36836
-
Vegas #26043 vagy csak elnéztem valamit? :S -
Vegas #26042 depo -
CUCLI #26041 hol kerül ennyibe? -
#26040 Hát ha mielőtt szédszedted jól működött, és miután rátetted az új kúlert IRQ hibákat dobál, sanszos, hogy szerelés közben történt a baki szvsz. De remélem sikerül rájönni, tanulhatnánk belől valami újat legalább! -
Vegas #26039 HIS Excalibur X800XT VIVO
/ 256 MB / 8x AGP /
Ez miért ien "olcsó" ?
(70k)
A több gyártó x800xt-je 100k felett van...
-
#26038 Nem érzem magam amatőrnek, hidd el nem sarkaztam le!
Érdekes de semmi baja a gépnek mindaddig amig el nem kezdek letölteni.
Amúgy simán és szépen megy minden.
Amint elindítom a letöltést (torrent) rögtön IRQ hibával kékhalál.
De ha pl neten hallgatok rádiót (ami ugye használja a hálókártyát) semmi gáz!
Talán valami fájlrendszer hiba...
Szóval nem tudom még mi a baj forrása...de remélem megtalálom! -
aztán egyeseknek az Abit a kircsi -
#26036 Szintén mint említettem korábban, nem olyan könnyű föltenni ezt a hűtőt, alul is meg kell húzni a kis csavarokat, és még úgysem feszül rendesen. 100%, hogy akinek megsült a lapja a zalmannal, az kókler és szarul tette föl. Amúgy azt is ki kéne írni a topic elejére talán, hogy a tuning és moding a garancia elvesztésével és a meghibásodás kockázatával jár, aki nem vágja mi az, hogy BIOS pl, vagy nem fogott még csavarhúzót a kezében az inkább ne próbálkozzon. -
#26035 Mint említettem, valószínűleg lesarkaztad a chipsetet. Nézd meg, hogy éles-e a sarka, vagy valahol kerekebb. Amúgy most jön az a rész, hogy gyárihűtő vissza, lapot garba be és imátkozol, hogy ne vegyék észre ha télleg sarkaztad. Ha nem is sarkaztad le, vmit csak elbaszhattál hardveresen fölrakás közben, jó lenne ha utánanéznél. Az is lehet pl, hogy megsértettél egy eret a nyákon a csavarhúzóval, vagy eltörtél egy kondit. Ezeket viszont meg lehet javítani, de gariban tuti nem cserélik, tehát pengetned kell majd. Meg persze jó darabig nem lesz lapod valószínű. -
#26034 Na ez az. Van e egyáltalán vmi "hülyebiztos" beállítás a BIOSban?
Pár szemrevételezés után sem láttam. Megyek, még nézegetem kicsit.
Ha esetleg van valakinek ilyen lapja, megköszönöm a segítséget. -
Vegas #26033 Nem lockos, most 11x186-nál tartok.eddig ok minden.. Most meek játszok egy picit aztán megnézem joe...
-
#26032 A dolog ott kezdődik, hogy egyáltalán lockos-e a procid. Ha igen, akkor csak az FSB-vel játszhatsz. Azt meg emeld szépen 5-10Mhz-es lépésekben, elindít, win elindul, tesztel fél-egy órát, hogy stabil-e, nézi Everestel, hogy túlmelegszik-e. Ha nincs gond, akkor restart, FSB tovább emel 5-10Mhz-el, és megy tovább. Ha instabil, és még nem gond a hőmérségklet, akkor adhatsz neki egy kicsivel nagyobb feszt. Ha így sem stabil, akkor megállsz, és visszamész oda, ahol stabil volt. Beállítod, és örülsz. :) -
Vegas #26031 Mekkorára álítsam át a szorzót meg az fsb-t hogy legyen valami eredmény? 2500+ barton cpu-m van és most 11x166-on megy.. -
#26030 nekem is csippan 3-at hogy nem megy a proci hűtő, de aztán tovább megy gond nélkül :) -
Vegas #26029 nemtoom. de vettem rá egy Tt ventit :oP
Sazl nemvészes... -
#26028 Nem lehet valahol kikapcsolni a BIOS-ban, hogy ne jelezzen, ha áll a venti? -
#26027 Nézd meg a BIOS-t, nincs-e valami túlhúzást engedélyező beállítás.
További ötletek:
-Vedd vissza próbaképpen a RAM sebességét.
-Vedd vissza a HTT szorzóját 4x-re -
Vegas #26026 LOL!!!
Kibaszott velem ez a deszka :o
Vettem ma azt a Tt Hűtőt ami passzív..örültem is neki h jó halk lesz erre a kibaszott lap elkezdett sípolni h nincs bedugva a venti :SSSSSSSSSS:DDDDDD -
#26025 Hali!
Gigabyte GA-K8NF-9 (F10 BIOS)alaplapom van és a gondom a következő.
Nem igazán húztam még ezt a lapot, gondoltam kipróbálom, mit tud.
A gond ott kezdődik, hogy az FSB-t nem tudom 210 fölé emelni, mert bootolásnál kiírja, hogy a cucc húzva van, köv indulásnál nyomjak del-t... majd újraindul.
Miért van ez? Olvastam már húzási tapasztalatokat ezzel a lappal, ezért nem igazán értem (előfordulhat, hogy én vok nagyon béna, ezért kérem nem letolni!).
THX -
#26024 én meg azt mondom a zalman nb47j nem jó mert a proharveren 1 srác rárakta az abit kn8-ra rakott rá pasztát is és leégett a chipset:-(
+ többen írták ott hogy felrakták de annyira forró volt hogy inkább visszarakták az eredetit
modjuk az nf4-ultra volt -
#26023 Na... hát nem tom hogy mennyire isten ez a Zalman passzív chipsethűtő, de akárhogyan nézem a helyén van... nem melegszik terhelés alatt sem 40fok fölé...mégis fagyogat a gépem. Egyre határozottabban.
Leszedtem, megnéztem, nem sarkaztam le, van rajta paszta, de fagy.
Ráadásul kékhalált dobál a gép valami NON PAGE AREA vagy mi, meg valami IRQ vacakkal is dobálózik.
Ez most mi?
Ja és újraraktam az XP-t és akkor is csinálja.
Teljesen ugyanaz a config mint eddig, se több, se kevesebb. Illetve kevesebb, mert a Tuner-t még nem raktam vissza, de az nem hiszem hogy baj lenne.
5let? -
#26022 postai utánvét a megoldás -
#26021 itt nálunk ilyet nem az,hogy lehet kapni de még a nevét se ismerik
ez egyben vicces és szomoru is
-
#26020 20db fölött süvítés van.
vegyál Papst-ot, vagy Thermalright-ot :)
-
#26019 kössz :)
TT 12cm-es venti lett volna -
#26018 rögtön gáz, nem csak idő után :) -
#26017 34db-es venti egy idő után már gázos,nem? -
Vegas #26016 Nah vettem ety Thermaltake Tower102 cpu hűtőt és egyből 30°C-os a CPU :o))))))))99 -
#26015 hehe -
#26014 elég hideg lehet ha fagyogat a vas :DDD -
Vegas #26013 hm.de még az is sok nem?
Vagy barton-nál mennyi az ideális? -
#26012 hát nem :)
nagyker volt, de persze elfelejtettem említeni, hogy mi történt, gondolom ők meg nem veszik le a hűtőt, csak kipróbálják -
izb #26011 na az sem a mistral oder bluefish volt. -
#26010 nekem gariba cserélték a szétsarkazott, ezüstpasztás 6600gt-t :) -
#26009 lál, nem láttam, hogy ték :P
nem tudom, valami 3 gigás volt, tegnap átmentem Orionhoz, belépek a szobába, ez meg ott feküdt az asztalon :) -
#26008 Nekem nem volt ilyen mázlim a sima 6600-al sajna. Nagyon ráhúztam a vizesblokkot, és a mag láthatóan megsüllyedt az egyik oldalra. 550 helyett csak 450-et bírt ezekután, mondjuk még úgyis jól ment -
#26007 26000
mi a baj a winyoval? -
#26006 vazze, ne is mondd :)
még A8N-SLI-re raktam föl TT chipsethűtőt és véletlen úgy megnyomtam, hogy recsegett ropogott...azt hittem, hogy porrázúztam a chipet, de nem lett semmi baja :)) -
#26005 Ha nem ment 40 fölé, akkor más miatt fagyott, vagy szerelés közben lesarkaztad a chipsetet, esetleg fölsértettél vmit az alaplapon. Ha eddig nem volt fagyi, csak miután föltetted, mást sajnos nem nagyon tudok elképzelni. Esetleg szerelés után rosszul tetted vissaz a VGA-t, vagy ilyesmi. -
izb #26004 Hát hogy nem a Zalman miatt vagy,az tuti..
De ha rosszúl fekszik fel az gond lehet..