36836
  • izb
    Artic cooling freezer
    link
  • Mr_no_NaMe
    És proci hűtőt is tudsz ajánlani? Mondjuk nemigazán a hűtés lenne a cél hanem a hangtalanítás. Szal a lényeg, hogy roszabb ne legyen mint ami most van de hangtalan legyen.
  • Mr_no_NaMe
    Köszike. Vége már majd aludni is fogok tudni a gép mellett :-)
  • izb
    pl egy ilyet
    therm
  • izb
    mondjuk pl igy megoldva a tápra kötve közvetlenül.nálam is így van.

• Mr_no_NaMe
    És én milyen coolert & silencert vegyek egy AGP-s x800 GTO-ra?
    Lehetőleg olyan kéne ami szinte majdnem telejsen hangtalanítja és jól hűti.
  • Narancs
    Van 5voltot adó csati az alaplapon?
  • izb
    rakd a 5v-os csatira
  • bazza
    nah mindegy, úgysem úszom meg, a közeljövőben leugrok a boltba veszek egy 12-cm-est elölre, azt az fújhatja a magáét 1000rpm-en :DD
  • bazza
    Hát nálam pont egy házhűtő venti a hangos, a többi halk.
    Ha ezt szeretném lszabályozni mit kell tennem? 3pin-es csatiját az elöl lévő CHA_FAN-be tugtam, viszont a power fan nem látja, csak a proci hűtőt. Ez azt jelenti, hogy nem szabályozható?
  • Mr_no_NaMe
    Hát...vízhűtés mennyire drága? Vagy lentebb kérdeztem, hogy neme lehet kapni vmi kis hűtőcuccot ami hűt is meg csendesít is. Ha a vízhűtés drága lenne.
    Meg azért kéne új ház mert ez már 1 kicsit kicsi. Meg kevés rajta a szellőzőnyílás...hót mezei 4 éves ház.
  • izb
    Ha a zajjal van problémád,akkor ne házban gondolkodj.
    2 dolog van a gépedben aminek a hangját hallhatod alapesetben.
    -proci hűtés
    -táp ventillátor

Én a te helyedben inkább ezzek cseréjével operálnék,a ház vétel helyett.

• Mr_no_NaMe
    Amúgy most akarok venni egy új házat mert a jelenlegi 4 éves
    Erre gondoltam.
    Megéri a 16k-t? Nekem nagyon tetszik (főleg a kék led és az első venti miatt).
    Mennyivel lenne csendesebb mint a mostani? Mert most ugye mint mondtam egy 4 éves ház van, ebbe van bezsúfolva ez a config.
    Semmi extra hűtés, csak alap cuccok. Elég hangos olyannyira, hogy aludni nemtudok melette, de remélem ez az új ház elég csendes lesz...majd este kikapcsolom az első ventit azt remélem jó lesz :S
    Vagy ez hülyeség?
  • Kicsirics
    szevasztok királyok teljesen kezdő vagyok ebben a témában hogyan kezdjek hozzá a tuninghoz.
    ja és kellene valami progi ami mindent kiír ami a deszkán rajta van
    mert pl azt sem tudom milyen gyártótól származik a két ddr memstick vagy pl a videókari
    a konfig a következő amit tudok róla
    gigabyte 8s655fx-l deszka
    p4 3g ht prescot s478
    333mhz ddr 2*512mb
    fx 5600 vga
    vinyó+dvd-ram
    valaki pls help mert gondolom ezt is lehet tuningolni mint állat csdak nemtom hogy kezdjek hozzá

• bertino
    talán nem ártana leirni márkáját, típusát, hűtését a dolognak, nem ?
  • Mr_no_NaMe
    Hi!
    Tudnátok ajánlani a videokarimra vagy a procira olcsó de jó hűtést és csendesítést? Mert elég hangos és oblivion után 60 fokos a cucc :S
  • bazza
    thx :)
  • Narancs
    Ha ilyen jók a hőmérsékletek egészen nyugodtan lehalkíthatod a cumót. Itt olvashatsz bőven az 5voltra kötésről.
  • Zetorg
    a venti pozitívját forraszd át a molex sárgájárol a pirosára :)
  • bazza
    speedfannal csak a proci hűtőt tudom befolyásolni.
  • bazza
    Nemtom milyen a táp, semmi sincs rajta, vagy én vok béna, majd még megnézem. 400W-os, és a házzal együtt volt.
    Most, hogy elölről megy hátulra a levegő eléggé turbina hangja van, de a hőmérséklet sztem jobb, és a ház még 2 óra után is hüvös. Alaplap 26, proci 31 fokos.
    "Ha molexesek akkor kis moddolással 5voltra lehet őket kötni" - ezt részleteznéd esetleg?
  • Narancs
    Faszán le lehet halkítani egy gépet. Nem tudom milyen a tápod, de ha valami szirszar akkor az szokott a leghangosabb lenni. Én annó szétmoddoltam egy Codegentápot, egy szar helyett betettem két 5voltos ventit és full jó lett. Aztán ott vannak a rendszerhűtők, amik ha 3pines alaplapi csatisak akkor le lehet halkítani őket pölö Speedfannal úgy 1000rpm körülire, ahol már nincsen hangjuk. Ha molexesek akkor kis moddolással 5voltra lehet őket kötni, szintén ugyananz az eredmény. Prociventivel ugyanezt be lehet játszani, persze csak amíg nem lesz túl meleg a cuccos.
  • Taptarap
    Ez jó oldal va még iylen más egyébb témában?
  • bazza
    thx, megfogadom.
    Inkább szétkaptam a gépet, csak alaplap meg proci maradt bent, kifújtam, összeraktam. most a hang/hűtéssel szórakozok. Adott két gyári, régi 8cm-s venti. Egy noname szar, még a régi 5 éves gépből maradt rám, meg egy delux házhoz járó delux hűtés. Nemtom mlyik szarabb, de kipróbáltam hogy a delux fúj hátulról előre, a régi meg szív kifele elöl. most megdfordítottam, elölről megy a levegő hátulra. hogy melyik jobb azt nemtom (melyik jobb??)
    Sajnos elég hangos a ház, viszont nem tudom azon belül mi. Sebaj, hamarosan cserélve lesz a két venti, egy 9cm-est és még egy 8cm-est akarok venni, nagyobb sajna nem fér a házba.
    Meg raktam a ház oldalára vmi légcsövet(???), szintén a delux házhoz járt, elvileg a meleg levegőt viszi ki a prociról. Ez jó? Mert nekem úgy tűnik inkább akadályozza a levegő mozgását.
  • Guer
    mér?
    mi anno beépítettünk egy táskába (ilyen faoldalu diplomatatáska (asszem igy hivják :)) egy p1.et :)
  • alph4
    Home Tunningal nem kinlódj szerintem se! (Tapasztalat )
  • Narancs
    Hát de bazz, a ház csak egy doboz, nincs benne semmi turpisság
  • bazza
    Hát kössz :)
  • Narancs
    Hát bazz, hogy néz ki egy PC ház? Használd a fantáziád kicsit...én egy szer terveztem fából egy házat, de inkább vettem 3K-ért zsír újan egyet 400-as táppal, olcsóbb volt mint a fa meg a szenvedés...
  • bazza
    Hi all!
    Tudtok esetleg olyan oldalt ahol segítséget kapok ahhoz, hogyan kell PC házat építeni? van itthon egy rakat plexi, itt a szünet, gondoltam utánanéznék a dolognak...
  • Punker
    én az enermax-os számlálót használtam
  • Narancs
    kösz, erre gondoltam igen.
    Nekem 100% TDP-re 234Wattot dobott ki, faja.
  • alph4
    Megnéztem, itt olyan 300-315 Watt körülire jött ki a fogyasztás nálam :) Szóval még belefér a 350be :D
  • Falconer
    Van olyan müszer is, amit bedugsz a konnektorba, és abba dugod bele a gépet. Az birja mérni a fogyasztás, áramerösséget, mindent.
    Egyébként ez az az oldal, amiröl Narancs beszélt.
  • Narancs
    Volt egy oldal, ahol szépen ki lehetett válogatni a géped komponenseit, és megmutatta mennyit fogyaszt.
  • barret
    Nemhiszem....Pedig ez jo dolog lenne nagyon:)
  • alph4
    Majd az is ráfér, de még elbírja. Vhol amugy meglehet nézni hogy mennyi a táp kihasználtsága?
  • czky
    Igaz...
  • Zetorg
    inkább a tápot kellett volna cserélni
  • alph4
    Ha elszabadul, még tornádót is tud csinálni a szobában! :D De legalább nincs hangja... :) 1300RPM 20dB
    Most nézem meg majd Everestben mennire jó az új hűtés rendszer.