Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Van egy Radeon 9500 Pro videókártyám! Az órajele 275/270 most felhúztam 285/280-ra, ugye nem lesz ennyitõl még baja? Egy 2.4 Ghz-es P4-es procit hogyan tunigoljak föl 3.0Ghz-re? Elég egy bazi erõs hûtõ?

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Gerry
Jaja, kérem a tuning az veszélyes üzem, ésszel kell tuningolni, meg figyelni kell a melegedésre, nem csak a CPU-nál, hanem a memónál is, még jó, hogy a jobbfajta Kingston és GeiL RAM-ok eleve gyárilag kaptak hûtõbordát! Amúgy jelen pillanatban és úgy általában az én gépemben minden gyári órajelen megy.

M@TriX
nekem is 2.6-on megy a Kingston, de úgy értettem, hogy a memcsik érzékenyebbek, mint a proc.
Egy kis meghibásodás aztán szívás az egész.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Gerry
Ja, így már értem. Amúgy néha nem árt a RAM-nak is adni egy kis plusz feszkót, persze csak ésszel, pl a Kingston és a GeiL RAM-ok alapból nem a hivatalos 2.5V-os DDR feszkóval szeretnek menni, hanem 2.6-2.65-2.7V-on.

M@TriX
tiedhez hozzáfûzve, hogy ne "elõször" a procinak, hanem "csak" a procinak...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Gerry
Ezt ugye nem nemkem írtad, hanem Torry-nak?

M@TriX
sztem meg csak a procinak. Vagy legalábbis a memmel vigyázz. Az AGP-t meg ne emeld semmiképp. A 4. nem tudom hirtelen mi lehet, de az FSB-t emeld...

Gerry
Elõször csak a procinak.

Akkor rosszul mondom.

Van ott a bios-ban, hogy ramnak, procinak, vga-nak meg még valaminek lehet feszt adni.

4 dolog van.
Csak a procinak adjak?Vagy annak is amelyiket nem tudom hogy mi😄

Narancs
Északihídnak?
Ezt honnan veszed?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Csak a procinak adjak +feszt?
Vagy az északi hídnak is?

Gerry
Ha jó a hõfok, emelj neki feszültséget, kicsit jobban fog melegedni, de stabilabb lesz. NF7-ben olyan 50-55 fokig nyugodtan mehet a hõ, afölött nem az igazi már, mert akkor a proci maghõmérséklete 67-70 fok körül van, és az már kicsit sok lehet, ha nem szellõzik jól a ház.

ollie
Bazz nem a hõfokon múlik, hoyg a proci túl van e húzva. Iylen erõvel akkor az ûrben 5638 ultragigamegahertzel menne ugyanez a proci, mert ott olyan hideg van. Nem gondolod, hogy egy kiscit abszurd a hõmérséklettõl függõvé tenni? Az egy dolog, hogy ha túl meleg lefagy (vagy elég), de nem attól függ, hogy mennyire húzható.

De memtest nem hibázik!

Ha meg jó a hõfok, akkor miért lenne túlhuzva?

Vagy nemjól tudom?

Prime-on kívül van valami másik procitesztelõ?

Mert a hõfok nagyon jo:

NF7:
Idle: 40fokos
Falconrock II-es hûtéssel!

ollie
vagy a proci, vagy a memcsi van túlhúzva (esetleg a memcsi az idõzítéseket nem bírja)

Az processzorhiba hogyha a prime-nál ezt írja ki:

Elnezését kérünk, a program szabálytalan mûködés miatt leállt.

Ez windows hiba, vagy processzor?

jah 2500+-os proci jelenleg 11*195-ön megy.

M0Dair
vegyél acetonosat, kb 200Ft-ból megúszod, és nagyon hárd lesz!😉

nemcsakfeel
hajszárítóval? 😊))))

*hihi ** *

nemcsakfeel
itthon csak acetonmentes lakklemosó van ( faszért kell környezetbarát terméket venniük 😊 ), azt próbáltam, de csak nagyon minimálisat hatott!
jelentem az 1200 as csiszolópapír kib. finom, és kifényesítette szépen a felületet .. 😊 szal egész durva kell.

*hihi ** *

M0Dair
Ha mûanyag, akkor csak töröld át körömlakk lemosóval, és máris tejüveg hatású lesz...
Csak vigyázz, hogy ne dörzsöld tulzottan, mert az már csíkos lesz!

Laalee
üveget plexit homokfúvással szoktak opálosítani

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

M@TriX
igen megjelent...[/off 😊]

KranaZoli
Egy picit off leszek, de bocsássatok meg érte.
1 hétig nem voltam net közelben. Van egy forrásom ahonnét a gammákat szoktam rendelni.

Tudná küldeni a srác a DOOM3-at :o (3CD).
Már megjelent a végleges DOOM3? Szal kiadták volna a DOOM3-at?

Mert ha igaz, akkor indulhat gépek tesztelése 😊 ill. tuningolása, vagy újabb pénzköltés ha kevés a vas 😊

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

nemcsakfeel
na tovább próbálkoztam, mostmár kezd alakulni a dolog.

szal a teteje hogyha nem lapos, hanem domború akkor egész királyul szórja a fényt, eddig csak kúposra sikerült, de ez se rossz!!! azért 5leteket még várok..

*hihi ** *

ollie
tejüveg kéne ide szerintem

nemcsakfeel
hogy lehet csinálni vmi ehhez hasonlót ? (( hogy a gomb ilyen opálosan világítson ))

plexit kiávgtam henger alakúra, csiszoltam a felszínén, hogy ne legyen annyira átlátszó, de ennyire sehogy sem akarja szórni a fényt..
középre fúrtam lyukat, ahová a potméter is menne, ide próbáltam a ledet bele, de teljesen fókuszáltan látszik..
ötlet?

*hihi ** *

Devids Pro
ezt nézzétek meg:
M0Dair
Sry, de ma nem tudunk már beszélni, de küldj privit...

M0Dair
Nekem ilyen van, csak szürkében!

Kis változás történt 😄 Akinek a képen látható háza van az szóljon pls!

http://thenamelessphoto.com/

Hi all!
Van vagy volt itt valakinek ilyen háza:

Kéne pár infó.

http://thenamelessphoto.com/

ollie
bazz ez hülye

ollie
clockgen

stone
Ez királyul néz ki:

barret
Igen! A nevét nem tudom...Honosítón láttam.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Létezik olyan program, amiben windows alol lehet FSB-t emelni?

Narancs
Ez fasza volt...

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

thx

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Narancs
Akkor 333on járatni a legjobb, azaz 3/3 -on...
Viszont ha nem lockos a proci, akkor bejátszhato a 200as FSB -t, de a CPU órajele összességében maradna a régi az alacsonyabb szorzó miatt, de mégis gyorsabb lenne!

annyi

Narancs
FSB mennyi?
333?

amd 2800+ procko 400-as rammal

Narancs
Attól függ mit akarsz, AUTO az általános beállítás!
3/3 az FSB vel azonos órajel, 3/4 az magasabban hajtja a ramokat mint az FSB...stb...

CPUFSB/DRAM ratio-t BIOS-ban mennyire kell állitani?

M0Dair
Most rendeltem meg varázspálcától a ramokat!

M0Dair
Az, de voltunk már 3.-ak is!😞

Narancs
zsír...

M0Dair
1. White may
2. DOOM 3
3. Battlefield Vietnam
4. America's Army
5. Tibia
6. Golemlabs - építs szörnyet!