Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Énis csak egyszer láttam ilyet, akkor még nem értettem mi a toszért válogat a tök ugyanolyan procik között.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Punker
ezt csak pesten tudod megcsinálni, vidéken ahol mindne prociból 1 van max raktáron ilyen nincs.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

És ezért a legtöbb boltban imádják is õket😊)<#nyes><#nyes>

bertino
és vannak akik bemennek és ennyit mondanak: "a legujabból kérek egyet!" (+tipus amd/intel)

😞

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Narancs
Itt ez a jó kis fórum, legközelebb kérdezd meg milyen steppinges/magos procit érdemes venni a kiszemelt prociból, és akkor nem lesz gáz<#hawaii>
Vannak akik órákig túrkálnak a procik között a boltban, hogy kikeresség a megfelelõt...

raziel.
hm..telefonáltam havernak hogy nézze meg õ is everestel milyen a procija és neki a mag B-s lol..igazad volt, de mekkora geciség hogy egyikünknek ilyet másikunknak olyat adnak vásárláskor igaz nem kérdeztem mert nemtudtam stb de legalább tanultam ebbõl is legközelebb erre is figyelek

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

Falconer
Nekem volt anno 266os samsung ramom, simán ment 333on is.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

raziel.
ok ezt értem de amit lejebb irtam az megvalosithato lenne bios frissitéssel vagy sem?

bertino
😞
nem, csak hogyha áramkimaradás ütne be pont jókor jó helyen, akkor vlszleg búcsút mondhatsz az alaplapnak

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

raziel.
jo de az anyira sokáig tart?

Punker
na akkor hogy értsd, bios frissítésnél a legnagyobb veszély egy áramszünet, az ellen kell a szünetmentes 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Zetorg
mi köze a szünetmentes tápnak a melegedéshez?

raziel.
alaplap elvileg overlockingos szal az kikapcsol ha nagyon meleg ..elvileg...

Punker
ha van 1 szünetmentesed akkor 99%-ban biztonságos 😊

raziel.
ja és arra gondoltam hogy bios frissitéssel se lehetne huzni? vagy bios frissités is kockázatos? mer néztem hogy 2003ba volt frissitve biosa utoljára

raziel.
na megnéztem everestel és TberdA-magos az enyém szal kéne hogy huzzam...😞

raziel.
köszi

everest

Narancs
Megpróbálhatnád, hogy csak 1 vinyót hagysz rajta, a többi szart lehúzod. Hátha. Általában a boltban nem írják rá, hogy milyen magos, mivel ez csak a gyáriszámból derül ki két ugyanolyan típus között (pl 2100+ athlonxp).

raziel.
hát ez az hogy ugye 6600gtre uye "tápos" hütés megy ráadásul vettem rá zalman hütöt ami meg átalakitoval mégegy "táp hütést" szal arra is a fehér dugasz megy😄 szoval kari 2fehér dugot elfoglal magába már...azon kivül 2 vinyo 1 dvd rom más nincs

proci meg amd athlon 2100 és ma voltam havernál leirni bios beállitásait és semenyit nemtudom felhuzni enyémet övé meg vigan megy 48 fokon 2600+on....szoval ezért nem értem én. amugy vágom mit irtál a proci maggal kapcsolatba de nemtudom már hogy rávolt e irva vagy hogy milyen az enyém meg haveré...

Narancs
2100+ból van Palomino és TberdA vmint TbredB magos is. Az TbredB nagyon jól húzható, az A már kevésbé, a Plomino meg alig. Ha nekem Paló van akkor szopacs. Ha nem kértél külön vmilyen magosat a boltostól és nem írattad a számlára, akkor sijmán lehet, hogy haverok TbredB-t kaptak, te meg A-t vagy Palót.
Amúgy nem írtad le pontosana a géped. Pl hány vinyód, cd-d dvd-d van, mert simán lehet, hogy KEVÉS a codegen táp. Már a sima 6600 dobozára is rávésik, hogy minimum 350Watt, és ezt nem codegenben mérik.

öregharcsa
ugyanilyen alaplap és proci van a haveroknak??
mert akkor máshol van a bibi...esetleg ram vagy alaplap bios...ezekre tudok gondolni...
nekem nem sikerült semmit húznom a 2100+ os procin ezért írtam....
a 2500+ os procikból is két széria volt kint anno.
az egyiket húzhattad rendesen a másikat meg nem(ja és nem mindegy milyen alaplapban!!).....a fene sem érti ezeket....nézzétek meg a procik azonosítóit, ha eltérnek akkor megvan(talán) miért nem megy...
okosabbat nem tudok neked mondani....

http://pspfilez.extra.hu/

raziel.
2 haveromank ilyen configja van és mindegyikek megy lazán 2600on és még csak nem is melegszik nekik én meg még egy 100at se tudok rajta huzni szal kicsit érdeks

Szerintem elég egyértelmü,hogy a Samsung oldaláról lehúzott tesztprogi csak Samsunghoz jó!!!<#taps><#taps>

fistin
bocsi, most hogy kiléptem egybõl 80 fölött volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

öregharcsa
ez elég melegnek tûnik...szerintem vegyél rá egy másik hûtést , ma már egész jó kis cuccokat lehet rá kapni..
még 1. a hûtõborda ezzel a rugós rögzítéssel vagy ragasztással van rögzítve???

fistin
ja és a venti fölött lévõ mûanyag van megrepedezve, nem a kártya 😄D
és még annyit, hogy játék alatt 75 fokos a kártya.. tehát nemtom mi legyen 😊

fistin
hi!
megint hûtés.. a vidkari hûtése búgott mint az állta, megtisztítottam, semmi.. és biztos hogy az zúg.. elindítom, krepeg, ha berakom alá a kezem, akkor alig érzem, hogy fújná, mikor meg abbahagyja, akkor jobban elkezdi fújni a "szelet"..+++mióta ezt csinálja kb 5 fpst ha veszítettem a játékokban. pl mikor kijött a most wanted, beállítottam, ment 25-30at, néhol 20at... most meg nagyobbrészt 20at megy végig!!! kicseréltessem a hûtõt, kicseréltessem a kártyát, vagy mellõzzem az innot?
+hozzá kell tenni, hogy 4 csavar fogja a ventit, bele vannak túlságosan is csavarva! ezáltal meg van repedezve a mûanyag a csavar körül.. ez nagy gond lehet? nem én voltam, nem is én raktam rá a hûtést. csak úgy feltûnr 😊

öregharcsa
"configom: amd 2100+, asus a7n8x-x, gef6600gt, 1 giga ddr"

ezt a procit nem igen fogod tuningolni, nekem is volt egy de gyorsan eladtam és vettem helyette egy 2500+ amit lehet húzni rendesen.

raziel.
az is érdekes hogy másolok két vinyorol elöbb és 3x lefagy a win...pedig most raktam ujat...

raziel.
de azt nem hiszem el hogy 100 mhzvel se lehet huzni mer az kicsit furcsa lenne...szoval minimálisat engednie kéne

raziel.
cpu voltagét már feltettem 1.775 re szoval az is megvolt

Narancs
Emelj feszültséget! Nem kell sokat, 1.8voltig sztem emelheted, bár a Codegen táp úgysem ad neki annyit. Attól, hogy együtt vettétek, simán leehet, hogy õ jól húzhatót fogott ki, te meg nem. Ez van.

raziel.
baromságot irtam...a ramjaim 333-asok szoval mit tegyek?

Narancs
Ha a ramok 266-osak, és tuning elõtt nem változtattál az FSB/RAM arányon, akkor a rmaokat 333-on akarja hajtani, amit tuti nem bírnak, hacsak nem tuningramok. Inkább azt próbáld ki, hogy szorzólockos-e a procid. Vedd leljebb a szorzót, majd a win alatt nézd meg, hogy megtartotta-e az alacsonyabb szorzót. Ha igen nagy mázlid van.

raziel.
ramok azok 266 ha joltudom táp meg 400as codegen de modnom havernak ugyanez van...ugyanott vettük

Narancs
A ramod hány mhz-es? Tápod milyen? Ezeket kihagytad...
Vszínû a proci nem bírja az órajelet, vagy a ram.

raziel.
Sziasztok

egy olyan problémám van hogy, procimat felszeretném huzni egy keveset de mikor kilépek biosbol akkor nem indul ujra a gép szoval monitor sem kap jelet csak pirosan világit vinyok meg csak búgnak...

configom: amd 2100+, asus a7n8x-x, gef6600gt, 1 giga ddr

havernak ugyanilyen configja van és lazán megy neki melegedés nélkl 2600+on...

ugye biosba vannak szorzok és felsõ 133on van also az 13 on na és felsõt állitom 166ra akkor már a fenti dolgot müveli miután save exitelek bisobol nem értem miért...

valaki tud valami ötletet pls irjon

Gugger
nos magam is rájöttem, hogy mi van a kezemben 😄

Kérdés ugye arról szólt, hogy kipróbáltad-e már, és használható e más márkához is?!

Ez egy Samsung vinyó.
ehez ezt a progit tudom ajánlani.
Már lejjebb belinkelték,én ismét megteszem.
Hutil

Gugger
Igazából keresek mindenféle tesztprogit ami tényleg jó, tehát nem annyira a teljesítményteszt az a mi érdekel, hanem amelyek a hibákat és mûködési rendellenességeket vizsgálják! (pl.: memtest-86 v3.2)

Tudsz valami álltalános hdd tesztprogit?!

Gugger
HD160JJ

Nem egy erõbajnok a kártya,de nagyon szép képet produkál,és egész sok játék elfutkorászik rajta...
Nem kell hülyének lenni ahoz,hogy az ember megvegye..

Danee
ha találsz olyan hülyét aki m egveszi, akkor sztem ugy 10-15 E forintot

Igen.
Milyen vinyód van?

Gugger
Ez a progi csak Samsungokhoz jó?

Okés értem köszi 😄 (Nyugi)😄
[NST]Cifu
Esküszöm csinálok egy képet a tuning alaptételérõl, és csak azt fogom linkelgetni, mert már annyit ismételtem... 😊

A tuning nem exact tudomány, nem lehet elõre megmondani, hogy egy proci vagy egy videókártyát meddig lehet húzni. Meg kell próbálni, és addig kell húzni, amíg nem szemetel, és nem fagy. Ha már elkezd fagyogatni vagy szemetelni, akkor elérted a kártya képességeinek határát, és kész.

Fogd az AtiTool-t, kezd el 5-10Mhz-es lépésekben felhúzni, majd 10-15 percig futtas egy gépigényesebb játékot (HL2, Doom3, Quake4, stb.). Ha nem szemetel, és nem fagy, akkor hurrá, lehet újabb 5-10MHz-et emelni. Ha elkezd szemetelni, akkor meg vissza az elöbbi értékre. Utána ugyanez a ramnál is.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

jah de az orajele az 499MHz hogy azt meddig lehet huzi meddig érdemes
most van rajta egy fasza hûtõ Vantech Iceberq CCB-A4p ahhoz mit szolsz az bírni fogja nem?😄
[NST]Cifu
Tölsd le az AtiTool nevû programot, tuningolni azzal tudod. Húzni addig lehet, amíg nem kezd el szemetelni (fehér pöttyök, villogó textúrák, stb.) illetve a hõmérséklete nem lesz túl magas (ha jól rémlik, akkor a 9600XT esetén van beépített hõszenzor, tehát ez sem jelenthet problémát).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!