36836
-
#27050 Te adtad el neki? -
#27049 Nekem a BHDC verziós Geil Dual Kit-em van, (2.5,3,3,6)
Ez egy Asus A8N-E lapban van és egy Athlon64 3000+ van mellette.
Akkor ez a "jobbik" ram, tehát jobban húzható.
Namost: én nagyon nem vagyok otthon a tuningban de már érdekelne, mert sok jót olvastam ezen cuccokkal való tuning lehetőségekről.
Egyenlőre gyári hűtés van a procin, de egyáltalán nem melegszik, tehát ettől még bírja egy darabig a húzást.
A RAM-ot hogyan húzzam hogy jó legyen? Mert ha emelem az FSB-jét a procinak 200-ról, 220-225 körülig szépen engedi magát, de azt mondják sokkal többet is kellene bírni még a gyári hűtéssel is.
Na akkor hogyan tovább?
FSB-t tovább emelni? Plusz feszt neki? De mennyit? Meg van az a TH vagy TC vagy mi amit vissza kell venni. (talán 2-re vagy mi)
Na ezek szép magyar mondatok lettek!
Lámázást nem kérek, bevallom nem értek hozzá nagyon, de ha van segítőkész emberke, hálás lennék ha segítene. -
#27048 nah.. meg van rendelve a masik gigabajt twinx ramom.. igy lesz 2 g twinx.. a lassu 2*512-t meg odaajandekozom majd vkinek... -
#27047 mindig tudtam, hogy ez egy beteg ember :)
tőle vettem az első vízhűtésemet is...
amúgy a cikket nem olvastam, köszi, hogy mutattad.
a peltieres hűtést kihagyom asszem.500W-os peltier elemmel ért el 1-2 fokos vízhőmérsékletet, ez semmi.
egyszer ha nagyon unatkozni fogok, szerzek egy kis folyékony nitrót és nyakon öntöm vele a procimat :) -
#27046 Láttad már ezt a cikket (ill a folytatását)?
Csak múlkori Peltier próbálkozásod miatt. -
#27045 szét akarja baszni a jó kis volt TT tápomat :@ -
#27044 Láttad már ezt a cikket?
Komoly (és viszonylag 1szerű) a Peltier megoldás!
Gondoltam, a múltkori próbálkozásod után érdekel. -
#27043 A "nuni" körül keress 2 hosszában kivágott lemezdarabot, ami ékként megakadályozza, hogy visszacsússzon a foglalatba.
Tűvel visszahajtod és kész. -
5as #27042 át szeretném kábelharisnyázni:) -
#27041 minek akarod azt szétszedni?
"nem kukik vannak, hanem nunik?" Ez megaLOL
-
5as #27040 Sziasztok! van ötlete valakinek hogy házilag hogy lehet a legegyszerűvbenj szétszedni az alaplapi tápcsatit? és azokat a moilexeket, amiben nem kukik vannak, hanem nunik? mindezt gyári szétszedő nélkül, mert az egy dolog hogy a kukis molexnek a két pöckit be kell nyomni és kijöna vezeték, de a többire nem jövök rá:( segitsetek pls
-
#27039 Én 2,8V-on hajtom (az alaplapom nem tud többet) és még csak nem is langyos.
Még nem szedtem szét, de lehet nem is fogom, mivel gondolkozok azon, hogy 4K ráfizetéssel veszek Kingmax HardCore-t (2*512, 500Mhz).
Tényleg, ha a Kingmax-ról van infója valakinek, azt szívesen venném. -
#27038 és tudod már hogy milyen chip van a mi memcsinken?
képed van róla? szétszedted e már? -
#27037 figyu amit belinkeltéla z
2.55V-2.65V -n megy
arégi az 2,95Volton
a régi cuccok többet bírnak
-
#27036 iszonyatot szól fullon, legalább is nekem az a8n-sli-n ordított.
raktam rá egy nagyobb TT chipset hűtőt leszabályozva 3k körülre, az fasza csöndes volt. -
Borg #27035 6k asszem. De ezt is tudja szabályozni az alaplap, csak még nincs beállítva. -
#27034 mennyit forog?
6-7-8k? :) -
Borg #27033 Akár. De az is lehet, hogy átkötöm a Gatewatch-ra fél fordulatra, és akkor elmegy jó sokáig. Úgyis ott egy 120-as venti is, ami rá fúj. -
#27032 ha majd beáll a venti(mert valamikor majd megadja magát az tuti) akkor kicserélheted zalmanra -
Borg #27031 Hát a passzív az halkabb volt :) De ez sem vészes. -
#27030 nagyon jóóó -
#27029 Vótmá?
RadikalMod-os cikk -
#27028 A ventilátor a chipszeten nem hangos? -
#27027 C&Q akartam írni,én is
ez elég furcsa akkor -
Borg #27026 Jah, szal akkor marad a realtek :) -
Borg #27025 Csak az a fura, hogy ahol a könyv irja, ott nekem nincs c&q funkció. -
#27024 A hardveres tűzfal pedig egy jóóó nagy rakás... -
#27023 nvidia lan az elvileg tud hardveres tűzfalat, a realtek pedig nem -
#27022 a C&C miatt is visszaveszi a ventipörgést.meg persze a fogyasztást is :) -
Borg #27021 Tuning bios van rajta, valami 1.CB vagy ilyesmi, most nem elékszem a számára pontosan... de még a logó is valami névre van kicserélve.
Amúgy van ilyen opció, hogy smart fan vagy valami ilyesmi.. azt érdemes belőni? Úgynéztem, hogy ha 40/50/60 fok alatt megy a proci, akkor nem pörgeti eszetlenül a hűtőt. Vagy nem? Ez nem lenne rossz feature. -
CUCLI #27020 bios frissítés. nekemis cask azután látott csomó mindent miután csináltam egy bios frissítést
-
Borg #27019 No, megy az új verda :)
Ami új benne
MSI K8N Neo2 plat (NF3Ultra+S939)
3000+ box A64 venice
Egyelőre úgytűnik szalad rendesen. Wint nem installtam újra, csak alaplap+vga+raid drivert kérte be újra, és megy minden...
Kérdésem a következő, mivel most még nem egészen vágom a biosát:
A gép induláskor kiirja rendesen, hogy A64 3000+, de a ramot hozzá 333-ra rakja (viszont elég jó időzítésekkel, és 1T) Hogyan tudnám rávenni, hogy 400-on járassa a ramokat? Mert a biosban FSB-re 200-at ir, de a ramok mégis 333-on mennek. Én nem találtam ilyen %-os szinkron/aszinkron beállítást, mint az nf2-n volt...
Ja meg melyiket érdemes használni, a realtek gigabit lant, vagy az nvidia lant?
-
#27018 Ezekre a Value sorozatokra pakolgatnak mindenféle chipet, egyik így megy másik úgy. Pl PH tesztben a Kingston Value 470-ig ment csak, nekem meg 570-et simán. Épp ezért hülyeség a PH teszt alapján venni, mert úgyis zsákbamacska. Általában még az eredeti chipet is átszitázzák, hogy még véletlenül se tudd mi van rajta és kb mennyit mehet. -
#27017 hazahoztam a monitorom és legalább látok már -
#27016 nem az a szop@tás,hogy 470 megy,hanem az,hogy rásózzák az emberkére a "butitotabb" rammot.Holott a 470 helyett menne 522-ön is :( -
#27015 miért is szop@tás az ha a 400-as RAM 480-on megy? -
#27014 huu de tudják szopatni az emberket -
#27013 -
#27012 Én is sokat keresgéltem és rájöttem, hogy 2 verzió van forgalomban. GE1GB3200BDC & GE1G3200BHDC
Ezt én is benéztem és az enyém is 470Mhz körül megy maxon.
A BHDC viszont akár 550-et is bír.
Evan. -
#27011 nemrég hívott a nőci,hogy megcsinálták a monitorom
ezek jó gyorsak voltak.