Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rooney8
Most lejjeb vettem 833MHz-re, elindítom orthost, elmek edzésre, hazajövök és megnézem 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

rooney8
Havertól van, doboz nem volt hozzá...(De új volt, nem használt)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Semmit se számit..2-3 fps...Se, talán.

Ahamm, vágom, de a doboza milyen volt,vagy oem cucc volt?

rooney8
Am ez van: 2 GB DDR2 SDRAM PC6400/800MHz Kingmax

rooney8
De nem úgy értem, hanem mint pl játékok terén sokat számít e a 200...

Jó márka, stabilitásra, meg minõségre, de nem tuning ramok.
200 mhz? Van olyan ram, ami 150 + mhz tõl bemondja a köszönömöt.

Jah, az meg a másik, azt el is felejtettem, hogy kingmaxja van.: C

És legalább kingmax mars? Az csoda, hogy viszi az 1000 ret..<#wilting><#gonosz2>

rooney8
Mármint hogy sokat számít az a 200MHz?

rooney8
De a Kingmax az nem jó márka? 😄
De job lenne 1000MHz-n nem?

davidka003
Vedd már vissza 800-ra a memória órajelet.
Ne akarj egy szar 800-as Kingmax-ot 1000 Mhz-en járatni.
Ez nem tuning RAM.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

rooney8
Nem, a túlmelegedésgond, már megoldódott...(Most még egy szobai ventilátor is van a gépem mellett, pont úgy hogy a házba fujjon 😊...Amíg nincs pénz normális hûtõre, addig jó ez)

NEm melegedett túl?
MOnnyuk akkor a riasztás lelõtte volna, vagy sipákolt volna, hogy kelj fel.

rooney8
Üdv!

Éjjel hagytam futni a prime-t, de mire reggelre fölébredtem le volt fagyva a gép. Aztán most kipróbáltam orthos-sal délután, de most meg kék halál volt... :S Mi lehet a baj? Még mindig ezek a beállítások vannak, kivéve a ram fesz-t 2.1V-re állítottam.:

kép1

kép2

rooney8
Oké, köszi mentem aludni. jó8

Jaja xD Azért egész éjjel nem kell hagyni,de 3-4órát legalább.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

rooney8
Mért, az orthos már lejárt szám? 😄 Jó és hagyhatom éjjelre prime-al?

Ne Orthossal tesztelj hanem Prime-al.Ne hagyjad auton-a ram feszt,mert lehet sokat ad neki.MAx 2,1-et adj nekik.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

rooney8
Ja és ugye a ramom nem fog beszaródni, hogy így meghúztam?

rooney8
Na most még mûködik, hogy a proci problémám megoldódott (hogy el ne kopogjam: 3x kopp😊 )Akkor azt mondod adjak neki 2.1V-ot? És most húzás után még ne kezdjek el játszani? Elõbb nézzem meg orthossal?

Szerintem adjál 2.1V-ot a ramoknak.De csoda,hogy 1000-et birják a kingmaxok.

rooney8
ÁÁ beszarok 😄:S
Az volt a baja, hogy nem érintkezett rendesen, vagy nem tom és most csak úgy jó, ha oldalra döntöm , úgy hogy pont "rásimuljon" a lapra. Máris lement 20-30 fokra... 😊

rooney8
De sztem valami nem stimmel a procimmal... Lehet hogy szar a hûtõ. Ilyenért adnak garanciát?

Falconer
Elõször minden alapon, mert ugy is gebasz volt.
Memtest86 Letöltöd az ingyenes ISOt, kiirod egy CDre, és arról bootolsz. Ennyi.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

rooney8
Memtest? Ezt hol és melik programban van? És úgy, hogy húzva van, vagy pedig ha alapon van?

Falconer
Memtestet futtasd le, hagyd rajta egy órát mondjuk, ha nem dob ki hibát akkor van helye további okfejtésnek.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

rooney8
Bocsi csak elfelejtettem, már ott van.

Hát csak úgy kikapcsol. De még nem játszottam húzás után, nem mertem 😊

Solten
AMD-ben beépített memóriavezérlõ van. Emeled az fsb-t nõ a processzor, de vele párhuzamosan a memória órajele is. Bár nem vagyok benne biztos hogy a Sempronban már alkalmazzák ezt.

Saor Alba

Falconer
A beállítások nem látszanak.

Mi az, hogy leáll? Lefagy, vagy kilép a játékból,stb. Konkrétan kéne.
Memtestet futtas le feltétlenül mindenek elõtt.

A következõ lépés az, hogy Everst fusson a háttérben amikor játszol vagy csinálsz bármit, és legyen bekapcsolva a naplózás. Hogy tudd, hogy mi milyen meleg amikor gáz van.

rooney8
Jah ezt elfelejtettem :$ :

rooney8
Üdv!

Na visszatértem...😊 Mostmár odáig eljutottam, hogy a procit felhúztam 3GHz-re (C2D E4700 2.6GHz) és a memória órajelét 1000MHz-re (Kingmax 2GB 800MHz DDR2). De az a baj, hogy megy kb. 5 percet és leáll. Ezek a beállítások vannak:

-

-

Lehet, hogy túlmelegszik? (Amíg nem volt húzva, játék közben is 10-20 perc múlva leállt) Aztán még húzás elött gondoltam oda rakom a szoba venitálort 😊 de mint már írtam nem jó...

mrzoltan
Hali szeretném kérdezni miben külömbözik az AMD-s config túlhajtása az intel-étõl?
Hypertransport vagy mi is van.
Amúgy Semptron lenne az illetõ.
Falconer
Huzni addig lehet, amig nem fagy le és stabil marad.
Nem hal meg elõtte semennyivel sem. Lehet, h. igy nem 15év lesz az élettartama, csak 10.

erieskrisz
sziasztok van 1 AMD Athlon 64x2 3600+ os procim ezt meddig lehet huzni es mennyivel hall meg elobb a proci tole valaszokat ellore is kosszi

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

Falconer

Sziasztok! Tudom hogy ez teljesen egyén és típusfüggõ, de milyen tuning beállításokat hajthatnék végre az én gépemen, konkrétan van elképzelésem, csak ti esetleg finomíthattok rajta, illetve adhattok tanácsot fesz adás terén. Az OCZ Reaper-t 1120 Mhz-re szeretném felhúzni, az E8400-at pedig majd 4-4,2 Ghz-re. Itt milyen FSB-t és milyen szorzót tanácsolnátok, illetve milyen feszültséget hogy stabilan menjen? Tudom hogy ezt nekem kéne kitaktikázni, de valami útvonalon indítsatok el hogy azért ne rögtön 1,5 Volton nyomjam a procit! 😊

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Igen, csakhogy nem lesz plusz 10-15 ezerem. Vagy most ezt fejlesztem, vagy semmit se.
Nem tudok többet rá szánni. Én felfogtam, nem mint hühye gyereknek magyarázmni hogyx mi ér imeg és mi nem, én is pontosan tudom. Nem lesz több pénzem akkor se ha fejre állok.

Ez meg hogy adjam el a régit...persze,...cska ez nem olyan egyszerû mint le írni.
De fölajánlom: nem veszitek meg?

Ez most olyan, mintha lenne egy öreg rozoga Zsigulim amit nemn érdemes csináltatni. Tény, jobban meg érné egy Suzukit venni. De akkor sem telik rá.

De ha gondoljátok adományokat elfogadok, lehet küldeni pénzt számomra.

Falconer
PHra dobd fel, és várj annyit, amig lesz plusz 10-15k. Ez igy eléggé pénzkidobás szagú dolog, de te tudod.

davidka003
Nem kioktatás volt, hanem tanács. Elbaszol csomó pénz egy szar gépre, mikor egy kis spórolással tudnál venni egy sokkal jobbat. Egyszerûen nem éri meg régi gépre pénzt költeni, mert az új olcsóbb. (DDR2, PCI-E)
Túlreagálod. Ha kötözködni akartam volna akkor mást írok. Nem rád mondtam, hogy szar vagy, hanem a gépre amit venni akarsz. Semmi sértõ nem volt a személyed iránt.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Öööö, bocsás meg tényleg de azt hittem itt lehet segítséget kérni. Ki oktatást és kötözködést az nem kértem. Már ne is haragudj de hogy jösz te ahhoz hogy így beszélj velem?!
Mit képzelsz ki vagy te?
Mit tudsz te rólam és arról hogy nekem mire jut és mire nem jut pénz?
Azért álljon már meg a menet!

Nem sértõdtem meg, semmi ilyesmi, de azért vegyél vissza a hangodból és ne üss meg ilyen stílust velem szemben!
Mert megbocsás de rohadtul pofátálan voltál.

davidka003
Jó akkor vegyél szart ami semmire nem jó. Inkább még spórolj és vehetsz egy sokkal jobb/újabb gépet.

Ezzel csak az a gond: eladni? Persze..tudsz olyat aki megveszi? Ha meg is veszi...harminc ezernél többet nem tudok költeni. Ez van. Értem én hogy nem gazdaságos, meg minden, de akkor sem lesz több pénzem.

gergobaby
Üdv...
Skubi: 1700+ ot, lapot, meg a többi cuccot eladod 10k-ért monnyuk ( lehet kicsit kevesebb )... ugye 1 GB DDR 7k, 2600XT durván 18-20k
Namost vmi AM2-es lap 10k, X2 3600+ 10k, 1 GB DDR2 4k, 2600 XT 15k (PCI-E) a komplett 4-es megközelétõleg 38-40k amibõl még lejön az a cash amiért megpróbálod elpasszolni a dolgokat... tegyükfel 32-35-ért ott a modern foglalatokkal rendelkezõ konfigod... a Régibe beleölnél 25-26k-t amit elmondom hogy az a proci 50% ban sem fog kihajtani... A Mai játékokban ugyanugy semmit nem fog hozni, viszont egy x2-vel más lenne a helyzet... Fontold meg! De ha mégolcsóbbat akarsz: Intel E1200 ( celeron, de 2 magos, viszonylag elég )7k, lap 10k, 1 Gb DDR2 4k, 2600 XT megin 15k... 36k-ból megvan az egséz és eladhatod a régi dolgaidat... Szerintem ne fektess AGP+DDR-be!!!

Toshiba L300-2C5

Igen, az Everest-re rá jöttem közbe.

Ram: 1 giga DDR
VGA: (ezt ajánlották) Radeon HD2600XT bár ebben még nem vagyok biztos.

Falconer
Amúgy áruld már el, hogy konkrétan milyen VGAt meg Ramot veszel és mi helyett, no meg mennyiért.

Everestet:
Számítógép->Érzékelõ
És ha lerakod a tálcára, akkor a tálcán mutatja a hõmérsékleteket kis négyzet alakú ikonokkal.

Ja..jó hülye vagyok....meg van a hõmérséglet.

Everest-el? Hogy? Nem látom hogy abban hol.

Viszont, ja-ja pucolni ki pucolom. Hiszen úgy kell vele dolgoznom, be beszerlni a ramot és VGA-t, és akkor megis tisztogatok mindent.

Utoljára úgy egy éve tisztogattam meg, amiko el szállt a vinyó és másikat raktam be. Egy éves por...és kosz...hát már biztos rá fér.

Falconer
Nem füstöl el, ha tulmelegszik akkor megáll. Azért kellemetlenségeket elkerülendö pucold ki a hütöjét.

Everest-el lehet vizsgálni a hõmérsékleteket. Az optimális fok, az -273 Celsius fok, de ezt nehézkes kivitelezni, ezért jó ha nem megy 70 fölé.<#hehe>

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Igen, akkor jól sejtettem<#smile> Még egy utolsó kérdés: a biztonság, mert hát nem akarom hogy el füstüljön.
Van valami program amivel nézni tudom a hõmérségletét, na és mennyi a még optimális fok?

Falconer
Nézd meg. Minden lapnak más a biosa. FSBt kell feljebb venni, ennyi. Keresd meg.