36836
  • mikiking
    2,2 ről 2,8 ra húztam eddig...csak a bajom az ,hogy elfogytak a Voltok. láttam,hogy sokan 3 ghz felé vitték a 4200+ ot ,de 1,4 - 1,5 Voltall... amit asrock nem enged.max 1,3 .az meg ennyire elég
  • solo
    Ezzel a 2-vel amit mi mondtunk biztos fog menni..Feltéve , ha nem antituningos procid van:]
  • mikiking
    akkor amit ajánlottál asszem azt megveszem,de ha még azzal sem sikerül a tuning..... elmondok érted egy imát :D LOOOL
  • solo
    Akkor ok, má aszittem te is beszélsz szlovákul: D
  • Solten
    Azé' néztem ezt mikikingnek me' occso' (-nak tűnik)
  • Solten
    Belemennek a mostani Phenomok, még a 9950 is.
  • solo
    Ezt nem is láttam-.-"
  • solo
    "AMD AM2 Socket 940 pre procesory Phenom/Athlon" = belemegy
  • Gunner
    MSI KA790GX ???
  • mikiking
    na ez elég olcsó..... asszem ez jo lesz.csak nem hogy megveszem,oszt bazdki,nem fogok érni vele semmit.... az uj procik is belemennek ? mert idővel esedékes egy 4 magos
  • Solten
    esetleg... Ez egy 770-es AMD, én a 690-es Gigabyte-ommal 3.2-re tudtam húzni az 5000+ BE-t.
  • mikiking
    ok...akkor gyüjteni kelll egy cseppet
  • solo
    chipset-gyártó alapján.
    790GX chipset elég tuningbarát.
  • mikiking
    ok kösz szépen... és ez tuningolhato ??? honnan tudod hogy melyik az melyik nem ? ehhez nagyon nem konyitok. Mi szerint valasztottal ? amugy tényleg thx
  • solo
    Melyik?
    Amit linkelt az nforce 630 -as.
  • solo
    Én ezt mondanám..megnéztem magyar oldalon..18k, ott se lehet sokkal több.
  • mikiking
    itt vannak amiket megtudnék venni erről az oldalól.... lent van 1es 2es 3as oldal...de a 3asra rá se kattints,mert kurva drágák :D akkor ha adnál valamit tippet
  • Gunner
    amd 770es chipset?
  • solo
    Az a baj, hogy nagyon régi, és neked ATI chipsetes kéne a videokarid miatt.
  • mikiking
    nalunk gigabyte nem kaphato sajna :S
    ezt néztem ki,ában elég korrekt,de nem tudom tuningolhato e... vélemény ?
  • solo
    Ott van a link a hsz-em végén.
  • Gunner
    "akkoriban még nem értettemhozzá..."
    most sem értesz hozzá, ne vedd sértésnek
  • mikiking
    vagy 1 éves a lap.akkoriban még nem értettemhozzá.... leirnad mien lapok volnának jok ??? amivel feltudnám huzni manneiyt csak bir ?? mert nalunk kicsit mas a valaszték mint nalatok... Egyébkéént nem cigizek
  • solo
    NesÍrjon már a szád:D
    1Asrock lapot sose vegyél!
    2Olyan olcsóak az AND tuning lapok, hogy az röhely.
    Tessék....2 hétig nemveszel cigit, és meg is van: D
  • solo
    Nekem nincs bajom a légáramléssem.
    Aerocool zero°-em van, és 25 centis venti az oldalánXD
  • mikiking
    picsaba,ha tudom h az alaplap csak ennyit bir,meg sem veszem a Freezer 64 Pro-t :S 1,3 V-nál nem tudok feljebb menni,nincs semmi feljebb
  • FlyHigh
    Északi híd nálam már így is elég forró. Be raktam a ház oldalába egy ventit, pont a proci hűtő alá nyomja, kis 8cm-es chieftec.
  • gergobaby
    Üdvözletem! Úgy néz ki, hogy jövő hét eleje fele megjön a vezetőezüst, és megpróbálkozom a BSEL moddal, mert a lapom nem szereti a húzást ( rohadt 945 csipszet )... Valaki csinált már ilyet? Tapasztalatok? (edddig csak angol oldalakon tájékozódtam, megvan mit hogy kell csinálni, de ha valaki magyar csinált ilyet, az még jobb lennne! Kössz előre is!
  • solo
    Nekem 446, és még énse:)
  • FlyHigh
    FSB feszültségéhez nem nyúltam hozzá, pedig már 450MHz.:D
  • solo
    Én ramom 980 ig is bÍrta:L
    Dr akkor már a proci 3,5 ön futott, de akkor már majdnem 1,6 volt kellett volna neki.
  • mycso
    PCI Express Frequency --> ezt állítsd 100-ra

System memory Multiplier --> itt állítsd be úgy az isztót, hogy a ram freki 800MHz körül legyen (jelen esetben 840-en fut a ram, és ki tudja meddig bírja...) vagy a DDR2/3 overvoltage control menünél adsz +0.1 vagy +0.2-t (bár ha nincs hűtve, ezt lehet inkább kihagynám)

CPU voltage Control --> alapból 1.3125v-ot kap, ezt szépen vigyed felfele 1-esével (a legkisebb léptékkel), amíg stabil nem lesz az adott FSB-n.

Intel szerint EZEN a tartományon belül állítható a feszültsége, illetve érdemes terhelve 70 fok alatt tartani.

Magyarán, ha belőttél egy feszt + FSB-t akkor valamilyen stabilitásteszt progival megterheled 100%-ra 10perc-fél órára, és ha nem fagy, nem hibázik, nem megy 70 fok felé akkor OK.

FSB Overvoltage control: ezt 400 közeli FSB-nél szintén érdemes +0.1-el megemelni, extrémebb tuningnál még feljebb (persze csak megfelelő hűtéssel)

Egyelőre ennyi.
  • FlyHigh
    szerintem elég olcsón ki lehetne hozni alá vmi feszelhető deszkát használtan, ph apró stb.
  • Gunner
    írj az asrock-nak h ilyenkor mitévő legyél
  • BlastR
    Hali
    Config: GA-P35C-DS3
    C2D E6750
    2GB KINGMAX 800MHZ RAM
    Na abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy hogyan tudnám meghúzni egy picit a procimat.Az fsb-t állítottam fentebb a biosba 350-re sikerült max felrakni mert utána már nem bootol be az xp.
    Most ugyebár a feszt kellene állítani,de ezt annyira nem mertem egyedül mert nem szeretném megsütni a procimat.A BIOS jelzi is hogy nem optimális a feszültség.
    Mennyire állítsam? :)
    Mutatok egy képet

Kb 3.2 -re szeretném felcibálni hogy egy 4870-es VGA-hoz nagyjából elég legyen,mondták hogy kb. ennyi kell hozzá,de azért nem szeretnék új procit venni,meg ugyebár állítólag bűn nem tuningolni az ilyen procikat
  • Gunner
    de nem tudom mit szórakozol egy asrock-kal, nemtom miért nem volt neked elég 2.8
    az is már gyönyörű eredmény egy asrock-tól :D
  • mikiking
    kosz azt kihagyom. Akkor most mitévő legyek ?
  • Gunner
    csinálhatod kézzel is, forrasztással, de azt ezekután végképp nem ajánlom :D
  • mikiking
    ha ráteszem hogy a másik HDD ről startoljon,akkor elindul a gép..mellesleg nem olvastam how to updatet.... viszont. Ha frissitem,akkor megofogm tudnicisanlni,hogy tobb mint 1,3 V ot kapjon a Cpu ??? ezt ,áshogy nem lehet,csak biosban ?
  • Gunner
    "f you encounter problems while updating the new BIOS, DO NOT turn off your system since this corrupt BIOS might cause your system failed to boot up. Just repeat the process, and if the problem still persists, update the original BIOS file. If the Flash Memory Writer utility was not able to successfully update a complete BIOS file, your system may not be able to boot up. If this happens, your system will need service."

ezekszerint nem