36836
  • Gabesz amd64
    Hát ez gáz!legnagyobb gáz!
  • Gabesz amd64
    akkor ajánlom a vízhűtés topicot!
  • Mhosah Myth
  • Tufa16
    sztem senki nem ugatta le, inkább elmagyaráztuk neki... Ha leugattuk volna akkor egy 3 betüs hozzászólás lett volna a válasz rá :))
  • Mhosah Myth
    Scape-nek igaza van, hogy beírta ezt... Master Jay ide jön segítséget kérni mond egy hülyeséget ami valójában nem is hülyeség hanem létezik és erre leugatják... Így nem fognak idejönni az emberek segítséget kérni ha így álltok hozzá
  • Punkerwork
    winyó kuka, és mivel reggel nem csináltam mentést így a számlázószerver utcsó 3 beszerzése elveszett, főnök kissé morcos lesz :(
  • Scape
    OK! Gondolom, csak meg akartam mutatni, hogy van olyan is.
  • Punkerwork
    hát ez frankó, épp banner-t akartam módosítani erre felkerregett a winyó, a rendszer újra indult azóta bios nem látja a winyóm, szal az Üzlet1 gép kiütve, most a főnök notebook-járól netezek :(
  • Punkerwork
    1-2 ember az egész rendszert kihozzta annyi pénzből mint amennyi ez a pumpa.....
  • Scape
    Nézzétek meg itt az első pumpát.
    Szóval nem volt az olyan hülyeség.
  • Tufa16
    ez attól is függ hogy márkás, vagy sem. egy ordasi+állatkereskedés+obi-s megoldás ugy egy 20as lehet (radi függő).
    Márkás meg természetesen jóval drágább
  • MasterJay
    Na igen azt már láttam én is aszem nem is olyan régen. Kb mennyit kóstál most egy rendes vízhűtés?
  • Tufa16
    én eddig víz-táp kapcsolatot egyszer láttam, akkor pedig a tápot hűtötték vízzel. egyébként nem hiszem hogy az átlag tápok a gép mellé még egy pumpát is elbirnának látni áramal, Ott azért már nem kicsi az áramfelvétel
  • MasterJay
    Való igaz nem, de a franc sem tudja miket találnak ki manapság.
  • Tufa16
    a szivattyú külön áramot kap a konnektorból.
    Az akváriumok mellet látsz valahol tápot vagy számítógépet? :)
  • MasterJay
    Fogalmam nics, hogy hogy működik mert még nem volt rá szükségem.
  • Punkerwork
    és szerinted az a tápra van kötve? inkább ne csinálj otthon vízhűtést mert nem csak a gépet csinálod ki de így a lakást is felgyújtod
  • MasterJay
    Mi keringteti a vizet? Szvsz szivattyú. Ahoz meg villany kell. Vagy nem így megy?
  • Tufa16
    vízhűtésnek miköze van a táphoz?
  • MasterJay
    Na csak visszajöttél ide? Egy ilyen hűtéshez kell valami erősebb táp?
  • Akuma
    működik is?? :-))
  • DonQl
    Na ma megcsináltam az "LGA775-re 478-as blokkot" modot:

Először is a 478-as keretet méretre szabtam és bereszeltem, hogy a kondiktól elférjen:

[img]http://iaro.srv.hu/kep/Keret meretre szabva.JPG[/img]

Másodszor jött a kábelkötegelő és a blokk egyik lábának próbája...

[img]http://iaro.srv.hu/kep/Kabelkotegelo + blokk labak.JPG[/img]

Uccsó lépésben az 5mm eltérést megpróbáljuk kiegyenlíteni azzal, hogy nem a kézzel becsavarható csavarokat, hanem simát használunk:

[img]http://iaro.srv.hu/kep/Kesz a mu.JPG[/img]
  • zizzenet
    Eh, elvileg rendesen be van csavarozva, de majd megnézem. Az ötlet mindenestre nagyon jó, köszönöm. Remélem, az esetleges rezonáció a HDD-nek nem kavar be, azt nem rezonáltatja be úgy, hogy baja legyen. (Bocs, ha hülye a gondolat.)
  • Loogan
    Be van csavarozva rendesen a gépbe a HDD? Előfordul az is hogy néha az egész ház vagy egy része berezonál, és akkor "morog". Nekem is volt már hasonló.
  • Akuma
    ezt fel lehet írni arra, hogy jobb, gyorsabb, többet nyújtó, drágább alaplap
  • Tee
    Sziasztok!Nékem is P4C800-as alaplapom van.2.8G Pentium proci van rajta.A BIOS-ban 3-4 fokkal többet mutat mint az elölapi hütő.Aero cool panel az előlapi panel,és nekem 55-57 fokos a max. hőfokom.
  • ollie
    Nem hinném, hogy alá mér. Nekem sima P4C800 van. Bár az tény, hogy amikor a P4PE lapomat cseréltem le erre, egy 2.4/533-as proci volt benne egy ideig, és jóval kevesebbet mutatott az alaplap, mitn a P4PE ugyanazzal a hűtővel.
  • zizzenet
    Nekem ASUS C-800 E-Deluxe és Prescott 3.0 GHz. Eleinte nagyon sokat foglalkoztam a hőmérséklettel, vettem is Zalman Cu hűtőt rá. Mértem mindenféle progival, nagy terhelésnél 53-56 fokot mutatott. Aszonták, ASUS alá mér 10 fokkal. Ez azért gyanús, mert akkor 63-65 fok lenne, amikor is a Pentium proci elvileg visszavenne a teljesítményből (mindig maradt a 30. GHz a monitorozó programok szerint). Ezek alapján, ha elkezdenék játszani, már kapásból nem volna maxon a proci, ami szerintem elég vicces lenne. Szóval lehet, ma már nem mér annyira alá az ASUS, avagy jóval kevesebb, mint 10 fokkal.
  • zizzenet
    Na jó, de elvileg ez a vinyó egy elég halk vinyó. Avagy ez a menethangra, a pörgésre vonatkozik? Mert az oké, tényleg nagyon csendes. Ez a fejmozgatós kereplés ezek szerint teljesen normális? Merhogy ezt ma hallottam tőle először.
  • ollie
    Nekem is ASUS, és 50-55 fok full terhelésnél. Jelenleg idle állapot 38-40 fok.
  • Punker
    mivel mozgó alkatrészek vannak benne természetes hogy van hangja.
  • zizzenet
    Egy kis hilfe, please. 5 napja vettem egy Samsung 160 GB S-ATA vinyót. Jelenleg csak az üzemel a gépemben. Föltettem rá a Windows-t, meg még van egy-két partíció doksiknak, ennek-annak. A vinyó rendesen, szépen csendben üzemel. Egyetlen probléma. Ma felfedeztem azt a jellegzetes morgó hangot, ami a fájlműveletek során a vinyóknál sokszor tapasztalható. Nem kerreg, mint a régiek, de morog. Ez normális vagy nem ennél a merevlemeznél?
  • Punker
    kezdésképp próbáld meg másik PCI slot-ban, ha ott se jó akkor 1 másik gépben is próbáld ki.....
  • hivip
    Nagyon nagy az én bajom! Bevásároltam egy WLAN rendszert /WL-500g router madzagon az egyik PC-hez, rádión a másik PC-hez/. Addig minden OK volt, amíg nem akartam telepíteni a PCI-os WIFI kártyát /WL-138 G/ a másik már kicsit öregecske /ASUS P2BF / alaplappal bíró masinába. Innentől indult útjára a \"gyönyör\". Akármit csinálok, nem hajlandó látni a kártyát.Amire esetleg tippelnék, hogy a leírás szerint az alaplap PCI 2.1 compliant a WIFI kártya pedig PCI 2.2 compliant. Na most ez így nekem nem mond túl sokat, de biztos vagyis remélem, hogy biztos tud valaki valami fantasztikus jó ötlettel, megoldással meglepni! Nagyon várom a sgítséget!!!!
    [email protected]
  • Punker
    kétlem, évek óta ASUS lapom van, mikor fullon pörgetem (órákon keresztül 100%-os proci teljesítmény az UD miatt) 53 fokig is felmegy, de hát nincs is ezzel semmi baj.
  • Pontius #19875
    én is mindig ezt mondom...
    50-65 fok a norma
    65 fok fölött már kezd melegnek számítani

sztem a sok f@sz akinek asus alaplapja van/volt
    asus mindig alá méri a hőmérsékletet, és mindig ők beszélik, hogy:
    "hudejó 30-35fokos a procim"
  • Punker
    egy dolgot áruljatok el nekem, ki volt az a f@sz aki elkezdte terjeszteni hogy 30 fokosnak kell lenni egy procinak? 50-65 fok teljesen normális üzemi hőmérséklet.....
  • mEkLaU
    435 dollár kinn tehát akkor 100.000 ft körül van.
    Nekünk csak "sima" 1.6os van laptopban de az ereje az durva, pedig csak 1mb cache van benne.
    Az meg 2 ghz és 2 mb cache.
  • mEkLaU
    Hát sztem olyan 100-as,veszel hozzá DFI lapot és helyben vagy.
    az árnak mindjárt utána nézek!
  • Falconer
    Mennyiért dobnak meg egy olyannal?