Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Á értem!
Belépsz a BIOS-ba, és ott csak a típusok közt tudsz váltokagtni, igaz?
Nincs ott olyan, hogy USER DEFINIED, vagy manual settings, vagy vmi hasonló?
Azért mert csak úgy tudnád jól belõni a proci határait, így nem nagyon lehet!
Amúgy a KT400 chipset nem éppen tuning barát hírû...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

I.C.ram
Próbélgattam a többit is, de else indul a win, csak fekete képernyõ van a memória ellenörzés után.
I.C.ram
Egyébként semmi nem lehetett külön állítani, csak ezt a két számból álló cuccot. votl fsb meg agp ratio, meg ilyen, de azokat nem lehetett állítani.
I.C.ram
2800+ (333) és nem 2600+
I.C.ram
Most viszont 2600(266) -on megy, ami nem valami nagy szám, mert kemény 80 mhz-t fejlõdött a proci.
I.C.ram
Na átállítottam, és elvileg megamaradt.

Viszont mikora 2600+ (333)-ra raktam a procit, nem akart bejönni semmi csak sötétség, és ezért bios reset volt, azért tartott ilyen sokáig a dolog.
I.C.ram
Ok megpróbálom.
Narancs
Ha nem lockos akkor könnyû a tuning!
Az órajelet 2 szám szorzata határozza meg: az FSB -t szorozzuk föl egy számmal (a szorzóval) amit ha magasabbra állítasz magasabb órajelet kapsz.
Ha lockos a proci, akkor a szorzó szám nem állítható, így az FSB órajelét kell emelni. Ekkor a memória órajele is emelkedik, ha szinkronban van hajtva az FSB -val.
Mivel a ramok nem bírnak túl sok tuningot, ezért ebben az esetben mikor az FSB -t húzzuk szükség van erõsebb ramokra is, vagy pedig beállítjuk hogy ne szinkronban menjen. (a te esetedben vszínû ez lesz a megoldás).
Szóval a BIOS -ba kéne belépned, és egy kicsit följebb állítani a szorzót, majd restrart. Újra be a BIOSba, és ha megmaradt az új órajel akkor zsír, nem lockos a proci!

I.C.ram
De ha elmondod, hogy hogyan tudom megnézni, vagy hogy melyik progival, akkor belevágok.
I.C.ram
Sajnos erre a megfelelõ háttértudás hiányában nem tudok válaszolni 😊
Narancs
Szorzólockos a proci?

M@TriX
Én Inteles vagyok, segítenék, Az inteleknél feszt is kell neki adni, annyit hogy elég legyen, kis lépcsõkben...
Az INtelnél olyankor restartol, ha nem elég a fesz vagy már nem bírja a proc a húzást, de ezt nálam csak 3.8-nál csinálta 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

I.C.ram
Valaki segítsen légyszi.
I.C.ram
Nem hinném. 2300-as DDR van benne 2*512
ollie
Váj ju gájsz ár szpemming ól dá tájm?

CoolStuff
Attól még, hogy 1 üzit elengedtem ide is???
száksz vagy!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

Falconer
JA hogy az van... Hát akkor is, léghûtésbõl az a király

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Spire Falconrock2, egy éve még 2500HUF volt, XP3200ig jó, és csak 25db a hangereje, nekem is az van

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

M@TriX
lehet a mem nem bírja?

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

I.C.ram
Ezt beírtam AMD topikba is:

Hi! Szeretném kicsit húzni a gépem, de nem nagyon sikerül.

Biosban állítom az órajelet, de állandóan kékhalál, vagy rest van.

Gépkonfig:

AMD: Abit KD7 Amd Athlon 2400+@2ghz (alapjárat) 1gb ram (bár ez gondolom tök lényegtelen)

Valaki letudná írni, hogy alap bios beállításról hogyan kell felhúzni? Az órajelen kívül mit kell még állítani, és mire? Gondolom ilyenek, hogy feszültség kellenek.
Mondom hogy TUNING!

Olyan hûtõm van most!

Zetorg
nem is jáccol gecie!
most lebuktál!!! HÁHÁ

CoolStuff
Hi!
Pl:

Spire Fálkonrokk (FalconRock asszem)

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

HI!

2500+-os Barton-ra mondjatok már egy fasza hûtõt, úgy 5000HUF körül!

Hûtsön rendesen (tuning), de ne legyen porszívó se!

CoolStuff

Falconer
Ha valakinek van eladó 96XT-je vagy proja akkor szóljon

CoolStuff
😄DD
Sry!

stone
Igen, lehet kicsit korai volt ilyen következtetést levonni, valóban fps átlagot mutat a 3dmark, azért majd írd le a far cry fps növekedését esetleg más gamekét is ha van idõd mert engem érdekel, meg mindenkit aki idejár valszeg, esetleg rakd táblázatba ha már úgyis szeretsz ilyet csinálni, hasznos lenne😊

Falconer
Vazze, kicsit olvasgattam de nem igazán fogtam fel
Na mindegy

CoolStuff
OFF!😄

Falconer
Megjöttem, röviden mirõl volt szó?

M@TriX
- khm, azért nem érdemes korán levonni következtetéseket, mint láthatod a táblán, a 13-as sor a CPU render, azaz Sotware-es renderrel mennt a játék, ami nem valószínû, hogy elõfordul az életben, az csak a CPU tesztje.

- Ezek az FPS átlagot mutatnak, speciel nálam a 2-es FPS játék több ponton beszaggatott, tuningal sehol. Ennyi nálam a lényeg.
De majd megnézem mondjuk a Far Cry-ban mit jelent a tuning....

CoolStuff
hi

stone
No tuning Samsung ram 7.sor (13FPS), húzva meg 17😊
Amit írtam vonatkozik minden 30FPS alatti értékre, azoknál húzással sem javul a helyzet amelyik meg felette van az meg mindegy mert úgyse szaggat.
Gondolom játékoknál sincs semmi említésreméltó változás.

CoolStuff
Azt csinálsz belõle amit akarsz!😄

van teherkocsi is 😄

...Goa is the key for Peace and Freedom...WoW addikt... DFI LP UT nF3 250GB,A64 3000+ CG + TT Fanless103, 2*512 Hynix BT43-D43, Inno3D 6600GT AGP@ 530/1100, 200gb SATA + 80gb IDE

CoolStuff
A FlashPoint bt-nél lehet kapni, de csak renelt felhasználóknak írja ki az árat!
Jó lenne, ha rapülne!😄

Narancs
Akkor lenne igazán ász ha tudna repülni!

Narancs
Ez vicc?

CoolStuff

Név: HÁZ - Aerocool LUBIC P4480 Kék

Alakítsa ki házát saját elképzelése szerint, csak a fantáziája szabhat határt.
Ár: nincs megadva

CoolStuff
Kicsit télleg tulzásba vittük este:

Mai adatok:
1. Autó makettezés
2. Lineage 2 - a MMORPG
3. AUTÓ mánia
4. White may
5. Pc tuning
6. Fórumozók fényképei
7. Tibia
8. Logomûhely
9. WWII Online
10. TOCA Race Driver 2

CoolStuff
Sry, de, ha azt veszed nem volt annyira off, mert a negyede moddingról szól!😄
Bocsi mégegyszer!

bocs...

...Goa is the key for Peace and Freedom...WoW addikt... DFI LP UT nF3 250GB,A64 3000+ CG + TT Fanless103, 2*512 Hynix BT43-D43, Inno3D 6600GT AGP@ 530/1100, 200gb SATA + 80gb IDE

M@TriX
KranaZoli-nak, hogy ne kelljen 2 oldalt visszamásznia:

KaTT

M@TriX
bocsi az enyhén vulgáris szóért, de a faszom ki van veletek bazz, szét offoljátok ezt az egész fórumot. Van PM, ami annak megy akinek akarod, ha chateltek ott tegyétek, vagy tényleg ott a chat a fõlapon. Ennyire nehéz.
Lehet hogy reggel van és olyankor érzékenyebb vagyok, de AKKORIS amúgy meg peace 😊

M@TriX
hol van 13 fps? én nem látok a táblába 13 fpst...

CoolStuff
Én már megcsináltam, de nem jó...
nem éri meg!😄
Jó8!

byby én is lépek
de én nem fogom overclockolni liveom 😄
na peace
£ alunni

CoolStuff
Ok, akkor holnap talizunk itt!
Jó volt veled csevegni!😉

CoolStuff
Álmos szmájlit akartam, de már nem látok jól!😄