Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
jó neke d1 dupla áras SLI mi? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
hát sajna ez van, valszeg a következõt kint veszem meg ausztriában illetve a cég kint veszi meg, én meg majd ráteszem a kezem 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Gabesz amd64
oké!engem senki nem fog Ati-ra rábeszélni 😄DD

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Narancs
Nem is azért mondtam...<#ejnye1><#vigyor>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Gabesz amd64
jaja

de ati-t azért nem fogok venni!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Narancs
Azért ez durva ez a Zalman torony...2db skoda radi 4K volt bontóban, és teljesítményben lenyomja a zalmant...jó kellett még külön pumpa is 5K ért...
Akkor sem értem mi a rák kerül ennyibe egy darab fémen...mennyibe lenne egy hasonló (pumpa nélküli) tornyot legyárttatni itthon?

Narancs
Jó, de játékra zsír elég...

Gabesz amd64
mert nem éri el egy 6800Gt szintjét 😄D

ezért kell venni 6800Gt azt életbe kell azt huzni!

Narancs
Tudnám minek húzni egy X800pro -t...<#nemtudom>

Narancs
Tuti szarrá volt húzva, énis így jártam...memória elpukkant a 9800se -n...😞

Punkerwork
nem tom, lehet

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

szarrá volt húzva?<#vigyor3>

http://thenamelessphoto.com/

Punkerwork
már a biosképernyõnél is csak csíkok jönnek be.

mibaja?

http://thenamelessphoto.com/

Punkerwork
most néztem meg egy halott ASUS X800Pro-t 😞

Punkerwork
van még rá 2 év 11 hónap gar kb

Punkerwork
SLI-t én hülyeségnek tartom, inkább 1 jó lap + 1 jó VGA mint 2 közepes, de ha valakinek SLI-s 6600GT kell viheti az ASUS-om 😊

Tufa
ja értem. azt hittem hogy dualban használsz két vga-t 😊

Punkerwork
az új generációs ATI kártyákra gondolok, a mostani csak átmeneti.

Tufa
vga-k? Nem csak 1 darabot vettél?

Punkerwork
majd kiderül az új VGA-k mennyire melegednek stb.

Tufa
naja, csak felesleges lenne plusz még rákölteni ennyit...

Punkerwork
na ja passzíc Zalman borda 1-2k körül van, de pofásan nézzne ki egy új ház + 2 Zalman tornyocska 😊

Tufa
Azt is vedd figyelembe hogy egy passzív hûtõnek jóval kisebb az esélye a meghíbásodásra, mint pl egy vízesnek... Bár én mondjuk a helyedben bõvíteném a mostani hûtõrendszert a vga-ra, az alaplap meg kapna valami passzív hûtést. igy a legolcsóbb, legkényelmesebb.

Punkerwork
mint mondtam ez még elméleti szinten mozog, még a CPU hûtõm sincs kifizetve, mert még nem tudtam eladni a régi passzív VGA-m 😞

Punkerwork
LooGan nem tudod ha kintrõl hozzunk be cuccokat akkor az ÁFA hogy van? EU-s adószámon kívül kell még valami?

Tufa
ha te kiadnál annyit egy vga+alaplap hûtésért, lehet hogy lehülyéznélek 😄
Inkább vegyél rá valami passzív hûtést.. Az olcsóbban megvan, hamarabb mehetnél angliába 😛

Punkerwork
50k -ért vettem, szal a VGA+NorthBridge blokkal lenne vagy 60k tuti

Narancs
Mennyibe fáj így külön egy ilyen Zalman torony?

bertino
Azt is Kingstonra, az átlag fölött van valamicskével teljesítményben

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Punkerwork
kiváncsi vagyok már hogy a 64 bites win dob e valamit majd, vag ymarad minden a régiben a driverek miatt

Punkerwork
a teória az hogy veszek még egy Zalman tornyot és arról megy majd a VGA + NorthBridge, már csak pénz kéne rá 😊

Loogan
Vedd meg a Zalmann vízhûtõs blokkot! Az mennyibe is kerül Neked pluszba? Olóbb mint vmi külsõ passzív hûtés nem?

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Gabesz amd64
jan épp nézem! a Zalmannak eléggé sima a felülete!

Punkerwork
VGA hûtõ tesztet nézztétek prohardware-en? nem tom mi legyen a mostani nem maradhat mert rohadt hangos 😞

Koppernikusz
driveimage?
bár én régebbi verzsönt használtam, Fat hoz, bootolható CD-t nyom, 5 perc alatt visszaállíthatod a régi cumókat.

[ helikopter ]

nekem volt két különbözõ memóriám és eléggé szenvedtem vele finoman fogalmazva....
Örülj h ennyit legalább tudtál csinálni vele, valakinek el se indul a gépe különbözõ memóriával,
ha veszel ugyanaz a márka, típus és clockja legyen különben szar van a palacsintában.... 😊

háát én nem ajánlom de azért próbáld meg hátha? inkább spórolj még egy 512-re és akkor folyik minden 😊

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

Punker
nem menne dual-ban, futass memtest-et min 1 óráig ha a mem hibázik kiderül.

Sziasztok!

Lenne egy problémám. Van egy Abit BD7-es alaplapom ami csak a 266 mhz-es ramot kezeli. Eddig volt benne egy db 256 mb-os 266 mhz-es ram és mellette egy 256 mb-os 400-as ram. Tökéletesen mûködött.Szakember mondta hogy nem lesz baj a 400-as miatt mert kisebb sebességen fut majd azért raktam bele. De most megvettem a haverom 512 mb 400-as memóriáját. Beletettem a gépbe, felismeri, végignyomtam a 3d markot, játszottam vele, dvd-t kódoltam. Everest progi is kiirta jó. De van amikor csak ugy otthagyom a gépet 10 percre visszamegyek és kékhalál. Ezt azóta csinálja amióta megvan a másik ram.
Mi lehet a probléma? Sz.tem ki kell szednem a 266 mhz-s memóriát...
És még egy kérdés: Ha venék egy új alaplapot ami dual-ba kezeli a 400-as memóriát, akkor a 256 és 512 mb-os egymás mellett mehet dualba? VAgy csakis ugyanolyan mehet?

Elõre is köszönöm!
Narancs
Na jó, de most tök jól megy minden, VGA drivert meg 2 perc frissíteni...

Punker
erre mondtam én is hogy max 1 hónapig jó 😊

driverek közül én mondjuk csak az Nforce-t raknám fel, mert mind Ati mind Nvidia havonta ad ki új drivert, ami az új játékokhoz gyakran kell.

Narancs
Tényleg, meg a tûzfalat is

Punker
én win frissítést + vírusirtót is bele venném.

Narancs
Á értem már!
Köszi srácok!
Szóval majd ha legközelebb újrateszem az XP -t, akkor utána rögtön le kell ghostolni a C -t, amíg csak az XP+sp2+driverek vannak rajta. Így már menni fog, köszi!

Lehet nagyobb is, a ghost úgyis tömöríti, persze 200 gigát nem fog rányomni 1 lemezre.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Még szép, a ghost gyakorlatilag "raw módban" lement mindent ami elé kerül. Ez a lényege, hogy aztán visszatöltéskor tökugyanoda pakoljon vissza mindent, különben nem tudnál bootolni a visszatöltött partícióról. Legjobb ha win install (+ driverek, szükséges alap cuccok felrakása) után leghostolod a partíciót, majd gyártasz ghostos boot lemezt hozzá, neroval meg kiírod az egészet mint bootolható lemez, aztán egyetlen lemezrõl bootolsz, meg installálsz mindent. Legjobb.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Acronis Trueimage
Na ez is particiot tud menteni, viszont pl idõzíthetõen (minden éjjel 4kor pl), és image fileba másik winyora átteszi stb stb automatikusan.
Kis rendszerparticio kell (pl 4gb elég egy windoznak meg pár programnak), és akkor azt teljesen automatizáltan lehet akár dvdre is rakosgatni.
Ha jól tudom a ghost csak komplett partíciót tud lementeni, szal azzal akkor kell a mentést megcsinálnod, amikor még csak a szûz xp van a driverekkel fent...
De más progi van erre, ami jobb, csak most nem találom a nevét.
Punker
nem tom, de minek akarod le ghost-olni? 1 hónap múlva már úgyis teljesen elavult.