Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Végülis ezüst lett. Szép darab, van hozzá csomó bizbasz.
Szal megyek stackerbe telepíteni, ha nem jönnék vissza hétfõig, akkor elbasztam 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Vagy arra gondolsz, hogy DDR2-667 ramok vannak, de DDR2-600-asok nincsenek?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
Persze mit várhatunk egy (lehet hogy ex) WoW-ostól? 😊
De látom még nem mindig nem érted: hiába van combos procid és videókarid, meg száguldó ramod, ha swappel a gép, akkor megakad, ha pedig sokat swappel a gép (mert nem fér a memóriába 200+ játékos plusz az õ elõvett petjeinek a textúrája, modelje, hangjai, scriptjei és effektjei) akkor vége lesz, mint a botnak. Ilyenkor inkább gyengébb gép és sok ram, mind erõs gép, és kevés ram a megoldás...
Persze segíthet, ha lebutítod csontra, de akkor meg "élvezheted" a Quake 1 szintû 64x64-es textúrákat... Viszont nem fog swappelni.
De amúgy itt kérdez meg bárkit, hidd el, úgy van, ahogy mondom, és nem én vagyok az egyetlen, aki emiatt a játék miatt bõvített két gigára...
Viszont ezen a 256MByte minimumon jót röhögtem... ki az, aki kipróbálná valaha is az SWG-t ennyivel... 😊)
Akkor próbáld meg az SWG-t kb. középszintre felhúzott látótávolsággal, vagy a Lock-On-t teljes részletességgel. 1Gbyte-on nálam konkrétan az SWG-ben még CU elött (amikor Coronetben volt a nagy élet) Coronet város fõterén folyamatosan swappelt a játék a legkissebbre vett látótávolsággal is, és volt jó esetben 2fps-em (a swappelés miatt). Ezen nem segít az sem, ha folyékony nitrogén hûtésû 5Ghz-es procid van 600Mhz-en teperõ ramokkal - ha csak 1 Giga ramod van, ugyanez lenne az eredmény. Szóval bizony szükség van a több ramra.
Ugyanez Lock-Onban, ha egy hadoszlop felett repülsz el 1Gbyte rammal, minden egyes jármû LOD lépésekor egy-egy apró, tizedmásodperces akadás... 😊
Akit érdekel (biztos sokan ismerik): Mister XP-ben van pár trükk
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Ha jól emlékszem valami 3,2 GHz processzor + 1 GB ram gépigényrõl hebegtek az élvezhetõ sebesség érdekében. Ebbõl kifolyólag én is rákényszerültem az A64 upgrade-re. Jelenleg egy Venice magos 3200+ -ra vadászok.
P4 LGA775, Pentium 4/Celeron D Hyper Threading támogatás
Intel 915P chipset, 800MHz FSB, 4 DDR2 !!! Slot max. 4GB DDR400 DUAL CHANNEL/DDR2 400/533/600 !!!
1PCI Express x16, 3PCI Express x1, 3PCI, 3 UDMA33/66/100 Bus Master IDE, 8USB 2.0, 1P, PS/2 bill/egér ATX
C-Media HD audio 8ch., GB LAN, 4x Serial ATA, IDE RAID, IEEE1394
ASUS P5GD2 Premium ATX
P4 LGA775, Pentium 4/Celeron D Hyper Threading támogatás
Intel 915P chipset, 800MHz FSB, 4 DDR2 !!! Slot max. 4GB DDR400 DUAL CHANNEL/DDR2 400/533/600 !!!
1PCI Express x16, 3PCI Express x1, 3PCI, 3 UDMA33/66/100 Bus Master IDE, 8USB 2.0, 1P, PS/2 bill/egér ATX
C-Media HD audio 8ch., Dual GB LAN, 4x Serial ATA, IDE RAID, IEEE1394, 2X 1394b port (800Mbps)
VIszont a Premium fekete nyákon van, ki kell buliznom a cserét.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Addig azonban a gerincességgel szemben a túlélés a fontosabb... <#vigyor3>#vigyor3>
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
1.: Belepakolsz két giga ramot a gépbe. (közben szapulhatod a nem optimalizált programokat)
2.: Nekiállsz belepiszkálni a játékba, hogy valahogy beérje kevesebb rammal.
3.: Megfenyegeted a játékfejlesztõket, hogy kirobbantod a III. Világháborút, ha nem tanulnak meg normálisan optimalizálni.
Sajnos jobb hijján én az elsõ változatnál maradok... <#vigyor3>#vigyor3>
Szal ha egy rakás szemét a program kódja (mint a BF-é ugye), és emiatt eszetlen hardverigénye van, azt ne soroljuk már a 2gb melletti értelmes érvekhez 😊
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Mondjuk a 2 GB ram játékhoz szvsz sok (egyelõre), 3DS MAX-hoz pedig kevés, de utóbbi esetben egyébként is az XP a szûk keresztmetszet (lévén az XP max. 2 GB memóriát tud rendelni egy futó processzhez).
Én elpöfögök a 2x512 MB A-DATA-val jelenleg. Mire jön a Longhorn (meg az UT2007) addigra úgyis új gépet kell majd összerakni.
Amúgy most 200MHz-en mennek a ramjaim, 2T-ben, 2.5-3-3-7-es idõzítéssel, de e fölött már fagyogat a dolog. Két modullal a 265Mhz-et is elértem (1T, 3-4-4-8)...
De inkább plusz 1 Giga, mint plusz (2*)65Mhz. Hiába csak ~4800Mbyte/s a memória olvasás így (~6000Mbyte/s helyett), még mindig sokkal gyorsabb, mintha a wincsihez nyúlna ~60Mbyte/s-el...
Winchester core:
- 4 db 1 oldalas modul 200 MHz, 2T
- 4 db 2 oldalas modul 166 MHz, 2T
Venice core:
- 4 db 1 oldalas modul 200 MHz, 1T
- 4 db 2 oldalas modul 200 MHz, 2T
Ez így kerek. Tehát még mindíg nem tökéletes, de valami fejlõdés azért már van.
(megj.: egy Borg-nak nem fekete-zöld ház lenne a stílusos? 😉)

10500 bruttóért van mind a kettõ. Mert ugye az 5.25-ös takarók feketék, de maga a ház meg ezüst 😄
Nálam egy Winchester magos A64 3000+ fut benne most éppen 2404Mhz-en, 1.5 volt körüli feszen (+5% fesz, ugye az MSI-nél százalékok vannak). És elnézést a folyamatos ismétlésért, de nem árt figyelni, hogy a Newcastle és Wincsi magos A64-eseknek gondjaik vannak a 4 memóriamodul kezelésével (és a Venice magosoknál sem teljesen kerek a helyzet, mert csak 2T idõzítéssel bír a 4 modullal), tehát ha tuning a cél, akkor két memóriamodulban gondolkodj, nehogy pórulj járj, mint én... <#sir>#sir>
Minap írni akartam egy DVD -t, de az író progi nem látta hogy betettem bármit is a meghajtóba. Aztán benyomtam egy adat DVD -t, de minden progi azt írja ki, hogy nincs semmi a meghajtóban.
De minden progi látja a DVD írót, csak azt nem amit beleteszek...
Mi a tosz baja lehet?
Meg tudnám javítani itthon vhogy? Nincs kedvem most újat venni...<#shakehead>#shakehead>
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!