36836
  • zoolee
    Mennyi + feszt adtál neki?
  • Rohamsisak
    Igazábol a tuning során csak az fsb-hez és a cpu fesz.-hez nyúltam, mást nem állítottam. Egyszerűen nem tom mi lehet a baj.
  • Rohamsisak
    Sajnos nem segít ha fixálom pl.790MHZ-re vagy más értékre mert akkor kékhalál és restart, be se tölt a win.
  • Rohamsisak
    2X512MB és 2X1GB A-DATA DDRII 800MHZ
  • zoolee
    Ramokat fixáld le 850 MHZ nél.
    Vagy nem toom milyen ramjaid vannak..
  • Rohamsisak
    Ja. és még esetleg azt megmondaná valaki hogy ha az említett prociban a mgok terhelés nélkül olyan 38-42-fok közt mozognak azjonak számít? Vagy az már sok esetleg? Olyan 55körül van játék után általában. Kszi a válaszokat.
  • Rohamsisak
    Sziasztok! Olyan problémám van hogy eljutottam 3ghz-ig a procituingal (C2DE6600, asusp5b), de teljesen mindegy hogy akár egyetlen értékkel vagy százzal növelem az fsb-t , a gép mindíg úgy indul hogy bekapcs után 2mp-ig megy aztán leáll kb. 3-4mp-re, aztán indul megint és innentől már megy rendesen(restartnál ugyanígy). De mondom, ezt a legapróbb változtatásra is csinálja már, csak akkor nem csinálja ha minden a defaulton van. Amugy a gép eddig stabilnak tűnik (teszteltem crysis alatt is hosszabb ideig), nem is akarom tovább emelni az fsb-t gyári hűtővel, de ez a dolog naon zavar. Légyszi aki tudja hogy mi lehet a hiba/megoldás az segítsen. Köszi előre is.
  • zoolee
    De a hűtő az sose olyan meleg mint a magok..
    Szal arra még rá kell adni pár ° -ot.
  • Solt
    Annyit még tegyél meg, hogy a CPU Vcore-t leveszed minimumra, mert auto-n sokat ad neki! Ha nem tuningolsz, akkor az 1.225 bőven elég! :)
  • bazza
    Bekapcsoltam, de a helyzet nem változott: 45-47 fokosak a magok alapon... valszeg rosszul van pasztázva. Sejbaj, nem nyűgölök vele, egy hónap múlva úgyis jön a penryn :)
  • Solten
    Aki qrvára pontos értéket akar, Maszka belinkelt valahova egy Scythe "fülhőmérőt" 5 kiló...
  • ÁjjLe BoBBi
    megtörtént
    210-re emelt fsb-vel megy, 220on már nem tölti be a windowst
  • zoolee
    2,6,2,2? LOL milyen időzítés az? Lc2 még sd ramoknál volt:D
    Nah, am lényeg, ha AGP -s cuccod van, és nagy valószínűséggel az van, akkor fixáld le elapórajeleken az AGP foglalatot..
    Mert FSB növelésnél az is nő.
  • ÁjjLe BoBBi
    üdv!
    ilyen téren nem sok tapasztalatom van, elkélne a segítség.
    régen tudtam húzni a procit, ma viszont már nem engedi.
    nem indul el a gép, lefagy, nem ad képet a monitor stb a legkisább húzásra is.
    mi lehet a baj?
    cfg: Abit IC7, 2x 512/400DDR(egyik kingmax, másik noname, valami zeppelin), X800XT PE vga
    ja biosban a ramokat sem tudtam átállítani 2,6,2,2-re mert újraindításnál sípolt a gép...
    alaplapi bios sosem volt frissítve, nem tudom ez lehet e baj
  • zoolee
    Lehet venni elég jó kis hőmérőket píszíbe, elég korrektül megmondja...
    Ha tudsz ilyen nagyonnagyon kicsit vanni be tood rakni acooler és a proci közé..:DDD Ha meg csak ilyen nagy hengerest, akokr azt meg valahogy odaröhzíted a colerre, és rá lötyhölsz egy ksi fémszemcsés hővezető psztát, és akkor az elég korrekt lesz.
  • Solt
    Drukkolok... írj majd, hogy sikerült... :)
  • bazza
    alap biosom van, otthon megnézem :)
  • Solt
    Alaplap bios, CPU configuration, "Peci" Enabled! :)) Ha szerencsés vagy, akkor még a 1604-es bios-od van és lehet állítani!
  • bazza
    hmmm... Akkor mit lehet tenni? Nem akarom elégetni a procit, nem lehetne megoldani hogy jól mérjen? :)))

(P5B)
  • davidka003
    Nekem is szarul mér a P5K.
    A maghőmérsekletre 72 fokot ír ki Orthossal terhelve.
  • Solt
    Na igen... vénségemre talán megtanulom, hogy mit nem szabad megveni! :)) Az asus annak jó, aki csak a power on-off gombokkal foglalkozik... :)))
  • Solten

Solten's result :)
  • Solten
    Hát ez hihetetlen... Qrva asus!
  • Solt
    Nem basszus!! Lassan kívülről tudom a manual-t!! Csak dos alol menne az afudos progiva, de képtelen vagyok felrakni arra a telibevert pendrivera azt a szájbatekert dos-t! :)))))
  • Solten
    És ezt is próbáltad? Így sem írja felül?
  • Solt
    Na ennyire nem vagyok béna!!! Nem boot-ol be!! :D Ez akkor jó, ha behalt a bios-od!! :))
  • Solten
    Nem igaz, hogy mennyit szerencsétlenkedsz...

READ THE F*CKING MANUAL!

• Solt
    GYŰLÖLÖM A SZÁMÍTÓGÉPEKET!!!! :))))
  • zoolee
    Nekam ASUS p5k van 0603 mas biossal .(NEMRÖHÖGNI XD)És az is szarul mér.14-15 °okat:D
  • Solt
    Nekem tuti, hogy jó a dióda, mert bios beállítástól függően ingadozik a hőmérséklet! 1604-es bios-nál még lehet állítani a "peci"-t, utána 10-15 fokot esik a cpu hőmérsékletem! Most azza szívok, hogy nem tudom a 1803-as bios-t visszafelé felülírni!! :((
  • Solten
    Szerintem nem kell aggódnotok, rossz a hőmérő dióda. Vagy a bios bénázik. Egy köv frissítés remélhetőleg megoldja (néhány Giga tulajdonos elmondása szerint néhány lapnál fennállt anno az inkorrekt hőmérséklet detektálás problémája).
  • Solt
    :))))) Nekem ugyan ez a gáz!!! Melyik verziójú bios-od van?
  • bazza
    P5B
  • Solt
    Húúú az nagyon sok szerintem!! E6300-nak 61.5 fok a max cpu hőmérséklete! Fogadjunk, hogy Asus lapod van! :)
  • bazza
    bár alapon, 2400-en 63 fokosak a magok orthos alatt. Ennyit tud a gyári intel hűtő, vagy tesóm pasztázta szarul a procit? :S Még próbálok a ház szellőzésén javítani kicsit, de szerintem itt csak egy új hűtő lenne a megoldás. Kár hogy megvan tiltva a csere XD
  • bazza
    E6600 gyári hűtővel 2968 MHz-en 78 fok maghőmérsékletet mérek 3 perc orthos után. Meddig nem vészes a cpu hőfoka?
  • Solt
    Na vettem pendrive-ot... segítene valaki, hogy tudok ebből boot disket csinálni? Nézegettem a bootdisk.com-on, de ez nekem kínai... túl ideges vagyok már ahhoz, hogy megpróbáljam megérteni!
  • mrzoltan
    Oks.
  • davidka003
    "Mi a megoldás?"

Az, hogy békénhagyod. Minek akarsz húzni egy 4 éves procit?
    Boldogabb leszel, ha megy 200 Mhz-el többet?
  • mrzoltan
    Hali.Van egy kérdésem ,egy 2GHZ-es celeroncsot akarnék húzni,De a BIOS-ban
    Locked van az állításnál és nem tudok állítani semmit.Mi a megoldás?THX