Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na megvan az aerocool gatewatch 😊
Végülis ezüst lett. Szép darab, van hozzá csomó bizbasz.
Szal megyek stackerbe telepíteni, ha nem jönnék vissza hétfõig, akkor elbasztam 😄
Punkerwork
igen

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
A kérdés az volt, hogy jól megizzasztja a hardvert. Nem az, hogy optimalizációs hiányosságok, vagy simán a sok effekt miatt. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A Lock On inkább a kretén módon optimalizált engine (volt egyáltalán optimalizálva?) és megjelenéskori bughegyek miatt érdemel említést. Ui az, hogy egy 2003-as grafikai színvonalú game a hardver fejlõdés ellnére még mindíg nem fut élvezhetõ sebességgel (60+ fps) bizonyos helyzetekben, az nem a király módon megírt engine jele.

[NST]Cifu
Nem írták el, az ASUS hivatalos oldalán is így van leírva. Az ASUS natív támogatja a 600-as DDR2-es ramokat.
Vagy arra gondolsz, hogy DDR2-667 ramok vannak, de DDR2-600-asok nincsenek?

[NST]Cifu
Izé-bizé, micsudi? <#fejvakaras><#wilting>

Punker
lol #22676-ben a nagyker elírta a dolgot mert tudtommal DDR2-600 nincs 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

raid! 😊
Punker
nekem 99,99$ volt 1 évre (februárban 185 pénz körül volt az árfolyam) az 1 hónapra nincs 2000 forint se, mivel mással nem foglalkozok így nem drága, illetve megvettem a CoD😄eluxe Edition-t és mással nem is játszottam az elmúlt 1 évben, MMORPG-ben az a jó hogy ugyanaz a helyszín 20. alkalommal is hoz új kihívást, de pl tegnap este olyan városban voltunk ahol még nem jártam pedig több mint 1,5 éve játszok.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
soha nem játszottam a WoW-tal.

Szerintem annak, hogy az MMORPG-k nagy %-ban dominaljak a picot, ahhoz meg legalabb 5-10 evet kell varni, es az is csak akkor valosulhat meg, ha nem lesznek fizetesesek, azaz csak egyszer kell leszeni a netrol😄. En szemely szerint probaltam az anarchit, es nekem nem igazan jott be, tudom, hogy azt nem lehet osszehasonlitani az SWG-vel, de azert a feeling hasonlo. Szoval meg varhatunk egy kicsit.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

Tufa
a kihalás példája mondjuk az uj GTA vagy mondjuk az EA sports játékok, ugye?
Persze mit várhatunk egy (lehet hogy ex) WoW-ostól? 😊

[NST]Cifu
256Mbyte-os 9800XT-m volt, FSAA-t nem is használtam alapból ezeknél a játékoknál...

De látom még nem mindig nem érted: hiába van combos procid és videókarid, meg száguldó ramod, ha swappel a gép, akkor megakad, ha pedig sokat swappel a gép (mert nem fér a memóriába 200+ játékos plusz az õ elõvett petjeinek a textúrája, modelje, hangjai, scriptjei és effektjei) akkor vége lesz, mint a botnak. Ilyenkor inkább gyengébb gép és sok ram, mind erõs gép, és kevés ram a megoldás...

Persze segíthet, ha lebutítod csontra, de akkor meg "élvezheted" a Quake 1 szintû 64x64-es textúrákat... Viszont nem fog swappelni.

De amúgy itt kérdez meg bárkit, hidd el, úgy van, ahogy mondom, és nem én vagyok az egyetlen, aki emiatt a játék miatt bõvített két gigára...

Viszont ezen a 256MByte minimumon jót röhögtem... ki az, aki kipróbálná valaha is az SWG-t ennyivel... 😊)

Itt peldaul egesz masok es abban igazat adok, hogy ha fullba akarsz jatszani, akkor kell jocskan ram, akinek van penze 2Gb-re az vegye, de ez egy jatek a sok kozul, es ha epp nem fullon jatszassz, akkor amint ugyanitt talalhato kommenterok is kozlik jatszhato a jetek.

Nem lehet hogy a videokartyad miatt volt? Mert ugye az is sokat szamit, es en meg mindig amellett vagyok, hogy 2.6 Ghz +1GB ram+ izmos videokarik(x850xt, vagy dual 6800 ultra 2x512MB rammal, hogy mar a legextremebbeket emlitsem), megbirkozik minden nehezseggel, de szerintem ezt leghamarabb egy tesztbol tudnank megnezni, meg ma utana is nezek, es akkor majd meglatjuk, hogy kinek volt igaza.

[NST]Cifu
Szerintem egy 4400-as (550Mhz)-es modulokkal(1 G😎 es egy A64 3000/3200+-al nem jelenthet gondot nyomulni semmilyen mai jatekon

Akkor próbáld meg az SWG-t kb. középszintre felhúzott látótávolsággal, vagy a Lock-On-t teljes részletességgel. 1Gbyte-on nálam konkrétan az SWG-ben még CU elött (amikor Coronetben volt a nagy élet) Coronet város fõterén folyamatosan swappelt a játék a legkissebbre vett látótávolsággal is, és volt jó esetben 2fps-em (a swappelés miatt). Ezen nem segít az sem, ha folyékony nitrogén hûtésû 5Ghz-es procid van 600Mhz-en teperõ ramokkal - ha csak 1 Giga ramod van, ugyanez lenne az eredmény. Szóval bizony szükség van a több ramra.

Ugyanez Lock-Onban, ha egy hadoszlop felett repülsz el 1Gbyte rammal, minden egyes jármû LOD lépésekor egy-egy apró, tizedmásodperces akadás... 😊

Loogan
Szvsz a túlzott memóriaéhség a Winfos nem túl optimális memóriamenedzselésében keresendõ, ami akkor is lapoz, amikor nem lenne indokolt (minél több RAM-ot pakolsz bele, annál bagyobb a lapozófile, hát áááááááááá). Egy kis tweakeléssel a registryben lehet rajta javítani.
Akit érdekel (biztos sokan ismerik): Mister XP-ben van pár trükk

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Hat nem is tudom, hogy hogy is van a 2 GB-s mese. Szerintem egy 4400-as (550Mhz)-es modulokkal(1 G😎 es egy A64 3000/3200+-al nem jelenthet gondot nyomulni semmilyen mai jatekon, persze ha kicsit tuningol az ember, ugy 2.6 Ghz-ig, mert ugye, a minap olvastam itt, hogy biza elegge szep eredmenyeket lehet elerni egy Veniccel, azaz <#felkialtas>2.8<#felkialtas>Ghz-et, ami ugye gyorsabba teszi a gepet.

[NST]Cifu
Hát ilyen program már van kint jópár. Lásd Lock-On, amely 2003 végén jött ki. A mostani gépemmel már elég korrekt, Föld felett repülve a min. 30Fps már összejön. 😊)

Egyébként valószínûleg a Lost Coast lesz az elsõ játszható "techdemo", ami a pro gamer-ek 95%-ának oda fogja verni a gépét a padlóhoz (ami a Source enginebõl kihozható, az benne lesz). Ahogy a GS-ban írták, a VGA kártyánk rettenetesen meg fog bennünket utálni a futtatása után.

Ha jól emlékszem valami 3,2 GHz processzor + 1 GB ram gépigényrõl hebegtek az élvezhetõ sebesség érdekében. Ebbõl kifolyólag én is rákényszerültem az A64 upgrade-re. Jelenleg egy Venice magos 3200+ -ra vadászok.

[NST]Cifu
Hát elismerem, hogy eléggé marharépa tudok lenni ilyen téren, de a falra tudok mászni, amikor menet közben egy játék a winyóhoz nyúl... <#nemtudom>

Punkerwork
ASUS P5GD2 Deluxe ATX

P4 LGA775, Pentium 4/Celeron D Hyper Threading támogatás
Intel 915P chipset, 800MHz FSB, 4 DDR2 !!! Slot max. 4GB DDR400 DUAL CHANNEL/DDR2 400/533/600 !!!
1PCI Express x16, 3PCI Express x1, 3PCI, 3 UDMA33/66/100 Bus Master IDE, 8USB 2.0, 1P, PS/2 bill/egér ATX
C-Media HD audio 8ch., GB LAN, 4x Serial ATA, IDE RAID, IEEE1394

ASUS P5GD2 Premium ATX

P4 LGA775, Pentium 4/Celeron D Hyper Threading támogatás
Intel 915P chipset, 800MHz FSB, 4 DDR2 !!! Slot max. 4GB DDR400 DUAL CHANNEL/DDR2 400/533/600 !!!
1PCI Express x16, 3PCI Express x1, 3PCI, 3 UDMA33/66/100 Bus Master IDE, 8USB 2.0, 1P, PS/2 bill/egér ATX
C-Media HD audio 8ch., Dual GB LAN, 4x Serial ATA, IDE RAID, IEEE1394, 2X 1394b port (800Mbps)

VIszont a Premium fekete nyákon van, ki kell buliznom a cserét.

Minden további nélkül elhiszem neked (mondjuk a fenti két program kívül esik az érdeklõdési körömön), de a 2 GB rammal a felsõ tízezret képviseled. Még külföldön sem ez (ti. a 2 G😎 az általános, inkább a 768 MB-1 GB.

[NST]Cifu
Majd ha olyan megállíthatattlan leszek, mint a Borg, akkor majd én is ellenállok. <#kuss>

Addig azonban a gerincességgel szemben a túlélés a fontosabb... <#vigyor3>

Sir Quno Jedi
Mer vesztes vagy, Borg pedig ellenálló ! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

[NST]Cifu
Nézzük mik a lehetõségeink, mint felhasználónak:

1.: Belepakolsz két giga ramot a gépbe. (közben szapulhatod a nem optimalizált programokat)
2.: Nekiállsz belepiszkálni a játékba, hogy valahogy beérje kevesebb rammal.
3.: Megfenyegeted a játékfejlesztõket, hogy kirobbantod a III. Világháborút, ha nem tanulnak meg normálisan optimalizálni.

Sajnos jobb hijján én az elsõ változatnál maradok... <#vigyor3>

Csak azért mert Wintersnek 2gb ramja volt már BF1-ben is, úgy gyorsabb volt neki a betöltés 😄
Szal ha egy rakás szemét a program kódja (mint a BF-é ugye), és emiatt eszetlen hardverigénye van, azt ne soroljuk már a 2gb melletti értelmes érvekhez 😊
[NST]Cifu
Egy MMORPG-hez már erõsen ajánlott a 2Giga ram (SWG esetén a felállás: 512Mbyte = folyamatos Swappelés, lassú töltögetés; 1Gbyte = elfogadható mértékû swappelés, sok töltés; 2Gbyte = ha betöltött, nincs swappelés, gyors betöltés), de az offline játékokhoz is már lassan ajánlott (pl.: BF2 esetén a ajánlott a 2Gbyte ram...)

Punkerwork
"Mondjuk a 2 GB ram játékhoz szvsz sok (egyelõre)" normális online gamehoz nem sok inkább ajánlott, az offline piac meg úgyis kihal lassan. 😊

Teljes mértékben igazad van.
Mondjuk a 2 GB ram játékhoz szvsz sok (egyelõre), 3DS MAX-hoz pedig kevés, de utóbbi esetben egyébként is az XP a szûk keresztmetszet (lévén az XP max. 2 GB memóriát tud rendelni egy futó processzhez).
Én elpöfögök a 2x512 MB A-DATA-val jelenleg. Mire jön a Longhorn (meg az UT2007) addigra úgyis új gépet kell majd összerakni.

[NST]Cifu
4* Kingmax Hardcore 500Mhz, 512Mbyte.

Milyen ramok?

[NST]Cifu
Meg is válaszoltad a problémát. 512-es modult én még nem láttam egy oldalas változatban, 1Gbyte-ost pedig csak 400Mhz-eset. Tehát ha 2Gbyte-ot akarsz, plusz még tuningolni is, nos akkor szivacs a helyzet...

Amúgy most 200MHz-en mennek a ramjaim, 2T-ben, 2.5-3-3-7-es idõzítéssel, de e fölött már fagyogat a dolog. Két modullal a 265Mhz-et is elértem (1T, 3-4-4-8)...
De inkább plusz 1 Giga, mint plusz (2*)65Mhz. Hiába csak ~4800Mbyte/s a memória olvasás így (~6000Mbyte/s helyett), még mindig sokkal gyorsabb, mintha a wincsihez nyúlna ~60Mbyte/s-el...

Azt persze hozzá kell tenni, hogy az 512 MB-os vagy nagyobb modulok mind két oldalasak. Ezt tetézi, hogy az 1 GB-os modulok csak PC3200-as kivetelben elérhetõk (már ha van ilyen az üzletekben egyáltalán), így tuning lehetõségek elég szerények (legalábbis egy 566/600-as modulhoz képest).

Azért tegyük hozzá:

Winchester core:

- 4 db 1 oldalas modul 200 MHz, 2T
- 4 db 2 oldalas modul 166 MHz, 2T

Venice core:

- 4 db 1 oldalas modul 200 MHz, 1T
- 4 db 2 oldalas modul 200 MHz, 2T

Ez így kerek. Tehát még mindíg nem tökéletes, de valami fejlõdés azért már van.

[NST]Cifu
Nekem a 2Gbyte miatt kellett a négy modul, de ha esetleg úgy akarsz gondolkodni, hogy 4*256Mbyte, akkor jobb, ha tisztába vagy az ilyen problémákkal. 😊

Koszi, hogy megosztottad velem tapasztalataid, es en csak 2 modulba gondolkodom, mert ugye a 4 dragabb, mint a 2.<#worship>

Nem gizdulok az ilyesmire, csak a funkcionalitást tartom szem elõtt 😊 De ha már van fekete meg ezüst is, akkor a jobban passzolót választom...
DonQl
Uhh... ez marha szép!😊

Mizu itt felétek?
Ide is betört a GTASA láz?😛

[NST]Cifu
Alapból én is a feketét mondanám, de ha a ház ezüst, akkor végülis az is passzol oda.

(megj.: egy Borg-nak nem fekete-zöld ház lenne a stílusos? 😉)

Nem is rossz kis házikó, ráadásul BTX ha jól látom... és ezüst gatewatch az elejében 😊
Punkerwork
fekete!

Most ezüst vagy fekete gatewatchot vegyek a stackerbe?😄

10500 bruttóért van mind a kettõ. Mert ugye az 5.25-ös takarók feketék, de maga a ház meg ezüst 😄
[NST]Cifu
Nekem ilyen deszkám van, és meg vagyok elégedve vele. Egyetlen problémám csak az, hogy a deszka chipsetje a PCI-Ex16 csati mögött foglal helyet, így rálóg a Gf6800, vagyis ha cserélni kell a hûtését, az kicsit bajos lesz.
Nálam egy Winchester magos A64 3000+ fut benne most éppen 2404Mhz-en, 1.5 volt körüli feszen (+5% fesz, ugye az MSI-nél százalékok vannak). És elnézést a folyamatos ismétlésért, de nem árt figyelni, hogy a Newcastle és Wincsi magos A64-eseknek gondjaik vannak a 4 memóriamodul kezelésével (és a Venice magosoknál sem teljesen kerek a helyzet, mert csak 2T idõzítéssel bír a 4 modullal), tehát ha tuning a cél, akkor két memóriamodulban gondolkodj, nehogy pórulj járj, mint én... <#sir>

Narancs
Srácok!
Minap írni akartam egy DVD -t, de az író progi nem látta hogy betettem bármit is a meghajtóba. Aztán benyomtam egy adat DVD -t, de minden progi azt írja ki, hogy nincs semmi a meghajtóban.
De minden progi látja a DVD írót, csak azt nem amit beleteszek...
Mi a tosz baja lehet?
Meg tudnám javítani itthon vhogy? Nincs kedvem most újat venni...<#shakehead>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
MSI + nForce4....nem lehet annyira rossz...

Szerintetek elegge jo lap egy MSI K8N Neo4 F, ahhoz, hogy majd egy 3.2-es A64-et kihajtson ugy 2.4-2.6<#boxer> GHz-ig? Ha tudtok hasonlo arba jobb tunigpotenciaju laot legyszi ajanljatok be<#worship>.

Narancs
Így is jobban látszik...

A galériában jobban látszik...