 User 5 CAL változat és a User CAL 1 CAL változat között mi a különbség?
  Vagy melyik az a változat, ami elérhető áron van és kb50 felhasználót képes kezelni távoli asztalról? Lehessen tárhely szolgáltatást is kialakítani rajta webes felülettel. Még csak most ismerkedem vele...
  Köszönöm
 • efem
  #415
  sysinternals utilok kozott van egy accessenum nevu util, azt ajanlom :)
  www.microsoft.com/sysinternals
 • MM2
  #414
  hali
  sajna én nem ismerek, csak egy olyat, ami engedélyezi a proxy-t, és látod miket néznek a neten az userek :)
 • sidocious
  #413
  Sziasztok,
  Ismer valaki működő szoftvert vagy scriptet, amivel egy adott 2003-as szerveren lévő megosztásokról, vagy akár az összes mappáról le lehet ripoltolni, milyen/melyik usernek milyen jogosultságai vannak az adott mappákon?
  Piszkosul nem szeretnék egyesével csekkolni 300 usert és 3000 mappát :)
  Üdv: SiD
 • Dj Faustus #412
  "Minden egyes dolgozónak (felhasználónak) saját "részlege" lenne a gépen, és ők szintén távoli asztallal csatlakoznának."
  VPN (ha távolról dolgoznak be), vagy Active Directory-s domainbe való beléptetés (ha a Windowsos gépek egy lokális hálózatban vannak) nem eszközölhető?

  Egyébként az általad keresett dolgot Terminálszolgáltatásnak (Terminal services) hívják.
 • CollisDam
  #411
  Hello!

  Valakinek a segítségét szeretném kérni:
  Meg kellene valósítanom egy olyat a cégnél, hogy lenne egy gép amin Win Server 2003 futna. Erre a gépre fel lehessen venni felhasználókat, pl úgy, hogy távoli asztallal csatlakozik a Rendszergazda. Minden egyes dolgozónak (felhasználónak) saját "részlege" lenne a gépen, és ők szintén távoli asztallal csatlakoznának. Az egyik felhasználó nem látná a másik felhasználó fájljait, és egymástól függetlenül dolgozhatnának távolról pl Excel-lel vagy Word-el.
  Nagyon hálás lennék ha valaki segítene, mert a gép most itthon van nálam és most tettem újra negyedszerre ( sad.gif ) a Win2003-at.
  Használtam már a Virtual Server 2005-öt is, de semmi érdemlegesre nem jutottam.
  Egy jó Ebook-nak is nagyon örülnék, mert JÓ-t nem találtam. Ráadásul a Win2003 ami rajta van az magyar, az összes tutorial/ebook pedig az angol verzióhoz van, és vannak olyan dolgok amiket így lehetetlen megtalálni.
  Ha valaki tud segítsen! bulb.gif
  Tudom, hogy ezt nem valami rövid leírni se, de pls!

  Üdv & köszi!
 • MM2
  #410
  gyártó oldalán ajánlott legelsőnek szétnézni, ha nem találsz szerezz be egy bootolható verziót!
 • attis71
  #409
  Köszönöm, utána nézek.
 • MM2
  #408
  hali
  a microsoft oldalán keress olyat, hogy windows server 2003 (te verziód) boot floppy
  kb 6 üres floppy kell
 • attis71
  #407
  Sziasztok, windows serv. 2003-hoz szeretnék boot floppyt készíteni, mert CD-ROM-ról nem indul a telepítés egy P-III.-ra szeretném felrakni. De sehogy nem akar sikerülni. Ebben tudnátok segíteni?

  Előre is köszi.
 • Dj Faustus #406
  1. Router (útválasztó - a route=út szóból) és nem rooter (gyökerező - a root=gyökér szóból) ;)
  2. Szimpla otthoni routernél - ha nem állítottad be másként - DHCP-n keresztül, automatikusan kapod meg majd az IP-címet - külön nem kell beállítani semmit. Ha vezeték nélkül csatlakozol akkor maximum fel kell külön csatlakozni a routerre, és ha beállítottad WEP/WPA kulcsot.
  Csak tegyed fel a hálókártya meghajtóprogramját.
 • tigerbácsi
  #405
  szisztok!

  egy gyors segítségkérésem lenne!

  mivel sűrűn lefagy a gépem, s format c: lesz meg szeretném kérdezni az internet visszaállítását. mert van egy rooterem, s így szeretném majd visszaállítani a netet. kérdésem az az lenne, hogy a rooterhez le kell e töltenem vmit, hogy majd működjön, vagy az sp2 ezt tudja? vagy majd hogy kezdjek neki visszatelepíteni a netkapcsolatot. még így rooteres netet nem állítottam fel, szóval elnézést ha butaságot kérdezek!

  előre is köszy!

  tom hogy ez nem az a téma, de hátha valaki itt is tud segíteni!

  köszy mégegyszer! :-)
 • efem
  #404
  rendszergazdak csoportot mindenfelekepp hagyd benne, van egy advanced ful, ott kapcsolt ki az inherited jogosultsagokat, ha kerdez: copy, majd add hozza a juzert akit akarod h hozzaferjen, es replace subfolders ... (also radiogomb)
  gondolom az a lenyeg h csak a rendszergazdak, illetve 1-2 bizonyos user ferjen hozza ahhoz a mappahoz, viszont ha kiveszed a vinyot az UID miatt csak azok az userek fogjak latni ntfs jogosultsag szinten azt a mappat a masik gepen is, akiknek engedelyezted! erre figyelj oda, szivtam mar be veletlen az agyonsecurityzessel :)
 • rokawa
  #403
  Az lenne a kérdésem,hogy hogy tudom korlátozni egy mappához való hozzáférést a biztonság fül alatt?
  és vannak ott olyanok,hogy létrehozo tulajdonos,felhasználók,rendszergazdák,system
  ezek közül valamit kell törölni vagy hozzáadni?
 • Sammer
  #402
  Küszi a segítséget!
 • Dj Faustus #401
  Azt meg a Windows XP telepítőlemezéről telepítheted: Start menü/Vezérlőpult/Programok telepítése és törlése/Windows összetevők hozzáadása vagy eltávolítása.

  De ha jól olvasom ez az OAI szerver felpakolható más webszerverre (például Apache), más szerveroldali nyelvvel (PHP, Perl), más oprendszer (Linux, BSD) alatt is.
 • Sammer
  #400
  Bocs a tudatlanságomért!
  Tehát a az xp-re fel tudom tenni a Internet Information Services-t a Windows 2003 telepítőlemezéről?
 • Dj Faustus #399
  Mint említettem, az IIS rajta van a Windows 2003 telepítőlemezén.
 • Sammer
  #398
  köszi, de ezt le is tudom szedni valahonnan szerinted?
 • Dj Faustus #397
  "Telepíteni szeretnék egy szeretnék egy OAI.szervert, de mindig azt írja ki, hogy Internet Information Server 4.0 vagy higher kell hozzá. Na már most én letöltöttem a Internet Information Server 7.0 Managert"
  Az Internet Information Services 7.0 Manager nem kell feltétlenül, az Internet Information Services kell annak is a 4.0-nál nagyobb változata.
  Windows 2003-ban a 6.0-ás változat van alapból, csak fel kel telepíteni a telepítő CD-ről.
 • Sammer
  #396
  Sziasztok! Segítsetek légyszi!
  Telepíteni szeretnék egy szeretnék egy OAI.szervert, de mindig azt írja ki, hogy Internet Information Server 4.0 vagy higher kell hozzá. Na már most én letöltöttem a Internet Information Server 7.0 Managert, de még igy is ugyan az a hibaüzanet. A 4.0-t sehol nem találtam, csak mindenféle kiegészítőt hozzá.Szerintetek?
 • MM2
  #395
  rokawa: most megyek középiskolába
  strebacom: ha admin vagy a saját gépeden az jót jelent :D
 • efem
  #394
  pl ha nem adsz nekik adminisztratori jogosultsagot, csak a mappat latja, de belenezni nemtud.
 • rokawa
  #393
  Szia
  Nekem jogosultsági kérdésem lenne
  Hogy lehet azt megcsinálni,hogy vannak felhasználók és hogy csak a saját könyvtárukat lássák más felhasználó könyvtárát ne?
 • lck
  #392
  Ez volt az a progi.
  Most egy kicsit kedvet kaptam 2003-azni :) lehet fel is teszem.
 • lck
  #391
  Az hogy még x funkció benne volt rohadtul nem zavart abban hogy desktopként használjam, illetve ez egyáltalán nem lassított a rendszeren. XP-vel nekem sem volt semmi gondom SP2 óta, de pl. a játékok gyorsabban futottak server 2003 alatt. Egyébként van hozzá egy kis tweak progi ami átállítja a desktop funkciókra. Szerintem ebből is az látszik hogy volt értelme így használni, és tudtommal elég sokan használták (használják) is.
 • efem
  #390
  de olyan felesleges szolgaltatas hegyek vannak benne, amit asztali oprendszerkent sosem fogsz kihasznalni... nemtudom, XP-vel nekem soha semmi bajom nem volt, vistaval sincs most, de a bestof a win2k kliens volt, azt nem tudjak felulmulni :)
  igazsag szerint ertelmet nem latom, miert tesz fel az ember server operacios rendszert kliens kornyezetbe, mikor server funkcioit sosem fogja hasznalni. kb annyi ertelme van mint kopasznak hajvasalot adni
 • lck
  #389
  Használtam asztali OS-ként - 95 %-ban működnek az XP-s funkciók + stabilabb és gyorsabb. Gyakorlatilag csak tűzfal és vírusirtó telepítéseknél voltak problémák - azok is a telepítő program korlátozásai miatt - mondván hogy szerverre nem települ.
 • efem
  #388
  ha esetleg valakinek van kerdese a SERVER funkciokkal, irja be, hatha tudok segiteni.. de asztali OS-kent hasznalni.. ez nagyon perverz :D
 • efem
  #387
  uristen, most latom mi ez a topik... win2k3 -at asztali oprendszerkent? ennek mi ertelme?
 • rokawa
  #386
  Főiskolán vagy egyetemen tanulsz?
  vagy csak valami OKJ-s képzés?
 • strebacom
  #385
  Nekem most azt irja a gépem hogy "ADMIN" vagyok....ez most jó...?
 • MM2
  #384
  annak tanulok de tudok sok dolgot