36836
-
#27784 Na neeeeeee....
Aztán Paksról még nem reklamáltak? -
#27783 Nekem is ki van bélelve és semmi különbség. -
#27782 Tyű ha.
Tegnapelőtt voltam olyan elvetemült, hogy a szelid gyári gépem moddingolásába kezdtem. ne nevess ki! 1 hete ismerkedtem meg magával a kifejezés jelentésével. :) (ez még nem igazi modding, csak előzmények, hétvégén teszek föl plexit, nah majd ott kezdődik)
Az egész azzal kezdődött, hogy VGA-mat kicsit turbózni akartam. ahoz viszont hűté kell, ami csak gyári van (egyelőre). Szóval fogtam magam, kivettem a régi (5 éves) gépemből a gyári házhűtőt, és a gyári procihűtőt, és betettem a gépbe, illetve a vga alá. az eredmény egy MIGet megszégyenítő üvöltés lett. szvsz. most kivettem a régi procihűtőt a vga alól, a ház két végébe tettem az egy-egy ventit, feltettem az oldalát és szvsz még most is csak alig csitult a helyzet. szóval a lényeg most jön:
Egy nevesebb gyártű ventije, illetve vga, proci hűtője hallhatóan halkabb-e mint egy gyári? Gondolom én hogy jobban hűt, de ha a zaj ugyan ez, akkor inkább kibélelem szivacfcsal a házat. na de akkor meg nem szellőzik. Öhm. Help?! -
#27781 Nah srácok, úgynézki a vinyómmal mégis minden rendben. Kipróbáltuk egy barátomnál, bootolni nála sem akart, de második vinynak betével tökéletsen ment. Leformáztuk, fölmnent rá az XP meg minden szar és tökéletesen műxik, bár lehet nem kéne elkiabálni. Most gumibakokra ültettem föl a vinyót, tehát a házhoz semmilyen formában nem ér hozzá. Remélem nem lesz most már gáz, ezekszerint tényleg egy apr1 vírus nyúlkált a boot fileba vagy nemtom. -
#27780 Ablakban kell jatszani,akkor a speedfant latod a talcan.
En ugy szoktam,legalabb elerek mindent,sosem kell kilepnem a jatekbol:) -
#27779 Miez,Abit siloro? -
#27778 Hasított vele a GTA3 mi? -
#27777 nah, arra a chipre ráraktam a régia alaplap passív hűtését, már csak azt nemtom, hogy a proci ventit hova rakjam. ráerősítsem a kártya bordáira? -
#27776 Nah most azt tervezem, hogy a régi cerka procimról leszerelem a hűtést, és rápakolom a vidkarim tetejére, mert az elég keményen süt... főleg egy chip, amin igaz van vmi szivacsos bevonat, de eléggé forró. van vkinek ilysféle tapasztalata? mármint régi cpu hűtőt átalakítani stb? -
CUCLI #27775 jön a meleg és nekemis kéne venni pár ventit :(
-
#27774 Anyám!
Csak annyit csináltam, hogy raktam +1 ventit a házba, + leszedtem az oldalát, meg kitörtem pár cellát a hetuljából =>
53 - 44 fokról
48 - 37 fokra csökkent a vidkari hőmérséklete. bámulatos:DDD -
#27773 GF2 tuning :)
-
#27772 inkább 80 körül maximalizáld a core-t -
#27771 Ok... nos akkor mennyi is az annyi? Hány fok ne legyen a core és környéke? Vagy tényleg 100-ig mehetek? :)) -
#27770 tudtommal semmivel. speedfannal tudod naplóztatni ha minden igaz -
#27769 És mivel tudnám kiiratni az aktuális hőmérsékletet a monitorra pl. játék közben? -
#27768 Max lefagy. -
#27767 Mielott gond lenne,elkezd szemetelni ugyis...
-
#27766 :)
a core az ügyes, az megy 610-en is hiba nélkül, de akkor már 70 fokot ír a gpu-re 55fokot a chip környezetre (6-7 perc terhelés után). (alapból 52-41, terhelve 66-51)
-----
kezdő vagyok, és nem vágom itt a fokokat. olyanokra gondolok én, hogy 80 fok már sok, de hol? a gpu-n vagy mellette? vki szépen felvilágosítana elekrothermosztatika ügyben? :DDD -
CUCLI #27765 100fokig nincs baj :D
hameg nembírja akkor úgyis fagy vagy szemerkél :D
-
#27764 Hi all!
AGP-s x1600Pro karin 2,5ns Infineon ramokat érdemes-e 800mhz-en túlhúzni?
Mert a mag az megy 600-on is simán (rv530), de ramokat azt nemtom. eröltessem? (alapon az everest 40 fokot ír a karira, terhelve alapon 60 körüli) -
izb #27763 valszeg csak ennyit bír.. -
macskatöke #27762 Hi!
Lenne egy kérdésem! Van egy ASUS A7V8X-X alaplapom és egy AMD Sempron 2800+ procim ami vmér csak 2060on engedi csak pörögni! A beállításokba is benne van, hogy 2400on pörögjön, de akkor már el sem indul a gép! Vki tudna segíteni, hogy húzzam feljebb, hogy legaláb el is induljon és stabil legyen? Mindenkinek köszi a választ! -
#27761 Kösz, egy ilyen elosztót mindenképp veszek, de ha minden igaz a héten végre visszajön a villanyszerelő pofa, és rendbeteszi a rendszert, hogy pölö a mosógép se üssön agyon senkit, meg a mikró meg a monitor se rázzon
Remélem a vinyó halálozási arány is lényegesen jobb lesz. Azért a biztonság kedvéért utánananézek a tápnak is, már szétszedtem és a kondik jók, amúgy nincs még egy éves se a tápci, poros is csak alig volt. -
#27760 plasma
első venti -
front
blokk -
uzsidoboz #27758 csá!
vki meg tudná mondani h milyen progival lehet a vgabiost frisíteni?!(saphhire 9500)
És h ha már frissítettem akkor ha az omega drivert felrakom akkor is a soft-moddded drivert kell használni?
köszi -
#27757 itt lehet venni direkt ilyen szonyeget a szamtek gep ala ami folel vagy mi.. az nem erdekel? -
izb #27756 Hát nem.Ott valami komoly gond lesz. -
#27755 Dragabb cuccok
Olcsobb cucc -
#27754 Ne idegelj mar.
Inkabb szerezz valami jobb foldelt elosztot, mint rezkabelezel. -
#27753 ez így elég szarul hangzik, ha megjön az új vinyó mindenképp kimérem terhelés alatt a molexet. Bár a mostani gépnél sokkal keményebb konfigokat is elvitt eza táp, az a konfig amivel az uccsó két vinyó halt be így néz ki:
Asus a7v600
2500+ barton
512bm ddr
9700pro
107d pioneer -
#27752 Wazz nemár, reméltem megúszom tápcsere nélkül...
Amúgy a sztorihoz még az is hozátartozik, hogy ma szerelés közben úgy megrázott a monitorkábel, hogy belezsibbadt a karom...ha jól tudom, ezt nem nagyon szabadna neki. A gép már le van földelve, a házat egy rézdróttal a fűtőtest festetlen tartójához kötöttem, ha kicsit mozgatom a drótot rohadtul szikrázik. Szerintem ez se túl egészséges. -
Borg #27751 Figyelj, a speedfan csak az alaplapi szenzorokat tudja kiolvasni. Azok meg sosem azt mérik, amit a molexeken ad le a tápod, hanem azt, amit az atx csatin át. De még amit azon át ad le a táp, azt sem 100% jól tudják kijelezni.
Szal hogy az alaplapod mit mutat, kb semmit sem számít.
Nekem pl anno egy 250-es DTK tápom olyan volt, hogy terhelés nélkül idleben tök jól ment vele a gép. Viszont amint ráadtam egy játékot, hogy terhelje cpu+vga+hdd-t, máris mentek el a feszek. Az alaplapom ugye az 5V-ról szívta szegényt, és ha beledugtam a multimétert egy szabad molex 12V ágába, ott terhelésen 13V-ig felment a fesz! Egy 80-as seagatem + egy 80-as maxtorom anno ebbe halt bele, egymás után, mire rájöttem. (5V túlterhelés esetén a 12V növekedni kezd, de ez csak 1 példa, nálad másféle eltérés is lehet) A winyóknak nem is kell 13V, elég ha csak 12.5-12.6 fölé megy a fesz, vagy netán 11.7 alá... -
izb #27750 Elég csak egy laza kis kilengés,és annyi.
Én cserélném a tápodat első körben.
ja még valami!!
Te a vinyókat hogyan hűtőd? -
#27749 Arra alapozom, hogy a seedfan szerint jók a feszek, és semmi más nem ment tönkre csak a rohadt vinyók. Amúgy a satás tápcsatit nem is tudnám kimérni, mivel a multiméter pálcája nem fér bele, túl vastag :(
De szétkapom és megnézem a kondikat, ha van valami tipped hogyan mérjem ki a satás tápcsatit azt megköszönném akkor... -
Borg #27748 Aztán ugyan miért lenne tökéletes a Chieftec 360W? Mire alapozod ezt? Megnézed a kondijait, meg kimérted minden molexen a feszültségét terhelés alatt/nélkül? -
#27747 Srácok!
9 napos Seagate 7200.9 160gigás vinyóm meghalt. BIOS látja, XP elkezd bootolni, aztán újraindul a gép. Telepítő a vinyó észlelése résznél lefagy. Tehát eddig a statisztika:
Maxtor 80gb - 1 év: bad sector
Maxtor 160gb - 1 év: tányérra tapadt fejek, kuka
Hitachi 160gb - 6 hónap: vszínű motorhiba, gari
Seagate 160gb - 9 nap: ???
Srácok, a helyzet kezd aggasztó lenni. Táphiba nem lehet, 360W Chieftec tökéletes, más nem ment tönkre a gépben. Túl nem melegedhettek, mivel direkt nagyon óvatos voltam a Seagate-el, a gép kapott egy földelést, a vinyó meg egy 5voltos 8centis ventit oldalról. Vagy lehet csak április elsejei tréfát űz velem a rohadék? Tényleg az nem lehet, hogy egy tetves vírud letörölte a fat táblát? Az produkálhat ilyen tüneteket? Ha ez van, hogy tudnám megjavítani? -
#27746 hmm én sem nagyon értem hogy mi a gond vele...
én már többször átturtam vele a procimat és nincs vele para... -
Borg #27745 Nem rossz ez a thermalright, csak kár hogy a "nicht mehr lieferbar" kategóriába tartozik...