36836
-
#100 Az jó, nálam a 2.6-os P4 (standard BIOS beálításon) 30 fokról 2100RPM-mel csapt windowsba, de ha benyomok egy ilyen hüje analizís-programot ami 100%-ra nyomja a procit akkor felpörög 3150RPM-re és úgy is 49-50 fokos. -
Pontius #99 2órás wolfizás után 52 fok volt -
#98 És 100%-os (vagy ahhoz közeli) kihasználtságban hány fokig megy el a CPU? -
Pontius #97 Mit lehet még gyorsítani egy gépen? -
Pontius #96 Hát ezaz Ezt miböl tudom meg? -
#95 Attól függ mit bír. -
Pontius #94 A BIOS-ban a CHIP CONFIGURATION-ban a memória beálításoknál mit érdemes beálítani egy 256/420-as memóriánál? -
Pontius #93 http://w3.enternet.hu/avoros/sp.jpg
Oksi köszi a segítséget, menek suliba, byez -
#92 Elhiszem, hogy annyin megy a proci, miért ne mondanál igazat. De az tényleg jó lenne, ha jobb tápot vennél. Ajánlom a DTK-t vagy a Coolink-et, a még jó de viszonlyag olcsó kategóriában vannak. Ezekből ehhez a konfighoz elég lenne a 300W is, de ha tervezed, hogy a jövőben bővíted a géped, akkor inkább nagyobbat vegyél szerintem, hogy ezzel már ne legyen gond. A proci feszt meg ne bántsd ha teljesen stabil a rendszered így is. -
Pontius #91 300W-os táp valami gagyi márka asszem GABA. A videokaresz ASUS Gef 3 TI200 Deluxe TV-ki/Be, ami most T500 beálításain megy fagyás nélkül, legalábbis 3dmark végfutott és nem szemetel a kép. A procc meg tényleg 2.8-on megy ha akarod rakok be fényképet is, csak ez a feszültségingadozás idegesitt. Lehet hétvégén veszek 1 új tápot... -
#90 Milyen tápod van? Amúgy a SiS chipset se igazán remekel neked. De ha stabil maraad a rendszer, akkor maradhat 2.8-on bár én ilyen celeronról még nem hallottam, hogy ekkora húzással is ment volna. És milyen videokarid van? Ugyanis az Asus típusszámok semmit sem mondanak. -
Pontius #89 ok, letöltöttem a proggit és meghuzattam kicsit a kártyát. Most a T5 beálításaival vagyis 240/500-on megyeget.
2.0 celeront felhúztam 2.8-ra. A cpu feszkót érdemes állítani, és ha igen mennyire?
Van Asus Probe progim és ott folyamatosan jelez, hogy +3.3V visszaesik +2.6V-re. Tudja valaki miért esik vissza? -
#88 Ne növeld a feszt! Én amúgy a rage3d tweaker-t használom húzáshoz. -
Pontius #87 proton-->porton -
Pontius #86 Videokártya huzásához milyen progi a leg megbízhatobb?
Videokártya huzásakor biosban kell növelni az agp proton a feszültséget? -
#84 Többet ér ha az FSB-t növeli, de egyébként [Walaki]D`Lair-nek is igaza van, semmi értelme egyelőre egy ilyen procit húzni, hacsak nem azért, hogy kipróbálja az ember, hogy mennyit bír! -
[Walaki]D`Lair #82 Meg amúgyis...mi az, ami miatt húzni kéne egy 2600+-os XP-t? -
#81 Na igen, de ha alapból 2166MHz, akkor az a 2300 nem is sok, naggyából 10%, tehát elvileg nem nagyon éri meg! -
#80 állítólag 2300ra simán lehet húzni -
#79 A 166-os nemigen lehet húzni, bár ha jó az alaplapod (mondjuk pl nForce2-es), és a memóriád is bírja, akkor megpróbálhatod beindítani 185MHz-n, vagy 200-on, de nincsen rá túl sok esélyed, hogy stabil lesz! Mindenesetre megpróbálni meg lehet... -
#78 Bizony, ha jól csinálod, akkor utána már akármilyen szorzót elfogad, amit az alaplapod tud! -
[Walaki]D`Lair #76 Mi a fasznak azt húzni? :DDDD Inkább kérj egy 3000+-osat :PPPPP -
#75 166 -
#74 Attól függ, hogy mennyi az FSB! -
#73 nemtom hanyas alapból az fsbje, majd megnézem
mennyire húzható kb? -
#72 Valószínűleg alkalmas, ha nem megy 58-60 fok főlé a hőmérséklete húzás után, akkor nem kell nagyobb hűtő sem! Egyébként alapból 266-os, vagy 333-as az FSB-je? -
#71 van 1 2600+-os athlon xp-m, most 50fok körül mozog. Alkalmas-e ez húzásra? HA igen, akkor mennyire? kell-e jobb hűtőt vennem?
Thx: AMS -
#70 ITT van egy kép, de itt nem grafittal, hanem ezüstlakkal, vagy valami hasonló vezető anyagot tartalmazó festékkel kötötték össze a pöttyöket... -
#69 Megpróbálok keresni neked róla egy cikket, mert valahol láttam már... -
#67 Akkor kell egy jó hegyes és kemény (mondjuk 10H-s, én ilyennel csináltam) grafitceruza, amivel az L1 hidak átvágott részeit (szemközti 4-4 pont) összekötöd, minél vastagabban annál jobb! DE VIGÁZZ csak a szemköztieket kösd össze! -
#65 Duron-om (800MHz) régen volt már, és azóta nem is láttam... Ez még mindig kerámia tokozású, vagy már ez is megkapta a műanyag tokot, mont az Athlon XP? Ha maradt kerámia, akkor egyszerű grafitozós módszerrel megoldható, ha már műanyag, akkor kicsit körülményesebb a dolog! -
#62 Elképzelhető, sőt szerintem mennie kéne 145MHz-n is, viszont, akkor lehet, hogy nem árt egy jobb hűtő! (Egyébként most milyen hűtőd van?) -
#59 Nekem még ilyen problémám nem volt, viszont az is igaz, hogy játékra + szórakozásra nem ugyanazt a gépet használom már egy idelye, mint munkára... De előtte sem volt gondom sosem fagyással, (legalábbis nem tuningolás miatt) igaz nem is húztam soha túlzottan a procit... -
#58 Ha csak játszol, akkor abszolút igaz, amit mondasz, de ha több órás munkád tűnik el, mert picit instabil a procid, na az már más... -
#57 Ez nem biztos, van olyan helyzet is, amikor bizonyos program (elsősorban játék) épphogycsak kicsit lassabb a kelleténél, és kis húzás után már olyan FPS értéket is el lehet érni, hogy teljesen élvezhető a játék. Persze én sem hiszek a 2GHz-s proci 3,1GHz-n történő futtatásában (és hasonlókban), de a kisebb tuningolások mindenképpen előnyösek! -
#56 Ezek a procik is elmennek húzva is akár évekig, csak normális hűtés kell nekik, és nem szabad túlzásbavinni a feszültség emelést... Hidd el tapasztalatból beszélek, hogy csak egyet említsek: volt már K6-II 300-as procim, ami már 4 éve 400MHz-n megy, és semmi baja! -
#55 Hány fokos így a procid terhelés mellett? (pl 3DMark után?) -
#54 Aki igazán használja is valamire a gépét, az nem húzza, mert van elég szopási lehetőség azon kívül is. Ráadásul, akinek nem elég egy 1-2 GHz-es cucc, annak valszeg nem elég a 3-4 GHz sem... -
#51 Lehetséges, de nem túl nagy mértékben, mivel a Palomino mag nem igazán tuningra való, max 1.8V-ot adjál neki, de akkor már kell egy jó hűtés, és kb 140-145-ös FSB-ig érdemes próbálkozni. Ha tudod unlockolni, akkor magasabb szorzóval, és 133-as FSB-vel esetleg jobb eredményt is elérhetsz! -
#48 oké:)