36836
  • mEkLaU
    Melyik Intel hozza egy 2.81 ghzen futo A64 sebességét aminek 1mb cache van?:)
    Sorry nem szóltam...
  • mEkLaU
    Even with just a heatsink and fan cooling the AMD Athlon64 3700+ processor, it was an excellent overclocker. In our tests the CPU reached 2.81GHz with 1.5V.
  • Punker
    azon se gyári hűtés van :)
  • Narancs
    Ez vajon milyen + nak felelne meg?
    Ha alapjáraton 2.2Ghz -en 3700+ nak felel meg, akkor 3.2GHz en minek felel meg?
    5400+ -nak, vagy minek?
  • oroy_
    AMD64 3.22GHz tuning nagyon brutal.
    Overclocking Fun
  • Narancs
    ja
    már vártam mikor mondod
  • Punker
    kivéve mikor nem
  • izb
    Méghozzá nem is akárhogy.
  • Narancs
    És így nyomja le a 3gigás P4 -eket...
  • Falconer
    1800 on van a 3000+os athlon? Ehh... Akkor nem szoltam
  • [NST]Cifu
    Hát azért van egy "kis" gyorsulás, ha 1800Mhz-ről 2500Mhz-re emeled a sebességét, és (szinte) mindenhol észlelhető (gyorsabban tölt be a win, gyorsabban tömörít a winrar, gyorsabban jönnek be a játékok, gyorsabbak a játékok, stb.).
  • [NST]Cifu
    Előre megmondani nem lehet, de feszemelés nélkül úgy 2000-2200Mhz-ig, valahol 230Mhz-es FSB környékén valószinüleg vissza kell venned a Hyper-Transport szorzót 4x-re. Így a ramok még szinkron fognak futna.

Ennél magas értékhez már asszinkron kell futtatni a ramokat, illetve valószinüleg szükség lesz a CPU egy kicsit megemelni a feszültségét, és valahol 240-250Mhz-es FSB-nél a HT szorzót tovább kell csökkenteni 3x-ra. Nálam 1.55volt körül 2500Mhz-et fut a proci.
  • Falconer
    Miért kell egy olyan procit tuningolni?
  • Narancs
    CPU-Z ben?
    Kötve hiszem hogy ott mutatná a tuning potenciált...ezt csak jó öreg tuningolással derítheted ki...
  • CUCLI
    ezt nem vágtam
    ha cpu-zben megnézem az nemelég.?
  • Narancs
    Attól függ milyen a proci tuningpotenciálja.
    Ezt anélkül is megtudod nézni, hogy új ramot vennél. Asszinkronban hajtsd, HT szorzót vedd leljebb, FSB -t meg szép lassan feljebb. De gondolom ezt tudod.
  • CUCLI
    3000+os a64 procimat mennyire tudnám meghúzni egy 500as kingmax rammal?
    giga k8ns-939 lap. 400as zalman táp.
  • [Jakuza]
    2006 Majusaig biztosan nem, mert akkor irja belole a srac a dolgozatat.
    Meg ugye az is ertheto, hogy egybol nem lenne gazdasagos a kapcsolasi rajzot es tobbi hozzakapcsolodo cuccot kiadni.
  • skristof
    az is le lesz írva így?
  • [Jakuza]
    Varjal meg a keszitessel, mert szerintem sokkal olcsobban ugysem jonne ki mint amibol a srac csinalja meg, es az USBs verzio tulmutat magasan a parallel verzion, foleg ugy hogy XP nem szereti annyira ezt a megoldast.
    A srac arrol tajekoztatott, hogy hetfon lesz kesz az elso valtozat.
    Idezem:

"Hétfőn kész az első széria . most az ébresztőóra részét alakítgatom.
    Hanggal ébreszt, most a boci-boci faragódik bele. De mint a régi mobiloknal itt is lehet letölteni csengőhangokat hozzá"

Tobbszinu panellel lesz rendelheto, de itt egy-ket kep az adott cuccrol.

• skristof
    köszi
  • geri15
    Az egy dolog hogy 346-nál állt meg, és még egy hogy tartósabb ideig meddig bírja. Mert 250-ről 346-ra húzás az már 38%-os tuningot jelent, amit egy referencia borda sem fog hűteni tisztességesen.
  • [Jakuza]
    http://www.tavir.hu/

vagy

http://www.dino.hu/lcd/

Az tudnod kell, hogy mindketto soros ill parhuzamos portra csatlakozhato, de az elso oldalt uzemelteto sraccal es most kommunikalok eppen, es o a heten keszul el az altala elkeszitett elso generacios USBs valtozattal, amik nincsenek kint az oldalan, viszont a HWSW foruman vagy a PH! foruman errol olvashatsz.
  • skristof
    mitnha régebben láttam volna valahol az interneten, hogy olyan előlapi panelt, ami mutatja pl a hőmérsékletet meg stb., azt házilag is lehet barkácsolni...

nincs vkinek URL-je?
  • bertino
    procihoz sztem TT Silent Boost is jó lesz nekem... nem ?

szerintem, egy esmerős 400 Mzet huzott általa 2.6os Inteljén

amugy az ATI tool nekem legutoljára (max mag Mhznél megállapításnál) 346-nál állt meg... ahhoz képest, hogy 250 Mhz az eredeti érték, sztem nem olyan rossz.(bár nem tudom ennek a megállapításnak mekkora a hitelessége) (és akkor a rajta levő hűtőbordába volt belecsavarozva egy kis hűtő)
  • bertino
    Jessz, darkcomp in miskolc: 6200 pénz
    zsír
  • geri15
    Nézd meg valamelyik online bolt kínálatában, valszeg vállalnak csomagküldést is :) És nagyon szivesen[courier]^^
  • bertino
    köszi az infokat, sokat segítettél! :)

nem veszek ujat, naná, ebbe a gépbe én sztem nem nagyon ölök
  • bertino
    akkor már csak hűtő kérdés, olyan Ati silence-t nem biztos, hogy kapni fogok miskolcon bárhol is de majd utánanézek
  • geri15
    Hát az igazság az, hogy a 64 bites karik nem igazán tuningbarátok, szóval vagy szerezz be egy 128 biteset, vagy meg kell elégedned egy visszafogottabb tuninggal :) Egyébként a 9600-osításnak nincsen létjogosultsága (a BIOS átírós móddal persze) mivel csak azért volt szükség átírni a biost, hogy a catalyst 9600-nak ismerje fel, és ne fogja vissza a tuningot (PH! cikkben 4.7-es Catalyst nem engedte a 9550-est 400/300-on járatni, mégpedig úgy hogy elkezdett szemetelni a kép, viszont amikor átírták a DeviceID-jét a BIOSban 9600-asra akkor simán vitte magasabbra is). Viszont erre már nincs szükség, mert leszeded a legújabb omega drivert (2.642) és abban már nincsen tiltás, sőt tuningolt driverről beszélünk, így kártyatuning nélkül jobban megy minden játék, nem is szólva hogy azzal hogyan

[I] Szerk: #23645-re: amíg nem veszel újabbat és jobbat, addig próbáld csak ki amit leírtam [courier]^^
  • bertino
    nemnem, annál nagyobbat és jobbat vennék
  • bertino
    ez a 9600osítás nem tűnik tul bonyolultnak... majd utánalesek, meg bátorságot, kiv. volnék mi sülne ki belőle hacsak picit is emelhető a teljesítmény :-)
  • geri15
    Akkor nemszóltam :)
    1. Vidd vissza garanciásan, és nyomj az eladó fejéhez egy shotgunt, hogy adjon helyette egy 128 biteset
    vagy
    2. veszel rá egy 2-3 ezer forintos hűtést
  • bertino
    64 bites
  • bertino
    nem igazán tehetem, procira is jó volna vmi hűtés, szal... :)
  • geri15
    Az kérlek olyan is. Azzal soha nem fogja 9600 Pro szintjére hajtani a 9550-esét, márpedig képes rá a kártya (feltéve ha 128 bites).
  • [NST]Cifu
    Zalman ZM-80C: 4.290 Ft + áfa

És ez teljesen passzív hűtés.
  • geri15
    Srác azzal jött hogy "árakat tekintve nem égbe szökő ventit" keres. Namost a 12 ezres venti nem szökik az égbe? Persze ha teheti vegyen olyat, mert azzal hozhatja ki a maxot a karijából.
  • izb
    10x11x12x jobb,mert lehet húzni mint az állat.
  • geri15
    De az már 7-8-9 ezer... egyébként szerintem is :)