36836
  • SzocsA
    az új prociknál van olyan hogy HT LINK a rated FSB helyett! az micsoda?
    és úgy lehet csak tuningolni hogy nagy szorzót adunk meg az fsb t nem lehet emelni mert nem indul el azt mondták! miért van ez így?
  • kifli
    na mostmár sikerült beállítani 3.2 ghz meg minden de win indításkor kék képernyő bad_pool_header felirat :(
    ujraindítok mindent alapra álítik akk meg nem akart bejönni a win mert C:\WINDOWS\system32\config\system hiányzik vagy sérült
    meg írta indítsak telepítést és j vel javítsam meg blabla...
    beraktam win cdt bebootoltam odáig elment hogy válaszzak partíciót akk kivettem dvd-t resi és bejött win...
    de húzni még mindig nemtudtam a procin :(
  • bardocz

Ahhoz túl okos vagyok,de akkor kiszámolom fejben mennyi 1280*1024:D
  • MR ME
    számolgasd a pixeleket a monitoron
  • bardocz
    Jééézuusom,és addig mit csinálok?:DD
  • RAMyMamy
    Nem, mert 100%-os procihasználat lesz.
  • bardocz
    Olyan sokáig kell futtatni azt a tesztet?:O Gondolom közben használhatom a gépet mindenre,és úgy tesztel.Ezeket felírom,és beállítom majd.Köszi!
  • Chipi85
    Nekem EP43-DS3L lapom van, és egyszer magától visszavette a BIOS magát 10x szorzóról 8-ra!
    Manuálísan állítsd a max-ra!

Az MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) alatt
    Robust Graphics Booster > Turbo
    CPU Host Clock Control > Enabled
    PCI Express Frequency (Mhz) > 100
    C.I.A.2 > Disabled
    Performance Enhance > Standard
    System Memory Multiplier > Auto
    DRAM Timing Selectable > Auto

CPU Host Frequency > itt állíthatod az FSB-t!
    Óvatosan, plusz Feszt ne adj neki a gyári hűtő miatt!
    Ha nem jó a beállítás (megas az FSB, és kevés a freki)akkor a gép újraindul, és a DUAL BIOS miatt visszatölti a régi, jó BIOS-t!
    Valószínűleg azért nem használja a 3 Ghz-t mert nem bírja alap feszültésgen!
    Próbálkozz mondjuk 240*12-vel! Boot, majd teszt Prime95-el!
    Ha nincs hiba mondjuk 2 órán keresztül, akkor jöhet magasabb FSB, mondjuk 245. Figyeld folyamatosan a hőmérségletet!
  • solo
    Akkor szákk me nemtom:/
  • kifli
    csak akkor állítható az fsb ha engedélyezem :/
  • solo
    Giga lapnál akármit állÍthatsz, de az FSB emeléshez az FSB állÍtási lehetőség felett van egy nemtudom mi a neve opció: D, rég jártam a lapom bioszába: D azt enebledre kell tenni.
  • kifli
    azt senki nemtudja hogy ha én biosba beállítok egy fsb-t akkor azt miért nem használja? Már bootnál is 3ghz-t és bármit csinálok nemjó :(
  • bardocz
    Majd valamikor veszek hűtőt,és akkor húzom addig is:)
  • solo
    Nem.Elméletileg 3 gigáig simán elkell menni alapfeszen, vagy akár alatta is.
  • bardocz
    Ha kapásból 20?Hz-vel emelem az fsb-t az okozhat gondot?Úgy pont 2.6GHz környéke.
  • bardocz
    Akkor ezzel majd holnap küzdök,köszi a segítséget!
  • Solten
    MB Intelligent Tweaker menu -> CPU Host Frequency

Finoman emelgesd, ne esz nelkul mert cmos clear lesz a vege. Minden emeles utan futass prime 95 stability tesztet. Lesz egy pont (vagyis orajel) ahol feszemeles kell mar a stabilitashoz, ki kell tapasztalni.

Elsokent allitsd a procid 12-es szorzora es ugy emeld az FSB-t. PCI Express Frequency-t allitsd 100-ra.
  • bardocz
    Na a második fele még nem volt ott,amikor írtam,úgyhogy új postban kérdezem meg,hogy az FSB-t hol állítsam?Jah és feszültséget nem szeretnék emelni hozzá,ne melegedjen jobban,gyári hűtő bírja majd hűteni max terhelés alatt.
  • Solten
    Azt nem ertem miert, de nem is lenyeges hogy 10-en van. Be tudod loni 12.5-re.
  • bardocz
    Naja,de biosban 10x-es szorzó van alapból.Ezért értetlenkedek én.Amúgy megnéztem,és M0-ás a proci.
  • Solten
    Dehogy. 12.5-os szorzo gyarilag, 200-as FSB-vel. Tehat 12.5*200 -> 2.5 GHz

Ha tuningolni szeretnel az FSB-t noveld, a szorzo ennel a procinal nem allithato felfele (12.5 a max). Amint irtam a masik topikban, egesz legyen a szorzo (pl. 12.), lefele ugye allithatod.
  • bardocz
    Az jó,mert akkor maxon a procim gyárilag 2GHz-n üzemel.:D Legalább a dobozra 2.5 van írva:D
  • kifli
    ott nem kéne látszania hogy amikor vissza van véve a teljesítmény akk mennyi a szorzó...
    biosban csak a normál teljesítménynek kell látszódnia
  • bardocz
    Mármint úgy értem,hogy az látszik-e,hogy visszaveszi a teljesítményt.
  • kifli
    ja nem :S
    akk nemtom...
  • bardocz
    Bios-ban is látszik az?
  • kifli
    néz meg terhelés közben is az órajelet...
    ha nincs terhelve a proci visszavesz a szorzóbol
  • kifli
    van egy kis problémám...
    procit húznám 3-ról 3.2-ghz-re bisoba beállítom fsb-t 356-ra mentés gép újraindúl nem jon be kép meg semmi...
    restart most minden jó rendben elindul a rendszer de cpu-z be meg everestbe is 333-as fsb-t ír és 3ghz-t.
    megint restart biosba be ott minden úgy van ahogy beállítottam, emeltem egy kis feszt is mert proci kevesebbet kap mint ami be van állítva 1.250-ről 1.318-ra (asszem) beállítottam megint resi megint semmi változás.
    giga p45-ds3 lapom van és nemtudom mi lehet a baj :S
  • bardocz
    Van egy giga ep43-s3l lapom,és egy E5200-as procim.Megnéztem biosban,és 10x-es szorzót ír a 200mhz-es fsb mellé,ami akárhogy számolom,sehogy sem lesz 2.5GHz,pedig elvileg ez lenne az alapórajele.Akkor most bátran felvehetem minden gond nélkül 12x-re a szorzót(vagy 12.5),és nem lesz semmi baja?Illetve hogyan oldhatnám meg,hogy a szorzót 13-ig állíthassam,ne csak 12.5-ig,mert úgy 2.6GHz lenne.
  • Sanyi118
    intel p4 2.8 Ghz
  • zsivko
    milyen proci?
  • Sanyi118
    hello hogy lehet a processzot egy kicsit feljebb húzni? program?
  • zsivko
    nem is birja, csak ha a szobaventilátor és a lakás huzatos télen. Csak igy sikerült.
  • MR ME
    nem sokáig fogja bírni sztem
  • zsivko
    SIKER!!!!!! Sikerült a szerencsétlen athlon64 3500+-ot 2200mhz-röl 2970mhzre feltolni 1,35vrol 1,55volt, a ramot meg 800mhz-röl 994mhzre sikerült 1,8v.-rol 2,1v.-ra. De ez a tuning eléggé extrém mert simán 110wat többletet termelt. Zalman cpu hűtő, ramon meg bordás hűtőbordák.
    CPU max: 49fok
    Ram max: 47fok

Köszi, hogy megoszthattam a hülyeségemet
  • Chipi85
    Igazad van, én emlékeztem rosszul: 2.9V mentek
  • Narancs
    Na ne fárasszál. DDR alapfeszültsége 2.6V, tuningramok 3V felett mentek.
  • Chipi85
    Narancs, ezt nekem írtad??
    Nekem is volt régebben DDR1-es memóriám, ami 420Mhz-n futottak És 1,9V-ot adagoltam neki, és stabil volt a rendszerem!
  • Narancs
    DDR ram nem egyenlő DDR2
  • Chipi85
    400Mhz-n is mennek a ramok?? Vagy azt is emelted?
    Először adj a ramoknak plusz feszültséget! Majd ha stabil, akkor emeld a frekvenciát is emelheted, ha stabil, akkor állítsd be az időzítést!
    Igaz a kingmax nem egy tuning ram, de 1,8V-ig emelheted a frekijét, ha nincs rajta hűtőborda, ha van rajta, akkor 1,9-2V-ig is emelheted!