Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Hát ha garis, akkor ki kell cseréltetni (egyébként meg miért ne lehetne). De még lehet régi fajta nf7 is, azok meg talán még nem tudták kezelni a 3200+ -t tisztességgel, és ezt gondolom egy bios frissítés megold. Nézd, ha vadiúj a cucc, akkor szerintem megéri, a legrosszabb esetben 2800+ -on megy a proci, még úgy is nagyon olcsó.

Zetorg
fél órát ment kb. a cucc mielõtt hozták...
lehet, hogy a proci gyári hibás?!

ollie
huá!

Zetorg
na!mondjatok valamit!!!
ennyit még sose írtam egy kommentbe!

ollie
Nincsenek megfojva a kondik? Mert az okozhat feszültségingadozásokat, ill még a másik probléma az lehet, hogy a proci húzva volt mint állat (fesznöveléssel), minek következtében már annyira csökkent az élettartalma, hogy nem is bír gyári órajelen menni. Ki kéne próbálni másik lapban is, ha csak ebbe a lapban van ez a probléma, akkor megéri, de ha a proci ment galyra, akkor nem, mert ennyiért már vadiúj nf7-et adnak, a proci meg már úgyis halódik.

Help! tud valaki olyan magyar oldalt ahol vannak ház leirások és képek?

http://thenamelessphoto.com/

Zetorg
hi!
van nálam egy Abit NF7 meg egy 3200+-os barton proci!
a probléma az, hogy sehogy se megy 3200+-on.már bootoláskor kifagy. :\
próbálgattam feszültséget állítani, de ha nagyobbra vettem az nem segít.a gyári fesz 1.65v és ha leveszem 1.6v-ra akkor betölt a win, de olyan mint egy 486-os.
próbálgattam szorzót is állítani, de lockos a proci. 😞
addig jutottam, hogy 195-ös FSB-vel megy rendesen, de ez így nem az igazi.BIOS frissítés volt.2500+-on hibátlan a proci.
mit próbáljak még ki?

azért szenvedek vele, mert meg tudnám venni 15.000Ft-ért az egészet!!

ollie
shareware, az nem ingyenes

saviola
ez is ingyenes

ollie
khmmm, van ingyenes is: memtest86+

saviola
http://www.pcworld.hu/downloads.php?op=visit&lid=209
itt megtalálod a memo tesztet.

Adi
Emberek: A memoriámat, hogy tom leellenõrizni, hogy jóó e?!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

stone
Nekem meg a samsung 52x íróm csinálja álltalában gyári lemezekkel, felpörög maxra mert olyan hangja van mit egy hajszárítónak/kávédarálónak és utánna vagy 30sec után visszábbvesz és csak akkor olvas. Éedekes hogy gagyi lemezekkel nem csinálja.

Narancs
Ja, gondoltam rá, csak megint kezdõdne a 4 hetes procedúra, mert a PCdirekt fölszívódott, az üzlet ajtaján csak egy telefonszám foagadott, aki közölte hogy C-szervízbe vigym Újpestre a rossz cuccot...bevittem, mondták hogy 3 nap múlva jöjjek. Jöttem, mondták majd jövõ héten. Ebbõl még 2 hét lett, aztán megjött a csereigazolás végre.
Mondja a csaj hogy a pöcséten szereplõ címre menjek el.
Elmentem, a mosógépboltban (ami ott nyílt) a csávó azt mondta fél éve lefaroltak pcdirekték, de adott egy számot!
Fölhívom, mondja a srác hogy menjek be az Unitel City székházba, és ott lobogtassam a csereigazolást.
Megtetttem, és 1 hétre rá már hozhattam is haza az új CD írót...Ahoz képest hogy azt hittem elég ha beviszem a boltba és adnak egy másikat, nem egészen úgy sült el a dolog...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ollie
Tegyél be egy gagyit, majd miután szétrobbant visszaviszed gariba. :]
Amúgy ha tényleg annyira hangos, akkor az szerintem nem normális, szal vidd vissza.

Narancs
Hát elég durva bazz, mikor zárt fülessel fültépõ hangerõn nem hallom rendesen a VC -ben a zenéket, mert annyira bõg a CD...
Attól félek elfog törni egy szarabb CD-t és vége...

ollie
he, dedúrva 😄

Narancs
Mégsejó, ha beállítok 1 sebességet (pl 40*) akkor a játékok kérik a CD -t...

Narancs
Mért?
Ez leht hogy hibás, azért ilyen kibaszott hangos?

M@TriX
talán vidd vissza ha új

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Narancs
thx megvan

ollie

Zetorg
húzd ki belõle a tápkábelt! 😛

ollie
nero drivespeed

Narancs
Hell!
Nem tudjátok, hogy van-e rá esetleg mód hogy "lehalkítsam" a CD olvasót? Iszonyat hangos, ha 1X elkezd olvasni egy CD-t elnyomja a TV hangját...
Ez teljesen új cucc, 52* -es LG cd író, cserébe kaptam a régi 48* helyett ami tök csendes volt, csak sajna tönkrement...😞

Laalee
miért nem állitod át master slave beállításokra. cse elég érzékeny dolog

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Adi
Sziasztok lenne egy ilyen gondom:
a 80-as vinyóm a rendszer, a 40-es pedig ahol a progik vannak.. na és van egy ps2-es.... lényeg az, hogy szarul vagyok kábelezve, ezért a 80(rendszer) a slave, (jumper CSE van)..
40-enst egyáltalán nem veszi be...
Vizsont ha berakom a ps2-es vincsimet amint egy köcsög windowos dolog sincsen akkor elindul..(ez is CSE-n van)
De ha a régi 40-est amin progik vannak azon nem számít, hogy CSE vagy akár mit állítok nem hajlandó elindulni.
Szerintetek milehet a gond?!
Létezik, hogy elszállt volna a 40-es vinyóm?! De akkor nem érzékelné nem... rrrr...... ???

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

nemcsakfeel
nem kell hozzá érteni. amiket az elõttem hozzászólók is leírtak, azok mind igazak.
lépje be a biosban, és nézd végig az összes menüpontot.
a VCore jelenti a CPU magfeszültségét, a DDR Voltage a memóriáét, a többivel ne foglalkozz.
HA ennyire nem vagy benne biztos, akkor sztem még csak nézegesd hogy mi hol van, meg olvasd el az alaplap könyvecskéjét, hasonló, és alszolrá párat, kigondolod hogy mit is akarsz és utána segítünk. Ok ?

*hihi ** *

Figyi én nem nagyon értek ehhez a feszültség állításhoz. Magyarázd már el hogy mire kell ez pontosan milyen feszültség ez és mi van ha elrontom, csak mert a videókarimat is tegnap túlhúztam és majdnem elbasztam a gépet, bár lehet hogy az omega driver a hibás, pedig 3DMarkban 3600 pont helyett 4100-at kaptam, ott nem volt semmi probléma. Viszont amikor a CoD elindítottam akkor játék közben egy 1-2 perc játék után lefagyott a gép. 😞

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

ollie
lehet, hogy a memóriákat kéne visszavenni

nemcsakfeel
De nekem Palomino magos Athlonom van, és annak több kéne 😞( Szal rántottához még az 1.8 is kevés lenne tán 😊

*hihi ** *

deep
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni tõletek, mégpedig proci témában.Adva vagyon, hogy rendelkezem egy 2.6 GHz-es P4-el, amit tervezek 3 GHz-en járatni.El is indul, meg megy egy darabig de fagy vele a szisztem.Mennyi feszkóval kéne rendesen mennie?Egy asus P4P800-as alcsiban van 2X 512mega, 400 mhz-es Samsung memoriával.Elõre is köszi😊
ollie
1,75? nem elég az? ja de, azon a proci tuti elég :]

nemcsakfeel
a biosban állítsd be hogy bizonyos hõfoknál csipogjon ( ezt pl. beállítod 60 C re )
utána emelhetsz feszültséged ( csak lépésenként.. nekem 5 század Voltonként lehet emelni, de más biosban is hasonló )), ahol már stabil, ott nem emeled tovább a feszültséget. - ennyi. ( bios ban HW monitor menüben meg tudod nézni hogy hány Voltot kap éppen a proci, ehhez igazítsd azt, amit be fogsz állítani.
magasabb feszültséggel kipróbálhatod magasabb órajelen is..

:::::: a biosomban miért van lekorlátozva a proci feszültsége max 1.75 re????? ( MSI, nForce 2 .. ) Abit NF7 biosa belemenne??

*hihi ** *

ollie
ja

Szóval feszültségállítás nélkül meg új hûtõ nélkül?

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

ollie
akkor neked 2.4B-s procid van, ha a cél a 3 giga, akkor ezt 18x166-ra kell állítani. próbáld ki, ha nem indul utána a gép, jöhet egy bios reset.

Írjon már valaki!!!!!!!!!!!!!

Van egy kis gond, nekem olyat mutat hogy (18*133), akkor most mit tegyek?

Lehet azt valahogy nézni egyáltalán?

Honnan tudom mennyi a ram hõmérséklete?

vagy az idõzítések állításával nem nõ a hõfok?

Figyi! Ezekhez a feszültség állításokhoz nagyon nem értek! Nekem totál kínai, mennyire kellene állítani és mit? Ja és röviden mi ezeknek a lényege? Ja és te mennyit mondanál, mennyit bírna a videókártyám?

ollie
ha szerencséd van, feszemelés nélkül is elmegy 133-as fsb-vel

Gerry
2.4A vagyis 24*100, hát akkor 24*133 talán még elmegy neki némi fesz emeléssel, és jó hûtéssel, de ne vegyél rá mérget, akkor az pont 3GHz lenne amúgy. Ha lefagy a gép, restart, aztán kicsit tuning visszább, de ha egyszerre sok dolgot állítasz, akkor nem fogod tudni mi miatt fagy, CPU/RAM/VGA, stb... Szépen sorban kell egyesével tuningolni, és akkor könnyebben megy.

Gerry
6 perc memtest, azt nem vitted túlzásba, nekem a full test futott le miután betettem az 1GB memót, és az több volt mint egy nap asszem.

Intel pentium 4A 2400Mhz! Mit ajánlassz mit tehetek a tuningolása érdekében? A videókarimnál honnan tudom hogy meddig tunigolhatom? Ha már lefagy a gép akkor újra kell indítani és vissza állítani?

Honnan tudom hány fokos a memoria???

Most állítgattam az idõzítéseket, mert a proci nagyon nem akart összejönni.
Alapfesz maradt neki eddig jutottam:
2-2-2-5
Szerintem menne még tovább is.
Minden egyes állítás után, 6 perc memtest futott.

ollie
nem ennyitõl nem lesz baja, de nem is érsz vele sokat

ollie
lehet az még 2.4A is 😉

Gerry
Mehet az még feljebb is bõven, de ha melegszik, vagy hibázik a kártya, esetleg fagy a gép, akkor ne húzt tovább, de 285/280-at azt simán kell bírnia! P4 tuningolása sokmindentõl függ, hûtõ alaplap, memó, de legfõképpen, hogy milyen szerencsés voltál, amikor beruháztál a prociba, vagyis mennyire jó a minõsége! Amúgy milyen P4 2.4B/2.4C/2.4E?