36836
  • m1garand
    RAM-ot milyen programmal szoktátok tesztelni?
  • Solten
    lol
  • BiG G
    muszáj hogy legyen nekik is egy hivatalos álláspontjuk :DD
  • FlyHigh
    intelék szerint, kockázatos és ellenjavalt tuningolni a C2D-ket.
  • BiG G
    túl általános kijelentés volt ez :D lehet hogy athlont nem érdemes, de a c2d-ket az isten is arra teremtette :P
  • Gunner
    gondolom gyári hűtés van, azzal 10-15% max az OC, vegyed vissza ramokat, emeld az fsb-t, de inkább olvasd el ezt
  • Solten
    Tom' hogy nem ezt vártad, de nem érdemes tuningolni, értelmetlen. Az a táp meg 400-as ;)
  • Apocalipto
    Wíí ez az én tápikom ^^

Géptuningra adom a fejemet, jövő héten veszek a gépbe egy 460W-os tápot (Link), eddig a 300W-os kodegányommal nem nagyon mertem ilyet csinálni xD
    Kérdés, hogy mit, hol mennyire kell állítani, (memória időzítés, fsb, mittomén ) stb stb, konfigot leírom azér hogy képbe legyünk :) (nem mai a gép :S)
    Gigabyte K8NSC-939 alaposlap
    AMD Athlon 64 3200+ 2 Ghz Venice magos proci
    1.5 Gb DDR Ram ( 512MB+ 1Gb )
    Sapphire Radeon HD2600XT 512 GDDR3 AGP vidkari
    Vinyó meg tökmind1 :D

Aki tud vmi jó kis segítséggel szolgálni ezügyben megköszönném neki ^^
  • solo
    De nekem egy szarráfeszelt 3,2-n járatott e6550 em van: D
  • harlond
    nem 68ra küldte fel, ennyin még sosem volt :)
  • solo
    Az fasza kis progi...
    5 perc alatt felküldte 60°C-ra a procit: D
    De utánna maradt is véglegesen ez a hőfok.
  • Versace21
    Köszönöm a válaszodat!!
  • Gunner
    ezt itt kellett volna megkérdezned, ha átmentél akkor ird oda alaplapod típusát is és akkor tudnak segíteni :)
    mellesleg tudsz még 2 gigát belerakni, csak olyat rakj bele ami azonos foglalatú és sebességü, nem utolsó ha ugyanolyat tudsz belerakni csak 2x1 gigát
  • Versace21
    Sziasztok!
    Nekem egy dual magos gépem van,gforce 7600gt,1gb ram van benne,kérdésem az hogy rakhatok bele simán még 2 gb ramot??Nem értek hozzá,nem tudom hogy mit kell hozzá nézni,vagy semmit?most jelenleg két 512mb-os lapul benne,milyet vegyek,számi e hogy még két 1gb osat veszek,vagy vehetek bele egy 2gb-ost?Előre is köszönöm a válaszokat
  • FlyHigh
    Amúgy próbálgattam, fsb-t próbáltam csak kicsit emelni és csak a memóriák sebességet növelni, 900MHz felett is alig melegszenek és simán teljesítik a tesztet. DDR 2-es memóriát én már nem veszek, ha minden jól megy.
  • FlyHigh
    far-cry 2 állandóan kék halált dobott, volt hogy csak 3 óra játék után. Burn teszt elindításától 20 másodpercnyire már kék halál volt.:D Hétvégén jobban ráérek, próbálgatom majd alacsonyabb feszültségen is járatni, hátha megy még lejjebb.
  • Solten
    Orthos simán elég (tapasztalat) ;)
  • Gunner
    a legokosabbak akkor is intelburntest-tel stresszelik a kétmagosokat ^^
    5 perc és 100% h kiszűr minden instabilitást, mondjuk lehet már túlzás az orthos-prime-hoz képest, mert azok is már úgy megerőltetik a gépet ahogy soha nem lesz
  • mycso
    Aszondják az okosok, hogy:
    65nm: Orthos
    45nm: prime95
  • solo
    Nyám.Orthos volt.Multkor prime-al nem teszteltem mikor 3,2 re húztam a cumót:)
  • Gunner
    az a prime95 :)
  • mycso
    Esetleg super Pi, vagy everest stabilitást teszt
  • kulabácsi
    nekem is
  • Quki
    ja az mondjuk igaz h egymagában a csx-ek nem húzhatóak :S nem tudom miért...így igen...de...még így is instabil :S...de 2 giga vagy 3,2 giga...hát nem tudom...crysisnál számít max annyira...mert az zabál kb 1,5 gigát meg
  • solo
    NIncs olyan, hogy single core...
    Ha 1 magoson indÍtod, akkor 1 magon fogja futtatni.
    Nekem Így volt.
  • Falconer
    Hali srácok!

Orthoshoz tudna vki linket adni pls? Single core verzió kéne, és olyat sehol nem találtam :(
    Vagy vmi hasonló stress program, hogy tudjam h szar e a gép.
    köszi
  • solo
    Az is lehet, hogy a ramjaid nemtetszenek neki..Főleg, hogy 2 fajta van abból is.
  • Quki
    nem a melegedéssel van gond...hanem hibázik addigra a processzor...olyankor el kezdi azt csinálni, hogy a futó programok hibát észlelnek és leállnak...na akkor már tudom h vmi nem stimmel...megnézem orthosban...egyből jelzi a hibát :) és nem melegedett fel...
  • Quki
    szerinted annyira hülye vagyok h gyári hűtővel hűtöm?:DDD ac freezer pro 64 van rajta...
  • solo
    csókolom! hűtő is kell arra a procira :]
  • Quki
    csókolom az enyimmel sem lehet szarráhúzni a procit...így is 300as fsb-n 3300mhz-en megy a proci és egy idő után (kb. 3 óra játék vagy bármi más a gépen) a gép fogja magát kiakad és újraindul...
  •  Evil
    RAM-pt alatt a turbo mod ot érted ügye? Alapban azon volt, átraktam standard ra.
  •  Evil
    1.9-2V ot ír a ramoknak cl4 ben :)
  • Gunner
    és nyugodtan mehet a ramnak 1.8, ha az a gyári érték, mert gondolom 800as és nem hajtottad meg
  • mrzoltan
    A RAM-pt rakd Standard-ra legalább is a BIOSZ azt ajánlja...
    Gondolom nagyobb a stabilitás...
  •  Evil
    Ezek így korrekt értékek ügye? Tudom hogy nemmegy nagy tuning de nekem elég lesz jelenleg :)
    PCI freqit fixáltam 100 on minden fesz normal on kivéve ram az 1.980 at kap. Turbo modban mennek a ramok, a gép pedig egy EP45 DS3L alaplap és 2x2GB A-Data ram van benne. A többi meg látszik a képen.

Ja és még a Memory multiplert állítottam 2d re meg ügye az fpbt 400 ra többit nem piszkáltam.

Még egy érdekesség hogy a 4870x2 es vga amíg nem indítok el semmiféle 3d játékot addig ilyen 280 körül van a gpu aktivitás és elégé meleg is 84C viszont mihelyt kilépek belőle lemegy 0 ára és a vga lehűl 65C körülre. Ez normális hogy alapba mindig terhelve indul?
  • mycso
    LoL
  • Solten
  • solo
    Reklám...
  • Solten
    Akkor küldj egy levelet slotának hogy térdeljen le és szeressen