36836
-
#27090 Lehet megveszem! Csak a lottót kéne megnyerni... :))))))) -
#27089 aprón milliókba kerül -
#27088 ha esetleg valaki gépen akarna venni... :D -
Borg #27087 MSI-hez adnak :P
Amúgy én az Adaptec RAID-emmel voltam így. Benne van a leirásban, hogy a CD-je bootable, tehát fel lehet konfigolni a raidet róla szűz gépen, és a floppyt is el lehet készíteni onnan a win installhoz. Na eddig a mese, mert a CD-ről nem bootolt az istennek sem a gép ...
Aztán a knowledge basen meg is találtam, hogy egyes eu shipmentekbe hibás bootcd került... -
#27086 Ja, közben megtaláltam. Lusták voltak adni egy nyomorék floppyt, biztos sikerült spórolniuk 2 centet. Szóval ha SATA vinyód van, előbb egy másik gépen a CD-ről ki kell másolni floppyra a drivert. LOL! -
#27085 rajta van a cd-n a driver + letölthető az asus honlapról -
#27084 Hellász!
Lenne egy kicsit OFF, de sürgős kérdésem. Adott egy Asus lap, via kt600 chipsettel. Ezen van via sata vezérlő, de insatall floppy nem jár a laphoz. Ezért sehogy nem tudok XP-t telepíteni SATA vinyómra, mivel nem talál merevlemezt a telepítő. Hogy a gecibe lehet vinfost telepíteni így? Először azt hittem, csak az előző tulaj nem mellékelte a lemezt, sebaj, letöltjük. Utánanéztem a neten, és a laphoz biztos, hogy nem jár semmiféle floppy, csak egy cédé. Szóval ilyenkor mi van? Én arra gondoltam fölgyújtom az egészet, majd egy molotov koktél kíséretében bekúrom a VIA magyarországi irodája ablakán. -
#27083 Ez jóó! -
#27082 -hol van a servered?
-vhol ott a tokaji aszu mellett :DDD -
#27081 hudedurva -
Borg #27080 Ez hatalmas :D -
#27079 gecc :) -
#27078 egy érdekes mod :o -
#27077 cd-RW-ről is jó -
DirtyPio #27076 kosz. A memtestet ha nem tevedek floppyrol kell inditani ugye? Mert nincs floppyromom. -
#27075 Hö?
Memtest86-on kívül fölsoroltál minden tesztprogit. Ha le akarod tölteni akkor meg google. -
#27074 memtest86 kell még
ezekkel letesztelsz mindent.
vagy használd és kiderül, hogy mennyire stabil :) -
DirtyPio #27073 Hello, szeretnek toletek kerni nehany tesztprogit, a3dmarkot a super PI-t, a Prime 95-t, es a S.M.A.R.T. Hdd scannert kiveve, hogy megtudjam mennyire stabil a gepem, minden t leakarok tesztelni a memoriat, procit, vinyot, videokartyat es alaplapot is. Eloreis kosz. -
#27072 Borg: annyin nekem gigaatombeton stabilan ment, szal nyugodt lehetsz!
Egyébként Cucli: én is FarCry-al teszteltem még este, de sajna valami mágsem fasza, mert 2x is elszállt a játék valami critical error-al... semmi reset,semmi fagyás, csak FC szétdobott.
Most visszavettem az eddigi 220-ra így gigabetonstabil.
De többet akarok tőle!!! -
#27071 Ide tedd fel kérdésedet,itt csak tuningolással kapcsolatban kérdezz. -
#27070 srácok, össze tudnátok irni nekem, hogy olyan 150-60 E ft-ból milyen gépet tudnék összehozni? tervezem lecserélni a mostanit -
Borg #27069 Közben én is megtettem az első lépést a tuning irányába :)
220x9-en megy a proci, és mellé automatikusan 180-ra osztja a ramokat. 4x HT mellett.
Kezdetnek megy igy pár napot, aztán meglátjuk mit tud még :) -
Borg #27068 CSS is jó erre :) kidobál az asztalra, meg fagy az is, sokkal hamarabb mint bármi más. -
CUCLI #27067 nyugi. azis lefutott nemis 1x. utánna meg 3dmarkok is. szal. énse bíztam 100%ig fcben. -
#27066 Nekem más a tapasztalatom sajnos, attól mert egy játék megy, még lehet olyan ami simán belefagy. Egy SuperPI-t lefuttatni kb egy óra, és az már 99%-os biztosnságot ad. -
CUCLI #27065 elég félóra :)
én farcryal szoktam tesztelni ami köztudottan allergiás mindenféle tuningra. ha ott nem fagy ki félóra után akkor sehol nemfog :D -
#27064 Ne csak félóra játékkal tesztelj, hanem menjen végig a SuperPI egyszer, és ha van időd akkor a Prime95 is. 1.6 volt után a tapasztalatok azt mutatják, hogy nincs értelme a feszemelésnek, mert már nem ad jelentős többletet. Szerintem tudják ezt az Asusnál is. -
#27063 Nyahh... teszteltem kicsit és arra jutottam hogy 200-ról 240-ig tudom emelni a proci FSB-t. Mivel az alaplap automatán húzza a fesz-t az FSB emeléssel, így 240-nél megáll a mutatvány, mert 1.4V-ról indulunk és 1.55-nél vége.
Miért nem tudom feljebb húzni a feszt???
Állítólag az Asus A8N-E egy nagyon jó tuninglapnak kikiálltott deszka nem?
A memót is húzza magával az FSB és gyönyörűen felkúszott 240-re, ami ugye x2-vel 480-on döcögött, és ha hinni lehet a CPUz-nak 2.5,3,3,6-os időzítéssel.
Fentemlített változtatásokkal fél óra játék után stabilnak tűnik és még mindig csak 41 fokos a proci. Akkor mehetnénk még fölfele nem???
Ha valakinek van tippje,ötlete, figyelek!
THX. -
Borg #27062 Hát nekem 5400 helyett 4500 lett mondom. Bár lehet, hogy ezt az MSI CoreCell csinálja.
Mindenesetre a következő az lesz, hogy a biosból a smartfan-t meg rázavarom az NB hűtőre, és akkor azt fogja vezérelni attól függően, hogy elérte e az 40 fokot pl. CnQ meg közben elvan a procival. -
CUCLI #27061 a CnQ amúgy az alaplapi ventit is leszabályozza? -
CUCLI #27060 ht szorzó 5 alapon. legalábbis nálam annyi volt. 3000+os proci. ramot nem kötelező visszavenni. én visszavettem 333ra és onnan ment a tuning mert a ramom anituning darab és 440nél már úgy kifagy mint a p*csa :).
nemtom pontosan meddig bírják a ramjaid. 400as? arra jó a ram visszaosztós dolog ,h megtudod mennyit bír a procid. nálam 3800+on már nem töltött be a win. de 3500+on beton stabil még. fsbt addig húzd amíg betölt még a win. xD
énis úgy csináltam ,h felhúztam 3200+ra akkor teszteltem kicsit játékokban meg ,h mennyire melegszik. utánna megint húztam kicsit, megint félóra teszt. és így tovább. -
Borg #27059 Most benyomtam neki ezt a CnQ-t, és a prochűtőt 3500-ról 1400-ra, az NB fant meg 5400-ról 4500-ra vitte le :) Lényegesen halkabb, bár az NB-vel még kéne kezdeni valamit. Proci meg NB is 30 fok körül mozog. -
#27058 Félig meddig értem, de a HT nem 4-en van alapból? Nem onnan kell visszavenni?
Ja és az nem világos (SRY) hogy mi az hogy vegyem vissza a ramot 1.66-ra ill. 1.88-ra.
Ezt nem értem!
Ja és kb meddig húzzam az FSB-t hogy még ésszerü határok közt maradjak? Ugye 200 az alap... ja és gyári a hűtés, de gondolom nem a hűtés miatt van hogy be sem boot-ol a gép.
THX. -
CUCLI #27057 hm. én úgy tudtam tuningolni a procit ,h ramot visszaosztottam 1.66ra(asszem ez 333mhz). HT szorzót levettem 4re. utánna elkezdtem emelni az fsbt egészen addig amíg elnem értem az előzőleg 333ra leosztott ram 400as alap értékét. ígymost 3500+on megy. arra vigyázz ,h ht szorzót vedd le mert ha átléped az 1000res alap HT nemtommit akkor a gép mindenféle sipákolás meg anyázás nélkül lefagy vagy bese tölti a wint.
ha jól emlékszem akkor a64nél úgy működik ,h ha növeled az FSBt akkor azzal párhuzamosan nő a proci órajele és a ram órejele is. (bár most lehet hülyeséget mondtam de én erre emlékszem)
szal vedd le a ht szorzót 4re. ramot vedd vissza pl 1.66 vagy 1.88ra és szépen lassan kezd el növelni az FSBt.
remélem érhető voltam xD -
#27056 nahja.. ez elozo rendszert huztam de semmit nem ert...
+600 mhz es gpu huzas mellett semmi eszreveheto valtozas.. szal a huzast nem eroltetem ha nem kell -
#27055 jo de akarhogy is nezem most van 2*512 jo ramom es 2*512 szarabb ramom.. a szarabbak ki lesznek cserelve.. igy lesz 4 db ugyanolyan corsair twinxem... gondolom igy mar nem 160 mhz-n fognak menni mer ha igen akkor kidobom az alaplapot...
de elvileg igy majd mennie kell rendesen!
az nem baj ha nem lehet huzni.. de legalabb ugy fusson ahogy kell!!! -
5as #27054 köszi az ötletet:) az a baj a nunissal, hogy azt még talán bve tudom ynomni, de már ottis necces a hely, de a nagy tápcsati, ami megy a lapra?:( avval? Zetorg te halgass:) -
#27053 nekem még nem volt bajom vele, bár nem is tuningolok :) -
#27052 jah -
#27051 Inkább a deszka a gyengepont a memkezelésnél szvsz. I915-re elég sok a panasz, főleg az istabilitás miatt.