36836
-
#742 HELL!
Tudtok vmi olyan bordát ajánlani amihez nem kell venti, hogy egy AMD 133 as elfusson vele,???
Tápot hogy kell átalakítani hogy minden csak passzív hűtésű legyen? Nem igazán lenne terhelve a gép, minden fogyasztó cucc lekapcsolva, vinyó kiiktatva, videókártya is, amit el kéne látnia: hálókártya (ISA), proci, port bővítő kártya ( PCI os )... -
#741 Bazzeg:
-
UnConnecteD #740 lol -
#739 Miért ilyen kihalt a fórum?
Rájöttetek, hogy az overclock tönkreteszi hardver-eszközeiteket?
Ennyire nem érdekel titeket, hogy mennyit lehet kihozni gépeitekből?
-
#738 Köszi, már én is rátettem egy P3-as cpu hűtőjét.
Így 350/600-on stabil maradt.
Thx. -
ljoe #737 Hali CybR! Na szóval az én karimon az egyik oldalt volt egy hatalmas hűtőborda, ami letakarta a gpu-t, és azon az oldalon a memóriákat. Levettem, majd a memóriák tetejére raktam ezt a hővezető masszát az ezüst színűt, mert nekem azt ajánlották. Visszaraktam a bordát, és a tetejére cipővarró zsinorral felszereltem egy cpu ventit (noname). A kártya másik oldalára régi kiselejtezett gépből a cpu borda szétbarkácsolásával kész a memóriákra a borda, amit szintén az ezüst színű masszával rögzítettem. Remélem segítettem. -
#736 Csövi ljoe?
Az lenne még tőled a kérdésem, hogy te hogyan rögzíted a videókarin a házilag rászerelt hűtőt -
#735 Ready - hogy most ez szürke import, használt, vagy egyáltalán mi fán terem, nem tudom. Csak rendelésre válallják, egy-két hetes szállítási idővel.
A Pixel-ben 60e+Áfa a Connect3D 9800Pro, szintén rendelésre. Az Aqua-ban pedig 54e+Áfa a Sapphire 9800Pro, megrendelésre. -
#734 53+AFA mar a 9800Pro???? -
#733 Szerintem az én véleményem tudod :)))
De nézz át a Radeon topicba, igaz 50e-nél drágábban, 53e + Áfa áron lehet rendelni Radeon 9800Pro kártyákat.
Ha nem akarsz ilyesmibe belemenni, akkor én továbbra is egy 9600Pro vagy 9600XT kártyát ajánlok. -
#732 Hat nagyon szepen koszonom.
Remelem, sikerul, bar ezt meg at fogom joparszor olvasni.
Irni fogok Neked, ha van eredmenyem. Lehet, hogy nem ma, csak hetvegen esek neki, de mindenkeppen megprobalom.
KOSZI MEG1X!
-
Pontius #731 Halihóó
Naszóval, lenne 50e ft-m és szeretném kikérni a véleményetek, hogy ennyi pénzért melyik videókártya éri meg legjobban az árát, mert akkor lehet befektetek egybe... -
#730 Akkor leírom az ABIT NF7-S esetét, mert ez fejből is menni fog - nekem is ilyen deszkám van :)
Natehát, elindítod a gépet, majd BOOT közben nyomj egy "Del" billentyűt, hogy a BIOS-ba juss. Itt menj a "CPU Setup" menübe. Kezd azzal, hogy ha nem annyin van, akkor a "CPU Over Temp. Proctect"-et állísd 85°-ra. A "CPU FSB/DRAM ratio"-ot állísd By SPD-re, a "CPU Interface"-t pedig Enabled-re.
Ezek után fent, a "CPU opterating Speed"-et állísd "User Define"-re. Ekkor a két alatta lévő állítási lehetőség is elérhető lesz. A szorzót hagyd "x11"-esen, a "CPU Ext. CLK"-t pedig kezd el emelni "166"-ról felfele. Olyan 5Mhz-es lépésekkel haladj majd felfele. Elsőre állísd be mondjuk a "170"-et. Lépj ki a BIOS-ból a "Save & Exit Bios" menüpontal.
FONTOS!!! Amíg a gép nem indul újra a BIOS-ból való kilépés után, semmiképpen ne kapcsold ki a gépet, mivel így tönkremehet a BIOS!!!
Ha esetleg fekete képernyő, és eselteg sipolás lesz ennek jutalma, akkor ne ijedj meg, nyomj egy RESET gombot a gépen, és nyomogasd az "INSERT" billentyűt, ekkor visszaáll gyári beállításra a gép. Lehet, hogy elsőre nem sikerül, ekkor újra RESET, és nyomogatni az "INSERT"-et. Értelemszerűen ekkor menj vissza rögtön a BIOS-ba, és állísd vissza azt, amit legutóbb elállítottál.
Miután a elkezd Bootolni a gép, jön a következő lépés: a tesztelés. Ha bejön a Win, akkor kezd el letesztelni a gépet, hogy mennyire stabil, erre több lehetőség is van, a legegyszerűbb, ha lefutattod a 3DMark-ot, vagy egy bármilyen Benchmarkot, amely erősen igénybe veszi a procit. Nekem szimpatikusabb azonban a PRIME95, ami egy igazi proci/alaplap/memóriatesztelő program. Ezt csak 30 másodpercel a win felállása után lehet elindítani (óvatosság a program készítői részéről), miután elindul, a "Test->Stop" lehetőséggel állísd le a sima futtatását (a Prime95 amúgy a SETI-hez hasonló program, a minél nagyobb Mersenne Prímszám keresését tüzték ki célúl), és az "Options -> Torture Test" opcióval inísd el a terhelési tesztet. Ilyenkor elkezd számolni, és ha valami hibát talál (ami a gép instabilitását jelzi), akkor megáll a teszt. Eközben figyeld a proci hőmérsékletét valamilyen programmal, én az AIDA32-őt használom e célra. Egy Barton magos procinál az magas űresjárati hőmérséklet (20°-os szobahőmérséklett mellett) olyan 50-52°-ot jelent, terhelés mellettpedig 60° felett már nem túl egészséges a hőmérséklet, erre tehát ügyelj!
Szóval a lényeg az, hogy teszteld. Amikor a Prime95 olyan 15 perc után sem talál hibát, akkor indísd újra a gépet, és a BIOS-ban emeld még az FSB-t egy kicsit és újra teszteld le.
Amikor valami hiba lép fel, mint mondjuk hibát talál a Prime95, vagy a 3DMark futattása újraindulást okoz, esetleg a Windows fel sem áll fel, akkor kezd el emelni a feszültséget. Ezt úgy teheted meg, hogy a BIOS "CPU Setup" menüjében a "Powere Supply Controller"-t átállítod "User Define"-re. A "CPU Core Voltage" a Procié, a többihez ne nyúlj. A Barton procik alapból 1.65 volton mennek, olyan 1.80 volt a maximum, ameddig biztonságosan el lehet menni, esetleg 1.85 voltot is ki lehet próbálni, de csak akkor, ha terheléskor a proci hőmérséklete nem emelkedik 60°fok fölé!
Ha nem akarsz sokat tökölni, akkor próbáld meg a következő beállítást: a CPU FSB-jét állísd 190Mhz-re, a CPU Core Voltage-t pedig 1.75 voltra. Ha így bebootol a gép, akkor már minden esélyed megvan, hogy a 3200+-os értéket is elérd, vagyis az FSB 200-as beállítást. A szerencsétől is függ, hogy mennyire tuningolható a proci, szóval nem biztos, hogy sikerül elérned ezt.
Amikor kiderült, hogy mi a proci határa (amikor már 1.80 volton is instabil az adott FSB értéken, vagy a hőmérséklet 60°fölé megy), akkor állísd be a végleges FSB és feszültséget, ahol még stabil (és nem melegszik túlzottan), és állísd a "CPU Setup" menüben az "CPU FSB/Dram ratio"-t vagy By SPD-re, vagy 3/3-ra. Ezek után indísd újra a gépet, és jöhet a végleges tesztelés, vagyis hogy több órányi játék közben sem lép fel semmi probléma. Ha esetleg ilyesmi történik, akkor vedd vissza az FSB-t egy kicsit, és próbáld újra. -
#729 Szoval visszaertem egyebkent :) -
#728 Akkor ABIT, bocsi :) -
#727 hehe, tényleg elírta :)) -
#726 Akkor most ASUS A7N8X vagy ABIT NF7-S alaplapod van? -
#725 Rendben, koszi!
Egy picit eltunok (max 15 perc), es itt vagyok!
Irom, ha visszajottem! -
#724 Egy pillanat, akkor mindjárt letöltöm a leírását, és lépésről lépésre végigmegyünk rajta, OK? -
#723 ASUS NF7S v2 az alaplapom. -
#722 Mayday milyen alaplapod van? -
#721 Jó választás. Az FX 5600 XT meg azért gyengus, mert nem egy kategória a 9600 XT-vel. A következő karik egy kategóriák kb:
FX 5600 XT - 9600 SE
FX 5600 - 9600/9500
FX 5600 ULTRA - 9600 PRO
FX 5700 - 9500 PRO
FX 5700 ULTRA - 9600 XT
Az egy kategória nagyjából DX8-ra igaz, DX9-ben az ATI-k sokkal gyorsabbak, OpenGl-ben viszont az FX-ek erősebbek valamivel. -
ljoe #720 Szerintetek az előbb említett videó kari jó választás? -
ljoe #719 Hali CybR! Az enyém Inno 3D-s! De most fogom cserélni egy HIS Excalibur Radeon 9600XT 256DDR VIVO-ra, mert nem nagyon értem én sem, hogy miért ilyen gyengus. Alapból csak 234/399-et tudott. Most a hűtőbordán van egy CPU ventillátor, és a memóriákon is van házi készítésű borda. Így tud 361/431-et.Ezen az értéken stabil, de volt már 380/450 ott viszont már szemetelt. -
#718 Na ezt jól megaszondtam! Mi? -
#717 Csá ljoe!
Neked milyen a Geforce FX 5600XT 256DDR?
Mármint ki adta ki X-Micro, vagy milyen cég?
Csak azért kérdem, mert olyan karim van mint neked, gyári hűtéssel, és 555/333-on full stabil, de még 602/450-en sem szemetel...
Használtan vetted?
Szóval nagyon nem értem, hogy ilyen nagy a különbség az egyforma karik közt, amiket mások adtak ki... -
#716 nem hozzaszolni szeretnek, csak kerdezni, szokas szerint :)
csak az erdekelne, hogy egy sajat kezuleg keszitett hutorendszer, vagy forgalmazott termek ?
me' nem nagyon vagom a vizes t-mat! :D -
#715 Ez jó vicc :))
Ilyet nem lehet elméletben csinálni, mert minden proci, memó, alaplap más, még ha ugyanaz a típus és a gyártó. Szal ha esetleg elviszed valakihez a géped, akkor tud rajta kísérletezni. -
#714 Valszeg még a nyár előtt kijön az új generáció, addigra meg már a 9700 pro is elég olcsó lehet. -
ent #713 Tud valaki segíteni, azaz van köztetek tökös csávó?
Ha leírnám a konfigomat, ki az aki tuning téren stabilitás mellet a maximális értéket ki tudja hozni belőle?
Beállítások érdekelnek pontról-pontra! (BIOS) -
ljoe #712 Hali! Köszi a segítséget. Valószínűleg video kártya cserét fogok eszközölni, de még nem tudom mikor (max nyár). A játékokkal nincs semmi gond, így is frankón fut minden, csak ha már a 4x-es élsimítást beállítpm, akkor teljes felbontáson szaggat az nfs underground. De megvagyok még vele. Nem tudjátok, hogy mikor jön ki az új ati, és nvidia kari, csak azért, mert azt még megvárnám, hogy lentebb menjenek végre az árak. -
#711 Csak is 128M-eset vegyél, mert a 256-oson lassabb memók vannak! Amúgy nagyon jó kari, sokkal gyorsabb a mostani kareszodnál, sőt a gef4ti-t is megveri (valamivel gyorsabb a 5700 ultra-nál dx8-ban, dx9-ben meg sokkal) -
#710 A CPU-t szerintem hagyd békén. A te rendszeredben a videkártya a gyenge pont. Ha egy játékhoz nem elég egy 2.4-es P4 (főleg húzva), akkor azt a játékot el kell felejteni. De ilyenről nem tudok, szerintem még legalább 2 évet kibírhatsz a prociddal. Ha egy játék lassan fut, az a videokártya miatt van, és ami azt illeti a tied teljesítménye már most is nagyon kevés. Ha nvidiát akarsz, akkor minimum 5700 ultrát vegyél, de az 5600-nál gef4ti is sokkal gyorsabb. -
Pontius #709 Sztem gyenge, én is azt akartam venni de lebeszéltek róla igy kivárok amig lesznek újak és lemennek a mostani ELIT kártyák árai... Addigis Gef3 FOREVER!!! -
ljoe #708 Ja bocs, én meg néztem ki a fejemből, hogy hova tönt. De akkor mostmár megnyugodtam. A video karit le akarom majd egy hónap múlva cserélni, tudom, hogy más topicba tartozik, de szerintetek a 9600XT 265 megás jol teljesít? Tuningolásnál hogy viselkedik? -
ljoe #707 Mármint szerintem kevés. A video karit nem tudom fenntebb tornászni. A cpu-t meg már nem nagyon akarom. Vagy a cpu-t még nyogodtan húzzam? Mivel lehet még plussz pontokat szerezni? Mi lenne az optimális pontszám? -
Pontius #706 Visszavontam az előzö hozzászólásom, mert ez viszonylag jó eredmény 1 ilyen géptől... -
ljoe #705 Szerintem is, de nem tudom fenntebb tornászni. Van esetleg valami ötleted? -
ljoe #703 Köszi Ollie a segítséget, amúgy a gpu hűtését egy gyári hatalmas borda, és egy cpu ventillátor oldja meg. Más kérdés 1024x768-as felbontásban 3dmark01 SE 9671 pont. Reális egy ilyen géppel?(a gép: p4 [email protected], 256MB ram, 120 GB satás maxtor winyó, geforce FX 5600XT 367 magjel 431 memóriajel, abit IC-7 G full alaplap) -
#702 mondjuk nekem egy 2200xp van 2600ig felhuzva feszko emelés nélkül és atom stabil max 53 fok terhelve!