36836
  • Gabesz amd64
    Te adtad el neki?
  • Scrat
    Nekem a BHDC verziós Geil Dual Kit-em van, (2.5,3,3,6)
    Ez egy Asus A8N-E lapban van és egy Athlon64 3000+ van mellette.

Akkor ez a "jobbik" ram, tehát jobban húzható.
    Namost: én nagyon nem vagyok otthon a tuningban de már érdekelne, mert sok jót olvastam ezen cuccokkal való tuning lehetőségekről.
    Egyenlőre gyári hűtés van a procin, de egyáltalán nem melegszik, tehát ettől még bírja egy darabig a húzást.
    A RAM-ot hogyan húzzam hogy jó legyen? Mert ha emelem az FSB-jét a procinak 200-ról, 220-225 körülig szépen engedi magát, de azt mondják sokkal többet is kellene bírni még a gyári hűtéssel is.
    Na akkor hogyan tovább?
    FSB-t tovább emelni? Plusz feszt neki? De mennyit? Meg van az a TH vagy TC vagy mi amit vissza kell venni. (talán 2-re vagy mi)

Na ezek szép magyar mondatok lettek!

Lámázást nem kérek, bevallom nem értek hozzá nagyon, de ha van segítőkész emberke, hálás lennék ha segítene.
  • CSOCSO
    nah.. meg van rendelve a masik gigabajt twinx ramom.. igy lesz 2 g twinx.. a lassu 2*512-t meg odaajandekozom majd vkinek...
  • Zetorg
    mindig tudtam, hogy ez egy beteg ember :)
    tőle vettem az első vízhűtésemet is...

amúgy a cikket nem olvastam, köszi, hogy mutattad.
    a peltieres hűtést kihagyom asszem.500W-os peltier elemmel ért el 1-2 fokos vízhőmérsékletet, ez semmi.
    egyszer ha nagyon unatkozni fogok, szerzek egy kis folyékony nitrót és nyakon öntöm vele a procimat :)
  • kovy79
    Láttad már ezt a cikket (ill a folytatását)?

Csak múlkori Peltier próbálkozásod miatt.
  • Zetorg
    szét akarja baszni a jó kis volt TT tápomat :@
  • kovy79
    Láttad már ezt a cikket?

Komoly (és viszonylag 1szerű) a Peltier megoldás!
    Gondoltam, a múltkori próbálkozásod után érdekel.
  • kovy79
    A "nuni" körül keress 2 hosszában kivágott lemezdarabot, ami ékként megakadályozza, hogy visszacsússzon a foglalatba.
    Tűvel visszahajtod és kész.
  • 5as
    át szeretném kábelharisnyázni:)
  • Gabesz amd64
    minek akarod azt szétszedni?

"nem kukik vannak, hanem nunik?" Ez megaLOL

• 5as
    Sziasztok! van ötlete valakinek hogy házilag hogy lehet a legegyszerűvbenj szétszedni az alaplapi tápcsatit? és azokat a moilexeket, amiben nem kukik vannak, hanem nunik? mindezt gyári szétszedő nélkül, mert az egy dolog hogy a kukis molexnek a két pöckit be kell nyomni és kijöna vezeték, de a többire nem jövök rá:( segitsetek pls
  • kovy79
    Én 2,8V-on hajtom (az alaplapom nem tud többet) és még csak nem is langyos.
    Még nem szedtem szét, de lehet nem is fogom, mivel gondolkozok azon, hogy 4K ráfizetéssel veszek Kingmax HardCore-t (2*512, 500Mhz).
    Tényleg, ha a Kingmax-ról van infója valakinek, azt szívesen venném.
  • MaSzKa
    és tudod már hogy milyen chip van a mi memcsinken?
    képed van róla? szétszedted e már?
  • MaSzKa
    figyu amit belinkeltéla z
    2.55V-2.65V -n megy

arégi az 2,95Volton
    a régi cuccok többet bírnak
  • Zetorg
    iszonyatot szól fullon, legalább is nekem az a8n-sli-n ordított.
    raktam rá egy nagyobb TT chipset hűtőt leszabályozva 3k körülre, az fasza csöndes volt.
  • Borg
    6k asszem. De ezt is tudja szabályozni az alaplap, csak még nincs beállítva.
  • Zetorg
    mennyit forog?
    6-7-8k? :)
  • Borg
    Akár. De az is lehet, hogy átkötöm a Gatewatch-ra fél fordulatra, és akkor elmegy jó sokáig. Úgyis ott egy 120-as venti is, ami rá fúj.
  • Gabesz amd64
    ha majd beáll a venti(mert valamikor majd megadja magát az tuti) akkor kicserélheted zalmanra
  • Borg
    Hát a passzív az halkabb volt :) De ez sem vészes.
  • Gabesz amd64
    nagyon jóóó
  • RelakS
    Vótmá?

RadikalMod-os cikk
  • Gabesz amd64
    A ventilátor a chipszeten nem hangos?
  • Gabesz amd64
    C&Q akartam írni,én is

ez elég furcsa akkor
  • Borg
    Jah, szal akkor marad a realtek :)
  • Borg
    Csak az a fura, hogy ahol a könyv irja, ott nekem nincs c&q funkció.
  • kovy79
    A hardveres tűzfal pedig egy jóóó nagy rakás...
  • Zetorg
    nvidia lan az elvileg tud hardveres tűzfalat, a realtek pedig nem
  • Gabesz amd64
    a C&C miatt is visszaveszi a ventipörgést.meg persze a fogyasztást is :)
  • Borg
    Tuning bios van rajta, valami 1.CB vagy ilyesmi, most nem elékszem a számára pontosan... de még a logó is valami névre van kicserélve.

Amúgy van ilyen opció, hogy smart fan vagy valami ilyesmi.. azt érdemes belőni? Úgynéztem, hogy ha 40/50/60 fok alatt megy a proci, akkor nem pörgeti eszetlenül a hűtőt. Vagy nem? Ez nem lenne rossz feature.
  • CUCLI
    bios frissítés. nekemis cask azután látott csomó mindent miután csináltam egy bios frissítést
  • Borg
    No, megy az új verda :)
    Ami új benne
    MSI K8N Neo2 plat (NF3Ultra+S939)
    3000+ box A64 venice

Egyelőre úgytűnik szalad rendesen. Wint nem installtam újra, csak alaplap+vga+raid drivert kérte be újra, és megy minden...

Kérdésem a következő, mivel most még nem egészen vágom a biosát:
    A gép induláskor kiirja rendesen, hogy A64 3000+, de a ramot hozzá 333-ra rakja (viszont elég jó időzítésekkel, és 1T) Hogyan tudnám rávenni, hogy 400-on járassa a ramokat? Mert a biosban FSB-re 200-at ir, de a ramok mégis 333-on mennek. Én nem találtam ilyen %-os szinkron/aszinkron beállítást, mint az nf2-n volt...

Ja meg melyiket érdemes használni, a realtek gigabit lant, vagy az nvidia lant?
  • Narancs
    Ezekre a Value sorozatokra pakolgatnak mindenféle chipet, egyik így megy másik úgy. Pl PH tesztben a Kingston Value 470-ig ment csak, nekem meg 570-et simán. Épp ezért hülyeség a PH teszt alapján venni, mert úgyis zsákbamacska. Általában még az eredeti chipet is átszitázzák, hogy még véletlenül se tudd mi van rajta és kb mennyit mehet.
  • Gabesz amd64
    hazahoztam a monitorom és legalább látok már
  • Gabesz amd64
    nem az a szop@tás,hogy 470 megy,hanem az,hogy rásózzák az emberkére a "butitotabb" rammot.Holott a 470 helyett menne 522-ön is :(
  • Punker
    miért is szop@tás az ha a 400-as RAM 480-on megy?
  • Gabesz amd64
    huu de tudják szopatni az emberket
  • kovy79
  • kovy79
    Én is sokat keresgéltem és rájöttem, hogy 2 verzió van forgalomban. GE1GB3200BDC & GE1G3200BHDC
    Ezt én is benéztem és az enyém is 470Mhz körül megy maxon.
    A BHDC viszont akár 550-et is bír.
    Evan.
  • Gabesz amd64
    nemrég hívott a nőci,hogy megcsinálták a monitorom

ezek jó gyorsak voltak.