36836
  • davidka003
    "667-es Kingmaxom 416,7Mhz-n megy"

Ez a baj. A Kingmax nem tuning RAM. 416,7MHz=833 MHz. Tehát már jóval a gyári érték fölött megy, ezért kékhalálozik. Oszd vissza a RAM-ot.
  • Bmx01
    Helló
    1 kis segítségre volna szükségem, 1 kis tuningba kezdtem de nem jutottam sokra. E4500-asomat kezdtem el húzni, 11x250 nél járok 2,75Ghz alap feszen, feljebb v.miért nem megy ram hibára hivatkozva kékhalálozik van 4db 1GB 667-es Kingmaxom 416,7Mhz-n megy 3:5-be, Gigabyte P35-DS3 lapba.
    Tudnátok segíteni hogy min állítsak hogy mennyen feljebb is.
  • gurubefree
    Nyugodtan hajtsd 3.4GHz-en ... nekem stabilan ment semmi gond nelkul. Jo kis CPU ez csak mar el jart felette az ido ( 90nm , 125W )
    Az AMD-nek ez a legmagasabb ora jelu 2magosa. Talan valamelyik 65nm-es huzva megfogja de ebbe nem vagyok biztos. ( 5000+ )
  • Quki
    hát 3.3 ghz en megy most a proci...a memóriák alacsony időzítésen , everest tesztekben szarrá veri az összeset :D szal szerintem bőven elég ez is...és nem találtam semmi olyan dolgot amit engedélyezni lehetne...jahm és 15 ös szorzón megy...és 15,5 a maximum , de azzal a szorzóval vmiért lassabban megy a gép mint 15ösön :\ na mind1
  • gurubefree
    Annyit meg hogy 3.4GHz-tol ugy sem tudsz tobbet kicsikarni belole. Nem tudom hogy az alaplap milyen de nagyon valoszinu hogy az is mint a CPU 800MHz FSBs.
  • gurubefree
    En hasznaltam ilyen CPU-t es en tudtam emelni a szorzon is. Ha emeled az FSB-t no a memoria orajele is. A Black Edition unlock-os. Nezd at jobban a bios-t mert ott lesz valami amit engedejezni kell.
  • Quki
    na visszatértem...és látom elvagytok tuningolgatással :) én is ellennék...na már most az a helyzet, hogy nekem két darab 1000 mhz-es ramom van....azért h 800 mhz-esre állítva kisebb időzítéssel futtathassam őket..ez meg is volna mert tényleg alacsony időzítéseken mennek...de a procival nem sok mindent tudok kezdeni :S ahhoz képest h black edition -.- max az fsb vel tudok szórakozni....:\
  • solo
    Joccakát.
  • rooney8
    Aham :) Na én mentem aludni. Jóéccakát
  • solo
    Elméletileg tudom a dolgot: D
    De ez a bios nekem még új : D
  • rooney8
    Akkor nem tudom :/
    Holnap (vagyis ma :) ) jönnek a rutinosabbak nálam, majd ők segítenek
  • solo
    Próbáltam....
    Semmi ilyesmi.
    De a lényeg, hogy ennek a procinek 6-7 a szorzója.
  • rooney8
    Akkor nem tudom, majd a szakik segítenek :) Én az fsb-t beállítottam 400 nak és a szorzót pedig 8-nak és így dram : fsb arány 1:1 és így elvileg kicsit gyorsabb :D
    Mondjuk elég kevés az a max 7-es szorzó nálad :/ Biztos ennyi a max?
    Azt hiszem én még 500fsb-nél is tudtam 800MHz ram órajelet választani... Biztos nem lehet nálad? Miután beállítottad az fsb menny vissza a ram frekihez és nézdd meg :)
  • solo
    Naja, kiválasztom, hogy 800, de ahogy emelem az fsb-t az is emelkedik..-.-
    És Így a 667 ből lett 800.
  • rooney8
    Hát a ram frekinél ki lehet választani hogy 800, nem? Nekem is Kingmax van 800MHz-s, de nálam ki lehet ezt is választani
  • solo
    Szorzót alapból 7x(max) esre raktam. fsb 400.Elsőként a ram frekinél mikor 2,33 ghzn volt kiválasztottam a 667 mhz-t, és onnan addÍg mentem, Így 800 nem lett.
    Kell új ram^^
    És nemtudom hogy lehet lefixélni 800 ra: S
    45 perce meg az orthos, és a 1. mag 47 fokos. alapon amikor 2,33 volt akkor volt 39 fok.
  • rooney8
    A ramoknak nem tudsz beállítani fix 800MHz-t? Akkor az fsb-t vedd vissza és növeld a szorzót :)
  • rooney8
    Én még a nyár előtt a C2D E4700-omat (alapon 2,6GHz) 3,2GHz-ra húztam :) De majd ősztől újúlt erővel (remélhetőleg addigra új házzal + még 2 hűtővel :) ) próbálom ki a kicsikét
  • solo
    Nah, akkor.
    2,8 ig húztam a ram miatt, mert az vacak kingmax mars.:SÍgy pont 800 on van.Szal abból nemsokára veszek újat.valami 1200 ast.
    1,2 voltal viszi.bár, mintha egy kis bizonytalanságot láttam volna 2,8 ghz nál indÍtáskoz.De majd megnézem, hogy mindÍg igy van, vagy kell neki egy kis fesz.
  • solo
    No, elkezdtem.2,52 ghz nél tartok, 10 mhz -s lépésekben haladok.Közben 5 percet tesztelek orthosal.A mag 1,2 voltot kap.
  • rooney8
    Majd írj hogy mire jutottál :)
  • solo
    Na, megyek kipróbálom :)
    Cél a 2,8 ghz.vagy a 3.Nemtudom.G0, elméletileg jólk viszi :)
  • rooney8
    Én se vagyok egy tuning mester... :) (Most sincs húzva a melegre való tekintetre :) )
    Am itt egy "tuning iskola" Asus P5K és társai lapokhoz :) (Én is ez alapján húztam a masinát :) )
    Akkor mégis nekem volt igazam, csak a memória órajeleket lehet állítani
  • solo
    Nemtudom.
    Még nem nyútam bele: D
    Télleg.
    ha már ittartunk.
    Kis help jóljönne.
    letudod Írni, hogy miket kell fixélni, mit hogy kell beállÍtani egy kis tuning előtt? szal memó órajel stb...meg a feszek, hogy ne auton legyenek.
    Régen nem foglalkoztam a 2,8 as cerkánál.Ott fbs 40 el feljebb azt csá: D
    De most lényeg , hogy ne dögöljön meg a proci.2,8,3 ig felkéne húzni, hogy fullon kihajtsa az új VGA-t majd.
  • rooney8
    Neked is P5K-d van (nekem is :) ) De ebbe csak azt lehet beállítani, hogy mennyi legyen a memória órajele. A memória osztót nem...Vagy de
  • solo
    Ez sztem hülyeség.Bár nemtudom.
  • rooney8
    De pl Asus lapoknál nem lehet állítani a memória osztót, csak a memória órajelet :) Lehet hogy Gigabyte lapoknál se lehet...
  • solo
    Nem, a memória osztó, az a memória sebességét "viszonyÍtja" az FSB hez.
    Szal ha ugye van egy effektÍv 800 mhz-s ramod, az ugfye 400 mhz-s, ez egy 800 mhz fsb-s procinál akkor a osztó az pont 2, mert 800 mhz fsb osztva 2 megkapod a ram sebességet.
  • Quki
    a memória osztó nálatok mit jelent?:D a memória időzítésekre gondoltok? :S vagy hol találom és hol tudom beállítani?
  • Sanyix
    Pedig kéne, mert nem 12 a max és azért black edition mert nincs lockja sem, sőt igazából kevés is, mert a 4400+-os x2-mnek van 11.5x szorzója

pci frekvencia szerintem már rég minden lapban fix. A memóriaosztót viszont tényleg be kéne állítani.
  • gergobaby
    1. Ne várd, hogy proc szorzót feljebb tudd állítani...
    2. Oszd vissza a memóriát, fixáld be a PCI-e Frequency-t, és elvileg tudod majd jobban húzni... ELVILEG
  • Quki
    hola! gondoltam benézek és kérdezek...bár régóta megvan ez a gépem (aláírásban) de még mindig hasít a játékokban :) a 6400 es black editiont viszont nem tudom húzni...mármint a szorzóját nem tudom állítani 12es szorzóról felfelé...pedig már az alaplapnak volt egy biosfrissítés is...:\ a front side bus órajelét tudtam állítani , de azt is csak 225 ig...és az ugyebár nem csak a procit állítja, 225 felett meg elég instabil lesz a rendszer...szal tud valaki vmilyen megoldást arra, hogy lehetne a proci szorzóját feljebb állítani? jahm és két alaplapban is volt már...az előző msi volt...és ott sem tudtam állítani...szal pls , ha vki tud erre vmilyen megoldást, az írjon! kösssz előre is
  • biomage
    hát remélem hamarosan megjönn
  • gergobaby
    Nem tudom pontosan az alaplapod beállítási lehetőségeit, ezért erről nem tudok pontos adatokkal szolgálni, majd vmeik Gigabyte lap tulaj felvilágosít !
  • biomage
    nem vagyok jártas a tuningolásban, az utolsó tunningolt gépem egy P3 volt :)
    Szal mond mit állitsak Biosban, és prime? az meg mi linket
  • gergobaby
    attól függ meddig megy :) Szépen emelgess rajta, memóriára figyelj ( oszdd vissza), szerintem feszt ne emelj alap hűtéssel, 10-15 mhz-enként teszteld prime-al vagy orthos-al( kb. 15-20 percet) 100mhz-enként 1 órát, így kitudod szűrni a hibázást, és addig tuningolj, amíg nem megy 60 fok fölé a proci ( szerintem ne menny e fölé, de van aki 80 fokot is enged a procijának, te tudod ! ), Sok Szerencsét!
  • biomage
    gyári hütös IP 2x E2200 procit szeretnék tuningolni, medig tuningolhatom?
  • gergobaby
    Ezt nem igazán értem, de: Sztem nagyon jó ( mondjuk Celeron-ról váltottam, szal lehet azért tűnik naon imbának ... Azért mert nincs 3 ghz-re ráncigálva ( lap miatt ), bőven jó... VGA-t nagyjából kihajtja... Tudod 42k +10k(használt cucc beszámítás)-ból nehéz volt jobb 4est összehozni :)
  • Falconer
    Nem rossz az a VGA-hoz képest egyáltalán. 8800GTSt is szoktak ilyennel hajtani, persze előtte felhúzzák 2.8-3.0ra :D
  • nyullabsheriff
    Megmondom őszintén hogy amikor megláttam akonfigod már a procinál nevettem hogy milyened van a Vga-hoz képest. Azt akarom kérdezni jó az E2180-as kategory?