36836
  • Zetorg
    ok.

gondolkoztatok azon, hogy mi értelme van egy 20->24pin átalakítónak?
    hiába megy a plussz négy pinen plussz feszültség, ha ugyan arról az ágról kapja a naftát.hiába alakítod át, nem lesz erősebb a tápod.szerintem ez is egy parasztvakítás 1000-ért :)
    de az is lehetm hogy hülyeséget beszélek :D
  • Gabesz amdx2
    aprópo mondjatok nekem olyan tápot ami 18k alatt van és van rajt PCI-ex csati ,SATA és 12Cm-es ventirátorral rendelkezik!

kössz
  • CUCLI
    hát igen.
    a bibi az ,h 2ua. kari kell hozzá :S
    amúgy ezeket pl nem vágtam amit írtál:
    "-A 6600GT esetén az élsimitás/anizotróp szűrés bekapcsolása, illetve a nagy textúrák megjelenése a gyenge pont - ezen az SLI nem sokat segít, hiszen kártyánként ugyanúgy csak 128Mbyte-nyi 128bites ram van"
    ez viszont gáz :S
  • [NST]Cifu
    Nekem is így megy a gépem, és bizony megy stabilan, bírja a tuningot, stb....
  • [NST]Cifu
    Ez már 1x végig lett rágva a Voodoo2 esetén, jóóóó régen. Ott volt a nagy felindulás, hogy majd aztán veszünk még egy V2-őt, berakjuk SLI-be, és jó lesz nagyon. 1db SLI-s V2-es gépet láttam, azt is úgy rakták össze próbaképpen. Én is inkább vettem egy TnT2-őt a V2 után, és nem szórakoztam az SLI-vel.

Kiváncsi leszek, hogy egy év múlva hány embernek lesz valóban SLI módban futattott 6600GT-je, most arra tippelek, hogy csak néhány embernek. A problémáim az SLI rendszerrel:

-Nagy az energiaigénye
    -Kompatibilitási gondok? (mi van, ha nem kapsz majd pont ugyan olyan kártát? Van már valakinek infoja arról, hogy viselkedik két különböző gyártmányú kártya SLI-ben?)
    -A 6600GT esetén az élsimitás/anizotróp szűrés bekapcsolása, illetve a nagy textúrák megjelenése a gyenge pont - ezen az SLI nem sokat segít, hiszen kártyánként ugyanúgy csak 128Mbyte-nyi 128bites ram van.
    -Könnyen elképzelhető, hogy egy év múlva már egy középszintű kártya is ott fog teljesíteni nagyjából, mint egy átlagos 6600GT SLI.
    -Az SLI rendszer nem jelent 2x akkora teljesítményt, ha nem csak a nyers számítást vesszük (ie.: a 3DMark pontszámok csaknem duplázódnak, de máshol nem igazán jelentkezik ilyen szintű gyorsulás)

Persze ez csak az én véleményem, ha valamit rosszul tudok javítsatok ki...
  • Gabesz amdx2
    pontosan a 6600Gt bőven elég lesz!
  • Gabesz amdx2
    hát mindegy Te tudod!azért nem fogok majd egy 20 tűs tápot beledugni egy 24 tűs alaplapba...
  • Gabesz amdx2
    Már látta!(szerintem)

amúgy Ő is kettőt használ!

Ha nem egyszerre használom mért harapna!?
  • CUCLI
    jah. de addig szvsz bőven elég lesz a gt
  • Gabesz amdx2
    szeptemberig várhatsz
  • CUCLI
    nemhiszem. tudtommal másnak is van 2regje.
  • Zetorg
    ezzel nem lehet vigyázni.
    vagy megy vagy nem.
  • Tufa
    punker harapnifog érte :P
  • CUCLI
    hát nemtom. énse vok nvidia párti. de.
    most veszek egy 6600GT-t és ha késöbb nem elég akkor még 1et. esetleg egy 6800/gt-/ ultrát.nekemis tökre bejön ez a megoldás ,h késöbb akár még egy kareszt is vehetek mellé.bár akkormár lehet megvárom az atit. mit hoz elő majd az új karival..
    majdnem ua. írtam mint egy másik fórumon :D
  • Gabesz amdx2
    just because!
  • Tufa
    Gabesz miért vagy két reg-el? :S
  • Gabesz amdx2
    nem mindegy az neked!?

azért erőltettem Én az SLI-t mert valaszínű ogy 2 Leadtek Extrem 6600Gt fogok venni! Ha nem lesz olcsobb a 6800Gt!

Ha nem SLI-s lapot veszek akkor mi a fenébe rakom be a 2*6600Gt-t?
    ha olcsó lesz a 6800Gt akkor is SLI-set fogok venni mert ismerősőm is 6800Gt vesz és ki akarom próbálni majd!
  • Gabesz amdx2
    hát nem csak abban!
  • [NST]Cifu
    Mi a fenéért eröltetik ennyien az SLI-t...
  • B@dsector
    Játékokra és tuningban jobb az A64 az biztos.
  • Gabesz amdx2
    jaja jó az MSI!

látom mégis áttérsz az AMD-re
  • B@dsector
    Én is ilyent nézegettem, de sehol sincs... Ami ez után képbe jöhet nekem az-az MSI K8N Diamond SLI. De ez még eldől, hogy milyen platformú konfigot fogok venni majd ősszel.
  • Gabesz amd64
    a DFI nagyon Tuningbarát! de sehol nem lehet kapni amilyet Én akarok!
  • Gabesz amd64
    Nforce4!
  • Gabesz amd64
    túl olcsó! lehet kányás valamiben
  • Gabesz amd64
    hát azért nem hülyeségből találták ki a 24 pin-t!
    vigyázzál vele
  • Gabesz amd64
    jaja! szépen szépen!
  • Punkerwork
    ha te mondod :)
  • Borg
    Talán mert árban jobb mint az ASUS, és ugyanannyit, vagy többet is tud, jobban felszerelt...
  • CUCLI
    hát nemtom =)
    ez szimpi volt =)
    de lehet ,h nyáron lapcsere + még egy 6600GT =)
  • Punkerwork
    eladás szerinti listám:

Asrock
    Asus
    MSI/Abit
  • Punkerwork
    sose értettem miért veszenk az emberek gigabyte lapot, 1 év alatt egyetlen egyet se adtam el, pedig aszem van listán.
  • CUCLI
    őő.
    Gigabyte K8NS-939
    3000+ 939.vincsimagos
    a lap abszolút nem tuningbarát :(
    de összességében megvok vele elégedve.
  • B@dsector
    Milyen CPU-d and alaplapod van?
  • CUCLI
    6600GT lesz a héten..
  • Punkerwork
    befér gond nélkül, de 6800-as kártyát ne vegyél :)
  • CUCLI
    yep.
  • B@dsector
    Ez A64-es konfig?
  • CUCLI
    Meg akartam kérdezni tőletek ,h ide befoge férni a kék zalman chipsethűtő. de közben láttam ,h a gép kicsit koszos belül ezért kitakarítottam. ezt mind a gépből szedtem :DD. utánna leporoltam(!) minden kis cuccost meg rendetraktam és ez lett a végeredmény :P
  • B@dsector
    MSI K8N Diamond milyen chipsettel szerelt?