36836
  • Scrat
    Hááát feltettem az Asus A8N-E deszkámra a Zalman ZM-NB47J passzív chipset hűtőt.

Fagyogat a vas. Van másnak is ilyen gondja?
    Nem tom hogy véletlen egybeesés-e, túl sokat nem teszteltem még, de bizony párszor fagyott. Most melléraktam a tápventit kiváncsiságból, de venti nélkül sem ment 40 fok fölé ami szerintem nem vészes nem?

Akkor most mi van?
  • czky
    Nézd meg a kompatibilis alaplapok listáját a linkedben. Ha megtalálod ott a lapodat, akkor simán befér...
  • izb
    Nekem volt ilyen hűtőm és ilyen procim.
    Ezzel a hűtővel stabil 50 fokot érhetsz el.
  • Zetorg
    link
  • Vegas
    hétfőn meek rendelni ujat :)
    Ez már 1000 éves, valami Spire WhisperRock IV....
    kinéztem magamnak egy iet:
    katt
    remélem befér a táptól :SS
  • [NST]Cifu
    Az tényleg elég magas érték, célszerű megvizslatni a hűtőt, esetleg levenni, letakarítani a régi paszta maradékát, lefújni a port a hűtőbordáról, majd újrapasztázni, és újra felrakni a hűtőt. Ha ez sem segít, akkor el kell gondolkozni egy új hűtő beszerzésén...
  • Narancs
    Vinyó satán van, lehet ez a baj. Nforce4 elvben tudja fixálni a pci órajeleket, de leszedek vmi frissebb BIOS-t ártani nem árthat.
  • Vegas
    csak mer nekem a barton 2500+ cpu-m 60°C-os és aggaszt :/
  • Scrat
    ?
    Athlon64 3000+ s939

Miért?
  • Vegas
    mijen cpu-d van?
  • Scrat
    NEm voltam benne biztos hogy az a chipset-e, vagy a proci mellett lévő hűtőborda alatti cucc adata!

THX.
  • [NST]Cifu
    Alaplap.
  • [NST]Cifu
    Szvsz nézz szét a BIOS frissitések körül, lehet, hogy ismert probléma. Az nem lehet, hogy a proci tuningal esetleg a PCI-E vagy PCI (nem tudom milyen csatin mennek a meghajtók és milyen csatin van az alaplapi vezérlő, ezt elvileg a kézikönyvből kinézheted) sebessége is emelkedik, és ez a baj?
  • Scrat
    És itt pontosan melyik is?
  • Narancs
    Srácok, lenne egykis gondom!
    Havernak összedobtunk egy gépet, nForce4 -es Epox lappal, 2*512 A-Datával meg 3200+ Venice -szel. Megy is szépen, tuning is, csakha húzom a procit, akkor mindíg a bootolásnál kb fél percig kurrogtatja a vinyót meg a cd olvasót, aztán ha bebootolt semmi gáz, de ez eléggé idegesítő. Nektek is van ez? Mit lehetne tenni?
  • [NST]Cifu
    Olyan 50-55°C fölött már nem egészséges szerintem.
  • Scrat
    Everest... megnézem! Thx.

Egyébként chipsetnél kb hol van a kritikus határ?
    Mert eddig nem figyeltem de lecseréltem a chipsethűtőt egy passzív Zalmanra.
    Jó lenne figyelgetni, nehogy megsüljön!
  • Narancs
    Ja, tört Ultimate
  • Gabesz amd64
    majd lesz valami más helyette
  • [NST]Cifu
    Everest.

BTW most olvasom, hogy a Lavalys abbahagyta az Everest Home Edition támogatását. Hát... szép...
  • Scrat
    Milyen progival lehet megnézni a Chipset hőmérsékletét?
  • bertino
    közben rátaláltam... ne fáradjatok
  • [NST]Cifu
    Nem vagyok annyira otthon az X800-as szériában, de maga a hűtő még elég lehet, csak ne feledkez meg a ramok hűtéséről!
  • CUCLI
    #25963?
  • bertino
    vki mondja meg, hogy hívták az előlapi kijelzőket :( volt itt régebben róla szó (csak bazi régen és vhogy nem akarnék annyit visszalapozni)
    így inkább most megkérdezem, nem-e tudja valaki mi volt a nevük, mert sehol nem találom őket :(
    (asus is volt tán, ha jól emlékszem és rengeteg dolgot kiírt, tán Winampot is, lehetett ventiket is szabályozni vele...)
  • Falconer
    Lehet, h nem sorja volt, hanem egyszerűen kiélezték a bordákat.
  • Falconer
    Nem. Van két kis műanyag pöcök amit bele kell nyomni a kis fén kallantyúkba, amit látsz a képen. Vmi ilyesmi volt asszem, és ugy elvágta a kezem a borda mint a szart.
  • Punker
    képet! nem 1-2 Zalman cuccot szereltem de soha nem láttam sorját egyiken se! és mi az hogy erőből kell összerakni? erőből csavarozza föl az alaplapra hogy rögtön kukázhassa???
  • Falconer
    Nem mindegy? sárga-sárga, egyre megy :)
  • [NST]Cifu
    Főleg, hogy a Zalman Dél-Koreai cég. ;)
  • Falconer
    Persze, csak vigyázz, hogy amikor berakod ne vágja el a kezed, mert a *ci kínaiak lesorjázni már nem tudták, és erőböl kell összerakni.
  • Scrat
    És egy ilyen tényleg ~ 1000 Ft???

Akkor asszem hétvégére beújítok egyet.

THX Gabesz!
  • Gabesz amd64
    lamellák leadják a hőt ez miatt ne aggódj
  • Scrat
    Akkor nekem is ez kellene az Asus A8N-E deszkámom lévő chipsethűtő helyére???

Nagyon nem értek hozzá kérdés de van ez olyan jó mint egy VENTIS gyári hűtő? Úgy értem ez ugyebár passziv hűtő, az tud annyira hűteni mint egy olyan amint venti van??? (ez biztos halkabb )

THX.
  • Gabesz amd64
    akkor mégis csak sz@r a lapod,vagy ez nálad nem minősül annak?
  • Narancs
    szerintem most mondom el ötödszörre, hogy Zalman nb47j elég az nForce4-nek. Mindenkinek elég, aki eddig föltette. Ennél nagyobb chipsethűtőt NEM LEHET kapni, mégpedig azért, mert nincs is rá szükség. Nem tudom, te miből gondolod, hogy a te lapod jobban melexik, mint a több millió másik felhasználónak...
  • Scrat
    Talán nem a legmegfelelőbb totyikba írom... de segítsetek ha tudtok plz:

Egy Asus A8N-E alaplap chipsethűtőjét szeretném lecserélni valamire, mert elég hangos a maga 8000-es fordulatával...meg szerintem, bár még csak egy hónapos kicsit zörög is.
    Elég halk a gépben minden és csak ez hallatszik belőle!
    Ajánlat?

THX.
  • MaSzKa
    az Abitok sose voltak szarok
    de tény 1-2 rossz széria az bizony becsúszott

SPEED+STABILITY+POWER
  • MaSzKa
    mi nem jó?

ez a 3. Abit alaplapom
    jövőre tuti hogy megint ABIT-ot veszek

a prohardver.hu-n is 1-2 ember 2005-ben a legjobb alaplapokat gyártó cégnek tartja
    nem véletlenűl vezették be a japán kondikat (dupla élettartam)
    +a fatalyttit+uGuru-t+Otest
  • MaSzKa
    ez szar se ér
    mondtam má hogy 40x40-es celeroncs hűtő sem volt elég
    ez meg csak a harmada